Banner

Fructul CARAMBOLA

Tweet this

Azi o sa va povestesc de aventura unui coleg pe taramul prostiei si incompetentei medicale romanesti.
Omul pasionat si el si familia lui de fructe exotice, astfel incat a descoperit de ceva vreme fructul CARAMBOLA se gaseste de vanzare in Carrefour, Mega, etc, bun la gust, de ce sa nu incerce si romanii ?
Prima daca s-a simtit ciudat dar a zis ca este ceva trecator; A doua oara cand a mancat, in noaptea care a urmat a inceput aventura vietii lui. Frisoane, vomita, dureri de spate, ameteli, blocaj urinar total [ omul avea ceva antecedente de nisip la rinichi] ajunge in stare critica la Urgenta, aproape sevraj. Acolo toata lumea dadea din umeri, ca e criza de rinichi [ dar nu se vedeau pietrele si avea doar urme vagi de nisip] , ca e de la stele , de la cer, etc.
Printr-un miracol omul isi revine mai mult datorita lui Dumnezeu decat ajutorului medical, si a doua zi se taraste [ asta este cuvantul] la un laborator de analize performant unde isi face un test complet de sange. Ei si aici apare supriza : apare in sange o neurotoxina numita caramboxin si i se spune ca doar Domnul l-a mai lasat pe acest pamant in viata, aceasta neurotoxina fiind in marea majoritate a cazurilor mortala si fiind provenita din fructul de CARAMBOLA; despre neurotoxina cititi aici - https://naturespoisons.com/…/starfruit-which-came-first-th…/
Se duce omul inapoi la spital, ce credeti : nici un medic de specialitate in boli de rinichi nu a auzit de ...caramboxina si de faptul ca este prezenta in acest fruct.
Am zis sa il ajutam si ne-am adresat ANPC si A.N.S.V.S.A. sa ii intrebam cum este posibil ca acest fruct de Carambola sa fie vandut la liber in Romania fara sa existe o avertizare a romanilor care stiu sau nu ca sufera de boli ale rinichilor si nu numai, ca pot sa aiba asemenea probleme sau chiar sa moara. Habarnisti angajati la stat pe salarii uriase au dat raspunsuri de la " wow nu stiam chestia asta.."' pana la eternul "" ..vom investiga , vedem, vom lua masuri"'.
Pana se va urni ceva in tara asta unde cuvantul de ordine este ""las' ba ca merge si asa"' , cand va apucati sa mancati ceva nou , ceva de import mare grija cititi inainte cu atentie totul despre noul aliment introdus in dieta voastra.
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: