Despre pensii si impozitari

Tweet this


In 2004 cand ministrul liberal Stoica Valeriu le-a facut cadou pensiile speciale au fost multi judecatori[ cunosc personal 3] care la fel ca jurnalistii de astazi, au inceput sa spuna in gura mare ca nu au nevoie de pensiile speciale, ca sunt cadoul otravit al politicienilor.Dupa 16 ani aceiasi judecatori extrem de vocali, sunt acum intre liderii magistratilor care conduc actuala greva din Justitie.
Ce s-a intamplat in 16 ani de si-au schimbat pararea ? Pur si simplu s-au obisnuit cu ideea ca pensiile speciale sunt un drept al lor, deci cadoul otravit al celui rau din politica si-a atins scopul.
Jurnalistii se afla acum pe acelasi drum pe care au inceput sa umble judecatorii in 2004, politicienii oferindu-le marul otravit al neplatii impozitului pe venit ca sa aiba ascendent moral asupra lor si asupra anchetelor jurnalistice care vor mai viza actele de coruptie.
Iar politicienii pentru ca tot vin alegerile, pregatesc inca doua proiecte de lege unul pentru medici si altul pentru profesori ca sa fie si ei scutiti de plata impozitului pe venit.
In acest moment scutirea de la plata impozitului pe venit se aplica pentru :
- Biserica
- Constructori
- angajatii IT
Cu fiecare noua categorie profesionala scutita de impozit pe venit creste presiunea impozitara pe cei cu salariile mici care vor fi impozitati si mai mult.
Dar adevarata problema este aici : in conditiile in care Guvernul spune clar ca NU mai sunt bani de pensii, daca se tot dau legi de scutire de la plata impozitului, de unde se vor mai sustine pensiile in plata ?
Suntem o tara de oportunisti, de indivizi axati pe "'traieste clipa" de pomanagii electorali, singura solutie este sa legam tara de gard si sa plecam de aici. Dar cainele nu se lasa dus de la macelarie..

Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: