Medicina de cumetrie

Tweet this 

Peste 25 de medici de la Spitalul de Urgență Floreasca au anunțat că își întrerup activitatea și vor asigura asistență doar pentru urgențele majore, în semn de protest față de demiterea dr Beuran seful Clinicii de Chirugie în urma incidentului în care o pacientă a luat foc pe masa de operație. Eu sustin ca au luat aceasta decizie din "respect" fata de ...pacienti.
Mircea Beuran NU a fost "demis" ci i s-a revocat contractul de management ca sef al sectiei unde pacienta a murit cu zile, adica nu v-a mai incasa si indemnizatia de conducere atata timp cat sub asa-zisul lui management pacienta a murit arsa.
Remarcam insa faptul ca acesti medici care spun ca refuza sa isi mai faca treaba pentru care sunt platiti din taxele si impozitele romanilor, nu rateaza ocazia ca in loc sa isi asume colectiv vina pentru faptul ca la sectia de Chirugie managementul se face la nivel de lumea a III-a, sa se solidarizeze cu incompetenta si cu cei din a carei vina a murit cu zile pacienta care a declansat scandalul.
Cand dai foc unui pacient pe masa de operatie trebuie sa existe niste consecinte.
Nu zice nimeni sa ii dam foc lui Beuran si gasca lui sau sa ii bagam in puscarie. Doar ca e timpul sa lase si pe altii la carma unui spital, poate e obosit si are nevoie de o pauza, exista tineri mai responsabili decat unul din feudalii sanatatii.
Daca ardea ruda unuia din acest medici grevisti sau chiar unul dintre ei sa vedeti cum si-ar fi sfasiat hainele si s-ar fi tavalit pe jos acuzand sistemul criminal. Asa, medicii grevisti prefera sa sustina ei prin greva lor acest sistem, sa fie de acord cu el si sa ceara perpetuarea lui.
Ce bine este cand lucrezi la stat unde salariul vine bine mersi indiferent de rezultatele muncii.
Intr-un caz similar in Franta in 1992, nu a fost reziliat doar contractul de management dar au fost dati afara TOTI medicii si asistentele care au participat la malpraxis, ceea ce la noi nu s-a intamplat.
Iar dl Beuran daca simte ca a fost nedreptatit, poate sa conteste decizia la instanta si poate va gasi un judecator care sa il repuna in functie, insa pana atunci decizia luata este corecta , legala si normala pentru de s-a intamplat la Floreasca.

Cititi scrisoarea medicilor grevisti mai jos si va rog sa va stapaniti lacrimile.....
„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca dorește să-și exprime îngrijorarea față de felul în care este tratat un incident medical regretabil și de lipsa respectului și deontologiei a tuturor celor implicați. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestegiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran. Solicităm Ministerului Sănătății să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoara activitatea în spital. În aceste condițiimedicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru cât și al pacienților pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistența medicală numai pentru urgențele majore, conform legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat semnat de 25 de medici de la Floreasca.
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: