O substanta chimica puternic cancerigena

Tweet this


FDA anunta faptul ca in toate produsele din carne si peste s-au
gasit niveluri uriase de peste 250 ori mai mari decat limita admisa de
poly-fluoroalkyl [ PFAS ] o substanta chimica puternic cancerigena.

Acestea par sa provina din ambalajele in care se vand produsele din
carne iar FDA nu face decat sa readuca in atentia publicului o problema
mai veche : oalele de bucatarie si tigai de gatit din Teflon care
contind derivate cancerigene ale PFAS [ puteti sa urmariti pe Netflix
un documentar legat de modul in care oamenii si-au introdus in corp
substante cancerigene folosind aceste oale si tigai incepand cu anul
1945 - " The Devil We Know"' se numeste documentarul]. De altfel in 2017
DuPont and Chemours producatorul Teflon a fost obligat sa plateasca
daune de 671 milioane dolari persoanelor care s-au imbolnavit de cancer
folosind aceste tigai/oale din Teflon.
Revenind la prezenta PFAS in
produsele din carne, FDA [ Food and Drug Adminstration ] spune in
comunicat : " Perfluorooctanesulfonic acid (PFOS), a legacy PFAS that
has been phased out of production in the US, was still detected in meats
(lamb and beef), poultry (chicken and turkey), fish and seafood
(tilapia, salmon, catfish and cod) and even hotdogs. Another kind of
PFAS called PFPeA was present in chocolate cake tested by the
regulators. In addition, they found that leafy green vegetables grown 10
miles of a PFAS plant still contained elevated levels of the
chemical.""





"In prezent orice copil nou nascut are peste 100 de substante chimice in cordonul ombilical " - extras din documentarul The Devil We Know





Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: