Banner

Anul sabatic calea catre o viata mai lunga ?

Tweet this

Recent cercetatorii de la Harvard au terminat un studiu intins pe 40 de ani .

El de fapt a inceput cu studierea modului uimitor in care la fiecare 7 ani corpul uman isi incheie un ciclu complet la finalul caruia este regenerat total.

Cum se face asta ?Partea a doua a studiului este insa uimitoare.

S-a constatat faptul ca daca oamenii NU se imbolnavesc grav decat in anii 1-6 ai ciclului de regenerare si niciodata in anul 7 al vietii lor [ iar numaratoarea continua din 7 in 7 ani] .De fapt anul 7 al acestui ciclu reprezinta mereu un an in care corpul uman reuseste prin mecanisme proprii sa se vindece singur fara sa existe o explicatie medicala pentru acest lucru.

In plus studiul facut in colaborare cu mai multe universitati din Israel au demonstrat ca persoanele care respectand Levitic 25 si au avut cate un an sabatic la fiecare 7-lea an al vietii lor [ participantii au fost voluntari din Israel] prezentau o stare de sanatate cu pana la 88% mai buna decat a celor care nu tineau anul sabatic si in plus prezentau o lungime a telomerilor incredibila adica desi unii subiecti aveau varste de 50-70 ani totusi lungimea telomerilor indica faptul ca au varste cu 50% mai mici decat cea din buletin  [ 70 ani in acte si 40 ani varsta biologica]

Despre telomeri puteti citi aiciDespre testul genetic al telomerazei care iti arata varsta ta reala biologica si costuri stiu ca sunt destul de scumpe si este bine sa o faci la o clinica in straintate mai ales ca o scurtime a telomerilor poate indica si apartia cat de curand a unor boli grave precum cancer.

[ Cunosc o familie care si-au facut acest test si culmea pentru ca baiatul lor de 22 ani avea o viata cu fumat, cluburi de noapte si alimente fast food, au vazut ca acesta avea varsta biologica telomeriana de ...30 ani !!! in vreme ce parintii sai care erau vegetarieni de peste 10 ani avea varste biologica tot de 30 ani desi in acte aveau 45 respectiv 42 de ani! ]

Specialistii de la Harvard au demonstrat ca o hrana vegetariana combinata cu tinerea atat a Sabatului saptamanal dar si a anului sabatic duc odata cu inaintarea in varsta la...intinerirea organismului uman prin faptul ca procesul de scurtare a telomerilor scade ba chiar acestia incep sa se lungeasca ! Extraordinar .


Revenind la anul Sabatic, s-a ajuns pana acolo incat multe companii din UK au imbratisat imediat acest studiu si au inceput sa ofere angajatilor ca pachet financiar motivational, un an sabatic la fiecare al saptelea lucrat pentru firma.


Shmita - Anul sabatic


Levitic 25 Domnul a vorbit cu Moise pe muntele Sinai şi a zis: „Vorbeşte copiilor lui Israel şi spune-le:

‘Când veţi intra în ţara pe care v-o dau, pământul să se odihnească, să ţină un Sabat în cinstea Domnului. Şase ani să-ţi semeni ogorul, şase ani să-ţi tai via şi să strângi roadele. Dar anul al şaptelea să fie un Sabat, o vreme de odihnă pentru pământ, un Sabat ţinut în cinstea Domnului: în anul acela să nu-ţi semeni ogorul şi să nu-ţi tai via. Să nu seceri ce va ieşi din grăunţele căzute de la seceriş şi să nu culegi strugurii din via ta netăiată: acesta să fie un an de odihnă pentru pământ. Ceea ce va ieşi de la sine din pământ în timpul Sabatului lui, să vă slujească de hrană, ţie, robului şi roabei tale, celui tocmit de tine cu ziua şi străinului care locuieşte cu tine, vitelor tale şi fiarelor din ţara ta; tot venitul pământului să slujească de hrană.
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: