Banner

Atentie s-a deschis procedura insolventei impotriva SC “URSA AUR” SRL

Tweet this

Impotriva debitorului SC "URSA AUR" SRL
s-a deschis procedura insolventei in dosarul 19766 - 2014-11-06
aflat pe rolul Tribunalului MURE?
Daca aveti bani de recuperat de la aceasta firma va invitam sa ne scrieti urgent la secretariat@urbansiasociatii.ro
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii

 1. Cosmin said

  am July 25 2008 @ 12:14 pm

  si daca persoana decedata nu poseda carnet de conducere, intri la penal pentru incredintarea masinii unei persoane care nu poseda permis de conducere! :-)))

 2. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 12:19 pm

  Raspuns pentru Cosmin

  Asa cum spus, acele sfaturi [ cum este cel legat de necrolog ] sunt preluate de pe site-ul citynews.ro si le-am catalogat ca nerecomandate.
  Insa…vreau sa iti spun si urmatorul lucru : vine la tine un amic si te roaga sa-i dai masina ca trebuie sa isi duca nevasta la spital in regim de urgenta. Nu ai cum sa verifici daca el are permis sau nu, asa ca nu are cum sa ti se impute ca ai incredintat masina spre conducere cuiva care nu are carnet.
  In afara de asta, trebuie ca tu sa fi actionat in cunostinta de cauza, adica stiai ca nu are permis; Daca insa te-a indus in eroare si ti-a spus ca are permis, nu te obliga nimeni sa-l legitimezi si sa-i ceri sa vezi daca are permis, aceasta atributie de legitimare avand-o doar Politia

 3. Silviu said

  am July 25 2008 @ 12:31 pm

  Deoarece circul destul de des pe DN1 am primit 2 astfel de instiintari din partea politiei privind surprinderea de catre camerele video a autoturismului proprietate personala care a circulat cu o viteza ce depasea viteza maxima legala pe segmentul de drum in speta.
  Spre deosebire de cazul de mai sus, proprietarul masinii se afla la volan (adica eu). In prima dintre acestea mi s-a adus la cunostinta ca aveam o viteza de 86 km/h (viteza maxima legala fiind de 70 km/h). Pentru aceasta am dat curs invitatiei si am trimis datele necesare prin fax la Politie. Rezultatul: 2 sau 3 puncte plus amenda cea mai mica. In cea de-a doua instiintare mi s-a spus ca automobilul avea o viteza de 81 km/h. Aici mi s-a parut prea de tot (nu aveam nici macar 1 km/h in plus fata de viteza de la care incep sa se aplice prevederile Codului Rutier privind regimul de viteza pe drumurile publice (11-20 km/h)). La aceasta “invitatie” nu am mai dat curs. rezultatul: nu s-a intamplat nimic. Cu aceasta ocazie (acest articol foarte interesant) am aflat ca deja fapta e prescrisa. 😉

 4. Cristi said

  am July 25 2008 @ 12:31 pm

  REF la persoana luata la intamplare din necrolog:

  Si daca persoana decedata nu are carnet de conducere?

  Mi se pare ca daca incredintezi masina unei persoane neposesoare de carnet de conducere este usor penal.

 5. Cristi said

  am July 25 2008 @ 12:33 pm

  Sorry.
  Am citit mai tarziu comentariile.

 6. Adrian said

  am July 25 2008 @ 12:50 pm

  Cel mai bine (corect) este sa completezi corect foaia si sa o comunici Politiei
  In cazul in care a ta mama nu are carnet si nu raspunde se considera complice la infractiune si se aplica alte prevederi ale legii, in cazul cind are carnet v-a ramine fara el chiar deca abaterea nu implica o asemenea sanctiune.
  Stiu ca e dificil cu circulatia dar daca ai depasit viteza cu 20-30 km ghinion dar nu e un capat de tara, daca ai depasit cu peste 50 km atunci iti meriti soarta pentru o asa inconstienta.
  Sfaturile sut relativ bune dar chiar si in instanta s-ar putea sa nu reusesti si poate deveni periculos.
  Eu iti propun sa te gindesti bine…..succes in continuare si mai multa atentie la radare.

 7. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 12:51 pm

  Raspuns pentru Silviu

  Adevarul este ca, pentru depasirea cu un kilometru a vitezei chiar ca este prea de tot sa te amendeze. Este ca atunci cand tu esti oprit pentru ca ai depasit viteza legala cu 2-3 km peste limita legala, si in timp ce iti completeaza politistul amenda, pe langa tine trece unul cu 200 km/ora. Il intrebi pe politist, dar cu ala cum ramane, si iti spune ” domne fiecare la timpul lui; deocamdata te amendez pe tine…”
  Multumesc pentru comentariu
  Urban Iulian
  http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro

 8. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 12:53 pm

  Raspuns pentru Adrian

  Cu precizarea ca, necomunicarea datelor catre Politie NU ESTE infractiune, ci doar contraventie, astfel incat nu are cum sa fie catalogata drept complice intrucat regimul contraventional difera de cel al raspunderii penale
  Multumesc pentru comentariu
  Urban Iulian

 9. ADRIANA said

  am July 25 2008 @ 12:54 pm

  si eu am fost anul trecut in situatia lui Bogdan R.(cazul de mai sus). Instiintarea a venit prin curier mamei mele, care este proprietara masinii si care trebuia sa comunice in 5 zile cine a condus. Avea 3 instiintari, toate surprinse de 3 camere in aceeasi zi (in 3 localitati consecutive). I-au mai venit dupa vreo saptamana inca 2 dar prin posta si acelea nu are nimeni cum sa dovedeasca ca le-a primit. dar sa revenim la instiintarile primite prin curier, pentru care a semnat. le-a primit in luna septembrie, desi depasirea vitezei s-a intamplat in luna iunie.am fost la politie si am cerut sa-mi arate filmul, sau pozele, pentru ca – am motivat eu – nu ne mai amintim cine a condus masina cu 3 luni in urma, acea masina fiind folosita de tata, mama, eu si prietenul meu. Raspunsul politistului a fost ca nu ne poate arata filmul, sa trecem pe oricine acolo.Asa ca noi – vazand ca politia zice sa trecem pe oricine – nu am mai trimis nici o comunicare deoarece nu puteam sa facem marturie mincinoasa pentru ca – chipurile – nu ne aminteam cine a condus cu trei luni in urma. De fapt cred ca abaterea era deja prescrisa cand am primit instiintarea politiei. a trecut un an aproape de atunci si nu s-a mai intamplat nimic. eu stiu ca la noi functioneaza prezumtia de nevinovatie, iar daca politia doreste sa amendeze pe cineva pentru acele depasiri de viteza, cred ca prima data trebuie sa dovedeasca cine a fost la volan, adica e datoria lor sa faca aceasta dovada, nu sa ne intrebe pe noi cine a condus.
  Oricum, dupa acel incident am facut o mica investitie, de 300 lei, si am achizitionat un detector de radare si camere de supraveghere, detector care ” a facut toti banii” deoarece ne-a scapat de multe radare. sfatul meu: luati-va detector de radar, merita!

 10. george said

  am July 25 2008 @ 1:01 pm

  Ce se intampla daca raspunzi politiei astfel:
  In masina eram 2 (3 sau 4) soferi si am condus pe rand. Nu ne aducem aminte care dintre noi era la volan pe portiunea respectiva de drum. Rog sa trimiteti o fotografie pentru a va putea da un raspuns corect.

  Aceasta varianta circula printre soferi, dar nu am auzit un caz concret. Se spune ca politia nu-ti mai trimite o a doua adresa.

  Ati auzit ceva de genul asta?

 11. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 1:05 pm

  Raspuns pentru George

  Uite un excelent sfat . Intr-adevar mult mai bun decat ala cu necrologul.
  Da ,le dai raspuns [ PENTRU CA NUMAI REFUZUL DE A RASPUNDE SE SANCTIONEAZA CU AMENDA ] si le spui ca ati fost mai multi soferi, chiar si numai doi, s-a condus pe rand si nu va mai aduceti aminte care din voi era la volan in zona respectiva.
  Nu au cum sa amendeze pe toti soferii din masina, si tu care ai dat raspunsul esti protejat de faptul ca esti de buna credinta, ai raspuns , dar pur si simplu nu iti aduci aminte cine era la volan.
  Perfect acoperit legal.
  Bravo George si te asteptam si cu alte asemenea idei.
  Urban Iulian
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 12. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 1:11 pm

  Raspuns pentru Adriana

  Si acesta este un exemplu si o idee excelenta de urmat cand se primesc acasa asemenea solicitari de la Politie sa se comunice numele soferului care era la volan.

  Iarasi, ca sa eviti amenda pentru refuz de comunicare al acestor date POTI SA FACI ADRESA SCRISA DE RASPUNS LA POLITIE SI SA LE SPUI SA ITI ARATE FILMUL SAU POZELE PENTRU CA EFECTIV NU ITI MAI ADUCI AMINTE CINE ERA LA VOLAN; Daca nu iti vor trimite aceste lamuriri sau probe, atunci este perfect acoperit legal sa nu le dai raspuns, tocmai beneficiind de prezumtia legala ca esti om, ai uitat si ei nu vor sa te ajute sa isi deblochezi memoria. Ca atare ai posibilitatea sa contesti si castigi procesul de anulare al unei eventuale amenzi care ti s-ar da pe motiv de refuz de comunicare a numelui persoanelor.

  PS – In cazul Adrianei, intrucat a primit scrisoarea dupa mai multe de trei luni acasa, adica dupa termenul de 30 de zile de la data savarsirii contraventiei, oricum nu mai avea nici o valoare amenda primita.

  Oricum excelenta idee furnizata de Adriana pe care o asteptam si cu alte asemenea comentarii folositoare.
  Urban Iulian
  http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro

 13. v said

  am July 25 2008 @ 1:13 pm

  Buna ziua,

  Poate ar fi interesat sa explicati intr-un articol separat pe site si cum se poate contesta un proces verbal distinct fata de radar sau camere video.

  Concret:

  Mi s-a luat carnetul pentru 30 de zile pentru ca am depasit linia continua sub un pod care nu avea trasate aceste marcaje. Voi contesta in justitie acest proces verbal, insa am vreo sansa? Am inteles ca totul se leaga de martori pe care trebuie sa ii aduc. Daca nu am, totul e pierdut?

 14. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 1:17 pm

  Catre dl. “V”

  NU este deloc totul pierdut.
  Trebuie sa te duci la locul unde a fost constatata abatarea , sa faci poze si un filmulet sa arati faptul ca nu exista marcaj rutier tip “linie continua” astfel incat, dublat cu un martor, va duce la anularea amenzii aplicata in Justitie
  Succes
  Urban Iulian

 15. seba said

  am July 25 2008 @ 2:45 pm

  pt. v

  Poti sa faci si un film artistic si sa ilustrezi ca nu se vade linia continua ca pe orice pod este interzisa depasirea mai exact trecerea peste axul drumului! asa ca no f****g chance.

 16. petre said

  am July 25 2008 @ 3:07 pm

  Daca politia imi trimite proces verbal prin posta in termenul de 30 zile, dar nu sunt acasa sau pur si simplu nu vreau sa ma duc la posta sa ridic acel proces verbal, in mod logic procesul verbal se va intoarce la expeditor. Insa, acel termen de 30 zile nu se intrerupe?
  Totusi, politia poate face dovada ca a trimis procesul verbal in termen si a fost vina mea sau a postei ca acel proces verbal nu a ajuns la destinatar.

 17. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 3:26 pm

  Raspuns catre dl. Petre

  Ba da , pentru ca scrisoarea vi se trimite de catre Politie cu CONFIRMARE DE PRIMIRE; asa ca, nefiind acasa ca sa confirmati primirea si nu va duceti apoi sa o ridicati de la Posta, nu au dovada ca v-au trimis-o
  Cu stima
  Urban Iulian
  http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro

 18. grAS said

  am July 25 2008 @ 4:44 pm

  Am primit o comunicare de la politie pentru depasirea vitezei 85Km/h fata de 70Km/h. Masina este in leasing pe societate comerciala, comunicarea este trimis pe societate. Abatere savarsita pe 29.03.08 , comunicare primita pe 25.07.08 (ridicata de la posta cu aviz).

  Ce fac ? Trimit si cer poza ?? Chiar eram 3 soferi in masina si nu mai stiu cine conducea, pe bune(eu sau un amic, al treilea nu ar conduce oricum in afara localitatilor).

  In comunicare se specifica: “proba se face cu foto nr…/,,,, (numai la solicitarea instantei de judecata)”

 19. grAS said

  am July 25 2008 @ 4:46 pm

  Tot eu.

  Ce fac daca un politist in uniforma ma injura pentru ca am dat prioritate unei masini de scoala ?? Am nr masini in care era el, bineinteles ca nu a vrut sa-mi comunice nr matricol :))) si din pacate nici martor. Eram singur in masina.

 20. Eugen Dobrea said

  am July 25 2008 @ 5:25 pm

  Regret, dar indiferent de abuzurile savarsite de Politia Rutiera (impotriva carora este corecta lupta pana in panzele albe, astfel incat legalitatea sa triumfe in sfarsit si in Romania), nu pot fi de acord cu sugerarea de solutii din partea unui birou de avocatura cu scopul de a impiedica tocmai exercitarea legalitatii.
  Uitati-va in toate stirile privind accidentele rutiere provocate de inconstienti care nu respecta nici o lege de circulatie, in special din cauza depasirii cu mult a vitezei legale de circulatie, si veti intelege de ce sunt total impotriva unui astfel de ajutor din partea unor avocati.
  Printre altele, aceasta situatie poate fi extrapolata si in modul urmator: de aceea suntem unica tara din lume declarata “corupta”, dar fara “corupti” condamnati. Subterfugiile avocatesti au facut ca nenumarati pungasi care s-au imbogatit pe seama tunurilor si tepelor, avand posibilitatea sa plateasca sume enorme, dar reprezentand un procent infim din rezultatul afacerilor lor oneroase, sa fie in continuare in libertate, utilizand public in aparare un proverb rusinos: “Hotul neprins, este negustor cinstit”.
  Regret, dar nu pot accepta o astfel de idee.
  Stimatul Bogdan R. ar trebui sa-si asume responsabilitatea facptelor comise.

 21. v said

  am July 25 2008 @ 5:45 pm

  Seba, daca citeai o sa vezi ca am scris ca era sub pod, langa pot.

  Iulian, multumesc de raspuns. Referitor la martor: ce fel de martor? De la momentul petrecerii evenimentului sau un martor ca nu se vad bine marcajele?

 22. v said

  am July 25 2008 @ 5:54 pm

  Iulian, inca ceva.
  1. Imaginile video se pot arata in instanta?
  2. Se poate solicita si expertiza pentru a constata nemarcarea drumului?

 23. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 6:22 pm

  Raspuns pentru grAS

  Vad ca tu spui ca ai primit comunicarea dupa 4 luni de zile, astfel incat cred ca este depasit termenul de 30 zile instituit de OG 2/2001.
  In egala masura , cere-le in scris pozele si filmul spunand ca nu mai stii cine era la volan , si spune-le ca oricum dpvd legal termenul de 30 de zile in care se putea aplica amenda este depasit.
  Spune-le ca nu esti de rea-credinta dar numai daca primesti pozele si filmul , iti vei putea aduce aminte cine era la volan in dreptul acelei camere de supraveghere
  Urban Iulian
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 24. Francisc said

  am July 25 2008 @ 6:30 pm

  Am o firma de Transport International Marfa , primesc Lunar 2-3 plicuri prin care ami cere sa le comunic datele celui Sofer care a condus vehicolul cu nr …….. , , poti sa ma ajuti cu un text sa le trimit cum ca , nu mi aduc aminte care era soferul la vremea respectiva la volan ????????? , ms

 25. nixusor said

  am July 25 2008 @ 9:11 pm

  pentru v said
  Sub poduri depasirea este permisa de regulament

 26. victor said

  am July 25 2008 @ 9:55 pm

  la firma s-a primit o scrisoare prin care trebuie nominalizat conducatorul auto pentru o depasire de viteza ce a avut loc in 22-02-2008. Eu am condus acea masina. Cei de la firma au trimis raspunsul. s-a depasit viteza legala cu 23 km/h. mai departe cum se va putea proceda.

  Cu stima

 27. Savian said

  am July 25 2008 @ 11:40 pm

  eu zic sa nu ne punem cu militia si cu administratia financiara.Daca ai o dare catre stat sau impozit ca sa-ti elibereze o hartie ca nu ai datorii la ei trebuie sa le arati tu chitantele ei nu cauta nimic, asa ca va iluzionati degeaba ca cei de la administratie vor cerceta daca tu ai fost instiintat in 30 de zile de la eveniment sau in 31 de zile.Deasemenea daca fapta ta impune suspendarea permisului, primesti instiintare sa-l predai la politie, ulterior trebuie sa depui contestatii , procese samd. Daca fapta s-a savarsit pe raza altui judet si faci contestatie, procesul se va desfasura acolo si garantez ca vei avea intre 5-10 infatisari …..deja pierzi suficient timp, nervi si bani ca sa nu mai merite “contestarea” .Noi suntem la mana gaborilor care scriu ce si cum vor si nu ei la mana noastra. Eu zic sa mergem cat mai legal si nu ca in jungla de trafic Bucurestean si nu numai….mi-e sila de voi, ceilalti parteneri de trafic.

 28. Lucian said

  am July 26 2008 @ 12:19 am

  “Adrian said

  am July 25 2008 @ 12:50 pm

  Cel mai bine (corect) este sa completezi corect foaia si sa o comunici Politiei
  In cazul in care a ta mama nu are carnet si nu raspunde se considera complice la infractiune si se aplica alte prevederi ale legii…”
  …………………………..
  Din cate stiu rudele de grad 1 mama, tata, frate, nu poate fi acuzat de complicitate, sau tainuire a faptelor (eventual ascunderea sau inlesnirea sustragerii unei persoane). S-ar putea sa ma insel dar asa stiam din 2 cazuri petrecute cu un prieten.

 29. Bogdan said

  am July 26 2008 @ 12:38 am

  Mai oameni buni, cand va duceti la Posta si vedeti plic de la Politie, luati-va frumos buletinul inapoi si spuneti-i postaritei ca nu vreti sa-l ridicati. Atata timp cat nu semnezi si nu Confirmi c-ai primit nu ti se poate pune nimic in carca. Subiect inchis.

  O alta chestie este cu datul numelui unei alte persoane, Politia nu verifica daca persoana are carnet decat in cazul in care se suspenda carnetul pentru viteza sau alte chestii. In rest, ei trimit o amenda pe un nume o adresa si un CNP la care au access la Evidenta Populatiei, ca doar sunt Politie :)

  Aia cu numele mortului e misto ca sfat. Puteti afla nume de morti cu carnet in fiecare seara la Stirile ProTv :)))))))

  Succese pe sosele.

  PS: Nu cred ca-i asa scump un detector de Radar (pt amatorii de senzatii)

 30. Cosmin said

  am July 26 2008 @ 10:23 am

  Pentru nedeclararea accidentului in 24h, cum e? 24 ore lucratoare sau nelucratoare? Regulamentul (legea speciala) nu precizeaza, atunci se considera codul civil care zice lucratoare! E corecta observatia?

 31. skt80 said

  am July 27 2008 @ 11:15 am

  Stim cu totii ca politia mai profita de Lege si pe noi ne fac sa suferim de multe ori fara vina…

 32. adelin maria said

  am July 27 2008 @ 12:13 pm

  Un sfat si mai neortodox,dar util societatii:
  Comunicati politiei numele unui prieten care il stiti ca reprezinta un real pericol public prin modul in care conduce pe drunurile publice,ca nu-i pacat sa ramana fara permis :)
  S-ar putea sa nici nu mai conteste,caci isi cunoaste stil de condus!
  Dar asta cu o conditie,sa nu reprezinte chiar faptasul un pericol public!

 33. Larisa said

  am July 28 2008 @ 9:11 am

  O intamplare ciudata a trait si sotul meu. Si-a zgariat masina de gard cand incerca sa si-o bage in curte fapt pentru care a fost nevoit sa mearga la politie pentru a primi un proces verbal sa si-o poata repara.A fost foarte surprins cand i s-a spus ca pentru fapta lui va primi amenda si i se vor lua 3 puncte penalizare.
  Nu stiu daca se poate comenta comportamentul politistului pentru ca mie imi pare strigator la cer. Incidentul nu s-a intamplat pe un drum public, nu au fost implicate alte autoturisme mai mult era vorba de o simpla zgarietura si totusi………….a fost sanctionat.
  Ce ar fi trebuit sa faca in situatia asta?? Politistul a sanctionat corect????

  Multumesc

 34. Iulian Urban said

  am July 28 2008 @ 11:48 am

  Raspuns pentru Larisa

  Ce anume incadrare in drept i s-a trecut in procesul-verbal de contraventie sotului tau ? Adica in baza carui articol de lege i s-a aplicat aceasta sanctiune ? ca sa pot sa ma edific daca sanctiunea a fost corecta sau abuziva
  Urban Iulian

 35. MD said

  am July 28 2008 @ 12:16 pm

  @ Larisa
  Sotul tau a primit amenda pentru ca avea asigurare CASCO, daca avea doar asigurarea obligatorie ar fi primit doar dovada. Este, cat de cat, o masura de a o opri proprietarii autovehiculelor de a si le avaria intentionat si sa le repare pe asigurare.

 36. Daniel said

  am July 28 2008 @ 2:07 pm

  Domnule Urban,

  In primul rand vreau sa va felicit pentru combativitatea de care dati dovada si energia nesecata cu care tratati subiectele de interes public. Admir stilul direct pe care il folositi si care ar trebui insusit de mai multi dintre noi. Poate asa vom trai mai bine.
  Referitor la articolul mentionat : http://www.urbaniulian.ro/2008/07/25/ce-pot-sa-fac-daca-politia-imi-cere-sa-spun-cine-a-condus-o-masina-surprinsa-de-camerele-de-supraveghere-cum-scap-de-amenda/
  am o nelamurire.
  Asa cum vedeti in atasament, o astfel de comunicare catre firma pe care o am consemneaza data incidentului 12.05.2008. Expedierea documentului de catre Politie s-a facut pe 09.07.2008, iar ridicarea pliculuis-a facut, in numele firmei, pe data de 15 sau 16.07.2008.
  Mentionez ca am mai primit doua comunicari in acelasi regim (cu doua luni intarziere de la data inregistrarii) intr-un interval de o luna, si am transmis datele mele -deoarece eu conduc aceasta masina- platind cele 2 amenzi si acumuland punctele.
  Imi pare cam bizar totusi sa fiu prins de trei ori intrun interval de 1 luna si jumatate cu viteze usor peste 80 km la ora.

  Intrebari:
  E legal sa trimita la interval de doua luni de la data evenimentului aceste comunicari?
  Se poate face ceva?

  Cu multumiri,

 37. Iulian Urban said

  am July 28 2008 @ 2:08 pm

  Va sfatuiesc sa le dati raspuns si sa le cereti acele probe {poze si film ] chiar daca ei zic ca le prezinta doar in instanta de judecata.
  Sa le spuneti ca vreti sa cooperati dar nu va aduceti aminte cine anume conducea masina fiind una de firma.
  Daca nu va trimit raspuns, asteptati sa vedeti daca va trimit amenda de circulatie si apoi contestati-o in instanta daca stiti ca este abuziva.

 38. camere desfiintate la Cluj said

  am July 28 2008 @ 3:25 pm

  Consiliul Jude?ean va aproba un nou protocol cu Poli?ia pentru implementarea unui sistem de supraveghere radar pe ?osele, din care firma clujean? va fi exclus?.

  Consiliul Jude?ean (CJ) Cluj va rezilia protocolul încheiat cu Inspectoratul de Poli?ie al Jude?ului (IPJ) Cluj ?i societatea Codec SRL, aprobat prin Hot?rârea nr. 29/2007. Protocolul avea ca scop realizarea în comun a unui sistem de înregistrare ?i urm?rire a traficului rutier pentru depistarea dep??irilor limitelor de viteza legal?, sistem poreclit “Big Brother” de c?tre ?oferii clujeni.

  Cu acest protocol în mân?, Codec a încheiat cu mai multe consilii locale de pe traseele Cluj – Turda ?i Cluj – Huedin, f?r? licita?ie, contracte pentru instalarea de camere radar fixe, prin intermediul c?rora Poli?ia i-a putut amenda pe vitezomani pe baza fotografiilor realizate de sistemul Codec. în func?ie de cuantumul negociat cu fiecare consiliu local în parte, societatea încasa între 49 ?i 65% din totalul amenzilor. O hot?râre privind rezilierea protocolului va fi supus? la vot în proxima ?edin?? a CJ Cluj.

  Potrivit referatului ce înso?e?te respectivul proiect de hot?râre, se arat? c? societatea Benefic SRL a solicitat, printr-o adres? din 3 iulie 2008, revocarea protocolului de colaborare mai sus men?ionat, motivând faptul c?, “prin implementarea acestui protocol la nivelul consiliilor locale, nu s-au respectat principiile nediscrimin?rii, tratamentului egal, transparen?ei, eficien?ei utiliz?rii fondurilor publice consacrate de art. 2 din OUG nr. 34/2006, fiind impus? o singur? societate comercial? s? presteze serviciile, nerespectându-se astfel prevederile OUG nr. 34/2006”.

  In acela?i referat, ce poart? semn?tura pre?edintelui Alin Ti?e, se arat? c?, “prin semnarea acestui protocol, CJ Cluj ?i-a asumat obliga?ii în nume propriu, acestea având caracter dispozitiv, de recomandare pentru consiliile locale pe teritoriul c?rora urma s? fie instalat sistemul (…).

  In acest sens, au fost întreprinse ac?iuni de promovare a proiectului la nivelul acestor consilii locale, care aveau obliga?ia s? respecte ?i s? aplice prevederile legale cu privire la punerea în practic? a proiectului”, se arat? în referat. Acesta men?ioneaz? c?, potrivit prevederilor art. 3.3 din protocolul de cooperare, acesta “poate fi reziliat unilateral de oricare din p?r?i dup? un preaviz de 30 de zile”.

  CJ Cluj recunoa?te c? “includerea Codec SRL în protocolul de cooperare a fost o eroare, întrucât interesul acesteia era acela de a participa la punerea în practic? a proiectului, ?i nu de promovare a acestuia la nivelul consiliilor locale”.

  Mai mult, forul jude?ean consider? acum, în “ceasul al 12-lea”, c? nu are “competen?? cu privire la punerea în practic? a acestui sistem de înregistrare si urm?rire a traficului rutier, acesta fiind atributul exclusiv al consiliilor locale implicate”.

  Acestea au fost argumentele potrivit c?rora Ti?e a ini?iat proiectul de hot?râre privind aprobarea con?inutului unui nou protocol între CJ ?i Inspectoratul de Poli?ie al Jude?ului, având acela?i obiect, dar din care va fi exclus? Codec.

  Totodat?, va fi reziliat vechiul protocol de cooperare între CJ, IPJ ?i Codec SRL. Consilierilor jude?eni li se va propune, de asemenea, ca pre?edintele Ti?e s? fie împuternicit pentru semnarea noului protocolul. Din p?cate, directorul Codec, Ovidiu Simu?, nu a putut fi contactat ieri pentru a exprima pozi?ia companiei fa?? de inten?iile CJ Cluj.

  Reamintim c?, la sfâr?itul acestei luni, alte ?apte camere radar de supraveghere a traficului vor fi puse în func?iune pe Drumul Na?ional (DN) 1, între Cluj ?i Huedin, în C?pu?u Mare, Poieni, P?niceni ?i Izvoru Cri?ului.

  Conform informa?iilor furnizate de Poli?ia Rutier? din cadrul IPJ Cluj, de la data amplas?rii camerelor de supraveghere pe ruta Cluj – Turda ?i pân? în luna iunie a acestui an, fost aplicate aproximativ 27.000 de sanc?iuni. Potrivit contractului dintre Codec ?i consiliile locale ale comunelor situate pe DN 1, prim?riile primesc între 51% ?i 35% din încas?rile provenite din plata amenzilor.

  De exemplu, Prim?ria S?ndule?ti, care are dou? astfel de camere radar instalate în localitatea Cop?ceni a încasat în jur de 20.000 de lei pe lun? (5.500 de euro), sus?ine primarul Florin P?durean. în comuna Tureni, unde se g?sesc cinci astfel de radare Codec, administra?ia local? a câ?tigat anul acesta 609.345 de lei (169.000 de euro), dintr-un contract de tipul “40% la Prim?rie, 60%, la Codec”.

  Preciz?m c?, în urma unui control al Agen?iei Na?ionale pentru Reglementarea ?i Monitorizarea Achizi?iilor Publice, Prim?ria Tureni a fost amendat? cu 5.000 de lei pentru nerespectarea regimului licita?iilor publice, pentru încheierea nemijlocit? a contractului cu Codec.

  “Eroarea” Codec

  Referatul CJ Cluj: “Includerea Codec SRL în protocolul de cooperare a fost o eroare, întrucât interesul acesteia era acela de a participa la punerea în practic? a proiectului, ?i nu de promovare a acestuia la nivelul consiliilor locale”.
  Mihai MOGA

 39. amenda se poate regla said

  am July 28 2008 @ 3:57 pm

  Amenda se poate regla

  Unele amenzi date prin intermediul acestor radare fixe au fost contestate în instan??, iar ?oferii au cî?tigat anularea amenzii. Conform avocatului Mihai Bejenaru, cel care a cî?tigat cele mai multe procese de acest tip, hiba se reg?sea în faptul c? unele aparate nu au fost setate corespunz?tor. Conform normelor metrologice, aparatele pentru m?surarea vitezei trebuie „s? fie prev?zute cu o func?ie de autotestare, care s? poat? pune în eviden?? orice defect sau dereglare func?ional?, ce pot avea influen?? asupra exactit??ii de m?surare. Aceast? func?ie trebuie s? fie activat? automat la fiecare punere în func?iune a cinemometrului. În cazul depist?rii unor defecte sau deregl?ri func?ionale, acestea vor fi semnalate, iar func?ionarea cinemometrului va fi blocat?”.

 40. Urban Iulian » Cum am pacalit Politia si nu le-am predat permisul de conducere said

  am July 28 2008 @ 4:58 pm

  […] Ce pot sa fac daca Politia imi cere sa spun cine a condus o masina surprinsa de camerele de supraveg… (1131) […]

 41. Daniela Ginju said

  am July 28 2008 @ 10:59 pm

  Dar daca masina este inregistrata pe firma , iar acea persoana care a condus-o cand s-a produs abaterea, nu mai lucra la firma respectiva cand a ajuns procesul verbal cine plateste si de ce?
  Am trimis raspuns in termen cu datele de identificare a persoanei, aceasta persoana si-a schimbat domiciliul si….curios imi trimite din nou(adresa pe firma) ca nu am raspuns in timp util si nicidecum ca nu au reusit sa identifice persoana.

 42. Iulian Urban said

  am July 29 2008 @ 12:59 pm

  Raspuns pentru Daniela Ginju

  Daca ai trimis raspunsul catre Politie si ai comunicat datele de identificare ale fostului tau angajat care a savarsit abaterea rutiera, misiunea ta ca firma este incheiata iar Politia trebuia sa trimita amenda catre fostul tau angajat.
  Trimite-le un raspuns si spune-le sa nu te mai deranjeze pentru ca le-ai dat datele cerute
  Cu stima
  Urban Iulian

 43. Liviu C. said

  am July 29 2008 @ 7:56 pm

  Stimati prieteni, dupa ce va prezint niste stari de fapt, as dori sa va pun si eu doua intrebari concrete, la care astept un raspuns cat mai urgent (va rog!):

  1.
  In data de 6 mai 2008 a venit pe numele firmei mele o solicitare de a preciza datele soferului masinii de firma ce a depasit undeva -prin tara- viteza admisa pe acel tronson de drum, la data de 4 aprilie 2008. In aceeasi zi (6 mai 2008) am transmis pe faxul indicat de catre Politie raspunsul oficial al firmei, oferind toate datele solicitate. (Am copie dupa transmiterea fax si confirmarea de buna transmisie). Azi, 29 iulie 2008 a sosit pe numele persoanei fizice respective un Proces Verbal, care a fost intocmit in data de 14 iulie 2008 si care stabileste 4 puncte amenda (200 RON) si 3 puncte penalizare. Stampila postei la destinatie are data de 28 iulie 2008.
  INTREBARE 1: Este legal Procesul Verbal, daca a fost intocmit la mai mult de 30 de zile dupa ce am comunicat instant -prin fax- cine a fost soferul? (Trebuie sa platesc amenda? Este legal sa i se aplice cele 3 puncte de penalizare soferului?)

  2.
  Tot astazi (29 iulie 2008), a venit pe numele firmei mele o solicitare (intocmita cu data de 20 iulie 2008) de a preciza datele soferului masinii de firma ce a depasit undeva -prin tara- viteza admisa pe acel tronson de drum, in aceeasi data de 4 aprilie 2008. Stampila postei la destinatie are data de ieri, 28 iulie 2008.
  INTREBARE 2: Este legal sa ni se ceara aceste date, la mai mult de 30 de zile dupa comiterea abaterii de circulatie? (Trebuie sa le comunic celor de la Politie cine a condus sau fapta este prescrisa?)

  Multumesc frumos!

  Liviu C.

 44. Iulian Urban said

  am July 30 2008 @ 11:39 am

  Raspuns pentru Liviu C.

  1. in baza acestor acte si relatari ale tale, te sfatuiesc sa depui plangere contraventionala in care sa invoci incalcarea termenului de 30 de zile prevazut de OG 2/2001 si sa ceri anularea amenzii

  2. Politia poate sa iti ceara datele , tu daca le ai poti sa le dai, si cand va veni amenda , procedezi la fel ca la punctul anterior

  Cu stima
  Urban Iulian

 45. CROC said

  am August 1 2008 @ 9:45 am

  doresc un sfat, va rog; situatia se prezinta astfel : am primit prin firma de curierat adresa prin care mi se cerea sa dau datele soferului ( adica eu ) care conducea auto surprins de camera video, am facut-o ( in termenul stipulat in adresa – nu citisem inca cele scrise aici, asa ca am facut-o )si acum am primit aviz de la aceeasi firma de curierat sa ma prezint sa ridic corespondenta ( evident, este vorba de amenda )/ ce pot face ? ma duc si o ridic, rezulta ca n-am incotro si o platesc, dar daca nu ma duc ? se poate spune ca nu mi s-a comunicat si, evident, nu am cum sa platesc o amenda care nu mi-a fost comunicata ?/ ce ziceti? multumesc anticipat

 46. Liviu said

  am September 18 2008 @ 6:56 pm

  La firma la care lucrez am primit astazi 18.09.08 o solicitare de la politie sa declaram cine a fost persoana care a condus in data de 21.05.08 o masina (in leasing) in loc Martinesti (cluj) cu 104.20 km x ora pe un sector de drum de 50 km x ora.
  Mentionez ca in masina erau 3 soferi care au condus pe rand si inca nu stim cine a condus.

  Ce solutii am pentru a evita plata amenzii si in special ridicarea carnetului (90 zile) ?

  Daca indic unul dintre cei trei ocupanti ca sofer .. acestuia i se va intocmi un proces verbal cu data sanctiunii sau cu o data ulterioara comunicarii ?

  Termenul de 6 luni dupa care se prescrie amenda se calculeaza de la data la care s-a constatat depasirea vitezei ? Daca nu de la ce data ?

  Daca respectivul, nu va ridica, corespondenta in termenul de 6 luni, amenda se prescrie ?

  Una dintre persoanele care erau in masina era in vizita in Romania (el fiind roman dar lucreaza in Italia). Ce se intampla daca comunic datele acestia (nu ii stiu decat numele ..).

  O a doua persoana e cetatean britanic (expat) care lucreaza in Romania.. in aceasta situatie care e procedura?

 47. Sorin said

  am September 27 2008 @ 2:33 pm

  Salutare. Cam aceeasi situatie ca majoritatea celor care au scris aici: pe data de 26 septembrie adica ieri am primit in cutia postala un plic cu expeditor casuta postala (OP84, CP14, Bucuresti). Inauntru o comunicare cum ca pe data de 13.07.2008 intr-o localitate din judetul Ialomita am circulat cu 93 km/h. Eu eram la volan pentru ca plecam in concediu. Deci ceva intimplat acum mai bine de 2 luni. O sa le expediez luni datele mele impreuna cu niste observatii compilate de pe aici.
  Si apropo de metode cu “aruncatul vinei”: un student cu permis dar fara masina poate prelua contra unei sume de bani aceasta amenda.

 48. Diana said

  am October 1 2008 @ 2:28 pm

  Buna ziua,

  Am primit si eu mirifica solicitare de comunicare a datelor soferului.
  Fapta cica a fost pe 10.07.2008, comunicarea este din 22.09.2008 si am ridicat-o azi, 01.10.2008. Scadenta e la 5 zile or else…

  Mi se comunica numarul de inmatriculare al masinii mele dar, in mod absolut bizar, instiintarea a venit pe numele de familie vechi (schimbat de cativa ani). Eu intre timp mi-am schimbat TOATE actele si masina am luat-o pe numele nou.

  1. de ce o fi venit pe numele vechi?

  2. mai trebuie sa fac ceva sau e prescrisa fapta?

  3. daca nu stiu cine a condus masina, ce pisicii ma-sii fac?

  Multumesc anticipat!

 49. Iulian Urban said

  am October 1 2008 @ 2:36 pm

  Daca a venit pe numele vechi, nu le mai da nici un raspuns

 50. Diana said

  am October 1 2008 @ 3:16 pm

  Mi-e ca-mi trimit puncte de amenda pentru ca nu le-am comunicat datele soferului…
  Am mers la posta si, ca sa ridic recomandata, m-a pus o tanti sa dau declaratie ca am ridicat-o cu alt nume de familie. Pe comunicarea politiei apare numele vechi, adresa (ramasa neschimbata) si CNP-ul meu.
  Depasirea de viteza e de 15 km peste limita maxima admisa.
  Nu-s rauvoitoare, dar suntem 4 persoane care am fi putut conduce masina in perioada aia. Ma gandeam sa le trimit prin fax o solicitare de punere la dispozitie a fotografiei in clar a masinii, ca sa pot identifica soferul.

  Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului !

 51. Stelian said

  am November 7 2008 @ 10:30 am

  Am primit o comunicare de la politia prahova, sa comunic persoana care a condus auto in data.. la ora…la la la .
  Plicul a sosit in cutia postala pe numele firmei, fara sa trebuiasca sa confirm primirea lui.
  Pot sa-l arunc direct la cos??
  As avea o satisfactie maxima

 52. Claudiu said

  am November 20 2008 @ 8:41 pm

  Având în vedere c? aparatele radar fixe nu fotografiaz? din fa?? ?oferul,consider comunicarea datelor utilizatorului dicutabil?,întrucât f?r? fotografia ?oferului comunicarea ar putea fi f?cut? cu rea-credin??. Astfel, ar putea fi indicat? o persoan?, care nu a condus autoturismul, punându-l in situa?ia s? dovedeasc? un fapt negativ, când sarcina probei const? în dovedirea faptului pozitiv contrar.

 53. Claudiu said

  am November 20 2008 @ 8:42 pm

  Sorry pt. diacritice nu am stiut ca o sa apara semne de intrebare.

 54. radu said

  am November 23 2008 @ 11:16 pm

  am si eu o intrebare ptr dvs. Luna trecuta am fost pana la BUZAU si la intoarcere am fost oprit la MIZIL de un echipaj de politie .initial mi-a spus ca m-a oprit ptr. ca nu aveam centura pusa,l-am facut atent si i-am spus ca o am pusa dar nu observase ca aveam geaca neagra ,apoi ca nu am luminile de intalnire aprinse fiind un drum european si vazand ca doreste cu tot dinadinsul sa-mi aplice o amenda nu i-am prezentat decat buletinul lucru total neinspirat ptr. ca tot mi-a dat amenda atat ptr. lumini cat si ptr. faptul ca nu i-am prezentat documentele. nu am semnat p.v. si nici nu mi-a permis sa fac o eventuala obiectie .ce as mai putea face ? va multumesc

 55. Dragos said

  am November 25 2008 @ 1:16 pm

  Domnule Iulian,

  Tot respectul pentru ce faceti aici..

  Am primit si eu (dar pe persoana fizica) ca si Stelian o comunicare pentru 72km/h in localitate, prin care mi se cere sa numesc conducatorul auto. A venit prin Posta, simplu, nerecomandat. Eu de acest lucru sunt contrariarat, deoarece locuiesc in alta localitate decat la domiciliu, si intamplator doar am dat peste Comunicare. Mi se zice ca daca nu le raspund prin fax in 5 zile de la primire, primesc amenda intre 9 si 20 puncte. Este legala aceasta actiune a Politiei, sa trimita simplu ne-recomandat, si pot face ceva ca sa ii sanctionez aceasta posibila incalcare de procedura a lor ?

  Va multumesc

 56. elena said

  am November 26 2008 @ 3:49 pm

  Am primit o comunicare precum am depasit viteza cu 10Km,prin posta gasita in cuti de scrisori fara confirmare dupa 4luni ,pentru a da datele soferului care acondus ,mai trebuie sa dau raspuns ,poate a fost furata din cutia postala,mentionez ca sint persoana fizica CE POT SA FAC IN ACCEASTA SITUATIE .VA MULTUMESC

 57. claudia24 said

  am December 17 2008 @ 3:55 pm

  am si eu o nelamurire, in cazul in care contravenientul refuza sa semneze, procesul verbal se trimite la contravenient la domiciliul din procesul verbal cu confirmarea de primire si aceasta nu ajunge se pierde ce se intampla cu procesul?

 58. ionut said

  am January 26 2009 @ 12:36 am

  salut!am primit si eu 2 comunicari in data de 24 01 2009,pentru a spune politiei cine a condus masina in data de 05 9 2008,respectiv 15 09 2008.au trimis prea tarziu hartia asta sau nu?
  dak poate sa mi dea cineva explicatii ii multumesc anticipat!

 59. admin said

  am January 26 2009 @ 8:19 pm

  @ionut

  Raspunsul este cu siguranta nu, astfel;
  -art 39 din Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prevede prevede ca”Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa comunice politiei rutiere, la cererea acesteia si in termenul solicitat, identitatea persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice”.
  -apoi sub dispozitiile art. 13 (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei-.in consecinta dupa termenul de 6 luni de la data constatarii contraventiei se prescrie dreptul de aplicarea sanctiunii

  EUGEN GROSU
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 60. Mocodean Viorica said

  am February 5 2009 @ 6:17 pm

  Am primit de la Politia Rutiera Clujo instintare in care imi cere sa transmit in termen de 5 zile de la data primiri instintari datele persoanei care a condus autoturismul fiind inregistart la data de 31.07.2008 de camerele de supraveghere circuland cu o viteza de 73,50 km/h pe un sector de drum cu o viteza de 50 km/h.Aceasta instintare am primito la data de 05.02.2009 deci dupa 7 luni de la data savarsiri faptei.

  Intrebare:
  Ce trebuie sa fac in acest sens?

 61. admin said

  am February 5 2009 @ 6:51 pm

  @ Mocodean Viorica

  Conform dispozitiilor legale in vigoare privitoare la regimul contraventiilor – Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor completata cu dispozitile OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile public, termenul in care poate fi aplicata sanctiunea contraventionala este de 6 luni de la data la care a fost savarsita fapta contraventionala, sanctiunea depasirii acestui termen fiind prescriptia (art. 13 alin. 1 OG 2/2001).

  In acest caz aplicarea sanctiunii este prescrisa, urmand ca o eventuala sanctiune din partea organelor rutiere sa fie atacata cu succes in instanta.

  Corneanu George
  http://www.asistentapentruconsumatori.ro

 62. victimus said

  am February 6 2009 @ 3:45 am

  Ziua buna.
  Am si eu o nelamurire cu aceste termene de 30 de zile si de 6 luni. Cele 30 zile se scurg de la data producerii evenimentului sau de la data semnarii PV? In acest caz o fapta comisa pe 1.ian poate fi amendata cu PV datat 30 iunie?

 63. abika said

  am February 18 2009 @ 9:40 pm

  am primit adresa in care se mi se solicita sa dau un nume in urma surprinderi pe DN1 cu 82 Km dar soferul nu mai recunoaste ca a condus el intradevar am mai condus si eu dar nu p portiunea aia cum pot sa aflu cine a condus masina , oare se mai vede in poza la ora 20/56 min intro zi de iarna .
  sau dau datele l amandoi in buna credinta si sa le cer o poza…!?
  ce sfat imi dati ?

 64. Ducu said

  am February 21 2009 @ 8:49 pm

  pt cei care spun sa fim niste buni cetateni, sa comunicam politiei datele reale si sa platim amenzi: voi v-ati ticnit la cap??? pai la cate abuzuri face politia noi sa fim niste cetateni model? dumnezeule cat de infantili sunteti.
  pt domnul iulian toata stima pt sfaturile date.

 65. neculai mitu said

  am April 7 2009 @ 9:32 am

  buna ziua,
  comentariul si solicitarea mea au un continut mai bogat. imi cer scuze dar trebuie sa dau explicatii complete.
  am fost oprit de un echipaj de politie in jud.neamt si am fost amendat si mi s-a suspendat carnetul 90 zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 de km in localitate si pentru depasirea liniei continue dupa iesirea din localitate. multe, nu? voi trimite atasat si plansele fotografice prezentate in instanta. pentru ca i-am dat in judecata si am pierdut bineinteles. echipajul folosea o masina de acoperire B-50-FJI un logan alb si bineinteles aparatul era contestatul PYTHON II. asta se intampla pe 02 ian.2008 in zi de cod galben in 26 judete. veneam de la un revelion de vis la Durau. politistii nu au avut nici un document asupra lor nici ale lor nici ale aparatului. am specificat pe procesul verbal ca doresc sa mi se prezinte buletinul de omologare, de verificare metrologica in termen si atestatul de operator al functionarului. buletinul de omologare nu l-am vazut niciodata, cel de verificare metrologica era in termen, iar atestatul, un fals semnat pentru…. si cu o stampila care poate fi o moneda de 50 bani(nu poate fi numita stampila). atestatul este o bucata de hartie ca o adeverinta de la CAP dar nu cu valoare demonstrativa a calitatilor obtinute prin curs, verificare si calificare profesionala. pe nici o plansa fotografica nu apare autotestarea aparatului (NORMA DE METROLOGIE LEGAL? NML 021 – 05 “Aparate pentru m?surarea vitezei de circula?ie a autovehiculelor (cinemometre-radare)”
  -publicat? în Monitorul Oficial nr. 1102bis din 07.12.2005-spune de obligativitatea autotestarii inainte de proba). Din motivul ca nu am adus probe suplimentare, am pierdut procesul si recursul.
  toate bune si normale (in Romania).
  * pe 8 decembrie 2008 a fost procesul si s-a pronuntat instanta dar nu in sedinta publica asa cum scrie in dosar;
  * pe 13 ianuarie s-a redactat hotararea;
  * pe 26 ianuarie a fost trimis plicul cu informarea de la P.Neamt;
  * pe 14 februarie am primit hotararea;
  * pe 26 februarie la Udriste mi-am predat carnetul si am primit dovada;
  * pe 20 martie ijp neamt ma informeaza ca incepand cu 14 martie am permisul suspendat pentru 120 zile, 90 pentru PV contraventie 30 pentru ca nu am predat permisul in termen de 15 zile de la pronuntarea instantei.
  un total de suspendare de pe 26.02.- 11.07. de 137 zile.
  nici zambet nu mai am.
  sfatul meu: chiar daca nu ati vazut manastirile, statiunile, cheile Bicazului lasati-le, nu plecati in jud.Neamt.
  si mai am un sfat: pentru cei ce sunt opriti ca martori, intrebati- si pe cel in cauza de ce nu semneaza procesul verbal.
  martorul meu Capbun Catalin a dat bir cu fugitii cand agentul l-a intrebat, cu actele lui in mana, daca semneaza sau nu.
  astept un sfat.
  daca ramaneam cu 90 zile, acum puteam sa dau examen sa sa reduc pedeapsa la 30 de zile dar pentru majorarea de 30 astept 137 zile (au trecut doar 40 pana acum).
  va multumesc,
  Neculai MITU
  Bucuresti tel. 0766742805

 66. alexx said

  am May 7 2009 @ 1:54 pm

  ce se intampla cand proprietarul masinii(conform cu docum masinii) este decedat, iar masina este surprinsa de radar fix?..cine este sanctionat daca datele de identificare ale soferului nu ajung la politie? prin sofer inteleg persoana care a condus autoturismul in momentul inregistrarii pe radar cu o viteza peste cea legala

 67. alexx said

  am May 7 2009 @ 1:58 pm

  mai am o nelamurire. am o amenda pentru circulatia pe DE fara lumini de intalnire, dar cu proiectoare si pozitii……in acelasi pv am fost avertizat doar pentru nepurtare de centura…..cum pot transforma sanctiunea in avertismet?…..un pericol grav nu eram pt ca aveam ceva lumini, destul de puternice sa ma faca vizibil de la distanta pentru masinile care veneau din sens opus

 68. king Manowar said

  am June 14 2013 @ 2:19 pm

  Romania, popor de nemernici, cu totii vrem sa se respecte legea,sa fie ordine,…..da, dar cand suntem noi in culpa, dupa ce sfidam legea si bunul simt mai avem si pretentia sa nu fim pedepsiti si incercam tot felul de artificii sa scapam de raspundere-astia suntem noi. Eu sunt de parere ca nu pentru Politie trebuie sa avem bunul simt sa ne conformam regulilor, ci ptr. noi, ptr. ca noi sa nu ajungem sa ne schelalaim intorsoniati intre fiarele propiei masini ca niste javre turbate ce suntem, despre acest lucru e important sa ne dam seama, iar legiuitorul trebuie sa starpeasca cu timpul toate aceste portite de eschiva ramase la indemana nemernicilor care ucid pe sosele.

 69. Hana said

  am September 20 2013 @ 12:09 pm

  In adresa mamei se specifica si ca cel care a condus masina sa se prezinte de urgenta la sediul politiei. Ce se intampla daca nu le raspunde cine a condus? Ia mama 20 de puncte si atat?

 70. RAMONA said

  am October 17 2014 @ 11:49 am

  Spre deosebire de voi eu am primit o cerere din partea Poli?iei Rutiere – comunica?i cine a condus autoturismul în data de …mai mult de o lun? în urm?! – f?r? a mi se comunica motivul. Problema este c? autoturismul este cu contract de comodat astfel c? putea fi condus în data respectiv? de mai multe persoane. Eu, proprietarul/de?in?torul nu ?tiu dup? 35 de zile cine a condus la acea dat? ?i nici nu ?tiu ce motiv are Poli?ia s?-mi cear? aceste date! Am întrebat câteva persoane care folosesc autoturismul, dar niciuna nu recunoa?te c? ar fi circulat cu autoturismul atunci. Pe de alt? parte s-ar putea s? fi fost chiar eu ?i s? nu-mi amintesc – nu mai dispun de memoria din tinere?e! Nu era mai normal ca dac? cel care a condus atunci s? fi fost oprit ?i legitimat – dac? a comis vreo contraven?ie – trebuie s? ?inem eviden?a pentru Poli?ie? Pentru a nu fi sanc?ionat pentru necomunicare sunt obligat s? iau asupra mea conducerea autoturismului la acea dat? c?ci nu pot s?-mi acuz colaboratorii. A? putea s? m? fac c? nu am primit cererea Poli?iei c?ci mi-a fost aruncat? în curte ?i nu au nici o dovad? c? am primit-o, dar nu e stilul meu. A? vrea s? procedez corect, dar cum?

 71. onofrei constantin-marcel said

  am November 13 2014 @ 8:28 pm

  Ce pot sa patesc eu daca ancredintez masina cuiva care nu poseda permis de conducere,an cunostinta de cauza?…..

Comment RSS