Febra legumelor/fructelor bio intre dorinta parintilor de a da copiilor hrana sanatoasa si comerciantii escroci

Tweet this

 

Imi permit sa il citez pe Michael Pollan, autorul Omnivore’s Dilemma si mare sustinator al mancarii organice, intr-un interviu pentru Organic Garden: “Am fost la fermele organice si daca majoritatea consumatorilor de produse organice s-ar duce acolo ar simti ca sunt pur si simplu jecmaniti. (…) Sunt organici pe hartie, nu in spirit.” Intrebat daca sustine mai mult local sau organic, a raspuns asta: “Nu cred mai mult [in mancarea locala]. Sustin mancarea locala pentru ca experienta mea din California imi spune ca local e de obicei organic. Cunosc fermieri care nu sunt certificati organic, dar care sunt de fapt organici, iar eu nu ma agat de o formalitate. Insa daca as cumpara de la supermarket as sustine mai mult mancarea organica, pentru ca nu te poti intalni fata in fata cu fermierul si vedea ce face, astfel incat daca nu te intereseaza pietele locale atunci ai nevoie de organic. Insa daca oamenii ar fi dispusi sa investeasca mai mult timp si sa le placa experienta pietelor locale – pentru ca acolo se ofera mai mult decat doar mancare – atunci fara indoiala local.” Este exact ceea ce sustin si eu.
De asemenea, poate ai vrea sa stii ca pesticidele care se afla pe lista celor organice permise sunt in continua revizuire si ca exista la nivelul Comisiei Europene un grup de experti care adauga si scoate in mod constant pesticide de pe aceasta lista. Asta inseamna ca au fost si sunt cazuri pentru care Comisia aproba un pesticid timp de 5 ani sa zic, dupa care vine si spune ca de fapt el nu e potrivit pentru agricultura ecologica si il interzice. Dar tu ai mancat cinci ani produse stropite cu asta si ai platit si pret dublu. Intelegi? Lucrurile nu sunt chiar asa alb-negru cum vor unii sa le faca sa para.
Asta ca sa nu amintim de excrocheriile ieftine prin care de fapt se scapa controalelor si legumele/fructele chiar "'bio"' sunt stropite cu chimicale; Ati vazut doar merele perfecte de la supermarket "'bio"' aduse din Austria. Arata fix la fel ca celelalte perfecte, fara stricaciuni, sau rosiile "'bio"' vandute in miez de iarna.
Iar in acest timp spitalele continua sa se umple cu romani imbolnaviti de chimicalele din mancarea cumparata zilnic, din care produsele"'bio"' costa si extrem de mult si nimeni nu ne apara de falsitatea acestora.
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: