TMB a condamnat-o la inchisoare pe viata pe Magdalena Serban

Tweet this

 

Miercuri, 9 ianuarie 2019: Tribunalul București a invocat următoarele argumente pentru condamnarea la detențiune pe viață, potrivit ziare.com:

„Raportat la circumstanțele reale ale săvârșirii faptelor și personale ale inculpatei, enumerate și analizate pe larg anterior, instanța consideră că doar prin aplicarea unor pedepse orientate spre maximul prevăzut de normele de incriminare, respectiv a detențiunii pe viață, se răspunde nevoii de reacție socială, corespunzător funcțiilor preventivă, represivă și educativă ale pedepselor.Tribunalul apreciază că detențiunea pe viață este reglementată ca pedeapsă principală pentru infracțiunile de o gravitate extrem de ridicată și poate fi prevazută ca infracțiune unică sau alternativ cu pedeapsa închisorii. Atunci când pedeapsa detențiunii pe viață este prevăzută alternativ cu pedeapsa închisorii, criteriile prevăzute de art. 74 C. pen. vor fi avute în vedere și pentru alegerea pedepsei principale.

În cazul inculpatei Șerban Magdalena, care cu discernământ comite o fapta abominabila, după ce în aceeași zi, în aceleași circumstanțe, împotriva unui subiect pasiv asemănător a mai săvârșit o altă faptă de același gen în formă tentată, fară a regreta cele comise, șansele de a se obține reintegrarea socială și reeducarea sunt practic nule, fiind un pericol pentru semenii săi. Necesitatea aplicării unei astfel de pedepse rezultă și din impactul social pe care faptele savârșite de inculpată l-au avut la nivelul comunității, impact de care inculpata a fost pe deplin conștientă.”

***

Luni, 29 octombrie 2018: Vineri, 26 octombrie 2018, Tribunalul București a dispus condamnarea Magdalenei Șerban la detențiune pe viață pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor și omor calificat, potrivit digi24.

La data de 12 decembrie 2017, inculpata a împins o femeie în fața metroului la stația Dristor 1 din București. În momentul în care victima, căzută între șinele de metrou, a încercat să se agațe de marginea peronului, inculpata i-a aplicat mai multe lovituri cu piciorul în zona capului. Urmare a acțiunilor Magdalenei Șerban, victima a fost lovită de metrou și a decedat pe loc. La aceeași dată, inculpata a încercat să ucidă în mod similar o altă femeie, la stația de metrou Costin Georgian. Expertiza psihiatrică la care a fost supusă inculpata a relevat că aceasta suferă de tulburări psihiatrice, însă poate răspunde penal.

De asemenea, instanța a dispus obligarea inculpatei la urmarea unui tratament medical până la însănătoșire sau ameliorarea stării de sănătate și la plata unor daune morale de câte 30.000 de euro către partenerul femeii decedate și către femeia victimă a tentativei de omor de la stația Costin Georgian.
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: