Faptul ca o profesoara aduce in dezbaterea elevilor de gimnaziu teoria evolutionismului vs cea a creationismului poate fi motiv de concediere ?

Tweet this

O situatie tinde sa explodeze la o scoala generala din Bucuresti. Mai multi parinti sprijiniti si de o Asociatie cunoscuta , au cerut conducerii unei scoli generale din Bucuresti sa o sanctioneze pe o doamna profesoara de istorie pe care o acuza ca le ""indoctrineaza religios copiii"'. Doamna profesoara este destul de speriata si isi cauta acum dreptatea in fata legii, dar nu doreste sa i se dezvaluie identitatea dupa ce trebuit sa isi inchida si pagina de FB unde era atacata cu aceleasi acuzatii su amenintata sa nu mai spuna public convingerile sale religioase legate de evolutia omului.
Colegii mei avocati din firma o consiliaza, si indata ce cazul va ajunge in instanta o sa faca public numele doameni profeasoare.
In fapt parintii o acuza ca la elevii de clasele IV-VIII unde preda, dna profesoara le spune copiiilor ca omul nu a evoluat din maimuta ci ca este opera lui Dumnezeu, si ca are mereu la ea o Biblie; Mai multi parinti au reclamat-o pe dna profesoara la conducerea scolii cerand ca copiii lor sa nu mai fie supusi la aceasta ""indoctrinare religioasa absurda atata timp cat orice om rational stie ca omul se trage din maimuta"' scrie in memoriul trimis conducerii scolii. Ei sustin ca au semnat la inceputul anului si cereri prin care au cerut sa nu se predea in scoala religie, desi admit ca dna profesoara de istorie nu le preda religie copiilor si le-a spus aceste lucruri in context istoric.
In plus parintii acuza faptul ca dna profesor isi afiseaza ostentativ credinta avand mereu la ea o Biblie, si ca acest lucru este ostentativ si ei nu vor ca copiii lor sa fie inoculati cu asa ceva [ acum sa ii vad pe acesti parinti cand la liceu in clasa IX o sa trebuiasca copiii lor sa completeze formularele prin care vor fi intrebati de experientele lor LGBT...acolo cum vor reactiona]
Sincer am cautat si nu am gasit nicio speta juridica pe acest temei in Romania care sa dea dreptul Inspectoratului Scolar sau conducerii unei scoli sa sanctioneze o profesoara care nu incearca indoctrinarea copiiilor ci pur si simplu le spune ce parere are ea despre istoria creatiei omului, cum a aparut pe pamant, spunandu-le ca in una din cartile cele mai citite din lume, Biblia, scrie altceva decat scrie intr-una din cartile scrise de Darwin privitor la aparitia si evolutia omului.
Conducerea scolii deocamdata la presiunea parintilor , a cerut doamnei profesor sa inceteze ""propaganda religioasa"' altfel va fi sanctionata legala, insa aceasta spune ca nu a facut nici fel de propaganda, nu a facut sa le spuna copiilor decat opinia ei pe acest subiect si este libertatea ei sa aiba la ea ce carti doreste cand expune teme istorice copiilor.
Ca atare, avand in vedere faptul ca este posibil ca doamna profesor sa fie sanctionata disciplinar, am cautat dar in Romania nu am gasit nimic transat de Justitie pe tema astfel incat colegii avocati vor aduce si ei in apararea dansei, argumentele prezentate in fata Curtii Supreme de Justitie a USA intr-un caz similar .

 

articol corelat aici
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: