Atentie s-a deschis procedura insolventei impotriva IMOBILIARA S.R.L.

Tweet this

Impotriva debitorului IMOBILIARA S.R.L.
s-a deschis procedura insolventei in dosarul 6693 – 2015-04-10
aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti
Daca aveti bani de recuperat de la aceasta firma va invitam sa ne scrieti urgent la secretariat@urbansiasociatii.ro

Pentru mai multe insolvente accesati clubulcolectorilor.ro
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii

 1. Urban Viorel » De ce sa NU vizitezi Cetatea Rasnovului in weekend said

  am August 4 2008 @ 2:43 pm

  […] http://www.urbaniulian.ro/2008/08/04/de-ce-sa-nu-vizitezi-cetatea-rasnovului-in-weekend/ Afisari: 0 « Aici sunt banii vostri : 5 ore de la Brasov la Bucuresti ! Viteza medie de deplasare : 34 km /h […]

 2. CoCo said

  am August 5 2008 @ 9:13 am

  Intamplarea face ca aceleasi lucruri sa le constat si eu cu o zi inainte – 02.august.2008. Si in ciuda faptului ca sunt o persoana care de obicei ma conformez regulilor si imi place miscarea, am urcat si eu cu masina spre cetate.

  Dar in conditiile in care intri pe o alee ingusta, pe stanga si pe dreapta nu gasesti un loc liber pt a parca, ce varianta poti avea decat sa inaintezi?

  Faptul ca Primaria Rasnovului, in ciuda incasarilor imense pe care le obtine de pe urma cetatii (si va pot confirma fluxul de 3000 de turisti/zi de week-end x 2 euro (8lei) = 6000 euro/zi de week-end), nu a reusit sa repare acel drum pe care l-au inceput acum 2 ani si care n-are mai mult de 3 Kilometri, nu ma mira (de parca l-ar pava cu smaralde.

  Aceeasi situatie e si in Sinaia la Cota 1400, de parca s-ar dori acest lucru intentinat.

  La Cota 1400 se subintelege de ce s-a lasat in paragina drumul, atata timp cat exista un mijloc de transport paralel si concurent in acelasi timp: telegondola.

  Iar interesele fac legea in Romania !!!

 3. CoCo said

  am August 5 2008 @ 9:18 am

  Iar la mare la noi, va rog, va implor, NU mergeti. Alegeti orice altceva. Daca experienta la munte poate reprezenta o deziluzie, o experienta pe litoralul nostru poate reprezenta un motiv de suicid.

 4. Tot CoCo said

  am August 5 2008 @ 9:19 am

  Iar la mare la noi, va rog, va implor, NU mergeti. Alegeti orice altceva. Daca experienta la munte poate reprezenta o deziluzie, o experienta pe litoralul nostru poate reprezenta un motiv de suicid.

 5. eugenius said

  am August 5 2008 @ 10:56 pm

  am vizitat si Rasnovul si Branul si Sighisoara si alte repere turistice celbre la noi iar anul trecut am avut ocazia sa vizitez castelul medieval de la Carcassone (sudul Frantei la 80km de Toulouse)… o experienta de neuitat…desi in acel moment in castel erau pe putin 2000-3000 de vizitatori…..la altii se poate….. daca si alesii nostri ar casca bine ochii in deplasarile lor vestite prin starinatate…poate ar mai misca si la noi ceva….parca Sibiul incepe si trage tare sa ajunga din urma vestul….

 6. cristina said

  am August 6 2008 @ 4:23 pm

  Am fost la Cetatea Rasnov pe 4 iulie, in mijlocul saptamanii.. a fost foarte frumos si foarte.. aerat. Erau maxim 20 de turisti prin toata Cetatea. Iar pe drumul ce duce spre Cetate, nu erau masini, erau doar lucratori ai strazii, care in loc sa munceasca la drum, se hlizeau unii la altii si se contraziceau care dintre ei e mai moldovean. Hi hi

  Multumesc pentru post.. sigur serveste altora care vor sa viziteze Cetatea .

 7. Iulian Urban said

  am August 6 2008 @ 4:32 pm

  Raspuns pentru Cristina

  Multumesc de comentariu si eventual pentru alte obiective turistice ne-ar prinde bine sa cunoastem din experientele altora ca sa stim sa ne ocupam timpul mult mai frumos decat cu statul la cozi si imbulzeala .
  Cu stima
  Urban Iulian

 8. DE RASUL LUMII - CETATE MEDIEVALA CU CRENELURI TERMOPAN! said

  am August 7 2008 @ 4:47 pm

  DE RASUL LUMII – CETATE MEDIEVALA CU CRENELURI TERMOPAN!
  Silviu STEFAN

  De cativa ani, Cetatea de la Rasnov este obiect de disputa intre Primaria din localitate si o firma care a primit, in cursul anului 2000, dreptul de a o administra si a incasa o parte din venituri, diferendul fiind determinat de faptul ca actuala conducere a Primariei nu mai doreste derularea contractului. Procese, acuzatii, declaratii si drepturi si replica, conferinte de presa si emisiuni TV dedicate subiectului vadit comercial. Din pacate, insa, nimeni pana acum nu a incercat sa vada si ceea ce este cel mai important: starea in care se afla Cetatea Rasnov, monument istoric de importanta nationala. Pe nimeni nu a interesat daca aceasta minunatie se prabuseste, daca si cum trebuie restaurata, daca lucrarile realizate sunt bine-venite etc. Dincolo de interesele comerciale evidente, pentru ca firma sau institutia care exploateaza din punct de vedere turistic va avea castiguri extraordinare, “TRANSILVANIA EXPRES” va prezinta un material despre obiectul disputei, obiect “uitat”, intr-o oarecare masura, de partile beligerante: Cetatea Rasnov.

  Bastion transformat in… birou
  Neavand pretentia de a fi specialisti in istorie sau in domeniul muzeal, am cerut ajutorul unui istoric, Nicolae Pepene, cel care, de ceva vreme, ii si consiliaza pe cei din Primaria Rasnov cu privire la Cetate. Impreuna am purces in urma cu doua zile spre acest obiectiv, amestecandu-ne printre zecile, poate sutele de turisti care vizitau Cetatea Rasnov. Inca de cum te apropii de ea si incepi sa-i distingi turnurile de aparare te cuprinde, realmente, groaza: in acoperisul unui bastion au fost montate cateva ferestre de tip termopan.
  “Acest turn de aparare este amplasat pe partea rasariteana a cetatii. Fosta administratie a considerat normal si a montat aceste geamuri, dar asta nu e tot”, ne-a spus Nicolae Pepene. Si, intr-adevar, apropiindu-ne am sesizat ceva si mai interesant, de natura a revolta orice om care mai tine cat de cat la istoria acestor locuri: crenelurile respectivului bastion sunt acoperite tot de… geamuri termopan!
  Explicatia este “simpla”: in interior au functionat birourile administratiei, asa ca imobilul trebuia sa respecte niste standarde… Cum intr-un turn din secolul XV este posibil sa traga curentul, ideea geamurilor de tip termopan pare salvatoare.
  Am descoperit dupa intrarea in Cetate si o coincidenta cutremuratoare: in timp ce crenelurile bastionului sunt “protejate” cu termopane, in interior sunt pastrate celebrele obloane de provenienta, deocamdata, necunoscuta: Nicolae Pepene sustine ca au sustrase de la Castelul Bran!

  Ciment peste zidaria medievala
  Istoricul Nicolae Pepne se transforma pentru noi intr-un ghid, insa intr-unul care se indigneaza atunci cand vorbeste despre lucrarile ce s-au realizat in Cetatea Rasnov in ultimii sapte-opt ani: “Se vede ca totul s-a facut fara a fi consultat vreun specialist. Nimeni din tara asta nu ar fi recomnadat sa se foloseasca ciment la asa-zisele lucrari de reabilitare. Acest material ataca mai mult zidurile. In realitate s-a facut un singur lucru: s-au spoit peretii cu un strat subtire de tencuiala, care a cazut imediat. Au crezut fostii administratori ca ne pot prosti pe toti, iar acum se poate vorbi nu doar despre slutirea monumentului de interes national, ci chiar de punerea in pericol a integritatii sale”. La baza mai multor ziduri se vad urmele de ciment, iar pe alocuri se observa usor ca a cazut, lasand zidaria fara protectie. Tot despre lucrari facute fara pricepere se poate vorbi sia tunci cand vizitezi partea de vest a Cetatii Rasnov: o priveliste minunata spre Cristian si Brasov, dar… Pe varfurile zidurilor ce au mai ramas in picioare s-a incercat realizarea bazei pentru un acoperis sau planseu din fier-beton: “Aici au dorit sa amenajeze niste locuinte. Totul urma sa devina o mare pensiune, iar asta intr-un monument protejat de lege. Au turnat beton, in care este introdus fier peste niste ziduri de piatra care nu pot suporta asemenea greutate”, ne-a declarat Nicolae Pepene. Iar asta poate vedea oricine, orice turist, fara a fi mare specialist…

  Grajd si crucifix intr-o cetate evanghelica
  Dupa ce intri bine in cetate, incepe sa-ti miroasa a grajd, a mizerie si a dejectii. Motivul il constituie, pe de o parte, lipsa unor toalete ecologice, iar pe de alta… gradjul amenajat in incinta. Din scanduri si placaje a fost ridicat un grajd de animale si un staul. Cativa magari stau la umbra si nu stiu ca au sub copite o parte insemnata a istoriei poporului roman. Probabil nici cei care i-au inchis acolo. Iar peste tot miroase a balega. Si aici, se spune, functioneaza un muzeu. Ne intoarcem spre iesire, satui sa mai remarcam kitsch-urile atarnate pe peretii cetatii ori drumul presarat cu bucati de caramida sparta. “Cine stie de unde provine caramida aceasta, poate chiar de la zidurile turnurilor”, se intreaba retoric Nicolae Pepene, care ne spune ca “atunci cand vin istorici, muzoegrafi, arheologi si vad cum a fost transformata aceasta cetate nici nu stiu cum sa-si ascunda indignarea”. Dam sa iesim, dar observam in ultimul moment un imens crucifix: realizat din lemn. Are cativa metri si este o atractie pentru vizitatori. Mai ales pentru cei care habar nu au despre istorie. Si nici nu are cine sa le-o spuna, pentru ca nu exista ghizi. “Aceasta Cetate a fost ridicata si locuita de sasi, care erau de religie evanghelica. Acestia nu se folosesc de reprezentari religioase, cu atat mai putin de crucifixuri catolice. Cei care l-au amplasat aici au calcat in picioare si istoria si credinta in Dumnezeu a unor oameni”, mai spune Pepene. Plecam, dar zeci, poate sute de turisti urca sa vada minunatiile Cetatii Rasnov. Cu bune si rele…

 9. Teutzinho said

  am August 9 2008 @ 9:24 am

  pai cum, parca in aceeasi perioada ai fost la ocne…nu?:)

 10. Iulian Urban said

  am August 9 2008 @ 10:56 am

  Raspuns pentru Teutzinho

  La Ocne & Busteni am fost cu doua week-end-uri in urma aventurii de la Cetatea rasnovului.
  Uita-te la data publicarii
  Multumesc pentru comentariu
  Urban Iulian

 11. PRIMARIA RASNOV EVACUEAZA TOATE FIRMELE CARE FAC COMERT IN CETATEA TARANEASCA said

  am August 15 2008 @ 5:05 pm

  ULTIMATUM – PRIMARIA RASNOV EVACUEAZA TOATE FIRMELE CARE FAC COMERT IN CETATEA TARANEASCA
  Camelia VLAD & Dragos CENTU

  Primarul Adrian Vestea a initiat ieri o prima actiune administrativa in vederea evacuarii din Cetatea Taraneasca Rasnov a firmelor care exploateaza spatii inchiriate de la SC Drumuri Publicitare SRL. Societatea in cauza a administrat pana acum o luna si jumatate obiectivul, fiind indepartata prin executare silita din obiectiv, ca urmare a unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile.

  Decizia privind evacuarea firmelor amintite a fost luata de Consiliul Local Rasnov, in conditiile in care Primaria declara ca nu are nici un fel de raport legal cu societatile in cauza, desi este proprietarul si administratorul obiectivului, iar contractele sunt, practic, lovite de nulitate in conditiile in care Drumuri Publicitare SRL a subcontractat activitati fara acordul proprietarului.
  “Proprietarul tabular al Cetatii este orasul Rasnov. Or, acest proprietar nu a fost instiintat si nici nu i s-a cerut acordul ca Drumuri Publicitare sa inchirieze spatii in Cetate. De la preluarea administrativa a monumentului istoric, firma mentionata a tratat administratia locala Rasnov cu aroganta si dispret, incalcand in aproape toate punctele contractul incheiat in 2000 cu reprezentantii Primariei. Consiliul Local si Primaria Rasnov considera ca prin incheierea de catre Drumuri Publicitare SRL a unor spatii in Cetate catre terte firme sau persoane, fara stiinta si acordul administratiei locale, a fost lezat dreptul de proprietate al comunitatii rasnovene asupra obiectivului. In plus, prin efectuarea unor lucrari, de genul montarii de termopane in Cetate, turnarea de betoane armate pe ziduri si la baza acestora, amenajarea in incinta a unor grajduri si a unui asa-zis “muzeu” (aspecte relatate pe larg de cotidianul nostru – n.r.), care incalca legislatia in domeniu, precum si prin promovarea kitsch-ului, a fost afectata grosolan atat structura Cetatii, cat si identitatea sa culturala si valorile autentice pe care acest monument istoric de importanta nationala trebuie sa le prezinte. In consecinta, evacuarea este un act administrativ similar altora prin care primariile procedeaza la indepartarea celor ce ocupa domeniul public fara a avea acest drept. Primaria si Consiliul Local Rasnov intentioneaza ca, in perioada urmatoare, sa inceapa aplicarea unui program prin care Cetatea sa beneficieze de un management cultural profesionist, ale carui obiective principale sunt respectarea identitatii culturale locale si promovarea valorilor nationale autentice”, este precizat intr-un comunicat al primarului Adrian Vestea.

  Pot fi incheiate contracte temporare
  In cursul diminetii de ieri, functionarii Primariei Rasnov, insotiti de politisti comunitari, au initiat o actiune de verificare a documentelor celor opt firme care detin contracte cu Drumuri Publicitare SRL.
  Reprezentantii Primariei Rasnov au permis agentilor economici in cauza sa-si mai continue activitatea cel mult doua saptamani, cu conditia sa incheie contracte cu Primaria si sa plateasca o chirie de 2,50 lei/mp/zi. Conventia a fost facuta doar cu patru societati, unul dintre agentii economici renuntand la orice forma de activitate in Cetate, iar alti trei refuzand categoric oferta Primariei. Acestia din urma au apreciat ca fiind “incorecta” actiunea Primariei, pretextand ca au un contract de inchiriere pe care-l considera valid si aratand ca platesc deja o chirie. “Consider ca nu pot avea doua contracte de inchiriere pentru acelasi spatiu”, a precizat unul dintre agentii economici. Primarul Adrian Vestea a tinut sa arate ca la momentul preluarii Cetatii de catre administratia locala agentii economici au fost solicitati sa puna la dispozitia edililor acte doveditoare pentru functionarea lor in aceste spatii, acte care nu au fost aduse la cunostinta Primariei: “In opinia noastra, activitatile de aici se deruleaza ilegal! Daca nu au reusit sa-si stranga lucrurile, avand in vedere lucrarile care se desfasoara pe drumul de acces si care vor fi gata in aproximativ doua saptamani, le vom face contracte periodice, cu tarifele aferente din Piata Rasnov, urmand ca ulterior aceste contracte sa fie reziliate, iar spatiile sa capete o noua destinatie, dupa ce vor fi scoase la licitatie!”.

  Avocatul firmelor contesta decizia
  In ceea ce-l priveste, avocatul agentilor economici din Cetatea Rasnov, Valentin Moroianu, ne-a declarat: “Din cate stiu, toate autorizatiile sunt in regula, ca si contractele de inchiriere incheiate cu societatea First Rosenau Tour (care a preluat de curand firma Drumuri Publicitare). Aceste contracte de inchiriere sunt valide, au fost incheiate cu acordul Primariei la momentul respectiv (avocatul nu a prezentat, insa, nici un document care sa-i probeze afirmatiile – n.r.) si deocamdata nu s-a intreprins nici o masura legala care sa vizeze nevaliditatea ori desfiintarea acestor contracte. Prin urmare, ele sunt valide pana la momentul la care se va stabili pe cale judecatoreasca faptul ca sunt sau nu valabile. Primaria Rasnov ar putea sa evacueze oamenii de aici doar daca ar obtine o hotarare judecatoreasca impotriva fiecaruia dintre comercianti si daca ar avea decizii de executare silita. Nu exista temei legal pentru evacuare, pentru ca nu Consiliul Local este cel care face masuri de executare silita, ci executorii judecatoresti!”.

  Va fi redata atmosfera medievala
  Consilierul pe probleme culturale al Primariei Rasnov, istoricul Nicolae Pepene, a anuntat ieri ca o data cu reorganizarea activitatii in Cetatea Rasnov se are in vedere refacerea atmosferei medievale a obiectivului: “Vor exista doua spatii muzeale destinate expozitiilor permanente privind istoria Cetatii si a sistemelor de aparare si spatii dedicate expozitiilor temporare. Spatiile comerciale vor fi impartite in functie de fostele bresle rasnovene, iar cei care vor castiga licitatiile de atribuire vor avea obligatia sa intretina si cate un atelier mestesugaresc si vor fi obligati inclusiv sa poarte haine de epoca”. (A.T.)

 12. tudor said

  am September 6 2008 @ 9:23 pm

  am mers la cetatea rasnov pe 21 august anul acesta….si am plecat cu un gust amar de acolo..la intrare am fost intampinati cu fraza ”sa stiti ca muzeul nu poate fi vizitat”.Trecand peste asta am intrat sa vizitam..dar nu am vazut decat maracini in toata splendoarea lor,roabe si alte instrumente ,movile de mizerie,tot felul de pungi si pet.uri si un miros infernal…am fost dezamagit.Pacat de aceasta cetate superba prin amplasare si istorie…pacat k a devenit o bataie de joc…traim intr.o tara in kre cuvintele ”mostenire culturala”,”patrimoniu” si ” valori nationale” nu mai au nicio insemnatate..RUSINE!!!!!!

 13. dany said

  am November 15 2008 @ 2:16 pm

  De multe ori am impresia clara , ca nu meritam acesta tzara, deoarece ne batem joc de ea..simplu. Turismul in Romania…a ajuns in cel mai bun caz o utopie , asa ca decat sa fiu cuprins de un patriotism rancezit mai bine plec in afara , asta insemnand cel putin Bulgaria. Viata este scurta si baii putini dragilor asa ca nu avem timp sa experimentam (inca !!) la 20 de ani de la revolutie. Mai bine mergeti …aproape la sigur in afara decat sa aveti certitudini neplacute in Romania. Credeti ca imi pasa daca o sa falimenteze turismul romanesc ? Raspun:NU…de ce ?…pentru ca viata este scurta si banii sunt putini…..nu?

 14. marius said

  am August 3 2013 @ 9:52 pm

  @DE RASUL LUMII – CETATE MEDIEVALA CU CRENELURI TERMOPAN!
  legat de balega si mirosuri de animale, am fost in Santorini in Fira capitala lor, lux, curatenie si multi magari, la propriu, erau zone unde mirosea de te trasnea, vezi Donkey Station, nici la unele terase nu puteai sa stai, deci nu numai noi suntem inapoiati, e clar unde sunt animale miroase nu ai ce face. Legat de termopane am fost la Meteora aceeasi problema, sa nu crezi ca ce se prezinta azi ca vestigi vechi sunt in forma originala de acum sute de ani, s-a intervenit asupra lor din diverse motive, turismul de masa e de vina, intradevar drumul prost nu e o scuza pentru Primarie. Aglomeratie nu ai ce sa faci si la Vatican am vazut cozi de sute de oameni. Asta e turism de masa 🙂

Comment RSS