Atentie s-a deschis procedura insolventei impotriva LEADER CONSULTING S.R.L.

Tweet this

Impotriva debitorului LEADER CONSULTING S.R.L.
s-a deschis procedura insolventei in dosarul 19459 - 2014-11-03
aflat pe rolul Tribunalului GIURGIU
Daca aveti bani de recuperat de la aceasta firma va invitam sa ne scrieti urgent la secretariat@urbansiasociatii.ro
Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii

 1. Urban Viorel » Airbagurile de la Logan nu functioneaza, soferii fiind victime sigure in caz de accident said

  am July 24 2008 @ 11:52 am

  […] http://www.urbaniulian.ro/2008/07/24/airbagurile-de-la-logan-nu-functioneaza-soferii-fiind-victime-s… Afisari: 0 « Imperiul CIA. Senatul SUA da liber la spionarea cetatenilor din restul lumii […]

 2. Dan said

  am July 24 2008 @ 12:07 pm

  Cu tot respectul, dar am inteles ca masina statea pe loc, nu? In cazul ala nu cred ca se declanseaza airbag-ul (presupun ca avea centura pusa, nu? ca daca nu, multe airbag-uri nu se declanseaza)

 3. Iulian Urban said

  am July 24 2008 @ 12:15 pm

  Salut Dan

  Da, masina statea pe loc, insa airbag-ul este conceput sa se declanseze la impact, indiferent daca masina este in mers sau sta pe loc.
  Iar impactul a fost atat de puternic incat , dupa ce Meganul a fost aruncat de tramvai peste o bordura, el a cazut pe partea din fata a Loganului pe care l-a impins in spate circa 3-4 metri. Adica a actionat ca si cum Loganul a intrat intr-un obstacol, cu diferenta ca in acest caz, obstacolul a lovit Loganul.

 4. Dan said

  am July 24 2008 @ 12:29 pm

  E corect ca ar fi trebuit sa declanseze, dar eu stiu ca in caz de stationare nu se declanseaza airbag-urile la masini. Din cate stiu exista mai multe trepte de declansare, care sunt in functie de viteza masiniii (de ex daca masina are 20 klm la ora si intra in ceva nu se declanseaza in totatlitate airbag-ul, ci numai o treapta din el). In plus, senzorul airbgului e constituit din accelerometre (la masina in stationare acceleratia era 0). Am impresia ca la majoritatea masinilor e aceeasi situatie.
  Mai multe aici: http://engineering.suite101.com/article.cfm/automobile_airbags

  Toate cele bune,
  Dan

 5. JohhnyBGood said

  am July 24 2008 @ 12:50 pm

  Vazand pozele, este foarte probabil ca impactul sa nu fi fost suficient de puternic pentru a actiona senzorii care declanseaza airbag-urile.

 6. Claudiu H said

  am July 24 2008 @ 1:06 pm

  Articolul contine exagerari, nu era situatie in care sa se deschid a airbagul. Impactul pare sa fi fost de o intensitate redusa. Probabil ca la nici o masina airbagul nu se deschidea.
  Parerea mea.

 7. anonymous said

  am July 24 2008 @ 1:20 pm

  “NU , ei dau bani pe autobehiculul Logan produs la uzinele Dacia-Renault” < — corectati careva

 8. Dan said

  am July 24 2008 @ 1:22 pm

  Servus Iulian,
  E corect ca ar fi trebuit sa declanseze, dar eu stiu ca in caz de stationare nu se declanseaza airbag-urile la masini, pentru ca din cate stiu exista mai multe trepte de declansare, care sunt in functie de viteza masiniii (de ex daca masina are 20 klm la ora si intra in ceva nu se declanseaza in totatlitate airbag-ul, ci numai o treapta din el). In plus, senzorul airbgului e constituit dintr-un accelerometru (la masina in stationare acceleratia era 0, nu?). Am impresia ca la majoritatea masinilor e aceeasi situatie.
  Mai multe aici: http://engineering.suite101.com/article.cfm/automobile_airbags

  Toate cele bune,
  Dan

 9. Iulian Urban said

  am July 24 2008 @ 1:25 pm

  Salut

  O sa afisez in 30 de minute, o pagina din Ghidul de Utilizare al Daciei unde scrie ca airbagurile de pot declansa inclusiv la simplul impact cu pietre, sau de la gropi. Oricum nu are cum sa fie valida aceasta teorie ca aribagurile nu se declanseaza decat cand masina este in miscare, pentru ca am gasit mai multe teste facute cu masini care stationeaza , si carora la impact li s-au declansat airbag-urile.
  De altfel Dacia nu spune NICAIERI in ghidul de utilizare ca airbag-ul nu functioneaza cans masina stationeaza.
  Adica cand astepti la semafor si intra alta masina in tine din oricare din partile masinii, iti dai seama ce ar insemna sa nu functioneze aribagurile laterale ? Moarte sigura

  Si inca un amanunt interesant : in Ghidul de Utilizare al Loganului scrie faptul ca aceste airbaguri ” provoaca arsuri pasagerilor intrucat mecanismul de declansare este unul PIROTEHNIC ‘ !

  Urban Iulian

 10. Dan said

  am July 24 2008 @ 2:10 pm

  Servus Iulian

  “Si inca un amanunt interesant : in Ghidul de Utilizare al Loganului scrie faptul ca aceste airbaguri ” provoaca arsuri pasagerilor intrucat mecanismul de declansare este unul PIROTEHNIC ‘ !” absolut corect. asa sunt cam toate mecanismele de declansare (asa scria si pe linkul pe care il dadusem mai sus.)
  Pe de alta parte, s-ar putea sa ai dreptate cu faptul ca si la o masina oprita trebuie sa se declanseze airbag-ul (la airbagurile laterale se declanseaza daca masina sta pe loc, deoarece acolo sunt senzori de acelerare), dar oricum vazand imaginile nu cred ca ar fi trebuit sa sara (viteza de deplasare – in cazul nostru a meganului care a sarit bordura – nu era cred mai mare de 40kmh, caz in care nu sare airbagul). Oricum, merita vazut si daca intr-adevar masina are airbag, am inteles ca exista posesori d elogan care sustin ca masina lor nu are, cu toate ca pe bord si in acte scrie.

 11. Urban Iulian » Dupa ce un avocat colaborator al Urban si Asociatii a fost victima unui accident rutier , si s-a aflat la un pas de moarte din cauza faptului ca airbag-ul masinii Logan nu a functionat, caz despre care am scris aici http://www.urbaniu said

  am July 24 2008 @ 3:23 pm

  […] Dupa ce un avocat colaborator al Urban si Asociatii a fost victima unui accident rutier , si s-a afl… […]

 12. JohhnyBGood said

  am July 24 2008 @ 3:49 pm

  Salut Iulian,

  Doar analiza unui expert (obiectiv si nepartinitor) in domeniu poate realiza o imagine clara asupra motivului pentru care airbag-urile nu s-au declansat in cazul accidentului respectiv.
  Opiniile postate aici sunt doar opinii, si nimic mai mult.

  As vrea doar sa punctez un aspect pe care noi toti, in calitate de consumatori, trebuie sa il avem in vedere: tehnologia.
  Chiar in conditiile in care un producator isi da tot interesul sa realizeze un produs de calitate, calitatea acelui produs (realizat in serie) nu este constanta, ci se incadreaza intre niste limite tehnologice.
  LImitele tehnologice pot fi determinate, pe de o parte, de avansul tehnologic (inca nu avem tehnologia necesara trimiterii unui astronaut pe Soare) sau, pe de alta parte, de target-ul de pret (avem tehnologia necesara realizarii unui motor care sa functioneze 1.000.000 Km fara reparatii capitale, dar din motive de cost realizam motoare care merg doar 500.000 Km fara RK).
  In fine, indiferent de tehnologia utilizata, printre produsele care trec de controlul de calitate exista si cateva care, in realitate, n-ar fi trebuit sa treaca (eroare umana, eroare de sistem, limita a tehnologiei de detectie a rebuturilor, etc.)

  Se intampla peste tot in lume: se prabusesc avioane, deraiaza trenuri de mare viteza, etc. – desi tehnologiile folosite sunt dintre cele mai avansate iar firmele producatoare depun eforturi serioase pentru a produce de calitate.

  Ca utilizator al unui automobil ne vom lovi mereu de astfel de aspecte. Sigur, dumneavoastra, avocatii, cautati mereu un vinovat – si este foarte bine ca procedati asa, pentru ca asta impune oamenilor o atitudine responsabila in ceea ce fac.
  Pe de alta parte, asta este tehnologia la nivelul de pret respectiv – alta nu exista, in momentul de fata.

  Poate ca daca domnul care a patit accidentul ar fi avut o masina de lux si nu un Logan, nu patea nimic.
  Este normal ca si pretentiile sa fie proportionale cu banii investiti.

  Traim intr-o lume in care inclusiv speranta de viata a unui individ depinde de cat de bogat este respectivul individ.

  Sper ca nu luati comentariu meu in mod negativ :)

 13. vasi said

  am July 24 2008 @ 6:00 pm

  Am avut doua accidente pana acuma si lucrez in domeniul auto. Dar la un asemenea impact cum este acesta nu prea vad sa se desachida airbag-urile. Ce ne-am face daca la orice caine care ne taie calea si il lovim o sa ne sara airbag-urile? Parerea mea este ca impactul a fost mult prea slab sa sara airbag-urile.

 14. admin said

  am July 24 2008 @ 6:54 pm

  Pentru cei care sustin ca nu avea cum sa se declanseze airbag-urile:

  In primul rand nu va doresc sa fi fost in locul meu in acel moment.

  In al doilea rand daca va uitati la foto din material veti observa ca desi bara din fata a masinii a revenit cat de cat la forma initiala, piesele din spatele ei sunt distruse, bara din fier care este prima ce protejeaza, raditorul si piesele de langa radiator, sunt peur si simplu distruse, motorul a fost miscat din loc, ambreiajul este rupt, roata dreapta fata este rupta.

  In momentul impactului masina in care ma aflam (dacia logan din poze) s-a ridicat de spate si a fost impinsa pana ca aproape blocase trecerea celorlalte masini de pe contra-sens.

  Cum sa nu se deschida airbag-urile in cazul unui impact ca acesta, cu atat mai mult cu cat in cartea masinii producatorul sustine ca acestea se pot declansa in mers pe teren accidentat, din cauza trotuarelor, pietrelor etc.

  Daca se poate declansa asa de usor in anumite cazuri de ce intr-un accident frontal nu se declanseaza.

  Masina care m-a lovit este produsa tot de Renault, iar acesteia i s-au deschis airbag-urile laterale in urma impactului cu tramvaiul iar cele frontale la impactul cu mine.

  O explicatie mai buna decat acesta nu va pot da; avand in vederea ca ambele masini erau dotate cu airbag-uri iar acestea s-au declansat doar pentru una dintre ele, nu a fost aceiasi forta in impact? fiind produse de acelasi producator nu sunt facute in urma unor norme de siguranta ce in prealabil au fost calculate de ingineri pentru fiecare categorie de auto in parte (autoturisme, camioane).

  Cert este ca acestea, desi nu prezentau niciun fel de probleme de functionalitate(conform cartii tehnice), si cu toate acestea nu au functionat.

  Repet, uitati-va mai atenti la pozele cu masina deoarece veti observa mai bine anumite detalii.

  PS – cei de la service la prima discutie au vrut sa constate dauna totala (datorita balantei de costuri de reparatie fata de pretul uneia noua)

 15. Sebi Blackjoe said

  am July 24 2008 @ 7:03 pm

  domnu` avocat, nu mai tot exagerati in goana dupa “senzational” incep sa va confund cu aia de la OTV.

  la cum aratau loviturile Loganului, nu cred ca ar trebui sa va mire de ce nu a sarit airbagul. cred ca nici altei masini nu ar fi sarit. ala e impact? daca aveati mercedes probabil ca nici nu cadea numarul.

  e adevarat ca exista accelerometru, dar ganditi-va un pic ce inseamna si cum functioneaza acesta. a, si sa nu uit, mai deschideti si cartea de fizica.

  nu va mai luati logan, luati-va chevrolet, dar inainte urmariti un crash test cu acesta. daca nu gasiti, intrebati-va de ce.

  si un sfat pt toti, inclusiv pt mine :)… FOLOSITI-VA CREIERUL MAI OAMENI BUNI!

 16. Urban Iulian » Airbag-urile de la Logan nu s-au deschis ; accident la 120 km/ora ! Apel catre Dacia-Renault : rechemati URGENT Loganurile vandute, in service-uri, nu asteptati sa moara oameni! said

  am July 25 2008 @ 12:50 pm

  […] Airbagurile de la Logan nu functioneaza, soferii fiind victime sigure in caz de accident (1582) […]

 17. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 2:13 pm

  Raspuns pentru Selenyum

  Multumesc pentru comentarii insa….problema este ca SENZORII DE IMPACT care ar fi trebuit sa actioneze sistemul airbag, SUNT PLASATI EXACT PE BARA DIN FATA A LOGANULUI adica pe chestia aia care arata ca o armonica

  Cu stima
  Urban Iulian

 18. varza said

  am July 25 2008 @ 2:42 pm

  Dom’ avocat, senzorii de deformare (aia de spuneti ca sunt in bara)nu se mai folosesc in industria auto de ceva ani… Acum se folosesc accelerometre. Si da, textul ca “se pot deschide la pietre” e pus acolo pt. unii ca dvs, ca se poate intampla sa se declanseze de la un soc de genul ala, sansa e infima dar exista. Dar airbagurile nu se deschid pt. orice nimic, deschiderea airbagului e pirotehnica (ca si la alte masini, la Mercedes nu se deschid airbagurile prea finut). Daca dadeati cu figura in volan (cu centura pusa) atunci ar fi fost nevoie de airbag…

 19. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 2:44 pm

  Buuun, insa, cum explicati ca accelerometrele nu s-au deschis in cazul acestui accident cand Dacia avea 120 de kilometri la ora pe autostrada ?
  Si asta este tot un “nimi” nu ?
  http://www.urbaniulian.ro/2008/07/25/airbag-urile-de-la-logan-nu-s-au-deschis-accident-la-120-kmora-apel-catre-dacia-renault-rechemati-urgent-loganurile-vandute-in-service-uri-nu-asteptati-sa-moara-oameni/

 20. eudoxiu said

  am July 25 2008 @ 2:51 pm

  Exista teste de lovituri cu Logan-ul frontale/ laterale.
  Cine le-a vazut?
  Trebuie probabil ca TU sa dai in el nu el in tine, ca sa se deschide. Adica tu sa actionezi, nu sa reactionezi. E legea actiunii si reactiunii. Cum sa actioneze el daca tu nu dai in el de sa-ti ramana creerii pe volan?

 21. varza said

  am July 25 2008 @ 2:56 pm

  Accelerometrul (impreuna cu “computerul” airbagului) se afla sub masca de plastic din zona schimbatorului de viteza, am uitat sa precizez.

  Pt deschiderea airbagului conteaza doar deceleratia, nu viteza. Poti avea o deceleratie suficient de puternica la 40 km/h care sa duca la deschiderea airbagului.

  La un impact la 120 km/h nu te mai salveaza nici 10 airbaguri. Oamenii tind sa dea ca viteza a impactului viteza pe care o au inainte de a frana. Viteza de impact, natura obiectului cu care intri in coliziune, dinamica accidentului determina deceleratia, care la randul ei poate dice sau nu la deschiderea airbagului. Ideea e ca e un proces complex, determinat de multi factori. Deschiderea airbagului e o solutie extrema, destul de traumatizanta si aplicata doar daca e neaparata nevoie (ceva de genul ca ar trebui sa-ti rupa o mana ca sa-ti salveze viata).
  Repet, daca (cu centura pusa)ati fi lovit bordul sau volanul cu capul, atunci, intr-adevar, airbagurile ar fi trebuit sa se deschida. Altfel, nu.

  Si, inca o precizare, zona din fata a masinii e conceputa pt. a se deforma usor, pt. a prelua cat mai multa energie in cazul unui impact, astfel protejand habitaclul si pasagerii.

 22. Sergiu said

  am July 25 2008 @ 3:02 pm

  Acela nu a fost impact suficient de puternic pentru a declansa airbag`ul. Daunele nu sunt asa de mari. Air-bag`ul a fost conceput pentru a evita lovirea capului de volan/parbriz/bord. Adica chiar daca persoana realizeaza ca se va produce impactul si se pregateste impingandu`se in volan, forta lui nu este suficienta pentru a nu lovi cu capul in volan/parbriz/bord. In interiorul masinii nu se vede nici un fel de urma a impactului vreunei parti omenesti. Daca cel care conducea masina a avut suficienta putere sa isi tina capul departe de obstacole, forta nu a fost suficienta pentru a declansa air-bagul(ile). Renault`ul a avut probabil viteza mai mare si de aceea s`au declansat, dar de la tramvai care i`a incetinit din viteza + frecarile rotilor cu asfaltul (ca nu cred ca a zburat prin aer asa de mult) iarasi l`au incetinit, deci pana la impactul cu ghinionistul logan viteza s`a redus prin descompunerea fortelor pe axe.
  Acest caz NU va avea castig de cauza, ba mai mult Dacia ar putea actiona inapoi in judecata pentru defaimare.
  Doriti sa se faca air-bag`uri mai sensibile? Nu cred ca aveti idee ce inseamna lovitura air-bag`ului. Au fost cazuri in care acestea au provocat leziuni serioase gatului. Cum ar fi sa circuli cu 30 la ora, dai intr`un canal si iti sare in fata punga salvatoare care provoaca leziuni coloanei vertebrale si mai si arde datorita exploziei declansatoare (care apropo apare la orice air-bag de la orice masina).

 23. carmen said

  am July 25 2008 @ 3:13 pm

  Ca posesoare de Logan si de copil de 2 ani ma ingrijoreaza acest fapt. Dincolo de discutiile tehnice in care nu intru pentru ca nu ma pricep, as vrea stiu, in cazul unui astfel de incident ce putem face noi, cum ne “reglam” conturile cu Dacia (daca scapam cat de cat intregi), ca din cate am citit aici, un proces intentat producatorului nu-ti aduce decat batai de cap, si nu castigi nimic.
  Multumesc,
  Carmen

 24. carmen said

  am July 25 2008 @ 3:13 pm

  Ca posesoare de Logan si de copil de 2 ani ma ingrijoreaza acest fapt. Dincolo de discutiile tehnice in care nu intru pentru ca nu ma pricep, as vrea stiu, in cazul unui astfel de incident ce putem face noi, cum ne “reglam” conturile cu Dacia (daca scapam cat de cat intregi), ca din cate am citit aici, un proces intentat producatorului nu-ti aduce decat batai de cap, si nu castigi nimic.
  Multumesc,
  Carmen

 25. Iulian Urban said

  am July 25 2008 @ 3:19 pm

  Raspuns pentru Sergiu

  Asteptam cu interes sa ceara Dacia daune pentru defaimare…
  IN schimb va astept cu comentarii legate de cazul Valentinei , ai carei parinti sunt in spital dupa ce aibargul Loganului nu s-a deschis la accident desi masina rula pe Autostrada cu 120 de kilometri /ora.

  Cu siguranta ca si aici gasesti ceva , o explicatie nu ?
  Cred ca esti un consumator multumit asa ca iti urez ” sa Loganezi bine”

  Urban Iulian

 26. Sergiu said

  am July 25 2008 @ 3:35 pm

  Nici macar nu detin Logan, detin Solenza si nu pot sa spun ca sunt innebunit dupa dacia, dar peste tot sunt doar inflorituri in povesti. La fel cu bihoreanul. Ati subliniat faptul ca s`a ciocnit cu un TIR care mergea in aceeasi directie cu el. El a intrat in depasire, TIR`ul la fel, viteze pe aceeasi directie, diferenta de viteza intre ei cat sa fi fost? vreo 20-30km?
  Ca sa raspund la intrebare, 120Km/h impact frontal? mai studiati pozele. Masina s`a “frecat” de balustrada cu lateralele. La cat este de subtire tabla loganului la 120 la ora doar atatea deformari? Eu cred ca nu ati prea urmarit la TV testele de impact lateral si frontal care se fac la vreo 50Km/h (aproximez pt ca nu mai tin minte exact) oricum mult mai putin decat 120 la ora. Daca vedeti testele logan`ului vedeti ca s`a crapat si parbrizul. Nu doar bara fata infundata.
  Cred ca masinile sunt slabe calitativ dar din alte puncte de vedere. Daca va luati de rugina aparuta la 1-2 ani de la achizitionare, da. Probleme de contact la anumiti senzori, da! prbleme de scurgeri de ulei de pilitura si multe altele, nu aveam nimic de comentat. Oricine tine minte fizica de liceu si se apuca sa cerceteze ce este aia o acceleratie ar intelege despre ce este vorba. E nevoie de o forta imensa la impact pentru a se indeplini conditiile declansarii airbag-ului.
  Firma Dacia sau Renault nu produc air-bag`uri, ci firma Bosch le produce, firma care furnizeaza aceleasi sisteme la mai multe modele de masini. Verificati Renault Clio si s`ar putea sa descoperiti acelasi sistem.
  Ca fapt divers, nici nu cred ca este un proces impotriva firmei Dacia. Ca avocat ai nevoie de multa inteligenta si cred ca s`ar fi vazut de la o posta ca nu sunt sanse de castig. Un castig financiar bineinteles il aduce reclama, postarile dvs pe forumuri pentru a atrage lume dornica de “senzational” ca sa intre pe acest site si sa invarta contorul dvs pentru a avea castig de cauza in reclame aducatoare de niste banuti.
  Realitatea este complexa si are mai multe aspecte. Aspectul cel mai important, de la grupul Dacia-Renault nu o sa primiti satisfactie si o sa ramaneti cu buza umflata, iar Loganul pezentat in poze va fi repus pe drumurile patriei, deoarece reparatiile nu sunt costisitoare. Nu cred sa depaseasca 15% din valoarea de nou a automobilului.
  Si daca urmeaza replica acuzatoare ca lucrez la Dacia, tin sa va informez ca sunt doar posesor de dacie, membru al unui forum dedicat si care lucreaza in domeniu IT.
  La revedere si spor in lupta cu fantomele (daca chiar asta este).

 27. Razvan said

  am July 25 2008 @ 4:04 pm

  @carmen: ‘posesoare de Logan si de copil de 2 ani ma ingrijoreaza’. Loganul ca Loganul, dar copiul il aveti de nou? L-ati luat in rate sau leasing? 😀

  @Iulian Urban: Lasand gluma la o parte, inainte de a mai starni tot felul de acuzatii la adresa producatorilor de automobile, luati in considerare toate aspectele tehnice implicate. Stiti, desigur, ca nici dumneavoastra ca avocat nici soferul implicat in accident nu sunteti in masura sa apreciati daca era necesara deschiderea airbag-urilor in cazul de fata. Aceasta situatie trebuie analizata de o comisie de expertiza si abia apoi vedeti daca aveti un caz real sau nu.

  Tot aduceti in discutie Loganul caruia i-a cedat janta pe autostrada: din poze se vede ca a acrosat lateral parapetul de protectie. Masina nu s-a lovit frontal de nimic, deci nu era nevoie de nici un air-bag. Pentru ca acceleratiile laterale au fost mici, nici a/b laterale nu s-au deschis (daca exista). Aduceti-va aminte de cazul lui Dumitru Tinu care s-a rostogolit cu un Volvo si a murit cazand in cap, pentru ca nu purta centura. Nici in situatia aceea nu s-au declansat airbag-urile.

  Ca sa revenim la situatia din articol, ce a constatat expertul care a analizat dinamica incidentului? Era necesara declansarea air-bag-urilor?

 28. bvean said

  am July 25 2008 @ 5:35 pm

  Dl. Sergiu:
  Testele EURO NCAP se fac la 68 km/h
  Producatorul airbag-urilor nu este Bosch, este AUTOLIV (dar probabil nici macar nu ati auzit despre ei vreodata)
  Airbagurile da trebuiau sa se deschida
  DA! Loganurile sunt niste … de masini.

 29. cezar njipa said

  am July 25 2008 @ 6:10 pm

  Comunicatul DACIA nu te trimite pe tine ca si client la producatorul subamsamblului care s-a stricat. Acolo spune altceva, iar concluzia pe care ati tras-o Dvs. va serveste in continuarea afacerii, dar asta e altceva deja.
  Oricum, e clar ca importanta este decizia unei comisii tehnice care sa judece cazul cum trebuie, nu pe forumuri. Forumurile din RO sunt pline de nepriceputi dotati cu mult timp liber.

 30. B said

  am July 25 2008 @ 6:16 pm

  @cezar njipa – de ce trebuie sa mergi bine si apoi sa vorbesti urat despre forumurile din RO ? Dar forumurile din Anglia sau Germania cu ce sunt pline ma ? E parerea ta insa din cauza unor gandiri de acest gen e tara asta in mizerie!Ce comisie tehnica va readuce pe morti de la groapa sau le va reda sanatatea cum era inainte de accident stimabile ? Nu crezi ca ne-am saturat de experti care vorbesc complex si se cred superiori , in timp ce oameni nevinovati isi pierd viata sau raman cu sechele !?

 31. amedeus said

  am July 25 2008 @ 6:51 pm

  E clar ca air bag-urile nu trebuiau sa se deschida. Nu exista senzori de impact ci doar un accelerometru. Daca se deschideau cu ce ajutau, ca doar omul nu a dat cu capul in volan ? Poate era mai rau daca se deschideau (provocau mici arsuri, ca la orice alta masina).
  Nu va mai agitati ca nu puteti castiga un proces pe tema asta oricat de buni avocati ati fi. Veti fi desfintati din primele minute de cel mai slab specialist in securitate auto. Vedeti mai bine pe euroncap cum arata un Logan lovit frontal cu viteza de 50 km/h.

 32. amedeus said

  am July 25 2008 @ 6:55 pm

  Scuze! Testele NCAP se fac la 64km/h (40M/h)

 33. juan said

  am July 25 2008 @ 8:15 pm

  Domnule Urban Iulian, din ce am observat eu, in nici unul dintre cazurile prezentate de dumneavoastra masinile nu sunt avariate grav, deci impacturile nu au fost destul de puternice ca sa declanseze airbagurile, sa fim seriosi loganu alb abia e busit si la ce calitate are tabla din dacie, spune tot, eu cred k dumneavoastra aveti ceva cu brandul Dacia

 34. SB said

  am July 25 2008 @ 8:19 pm

  Juan trebuia sa fi tu in masina cand a fost impactul si apoi sa vorbesti, nu sa scrii acolo doar sa te afli in treaba

  DA AVEM CEVA CU DACIA SI CU TOTI CARE ISI BAT JOC DE VIATA OAMENILOR ! DACA O SA FI GRAV RANIT SAU O SA AI PE CINEVA DRAG INTR-UN LOGAN SI VOR FACE UN ACCIDENT GRAV SA TE VAD ATUNCI CUM VORBESTI TOT ASA DEGAJAT !

 35. amedeus said

  am July 25 2008 @ 8:28 pm

  Air bag-urile te scapa de un dat cu capul in parpriz (pt.pasager) sau de lovirea toracelui in volan (sofer). Intr-un accident cu adevarat grav (viteza mare nu stat pe loc)nu vor putea face minuni.

 36. Sebi Blackjoe said

  am July 26 2008 @ 10:18 am

  1. airbagurile sunt declansate de un accelerometru, de obicei situat undeva in zona scaunelor din fata, si functioneaza pe principiul inertiei corpurilor. adica, daca senzorul detecteaza o decelerare mai mare decat o anumita valoare prescrisa in calculatorul care controleaza airbagul, atunci airbagul va fi umflat. sa judecam un pic: ce s-ar intampla daca airbagul se deschide la o valoare decelerarii prea redusa? pai la o franare brusca, puternica, airbagul s-ar deschide! la o tamponare relativ usoara, dar in care componentele masinii sunt capabile sa preia socul, se deschide airbagul din nou!
  acum poate intelegeti de ce “am avut accident la 120 km/h si nu mi s-a deschis airbagul” nu ofera suficiente informatii pt a “rechema” loganele pt verificari

  2. Va rog sa nu mai dati articolelor titlul “Loganul rechemat pentru testarea functionarii airbag-ului” pt ca sare inima in mine de cate ori imi apare in email crezand ca e o problema reala, fiind posesor de logan. In caz contrar, o sa trimit dpt juridic al dacia-renault o notificare, ca cineva ia decizii in numele uzinei.

  3. NU MI SE PARE NORMAL CA ACESTE INFORMATII SA LE LUATI DE PE FORUM, CRED CA AR TREBUI SA VA DOCUMENTATI MULT MAI BINE INAINTE DE A ‘INFLAMA’ SPIRITELE, PRIN NEWSLETTERELE DVS.

 37. amedeus said

  am July 26 2008 @ 11:18 am

  La Logan computerul care comanda air bag-ul (si care contine accelerometrul)este plasat in carcasa de plastic a manetei schombatorului de viteza (cam pe unde e scrumiera).

 38. crick said

  am July 26 2008 @ 1:00 pm

  Mi-a placut Loganul, m-am simtit bine in el, de aceea a doua masina a fost tot Logan, un Kiss fm DCI de 85 cai…acum 2 saptmaani am fost implicat intr-o tamponare in lant pe A2, a intrat ABS pe uscat masian, nu a incetinit deloc cum ar fi trebuit sa o faca, masina e avariata grav si totusi airbag-urile nu au sarit. Explicatia: nu am lovit bara celui din fata cu locul unde sunt senzorii. Atat.
  In cazul meu, dupa ce masina e reparata ma voi reorienta spre altceva. Sunt profund dezamagit, totul e doar de fatada, pe mine m-a dezamagit complet, motorul e faorte placut dar lipsa oricarei intentii de franare a masinii cand am apasat pedala deoarece cel din fata a franat la randul sau violent, dovedeste inutilitatea minunii de dotari numita ABS. Este cel mai primitiv ABS!!! si are multe probleme deoarece se declanseaza la cea mai mica apasarea pedalei de frana. Capac a pus si faptul ca airbag-urile nu au sarit. Ca sa va faceti o idee cat de avariata e masina, reparatia o sa coste 300 milioane…avand in vedere ca masina a costat cu totul 400 milioane, consider ca a fsot un impact destul de serios.
  Se vede unde s-au economist bani.

 39. yoyo said

  am July 26 2008 @ 5:58 pm

  frate… mai esti si avocat…?

  exagerezi de misti muntii, care e “accidentu extrem de grav”, masina arata bine, e putin indointa in fata. se pare ca Dvs nu stiti ce e ala accident grav.

  Nu o sa aveti castig de cauza, ci o sa suportati cheltuieli de judecata. sunt nefondate acuzele dvs :)

 40. amedeus said

  am July 26 2008 @ 8:25 pm

  @ crick
  ABS-ul e de ultima generatie Bosch 8.0 si mai nou chiar 8.1. Un ABS nu te ajuta sa franezi “mai tare”. Chestia aia o face AFU (asistenta la franarea de urgenta) care e disponibila odata cu Bosch 8.1 Deci, cand cumperi masina trebuie sa sti ce fac toate chestiile alea de pe masina. Daca crezi ca ABS-ul e acolo ca sa franezi “mai tare” ….
  Nu exista senzori in bara ! (dar vad ca-mi bat gura de pomana)

 41. bagati-va mintile in cap said

  am July 26 2008 @ 8:29 pm

  airbagurile se deschid la cea mai mica modificare a habitaclului pasagerilor… cu alte cuvinte ai avut un accident prea simplut… acest lucru se vede clar abia daca radiatorul este lovit…

  lucru probabil deja il stii informandu-te (la reparatii) cu intarziere 😉

 42. bagati mintile in cap said

  am July 26 2008 @ 8:41 pm

  daca sareau airbagurile… nu era bine ca de ce au sarit :))
  .. daca nici parbrizul nu e fisurat… in exemplele tale (la celelalte masini) dupa cum vezi… habitaclul pasagerilor a avut de suferit.. adica, airbagurile sunt montate pentru a salva vieti si nici decum sa se deschida (ca o dedicatie fara numar) la fiecare accident sumar petrecut.

 43. Observatorul said

  am July 27 2008 @ 1:45 am

  Din ce vad eu aici, sunt multi oameni cu timp liber in tara asta:) E misto ABS-ul daca sti sa-l foloseshti. Cand franezi poti sa virezi fara se pierzi controlul masinii, am testat pe pielea mea si am scapat cu bine dintr-un potential accident. Unii mai inventivi scot siguranta de la ABS, ca sa va dau idei:) Oricum vad o multime de soferi care in loc sa fie in pat si sa doarma, dorm la volan si masina merge. Mai ales aici in Timisoara. Ce au patit cei din Bihor, am patit si eu cu Tir cu numere de Italia. Cand sa trec de el mi-a iesit in fata ca sa depaseasca. Dar eu am avut noroc de data asta, si am triplat printr-o parcare ca sa trec de el, pentru ca altfel ….. Sunt multi nebunii care conduc masini. Atentie la inca un detaliu. La multe din masinile noi, centura de siguranta este fixata pe stalp in 2 puncte, iar al 3-lea punct este intre scaune, mai exact pe sina de la scaun. La Dacia veche al 3-lea punct era in podea. Daca cedeaza sina de la scaun, cred ca degeaba ai centura. Cu stima.

 44. Observatorul said

  am July 27 2008 @ 2:00 am

  Mai ceva. Atentie la masinile Second-Hand din RO. Unele nu mai au airbag-uri, pentru ca au fost aduse tamponate in RO si reparate cu costuri reduse. Un airbag costa destul de mult, mai ales daca nu ai asigurare.

 45. ge0rgian said

  am July 27 2008 @ 10:28 am

  Du-te ?i caut? publicitate în alt? parte…Dac? stai pe loc nu se declan?eaz? airbag-urile pentru c? nu exist? decelerare…Faza aia cu baba care decla?eaz? airbag-ul la un Mercedes se întâmpl? foarte rar a?a c? nu te mai uita la filmule?e funny pe net c? s?-?i construie?i un caz

 46. arch said

  am July 27 2008 @ 11:14 pm

  toata treaba asta e o parodie de 2 bani menita sa va aduca publicitate. se pare ca nu prea aveti cazuri la firma si va umpleti timpul cu prostii. sunt sute de accidente zilnic in tara asta si v-ati gasit voi sa faceti dintr-o bara indoita un mare caz. am avut loganul lovit de 2 ori mai rau ca asta al vostru si nu a fost nevoie de spitalizare, si nici nu au sarit airbag-urile. faceti valuri ca nu aveti altceva mai bun de facut. nici nu o sa ajungeti sa va judecati voi cu dacia, nu aveti din ce sa faceti un caz de luat in seama, sunteti de tot rasul.

 47. crapu said

  am July 28 2008 @ 9:56 am

  Salut,
  Ma bag si eu in seama pt ca ma pricep oarecum.
  Cred ca se cam exagereaza cu “Airbagurile de la Logan nu functioneaza, soferii fiind victime sigure in caz de accident “. Oare masina avea contactul pus ? Altfel nu poate fi vorba de declansarea unui airbag daca contactul masinii nu este pus. Din pozele prezentate mai sus nu prea s-ar putea spune ca este un accident grav soldat cu nu mai stiu ce contuzii grave. Intr-un asemenea accident frontal airbag-urile nu prea sar, pentru ca centura, in caz ca aceasta este bransata, este suficienta pentru retinerea ocupantului. Dar oare centura a fost bransata ? Nu se vede nici scaunul rupt in pozele de mai sus. Pentru un far spart si o aripa indoita nu este nevoie sa se declanseze un airbag. Nu se vad nici urme ale deformarii habitaclului. Parerea mea ca intr-un accident de genul acesta protectia pe care ti-o ofera purtarea centurii este suficienta iar declansarea airbag-urilor nu este oportuna.

 48. Silviu P. said

  am July 28 2008 @ 11:24 am

  1. accidentul de mai sus sigur nu necesita declansarea airbag-urilor. De ce nu cereti Dacia o analiza a computerului de airbag? de acolo se pot afla informatii clare daca era necesara sau nu declansarea lor. Din ce se scrie prin alte ziare nu s-a cerut de catre firma dumneavoastra o astfel de expertiza pana acum… oare de ce ?! :-)

  2. accidentul doamnei Valentina a fost la 120KM/h sau la 70KM/h ? nu de alta dar doamna Valentina pe toate forumurile de specialitate sustine ca la 70KM/h (care exagereaza oare?) … si accidentul acela a fost din cauze umane, soferul nu a stiut sa gestioneze bine masina (nu a fost explozie de roata deoarece cauciucul sta bine pe janta dupa accident ci doar desumflare…)

  Nu mai aruncati cu noroi in Logan. Daca nu va pricepeti la date tehnice macar intrebari experti inainte sa va dati cu parerea, deoarece sunteti doar sunteti o firma de avocatura …

  Silviu.

 49. Iulian Urban said

  am July 28 2008 @ 11:43 am

  Raspuns si intrebare pentru Silviu P.

  Te rog frumos sa imi spui si mie, unde in cartea tehnica, ghid de service, manual de utilizare care insotesc un Logan la vanzare, este informat de catre fabrica consumatorul in legatura cu faptul ca, atunci cand masina sta pe loc, chiar daca motorul este pornit si cheia este in contact, SISTEMUL AIRBAG NU VA FUNCTIONA.
  Pentru ca poti sa stai la semafor sa te loveasca din laterale, sau iarna pe gheata sa alunece unul care vine din spatele tau, etc.
  Unde este informat in cuprinsul acestor acte care insotesc masina, ca in atare situatii, sistemul airbag montat pe Loganuri de Autoliv nu va functiona ?
  Eu atat intreb si astept raspunsul vostru.

  Urban Iulian

 50. Silviu P. said

  am July 28 2008 @ 12:34 pm

  Sistemul airbag functioneaza dar nu dupa cum vrem noi. Exista niste praguri pentru care el intra in functiune. Asta nu intelegeti. Socul nu a fost suficient de puternic astfel incat sa necesite activarea airbagului.
  A lovit soferul volanul cu capul ? NU! Pentru ca a fost tinut de centura de siguranta. Ca a suferit unele contuzii, alea apar si daca se activeaza airbag-ul din cauza socului.

  Airbagul se activeaza si in stationare dar trebuie indeplinit un anume prag de soc. Daca masina era in miscare sansele sa se activeze erau mai mari deoarece socul era cu mult mai mare (cumulare de forte)

  In cartea tehnica nu sunt trecute toate detaliile legate de airbag. Nu exista nici o marca care sa faca asa ceva si daca le-ar trece doar un expert le-ar intelege … (exemplu aici, vi s-a explicat de n ori conditiile in care “sar” airbagurile dar nu vreti sa intelegeti…)

  Repet intrebarea: de ce nu cereti o expertiza Dacia/Bosch pentru computerul de airbag de pe Logan-ul cu pricina? Expertii de la Bosch va vor spune de ce nu s-a activat (daca a fost sau nu o eroare). Toate datele sunt in computerul de airbag trebuie doar citite.

  Silviu.

  P.S.: pana la urma accidentul dnei Valentina a fost la 120? sau la 70KM/h cu sustine Dumneaei? Care dezinformeaza … ? 😛

 51. Iulian Urban said

  am July 28 2008 @ 12:45 pm

  Raspuns pentru Silviu P.

  Socul a fost atat de puternic incat soferul, colegul meu Daniel, s-a ales cu scaunul de la sofer rupt; adica a fost dislocat pur si simplu din cauza puterii impactului.
  Astazi o comisie de expertiza de la Dacia, a admis preliminar faptul ca, aribagul ar fi trebuit sa se deschida, insa astept finalul expertizei si il voi afisa aici pe blog sa il comentam
  Urban Iulian

 52. Silviu P. said

  am July 28 2008 @ 12:50 pm

  Ar fi foarte util sa vedem expertiza oficiala.
  Pe mine in particular ma intereseaza rezultatele analizei computerului de airbag deoarece acestea pot spune exact de ce nu s-a declansat.

  Ca s-a rupt scaunul (erau ok si niste poze cu scaunul rupt) aici poate sa fie o problema care poate fi imputata constructorului: la un astfel de soc nu prea avea de ce sa se rupa mai ales impact din fata unde scunul nu este asa tare solicitat ca la un impact din spate (soferul la impact din fata se opreste in centurile de siguranta pe cand la impact din spate in spatarul scaunului).

  Astept cu interes rezultatele anchetei.

  Silviu.

 53. Tase said

  am July 28 2008 @ 3:38 pm

  Este un lucru pozitiv ca in sfarsit au aflat si “acuzatorii” ca airbagurile de vreo 10 ani incoace functioneaza pe accelerometre si nu pe senzori in bara. Asfel afirmatiile cu el in bara au fost o minciuna.
  Este de asemenea bine ca intre timp au aflat ca ceea ce se vede in imagini nu este dauna totala. Acolo sunt reparatii de cca. 100 milioane, nici vorba de dauna totala.
  De asemenea este bine ca au aflat ca motorul nu a fost mutat de la locul lui iar ambreiajul nu a fost rupt. Deci inca 2 minciuni lichidate.
  Este bine ca au aflat ca accidentul ala de pe autostrada nu a fost la 120 km/h (daca la 64 la cat sunt testele EuroNcap masina se face varza, la 120 trebuia sa mai ramana doar roata de rezerva. Acolo e o masina care a avut impact la cel mult 35 km/h. Lucru stiut de altfel ca nimeni nu vine cu dovezi despre acel accident, ci doar afirmatii nejustificate de o expertiza. Deci alta minciuna.
  Nu este bine ca nu e nici o poza care sa sustina afirmatia ruperii scaunului. Asta poate da loc la ideea ca nu ar exista asa ceva, deci ar fi o minciuna.
  Inca lumea nu s-a lamurit cum e ccu airbagurile laterale, care au alt tip de senzori decat cele frontale, senzori care se regasesc in praguri. Insa afirmatii in necunostinta de cauza se fac.
  O manipulare privind actiunea airbagurilor (aia cu bolovanii si gropile se refera la luatul bolovanilor/trotuarelor/gropilor cu viteza, nu daca urci linistit trotuarul) pornind de la o lipsa reala a textului clarificator din manualul de utilizare.
  Concluzia mea: pe un fapt real (care se va clarifica in momentul expertizei tehnice) daca airbagul trebuia sa se deschida sau nu, un avocat capabil si prosper de altfel (doar conduce Logan, nu?), folosind tertipuri de manipulare clasice (minciuni, exprimari emotionale, adevaruri partiale etc) isi face lui si societatii de avocati in care lucreaza o reclama pe net, in mod evident eficienta. Dar acest lucru nu inseamna ca e un avocat bun sau ca are dreptate.
  Eu chiar as avea ceva indoieli asupra unui om care are o minciuna in fiecare fraza.

 54. SRI said

  am July 28 2008 @ 3:44 pm

  Tase trebuia sa fi tu in fiecare masina logan care a avut impact si atunci sa mai vorbesti. Habar nu ai pe ce lume te afli insa arati tu ca aia nu e asa ci e invers.Sustineti ma dacia si lingeti tevile de esapament de la dacia, poate o sa va dea un logan cadou si va duceti direct la naiba cu masina voastra cu tot , nemernicilor. Oamenii mor si sunt raniti si voi tineti dezinformarea si vrajeala voastra de parca noi restul am fi niste tampiti. Hai dute repede la dacia si cere-le sa te rasplateasca pentru munca asidura pe care o depui ca SA NU SE SIFONEZE BLAZONUL DE LA DACIA CARE ARE DE VANDUT MULTE MASINI LA OAMENI CREDULI SI CARE CHIAR CRED ABURELILE ETERNE SERVITE DE SERVICE SI OAMENI DE LA MARKETING !NESIMTITILOR

 55. Alina Stan said

  am July 28 2008 @ 4:51 pm

  Cam multe discutii in contradictoriu. Eu ii dau dreptate lui Iulian, nu este normal sa nu sara airbag-ul in momentul impactului, doar pentru ca masina era pe loc, sau nu ai lovit tu stalpul ci te-a lovit el pe tine, e absurd ceea ce spuneti. In primul rand cand scoti pe piata ceva (indiferent de pret) consider ca nu ar trebui sa-ti puna viata in pericol. Am vazut victime in urma unui accident cu Matizul, mai rau i-a ranit pe bietii oameni bucatile de platic sarite din bord decat impactul in sine.
  Eu consider ca trebuie sa invatam minte orice producator care lanseaza pe piata orice produs.

  Nu vreau sa va supar, insa inainte de toate ganditi-va la viata voastra, pentru ca dupa ce ca traficul in Romania este asa de periculos din cauza atator soferi imprudenti, macar masina sa fie ceva mai sigura.

 56. amedeus said

  am July 28 2008 @ 10:55 pm

  SRI, esti idiot ? Du-te fraiere si ia masini SH din Germania. Cine te pune sa cumperi Dacia. Asa meriti sa ti se raspunda daca ne faci pe toti nesimtiti. S-a explicat pe un ton normal si cu argumente tehnice cum sta treaba cu air bag-urile, dar tu idiot fiind nu ai inteles nimic.

  Doamna Alina, ne gandim la vietile si integritatea noastra si de aceea nu vrem sa ni se deschida air bag-urile aiurea. (la cererea avocatilor).

 57. amedeus said

  am July 28 2008 @ 11:07 pm

  Stimate cenzor, de ce nu stergeti mesajul jignitor a lui SRI ? Un idiot….

 58. amedeus said

  am July 28 2008 @ 11:17 pm

  Cel mai destept renunta.

 59. SRI said

  am July 28 2008 @ 11:28 pm

  amedeus esti un nemernic si un mincinos bai asta ! nu v-am facut pe toti (spre nefericirea ta) ci pe cativa care ingurgitati fel de fel de ineptii si vrajeli, doar doar vor pune oamenii botul si o sa zica ce mari specialisti sunteti voi si ca tot oamenii morti in accidente sau cei raniti sunt de vina , nicidecum escrocii perversi de la dacia ! ai inteles bai dobitocule ? sau inca te faci ca nu pricepi ?!te dai mare specialist insa deoarece nu esti afectat direct (nu ai avut accident din care sa iesi grav ranit tu sau familia ) ai tonul asta de mare cunoscator cand tot ceea ce esti e un mucea badaran care nu stie cum sa fie bagat in seama. Ce are fraiere avocatul cu treaba ca masina asta nu ofera siguranta ignorantule? daca vrei sa mori sau iti place sa auzi povesti despre oameni care erau sa moara din cauza nesimtirii dacia atunci sa fi sanatos insa sa nu te astepti ca altii sa fie alaturi de aberatiile scrise ai priceput ?mai am multe sa-ti spun insa esti mult sub nivelul inteligentei pe care crezi ca o emani.

 60. Silviu P. said

  am July 28 2008 @ 11:28 pm

  raspuns pentru Alina Stan

  Dumneavoastra cunoasteti modul de functionare a unui airbag?
  Nu de alta dar ne dam cu parerea desi habar nu avem despre ce vorbim (este sportul national numarul unu la romani).
  Credeti-ma nu vreti sa se declanseze airbag-ul in conditii de accident usor (cand nu are nici un efect ca se declanseaza sau nu) si sa va provoace arsuri pe maini si mai mult sa va simtiti ca si cum cineva v-a tras un pumn in fata…

  Iar dl Iulian Urban din start a fost in afara subiectului deoarece habar nu avea cum e construit un airbag sau cum functioneaza; stia ca trebuie sa se declanseze … Acum s-a mai documetat probabil si a revenit la sentimente mai bune deoarece asteapta expertiza oficiala.

  Eu nu vreau sa apar Dacia. Am Logan si am multe de reprosat la el; probabil viitoarea masina nu va mai fi Logan; dar de aici pana la a arunca acuze TOTAL aiurea e drum lung.

  Iar la acel accident cu dna Valentina e iarasi total pe dinafara domnul Iulian Urban. Sustine ca la 120KM/h a avut loc pe cand dna Valentina pe toate forumurile pe unde a postat a sustinut ca a fost la 70KM/h (intre 120 si 70 e o diferenta enorma) … vedeti ? din nou informatii eronate …

  Atunci vin si intreb: sunt indreptatit sa-l cred pe dl Iulian Urban ?

  @ SRI:

  oare si nemtii, francezii, italienii … si ei sunt, citez “CREDULI SI CARE CHIAR CRED ABURELILE ETERNE SERVITE DE SERVICE SI OAMENI DE LA MARKETING !” ?? ma indoiesc …
  Iar referitor la limbaj invatati sa vorbiti civilizat, sa purtati un dialog iar daca nu puteti va recomand sa va abtineti.

 61. SRI said

  am July 28 2008 @ 11:37 pm

  @Silviu P.

  nu pot sa vorbesc civilizat cand e aparata dacia si nu sunt aparati oamenii care puteau muri din cauza faptului ca masina asta nu ofera siguranta. De ce nu-i aparati pe aia sau o sa spuneti ca nu stiau sa sofeze, ca ar trebui sa-si ia sofer profesionist de la dacia si alte chestiuni de acest gen ? Vreau sa stiu daca dintr-un accident cu logan mama ta sau sotia ar iesi grav ranite si nu ar mai fi niciodata la fel de sanatoase tot asa ai vorbi, tot asa te-ai comporta? EU SUNT SIGUR CA NU PENTRU CA DACA NU NI SE INTAMPLA NU STIM CE PRESUPUNE SI CE IMPACT ARE.Peste tot in lume sunt profitori si escroci care se hranesc cu dezinformarea si naivitatea consumatorilor deci te pot asigura ca se aplica ce am zis si la cetatenii statelor de care ai amintit.Ficare avem pareri si suntem liberi sa ni le manifestam insa daca vad ca cineva vrea sa-i bage altuia in cap cu forta atunci am de ce sa ma revolt, mai ales ca m-am saturat sa tot vad oameni prostiti si carora li se baga in cap sa nu actioneze in judecata pe x say y pentru ca vor pierde din start . In USA asa s-a facut curatenie, cateva procese si li s-a bagat in cap unora (asta nu inseamna ca nu mai au probleme insa nu e nesimtirea si nepasarea de aici fata de viata si banii omului ) sa se poarte cu responsabilitate si nu cu “lasa ba ca merge asa..” sau alte mistouri tipic balcanice. IAR CAND MOR OAMENI NIMENI NU E GASIT VINOVAT, CA LA STIRILE PROTV

 62. Silviu P. said

  am July 28 2008 @ 11:48 pm

  Sa o luam punctual:

  1. la accidentul in discutie acum, cu dl avocat lovit la semafor in timp ce stationa, care era diferenta ca e Logan sau Chevrolet Aveo sau Renault Clio ? (am luat masini din acelasi segment de pret si clasa) Sau punem altfel problema: daca se declansa airbag-ul care era castigul ? Contuzii tot avea, in plus avea si arsuri si probabil si nasul spart (pentru ca airbag-ul are o forta imensa, dar probabil ca asta stiti deja). Aici intrebam eu, de ce blamam airbag-urile daca poate nici nu trebuiau sa se declanseze?

  Asta spun eu, sa asteptam sa vedem ce spun specialistii. Cei de la firma Urban trebuiau rapid sa trimita computerul de airbag la Bosch (ei fac airbag-urile de pe Logan si sunt de ULTIMA generatie) si primeau un raspuns RAPID daca a fost eroare sau chiar nu trebuia sa se declanseze. Dar nu au facut asa si au sarit cu acuze.

  Si oameni mor si in BMW si in Audi (chiar in “tancul” Q7) si in VW. Conteaza omul mult; cum conduce si cum reactioneaza. Masina e de 9000 de Eu nu are sisteme active de protectie (ca la Mercedes de exemplu, care in caz de accident daca soferul face manevre aiurea preia controlul)
  Vedeti Chevrolet, costa cu 2000Eu mai mult ca Loganul dar este de 10 ori mai slaba la securitate. Dar aia e americana si nu dam in ea.

  2. La accidentul dnei Valentina inca nu se stie 100% cum s-a intamplat. Aici se spune ca avea 120KM/h dumneaei spune ca numai la 70KM/h s-a intamplat, din imagini se vede cauciucul care este inca pe janta si nici macar taiat nu este deci nici vorba de explozie (cel mult dezumflare), iar la 70KM/h in conditiile acelea se putea controla masina usor …

  Sa nu sarim la gatul unora sau a unor marci pana nu cunoastem detaliile ca altfel ajungem sa fim subiectivi si nu isi mai au rostul discutiile.

  Numai bine,

  Silviu.

 63. Tase said

  am July 28 2008 @ 11:53 pm

  Dacia nu trebuie aparata, ca e majora, e vaccinata si are suficienti bani sa-si plateasca si avocati adevarati si capabili si experti tehnici din aceeasi tagma (adevarati si capabili).
  Insa internautul plimbator pe internet poate cadea cu usurinta in capcanele vorbelor mestesugite si ale manipularilor verbalo-scrise mai greu deslusibile si cade mai usor in capcanele unor abili utilizatori ai tehnicilor de manipulare, cu utilizarea preponderenta a minciunii.
  E bine ca internautul sa se intrebe daca e sau nu ceva in spatele “povestilor” si asta mai ales daca povestea e plina de minciuni sau adevaruri partiale.
  E, dar vedeti domniile voastre, cand scoti in evidenta aceste manipulari sau miniciuni cei care le fac sunt un pic deranjati.

 64. Silviu P. said

  am July 29 2008 @ 12:07 am

  @ Tase

  Cred ca ai pus punctul pe i. Multi or sa sara in sus acum dar adevarul trebuie scos in evidenta …

  Eu ii inteleg si pe cei care acuza cu vehementa (probabil au avut neplaceri si atunci posteaza doar din ura dar subiectiv) dar sunt curios daca ar muri o persoana draga intr-un VW sau Audi … ar face la fel ? ma indoiesc…

  Toata stima.

  Silviu.

 65. gizmo said

  am July 29 2008 @ 12:08 am

  tase vorbesti pe langa rau frate..tu vi cu manipularile si aruncatul cu pietre si apoi tot tu pozezi in victima. macar meriti un ranjet pentru circul depus , in rest cum a zis si SRI mai sus , incearca un accident din care sa ramai cu sechele sau sa-ti moara cineva drag si apoi sa mai vorbesti ok?
  si apropos vezi tu, stim ca va deranjeaza cand oamenii isi scriu problemele si marea dacie (lucrezi la ei nu ? ; te platesc bine baietii sa scrii asemenea replici , da’ hai fi sincer) se vede atacata si nu mai pot vinde masinile lor de kakao insa asta e , ce sa-i faci internetul e pentru toti si sper ca din ce in ce mai multi oameni sa-si scrie aici problemele si sa dea in judecata pe acesti profitori; apropos nu trebuie sa fi expert sau ce debitezi tu si altii ca sa-ti dai seama ca masina e varza din punct de vedere al sigurantei cand o ruda sau mai multi prieteni zac in spital pentru ca au fost in dacie logan si altul care a fost in ford sau mercedes n-are aproape nimic insa de asta nu vorbim nu ? voi manipulati si prostiti lumea si tot voi ca dati victime, ce plan mestesugit , pacat ca multi nu mai cred gogosile astea ‘eftine !

 66. Silviu P. said

  am July 29 2008 @ 12:23 am

  gizmo poate ca unii “stie” sau “cunoaste” si “vorbeste” in cunostinta de cauza … spre deosebire de altii …

  Eu am un prieten mort in BMW (masina praf facuta la un impact cu un copac) si unul scapat in Logan (masina praf dar el a scapat doar cu niste contuzii … si a scapat datorita AIRBAG-urilor…) …

  daca vrei discutam pe exemple concrete, daca vrei aduc si poze ca sa vezi ca daca ai accident mori … daca e sa mori sau daca esti inconstient la volan.

  S.

  P.S.: eu nu mai postez ca nu are sens, nu ai cu cine sa discuti aici. Astept un post al domnului Iulian Urban cand primeste expertiza oficiala.

 67. Tase said

  am July 29 2008 @ 12:43 am

  Cand prostul nu are argumente injura. Atata poate. Trebuie inteles, astea sunt limitarile intelectuale.

 68. Alina Stan said

  am July 29 2008 @ 8:38 am

  Draga Silviu P. said, mie nu-mi place sa-mi prezint parerea cand ma aflu in necunostinta de cauza (corect nu cunosc sistemul) numai ca eu ma refeream la altceva, la masini cat de cat sigure intr-un trafic haotic. Vis-a-vis de airbag (am o parere pe care o voi exprima si eu acum daca toata lumea o face) nu mi se pare normal sa se porneasca airbagul numai daca masina este in mers (sau cel putin asta am prins eu din discutiile voastre) si este izbita frontal, mi se pare o porcarie. N-am nimic cu Dacia, insa ar trebui sa fie ceva mai prudenti.

 69. bogdan said

  am July 29 2008 @ 9:10 am

  Saltuare!
  Fiind un fost posesor de Logan Ambition 1.6 cu care am avut un accident… impact la 50Km/h intr-un zid de beton… iar airbagurile nu s-au declansat, evident. Impactul meu a fost de la faruri in sus si nu am deformat lonjeroanele.
  Referitor la aceasta discutie… din pozele de pe site mi se pare normal ca nu au sarit airbagurile. La Logan senzorii de la aibag sunt fixati pe lonjeroane, si se declanseaza daca lonjeroanele se deformeaza. Cu alte cuvinte daca impactul este frontal.
  In primul caz cel cu Loganul alb… masina este avariata foarte putin si e normal sa nu sara airbagurile. In cel de-al doilea caz, iarasi este normal sa nu fi sarit airbagurile pentru ca nu a fost nici un impact frontal, iar janta pare a fi fost lovita in zona in care s-a rupt.
  Eu va spun toate acestea din punctul de vedere al Loganului, insa aceste lucruri nu sunt normale pentru o masina… Ginditi-va numai la faptul ca Loganul are 3 stele la Eurncap, aceasta inseamna ca la un impact de frontal la o viteza de 48km/h, e foarte posibil sa iti rupi picioarele.
  Si inca un lucru… tehnologia de pe airbaguri de la Logan este foarte veche, este cea folosita acum 10-15 ani.
  In final aveti mare grija, cu Loganul, daca vi-l cumparati… nu este chiar asa de sigura.
  Nu mai bine!

 70. cezar said

  am July 29 2008 @ 10:20 am

  Salut !

  Airbagurile frontale se deschid numai in caz de impact frontal si numai daca lonjeroanele autovehiculului sufera o anumita forta de compresie. Deci, daca impactul nu este suficient de puternic airbagurile nu se deschid. Acest lucru se intampla tocmai pentru a ne proteja. Ce s-ar intampla daca la viteza de 140 km/h vi s-ar deschide airbagurile in fata pentru o pasare, o piatra mai mare sau o pisica? Ati pierde controlul volanului in mod sigur pentru ca v-ati speria si pentru ca nu ati mai vedea mare lucru. In acest caz, iata un nou subiect de contestare a calitatii unui produs. Air-bagurile sunt elemente de siguranta pasiva, extreme. In plus, daca nu aveti centura, se poate spune ca doar nu o sa va loviti puternic la cap, in rest poate fi foarte rau ( inclusiv coloana ).
  Eu sunt absolut convins ca speta cu air-bagurile este fortata.
  Un inginer auto…

 71. SRI said

  am July 29 2008 @ 11:01 am

  tase esti penibil cu adevarat; hai nu te mai ascunde, zi ce ai de zis stupidule ca la cata ignoranta si nesimtire zace in cativa nu ma mai mira nimic. Insa ce nu suport este ca pozezi in victima, vrei cumva vreo statuie ?

 72. SRI said

  am July 29 2008 @ 11:02 am

  SILVIU P. – si o sa zicem si noi cum ati zis voi ca masina aia nu avea viteza, ca nu stiu ce si nu AI RASPUNS DE CE NU APERI PE CEI VATAMATI DE PE URMA ACCIDENTELOR IN LOGAN INSA ASTEA SUNT MANEVRE CA SA NU RASPUNZI DIRECT NU ? Vezi tu , va dati mari experti insa nu aveti pic de omenie .

 73. Sergiu said

  am July 29 2008 @ 11:16 am

  singura manipulare de aici este cea facuta de urban iulian. oamenii prosti si creduli citesc aici si se razvratesc, vad ca sunt si alte procese cu dacia si poate poate vor sa se alature. sa vad zic ceva dragii mosului: avocatii sunt platiti si in caz ca pierd procesele. se mai si minte “castigam sigur! nu avem cum sa pierdem! si se platesc orele de prestatie a domnului avocat, iar la finalul procesului “nu`i nimic! facem recurs! ne`au furat!” trebuie sa traiasca si avocatii din ceva. pacat ca romanu` pune botu` la orice cacat. mi`e scarba de tara asta.

 74. Urban Iulian » Loganul la care airbag-ul nu s-a deschis , a suferit un “impact mic” care necesita 10000 ron costuri de reparatii said

  am July 29 2008 @ 4:32 pm

  […] Airbagurile de la Logan nu functioneaza, soferii fiind victime sigure in caz de accident (637) var so = new SWFObject(“http://www.urbannews.ro/libz/flash/600.swf”, “mymovie”, “160”, “600”, “8”, “#ffffff”); so.write(“flashcontent”);   […]

 75. amedeus said

  am July 29 2008 @ 8:50 pm

  @SRI
  Mai omule tu esti prost sau te faci ?
  Nu ma dau expert! Chiar stiu cum functioneaza un air bag. Incercam sa-ti explicam mai multi dar prostu’ e prost.
  Ai o gura de neam prost care sta cu fundul in BMW sau WV si crede ca doar astea sunt masini. Idiotule, s-a mai spus : nu salva nimic air bag-ul daca s-ar fi deschis.
  P.S. Daca iti spun mai multi pe aici ca esti prost, inseamna ca e adevarat!

 76. amedeus said

  am July 29 2008 @ 8:55 pm

  Cu toate ca am explicat clar ca Logan-ul nu are senzori pe lonjeroane,(nu se masoara nicio deformare, doar deceleratia) vad ca se insista pe tema asta. Pana nu scrieti ceva pe aici mai cititi ce s-a scris inainte sau dati o cautare pe net.

 77. SRI said

  am July 29 2008 @ 9:37 pm

  amedeus – esti un depasit, frustrat si cu idei de grandoman. Nu te mai da mare ca esti complet pe dinafara scursura umana ce esti! Sau nu-ti place cand cineva te contreaza ! Cand o sa mai cresti tu si o sa inveti una-alta poate o sa iei partea oamenilor care au avut de suferit de pe urma loganului si nu invers !
  hai gata ca deja ma plictisesti

 78. amedeus said

  am July 29 2008 @ 10:09 pm

  Esti plictisit? Iti dau eu ceva de lucru…
  Bai prostule, cand o sa ma contrezi cu argumente tehnice mai vorbim, ca de astea umanitare sunt satul. Ti-am mai spus fraiere: ia ce masina vrei ca nu te forteaza nimeni sa iei Logan.
  Cum dumnezeu poate fi cineva atat de prost ?

 79. Tase said

  am July 29 2008 @ 11:23 pm

  In continuare:
  Nu vad nici o dovada ca “motorul a fost miscat din loc”. Desi e posibil ca lonjeronul dreapta sa fie usor strambat, dar imaginile nu sunt relevante.
  Nu vad nici o dovada ca “ambreiajul s-a rupt”
  Nu vad nici o dovada ca “scaunul soferului e rupt” (aici poate e doar o lipsa de imagini, insa afirmatia a fost facuta)
  Nu vad nici o dovada ca “roata fata dreapta e rupta”
  Nu vad nici o dovada ca “senzorii de airbag din bara fata nu au reactionat” (nu ca ar putea fi astfel de dovezi, dar argumentul a fost invocat)
  Nu vad imagini care sa spuna ca “megane-ul a aterizat pe Logan” cum se sutine inca de la inceput. Desi asta e in dezavantajul celor sustinute aici, ca la acceleratii verticale nu se deschide nici mama airbagului.
  Nu vad nici o dovada ca vreun service ar fi declarat “dauna totala”
  Nu vad nici o dovada ca masina ar fi 9.500 euro (e versiunea laureate, si nici macar “laureate plus” la care ar fi fost un sticker sub semnalizatorul aripii). E o masina de 8.300 cel mult (ca nu e diesel, e versiune benzina). Nu ca ar fi o scuza ca-i mai ieftin, eu observ doar ca minciuna de manipulare, prin umflarea pretului ca sa para un lucru mai scump.
  De asemena nu vad nici la accidentul de pe autostrada o dovada ca s-ar fi produs “la 120 km/h”. Repet, in situatia in care la EURONCAP la 64 km/h masina se face VARZA. Oricum, frumoase imagini facute de Iphone-ul proprietarului.
  Tehnica folosita aici este “din tantar armasar”. Si este foarte simplu de verificat: se merge la o sectie de politie de tamponari si se face o analiza a masinilor accidentate in conditii similare, de diverse marci. Eu am indoieli ca le-ar sari airbagul la alte marci la accidente similare. Bine, ca sa intelegi asta ar trebui sa nu fii la primul tau accident din viata.

  Insa aici e vorba de reclama. Nici macar nu conteaza ca masina e Dacia, putea sa fie orice altceva. Eu nici macar nu o plang pe Dacia SA, sau orice alt dealer de masini, ca ei se pot apara singuri. Eu deplang manipularile si multitudinea de pestisori care “musca” momelile.
  Oricum, bravo lui Urban si avocatii sai asociati care reusesc cu resurse minime sa-si faca reclama atat de eficient pe net!.

  PS: poate nu ar fi rau, pentru o oarece prestanta, sa treceti la masini de peste 12.0000 euro.

 80. Sebi Blackjoe said

  am July 29 2008 @ 11:54 pm

  domnilor tase, silviu si amedeus (in principal) cred ca ati spus tot ce se putea spune cu argumente tehnice si logice.

  1. s-a semnalat corect ca e vorba de publicitate
  2. s-au semnalat corect exagerarile dlui avocat
  3. s-a explicat foarte clar modul cand si cum trebuie sa se deschida airbagurile

  dar cu toate acestea apare cate unu gen SRI care duduie de prostie si in plus mai trebuie sa arate si altora, postand aici.

  dl avocat nu a luat nici o atitudine fata de injuriile repetate ale lui SRI, ceea ce ma face sa cred ca “sunt pe aceeasi mana”

  cred ca ar fi mai bine sa nu mai postati, sa ii lasati in prostia lor si sa speram ca vor da in judecata Dacia (desi cred ca e numai abureala), poate in instanta, cand se vor aduce argumente tehnice, va striga SRI judecatorului texte de genul : “trebuia sa fi tu in masina si sa ai accident, esti inuman”

 81. bogdan said

  am July 29 2008 @ 11:58 pm

  Sebi Blackjoe acelasi lucru – ca esti pe mana – s-ar putea spune si despre tine , tase , silviu si amedeus; de fapt nu m-ar interesa acest lucru si nici ca esti doar unul si postezi ca mai multi insa te rog sa te gandesti la faptul ca oamenii pot muri sau ramane “legume” pe viata datorita unor informatii lipsa si de asemenea pentru ca dacia logan nu asigura siguranta necesara in caz de accident. Ca supara pe unii sau le incurca planurile celor de la dacia nu ma intereseaza, ce ma intereseaza este ca oamenii sa fie informati si sa stie daca sa aleaga intre dacia logan sau VW , AUDI, BMW , Ford, etc.

 82. Sebi Blackjoe said

  am July 30 2008 @ 12:13 am

  dle bogdan, credeti ca “informatiile” dlui urban au fost corecte?
  s-a explicat de prea multe ori ce si cum… mi-e greatza deja de aceste aspecte

  vreti consumatori informati? dar cum? informati corect sau gresit? poate acum,din cauza publicitatii negative, toti amatorii de logan cumpara chevrolet, ca e urmatoarea in “lista” si ghiciti ce: au dat masina de 3 stele, pe una de o stea:
  CATI MORTI ATI PROVOCAT DVS IN ACSET CAZ?

  atata am cerut: impartialitate, argumente logice, tehnice, clare si CORECTE, dar se pare ca aveti un talent al dracu de puternic in a scuipa pe tot ce este romanesc

  si inca ceva, nu conteaza ca e dacie sau ce dracu e, aici e vorba de PUBLICITATE PT URBAN, chiar credeti ca lui ii pasa de oameni mai mult decat de buzunarul propriu?

 83. Silviu P. said

  am July 30 2008 @ 1:19 am

  bogdan: daca se semnalau adevaratele probleme la masina eram de acord si le comentam ca atare. Dar aici se spun numai prostii. Un avocat isi face meseria foarte bine si unii il cred. Eu am cat de cat cunostinte tehnice in domeniu si nu ma poate duce de nas cu una cu doua; de asta am cerut probe..

  Pana acum dl avocat nu are NICI o proba concludenta. Cand a vazut ca am venit mai multi cu argumente tehnice si a vazut ca e prins in corzi (sa ma exprim metaforic) a revenit si a spus ca asteapta si dumnealui ancheta oficiala.

  Eu nu apar Dacia dar nici nu pot sa apar ce spun oamenii ca un ipocrit (daca la 70KM/h ti se desumfla pneul si tu nu stii sa opresti masina in conditii de sigurata si dai in parapeti e vina masinii ?!) si sa arunc cu noroi in marca Dacia cand nu e cazul cum face SRI care crede ca e omenie dar defapt se numeste ipocrizie…

  Sunt atatea cazuri cu alte masini cu probleme ca Chevrolet sau Ford; probleme grave de securitate la ele(sasiu slab, directie, stabilitate etc.) dar nimeni nu spune nimic si alea costa cu 3000-4000Eu mai mult dar nu sunt Dacia…si sunt bune … vba vine.

  Pana nu vad probe concludente imi mentin punctul de vedere. De povesti m-am saturat sau de exagerari ale unora sau mai grav: de sentimentalismele subiective.

  S.

 84. Iulian Urban said

  am July 30 2008 @ 12:28 pm

  Raspuns pentru Sebi

  D-le, vad ca mori de grija publicitatii negative a marcii Logan, asa ca iti urez succes in cariera ta la Dacia, insa ce a-i prefera, sa trecem sub tacere aceste aspecte, faptul ca suntem inselati cand cumparam o masina pe care dam mai multi bani pentru ca are airbag, care nu functioneaza la impact ?
  Adica, sa nu vorbim, sa nu comentam, pentru ca cine stie, apare unul care iubeste marca Dacia , ca este roman [ Dacia nu mai este de mult o marca romaneasca ] si care incepe sa atunci cu noroi ?
  Ce morti visezi ? Adica trebuie sa inceapa sa curga mortii pe strazile si soselele din Romania , din cauza acestor airbaguri, ca sa admiti sa sunt probleme si mai bine Dacia ar trebui sa verifice daca aceste acuzatii nu cumva sunt adevarate?
  Ati vazut ca am scris despre procese legate de airbagurile si de la alte marci de masini, si nu am scris nicaieri ca oamenii care au asemenea probleme trebuie sa vina la Urban Iulian.
  Eu insa discut si invit consumatorii sa discute si sa nu dea curs unora ca dumneata, care astepti sa vezi mortii pe strazi ca sa te hotarasti fie sa faci ceva, fie sa taci din gura.
  Una din doua, insa pana una alta pune mana si ajuta cu ceva pe ceilalti din jurul tau. Apoi, poti sa comentezi si astepti mortii pe strazile din Romania.
  Eu NU VREAU SA ASTEPT !
  Urban Iulian

 85. Claudiu Filip said

  am July 30 2008 @ 1:03 pm

  Raman la o simpla concluzie,
  Colegul mai vroia o contuzie,
  Din zbor un Megan l-a lovit,
  Dar el vroia un aibag zorit.

  Colegul dvs. habar nu are ce inseamna sa te loveasca airbag-ul.

 86. Claudiu Filip said

  am July 30 2008 @ 1:14 pm

  Pentru cei ce stiu ce-nseamna teabagging si padurea de brazi

  Ai noul Logan? adio oo!
  In padure noapte, ora doua,
  In timp ce iubi iti da teabag,
  Cade conul si-ti sare airbag.

 87. gogu said

  am July 30 2008 @ 2:46 pm

  Ma scuzati ca ma bag si eu in seama pe aici. Vreau sa precizez de la ineput ca nu mai am dacia din 1994 (am renuntat din cauza defectelor de fabricatie, piese de schimb etc.)si nici nu intentionez sa-mi mai iau vreodata. De asemenea nu vreu sa scot din calcul o functionare defectuoasa a sistemului de air-bag-uri care aca se dovedeste a fi real trebuie luate masuri rapide.

  Din titlu si din ce scrie domnul Urban rezulta ca si el si colegul dansului sunt mari amatori de air- bagging (poate il inscrieti ca sport olimpic). Aveti grija ce va doriti ca poate se va intampla.
  Air-bag -urile frontale se declanseaza la decelerare PUTERNICA pe directia de mers ca ultima solutie pentru oprirea pasagerilor. Fiind o ultima solutie se considera acceptabile contuziile si arsurile pe care le provoaca declansarea lor E complet aiurea sa-ti doresti sa se deschida airbagul cand esti lovit din SPATE. Ar fi un contondent ajutor pentru forta care tinde sa te arunce pe bancheta din spate.
  La viteze mici decelerarea nu e destul de puternica pentru a provoca deschiderea acestora iar la socuri luate pe alta directie decat cea frontala, airbagurile frontale trebuie sa ramana la locul lor. Altfel iti maresc substantial costurile reparatiei masinii, provoaca raniri si toate astea cu ZERO efect pozitiv pentru pasager. Cu ce ma ajuta sa fiu pocnit peste fata de un sac cu aer cand lovitura laterala ma da cu capul de stalpul masinii.
  Daca stai pe loc si o alta masina intra in tinedin fata cu viteza, air-bag-ul se declanseaza dar cuvantul cheie e “viteza” astfel incat accelerometrul sa simta ceva peste pragul de declansare.
  Daca pica pe tine statia spatiala nu te ajuta cu nimic o lovitura in fata si de aceea nu se declanseaza
  Apropo si de accidentul la 120 km/h. Dupa poze masina nu a ntat frontal in parapet, iar la frecare laterala decelerarea nu e foarte mare. Sunt sigur ca pana a ajuns la parapet nici viteza nu era 120 km/h.
  Nici lady Di nu a supravietuit unui accident la viteza aceea si nu tin minte sa fi fost in Logan. La viteza aceea, la soc frontal, air-bag-urile il lasa pe Dumnezeu sa te salveze, ele nu mai fac mare lucru.
  Apropo de “emotionatii” care daca nu dai cu ciomagul in DACIA inseamna ca nu iti pasa de cei ce mor in aceste masini, vreau sa spun ca e un punct de vedere ce frizeaza prostia. In majoritatea cazurilor accidentele se datoreaza nu nedeschiderii airbagului ci comportamnentului la volan al lor si al altor ciumeti printre care ma numar si eu. Daca ajungi sa mergi cu 120 km/h doar cand ai masina cu air-bag atunci chiar ai o problema cu neuronul Acestea te scapa cu viata din accident dar poate ramai fara un membru, fara un organ sau fara cineva drag. Asa ca acestea din urma ar trebui sa fie factorii ce stabilesc comportamentul la volan nu numarul de sisteme ale masinii. Daca esti in Tico si se urca pe tine unul cu Q7 e evident ca sansele sunt de partea lui. Apropo nici la Q7 nu i se deschide airbagul cand vrea proprietarul (vedeti pe net filmulete). Deformarea masinii si factura de reparatii sunt praf in ochii prostimii. O masina buna se deformeaza puternic la soc frontal pentru a absorbi cat mai mult din energia impactului. Deci cu cat e masina mai buna cu atat se distruge mai puternic pentru a-si proteja pasagerii. Am vazut accident intre Dacia 1310 si ..masina Germana cu renume, in care Dacia a scapat cu deformari mult mai mici decat …Nu inseamna ca …. e mai slaba ca Dacia ci ca pasagerii sunt mai bine protejati in dauna tablelor .
  Un alt motiv pentru irelevanta reparatiilor o constituie pretul la piesele de schimb. Am avut un accident din laterala la care mi-a fost rasa partea din fata (fara a atinge motorul si sistemul de directie)si reparatia a costat 13000 de Euro. Fara sa sara airbagurile care mai aduceau vreo 2000. Eu am fost bucuros ca nu au sarit degeaba (nu trebuiau sa sara deoarece nu a fost soc frontal) si am scapat fara nici o zgarietura, banii fiind dati deasigurator, un cost suplimentar nu ma indurera. De banii aceea imi luam o masina de aceeasi marca , care des nu era la fel echipata avea toate piesele ce-mi trebuiau schimbate

  In cartea masinii mele explicatiile la un sistem de securitate activa gen ABS,ESP ASR,(sau alta varianta din 3 litere) se incheie cu o fraza de genul: “Functionarea acestui sistem nu poate sfida legile fizicii ” Daca uitam avertismente de acest gen avem sanse sa o patim la volan.
  Daca ajungi sa mergi cu 120 km/h doar cand ai masna cu air-bag atunci chiar ai o problema cu neuronul

  In concluzie : un “caz” umflat cu pompa si care fara o analiza tehnica profesionista e un mare fas . Im mod cert e doar material de reclama pentru muschii firmei dvs de avocatura. Raman la parerea mea ca ati ales sa va inflamati prea devreme si ca in meseria dvs primeaza creierul nu muschiul

 88. Dan said

  am July 30 2008 @ 6:48 pm

  Ma numesc S. DAN si sunt un posesor de auto LOGAN LAUREAT 1.4MPI, care in data de 06.05.2008 am avut un accident cu masina la intrare in SLATINA.Cum sa produs accidental:

  -intrind de pe pod in SLATINA (imediat se fac doua benzi de circulatie) si mergind pe banda nr.2 , iar pe banda nr.1 se aflau un tir de SB iar in spatele acestuia un auto ww POLO, tirul a dat semnalul de avarii ca nu stia soferul pe unde sa mearga ptr. a intra pe soseaua de centura spre PITESTI , conducatoarea autoturismului ww sa bagat fara semnalizare jumatate in banda nr.2 brusc si a franat .Distanta pina in coliziune a fost de maxim 3 poate 4 metri, eu am franat darn u am mai putut sa evit(in stinga mea era un scoar delimitat de gardulet) impactul a fost dur deplasind auto ww in fata ,cind am coborit la conducatoarea autoturismului ww si intrebind-o ce a vrut sa faca de sa bagat in fata mea fara semnalizare si fara sa se asigure ea se luat de par si spunea ca ea a oprit sa vada ce face TIR- ul,au oprit ceilalti soferi care se deplasau pe banda nr.1 in spatele ei si au inceput sa tipe la ea ca nu sa asigurat cind a schimbat banda de deplasare si nici semnal nu a dat, eu i-am rugat sa ramina pina vine echipajul de politie ca sa fie martori, am sunat la politie sa vina la locul accidentului dar raspunsul a fost ca daca nu este cu vatamari corporale ei nu vin ci sa venim noi, le-am explicat ca eu nu mai pot sa vin cu masina fiind avariata dar nu sa las masina acolo si sa vin la ei, am sunat agentul la care aveam asigurarea CASCO si a venit el ,a facut poze la masina si am plecat la politie.

  Aici am explicat cum sa intimplat si ma intrebat cum se vede lovitura, am spus ca in spate stinga la ww si fata dreapta la mine, concluzia:

  -lovitura in spate = vinovat cel care loveste(degeaba am explicat cum sa intimplat ca tot eu eram vinovat = nu am pastrat distanta regulamentara fata de cel din fata = acesta intrind de pe banda nr.1 fara semnal si fara sa se asigure).

  Ce am uitat sa spun, cind asteptam sa vina echipajul de politie la doamna(50 de ani) conducatoare a vehiculului ww a venit un barbat care a intrebat-o cum a facut , dupa care i-a spus sa declare la politie ca ea se afla pe banda nr.2 si nu pe banda nr.1.Dar daca ea era pe banda 2 in fata mea lovitura se vedea pe toata bara spate la ea iar la mine toata partea fata.

  In concluzie masina am dus-o remorcata pina la service ptr. ca nu mai puteam merge cu ea radiatorul era fisurat si cursese antigelul.Dupa ce sau apucat de masina sa demonteze:bara, capota …. Chemau pe agentul de la asigurari sa constate si el(bineinteles ca mergeam si eu cu el) pina cind ne-au aratat lonjeronul dreapta infundat , aceasta ducind la o mare munca.

  Costul total al reparatiei 7100 ron.Plata reparatiei facuta pe CASCO.

  In urma articolului din ziarul CANCAN , am fost pus pe ginduri de ce nu mi sa declansat si mie airbag-ul la LOGAN.La revizia obligatory (masina abia a facut 1 an si 1luna) in afara de schimbul de ulei si filtru cer 100ron ptr a baga masina pe calculator ptr. a vedea ceva defectiuni la partea electrica , masina fiind in garantie.Inteleg sa ceara acesti bani la masinile care nu sunt in garantie, dar la masinile in garantie ar trebui sa fie gratuity ca o masura de precautie ptr.ei in privinta masinii care inca mai este in garantie.

 89. Sebi Blackjoe said

  am July 30 2008 @ 7:07 pm

  dle avocat… ma faceti sa rad cu lacrimi, da aveti dreptate, nu pot suporta publicitatea negativa la adresa Dacia, dar va rog inca o data, sa judecati urmatoarele aspecte

  1. am gresit cand v-am cerut sa fiti impartial? de udne ati ajuns dvs la concluzia ca trebuiau sa se deshida airbagurile? ati simtit dvs? de ce nu analizati inainte de a arunca pe forum diverse informatii incorecte? (dupa cm s-a si aratat ca au fost incorecte). eu cred ca nu, si ar trebui, ca avocat, sa aveti asta in instinct.

  2. da comnule, dvs “faceti ceva” dar nu pt cetateni, pe care ii dezinformati in continuare, ci pt PUBLICITATEA dvs. (stiu ca o sa ma acuzati ca am un fix cu asta, dar e cea mai plauzibila concluzie la care am ajuns, in urma atator posturi ale unor oameni care au vrut sa va informeze, si pe care i-ati ignorat)

  3.mai tineti minte cazul cand Mercedes a retras masini (parca seria A) pt a corecta sistemul de franare? nu e o scuza pt alte marci sa construiasca masini proaste, dar totusi, nu i-am auzit pe nemti sa zica: NU MAI CUMPARATI MERCEDES CA NU E SIGURA!
  cred ca cer prea mult de la dvs sa va aduceti aminte acest caz.

  4. am experienta in inginerie de 18 ani, poate mai multi ani decat dinti ai in gura, dle avocat, si daca va considerati insultat pt ca v-am adus informatii… scuzati-ma, nu o sa se mai repete, stati linistit. am inceput sa scriu pe site pt a va ajuta cu informatii, vazand ca incercati sa faceti ceva, dar cand am vazut in ce hal exagerati si nu luati in considerare parerile unor persoane mai avizate…. imi pare rau, dar cuvintele cheie sunt PRAF IN OCHII PROSTIMII, PUBLICITATE PT URBAN

  5. in nu stiu ce tara din UE Loganul e aleasa ca cea mai fiabila masina

  6. de pe logan s-a scos consumul instantaneu pt ca cei ca dvs (neinformati)aveau reclamatii ca le consuma prea mult masina. habar nu au romanii ce e ala consum instantaneu. acum ce vreti domnle, sa scoata si airbagurile si abs-ul?

  7. si inca ceva : sunt plecat din tara. chiar din cauza acelor romani ca dvs, care profita de alti romani, mintind cu nerusinare!

  acesta este ultimul post.
  dl avocat, daca aveti ceva de transmis, va rog sa imi scrieti pe email, nu pe forum, ca oricum nu ma mai intereseaza

 90. Iulian Urban said

  am July 31 2008 @ 10:50 am

  Raspuns pentru Sebi

  Bine ca v-am facut sa radeti cu lacrimi; Tot este ceva.
  Insa nu va trebuie 18 ani de inginerie ca sa nu admiti ca daca Loganul are o problema ea trebuie facuta publica.
  O sa public raportul celor de la Dacia pentru ca scepticii ca Sebi sa aiba dovada faptului ca, nu trebuie sa asteptam sa vedem mortii pe strada , ca sa determinam Dacia sa verifice aceste masini

  Ati ras cu lacrimi….iar altii plang din cauza Loganului.
  Asta este viata

 91. o parere said

  am July 31 2008 @ 1:38 pm

  @urban: si totusi, nu i-ati raspuns punctual lui blackjoe ala. si nici altora. o tineti una si buna

 92. bogdan said

  am July 31 2008 @ 1:40 pm

  @parere – vad ca tu o tii pe a ta si nu intelegeti drama acestor oameni care sufera insa probabil nu aste e prioritatea voastra !

 93. bogdan said

  am July 31 2008 @ 1:41 pm

  @Sebi Blackjoe – tu razi cu lacrimi si altii mor sau raman cu sechele pe viata ! poate ai facut bine ca ai plecat din tara daca ai gandirea asta, sincer iti spun !

 94. Claudiu Filip said

  am July 31 2008 @ 2:38 pm

  Va faceti reclama ieftina cu polemici false, de parca sensorul airbagului se afla in radiatorul deplasat.
  Iar conita de la ASE se inroseste de furie ca n-a sarit airbagul frontal dupa ce s-a deplasat masina in lungul parapetului!
  Trebuia sa ii dati in judecata daca se declansa! Ca o facea fara motiv si va costa destul sa il inlocuiti.

  Cator dintre voi care comentati aici vi s-a deschis airbagul intr-un accident? La orice alta masina.. Voi, in ignoranta voastra, credeti ca airbag-ul este o perna de puf, care se declanseaza pentru a sta soferul confortabil in timpul accidentului si ca Loganul are o problema serioasa cu asta?
  V-ati intrebat DE CE ITI RUPE GATUL daca nu ai centura pusa?
  Pentru ca el trebuie sa compenseze inertia ta in cazul unui accident, adica sa se deschida cu o viteza mai mare decat decelerarea masinii. El nu are scopul de a te menaja, ci de a te feri de obiecte contondente (volan, stalp).
  Umflati o punga de plastic cu aer (mult mai elastica si mai maleabila) si rugati un coleg sa va pocneasca peste mufa cu ea (viteza va fi net inferioara airbagului).
  Sau si mai bine, spuneti-mi unde sa vin, ca va pocnesc eu, as da mai cu sete.

  PS: Nu sunt proprietar si nu voi fi vreodata proprietar de Logan!

 95. Claudiu Filip said

  am July 31 2008 @ 2:41 pm

  Concluzia cu care parasesc acest thread: faceti SPAM dnilor de la Urban!
  Reclama Reclama Reclama… Tratati si probleme sociale sau de interes larg, dar doar in scopuri perverse.
  In fond, de ce nu ma mir? Doar sunteti recuperatori. Cu carte, dar tot recuperatori.

 96. bogdan si iulian said

  am July 31 2008 @ 5:32 pm

  pt bogdan si iulian: se pare ca e grea si limba romana, la o analiza pe text de clas a 5a se vede ca blackjoe radea de altceva, nu de dramele oamenilor, dar recunosc ca e misto asa, pare sadic omu

 97. bogdan said

  am July 31 2008 @ 5:56 pm

  esti acelasi individ care posteaza nu ? ia spune-mi la ce se referea acest individ? oare la ce se referea el cand vorbim de dramele oamenilor , caci eu nu inteleg ! poate ca daca ne vom lepada de orgoliile prostesti si o sa realizam ca nu conteaza comertul sau interesele de afaceri CI OMUL ATUNCI PROBABIL NU O SA MAI AVEM DRAME, demne de prezentat la protv.Pana atunci ma bucur ca sunt oameni care incearca sa schimbe ceva, chiar daca sunt atacati si invinuiti total aiurea, e clar ca deranjeaza pe cineva si sunt scrise asemenea materiale. Nu stiu daca ati avut oameni in familie sau cercul de cunoscuti oameni care sa ramana legume pe viata dupa accidente sau care au murit insa va spun ca nu e nimic de ras !

 98. bogdan si iulian said

  am July 31 2008 @ 6:05 pm

  credeam ca mai conteaza si ADEVARUL. info pt tine: nu sunt blackjoe, dar il cunosc personal.

 99. Observatorul said

  am August 13 2008 @ 8:06 am

  A-ti ocupat spatiu pe hard-ul de la server degeaba :) Oamenii mor pe sosele din cauza ca multi… “au luat permisul in Arges”. Cineva a spus o chestie inteligenta (nu pe acest forum). Daca in loc de airbag s-ar monta o baioneta sigur soferii ar fi mai prudenti.

 100. Observatorul said

  am August 14 2008 @ 12:51 pm

  Uitativa aici la accident cu Logan. http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/206nca-un-accident-pe-ruta-timisoara—arad/cn/news-20080809-06022575 este un aparate foto dupa titlu acolo se vad pozele. S-au deschis ambele airbaguri.

 101. Ando Ciupav Cristian said

  am August 17 2008 @ 9:48 pm

  Cred ca mai toate masinile ieftine de la Renault (adica sub 15000 euro) au probleme mari de siguranta. Eu am avut un accident in octombrie anul trecut. Am lovit un taximetrist care a intrat in intersectie fara sa cedeze. La mine impactul a fost frontal, la el in lateral (in dreptul soferului). Viteza mea era de 50-60 km/h si, cu toate astea airbag-urile masini nu s-au deschis (nici unul). Eu am un Renault Clio Symbol (nu Logan, dar cam acelasi lucru, difera doar caroseria). Si nu numai ca nu s-au deschis airbag-urile, dar nici centurile nu s-au blocat (eu m-am lovit cu pieptul de volan). Precizez ca eu totdeauna circul cu centura, chiar daca merg 100 m (din obisnuinta). Am facut reclamatie la Renault (atat in Romania cat si in Franta) si am primit o instintare oficiala prin care ma informau ca nu am dat destul de tare in celalalt sofer si computerul nu a putut detecta impactul. Culmea este ca impactul a fost frontal (toata partea fata a fost distrusa, reparatiile au fost in total 24000 ron). Atunci m-am gandit sa ii dau in judecata, pentru ca nu este normal sa nu se deschida airbag-urile in asemenea conditii. Totusi am renuntat pentru ca nu stiam cat de departe pot ajunge cu procesul si cat ma va costa (bine ar fi daca ar aparea si in Romania – nu stiu daca sunt deja – avocati care sa dea in judecata in numele clientului firmele astea mari si sa fie platit din despagubiri). Oricum, experienta cu Renault mi-a lasat un gust amar si sincer, urmatoarea masina in nici un caz nu va mai fi masina franceza.
  Nici nu vreau sa intru in detalii despre comportamentul societatii de asigurare (Allianz-Tiriac) care pur si simplu isi bate joc de clienti sau de reprezentantul Renault din Timisoara – AutoEuropa SRL – care, dupa ce practica preturi exorbitante (la o masina pe care o vand cu 10000 euro in momentul accidentului cer pentru reparatia la partea din fata – aripi, faruri, grila etc. – 6500 euro) nu isi permit nici macar sa trimita fax la societatea de asigurari. M-au trimis pe mine cu hartia de reparatie la asigurari sa le aduc confirmarea acceptarii pretului (culmea, agentul de acolo a taiat de la 240 mil. a 210 mil. Reparatia si mi-a spus ca daca cineva comenteaza sa il sune pe el). Cand am adus hartia cu confirmarea si cu noul pret, nici macar nu au comentat, au acceptat fara probleme, parca nu era o diferenta de 30 mil.
  Toate firmele astea sunt intelese intre ele. Noi, clientii suntem doar prostii care trebuie sa plateasca. Ei nu considera ca au vreo obligatie.

 102. Tudor said

  am August 20 2008 @ 11:39 am

  In urma accidentului de care am avut parte intr-un Megane, s-au deschis ambele airbaguri (sofer+pasager). Chiar si celui care mi-a taiat calea, un 206 in care am intrat perpendicular in laterala lui dreapta, i-au sarit ambele airbaguri si el era singur in masina (mentionez acest lucru pentru ca se pare ca la unele automobile, nu trebuie neaparat sa fie un impact frontal pentru a se declansa airbagurile). Am aflat ulterior ca o prima conditie ca airbagurile sa se deschida in caz de impact, este ca centurile de siguranta sa fie cuplate. Probabil ca s-a mai mentionat in acest topic acest aspect. In plus depinde si de producatorul airbagurilor si al functiilor ce sunt in computerul de airbaguri. Probabil producatorul autohton de masini Dacia by Renault, pentru a se incadra in pretul pentru romani si Romania, a dotat Loganul cu varianta cea mai simpla si ieftina de sistem de airbaguri. Airbagurile ca si alte piese ce compun o masina sunt produse de diversi contractori, productatori, unii mai buni, altii mai prosti. Renault pe masinile sale pune o anunita echipare de airbaguri, care cica sunt originale si parafate si testate si garantate “by Renault” pe cand pe Loganuri pot fi no-name-uri. In plus, unele masini au chiar si senzori de impact si/sau deforamre a caroseriei care declanseaza airbagul cu cateva fractiuni de secunda inainte ca impactul sa fie fier pe fier. Asa s-a intamplat in Megane. Nu am simtit deloc acel soc in urma impactului care te face sa te plimbi intre volan si spatar ca o minge de pin-pong. Pur si simplu a sarit aibagul din volan printre maini, fara sa ma zgarie, arda, lovi, invineti. Am iesit fara nici o zgaietura dupa acel accident. Nici eu si nici sotia care era in dreapta si a simtit airbagul pe obrazul drept ca o pe o lovitura de palma. Nu vreau sa laud Megane sau firma Renault, dar eu cred ca deprinde de cat de mult costa masina si automat ce tehnologie are implemtnata pe ea. Vrei airbaguri de 5 stele, platesti in consecinta. Cat despre Dacia, intr-adevar trebuie zguduiti bine, ptr ca sistemele de siguranta, idiferent ca sunt scumpe sau ieftine, trebuie sa-si faca treaba cum trebuie.

  Succese in demersul de a face lumina in siguranta auto!!!

 103. Iulian said

  am August 24 2008 @ 1:07 pm

  Dupa cum observ , la majoritate masinilor de tip Logan exista anumite probleme . Poate va plictisesc dar vreau sa relatez un accident avut pe 15.08.2008 . Ma aflam cu Loganul personal pe E85, in localitatea Gura Calnaului un taximetrist cu o masina Hyundai a vrut sa intoarca brusc de pe sensul nostru de mers pe celalat sens iar eu am intrat in partea laterala a lui. Precizez ca la Logan ambele airbag-uri au sarit . Din aacident a rezultat ranirea sotiei , aflata pe scaunul din dreapta, cu fracturala mana stanga….. cred ca inainte de declansarea airbag-ului a pus mana pe bord , si ranirea mea la mana stanga ( cea care se afla pe volan )…..arsura gradul 2 pe degetele I, III, IV, celalalt sofer , vinovat , nu a avut nici o zgarietura. Masina este nedeplasabila pe roti din cauza directiei . Pot spune ca ABS-ul m-a impiedicat sa incetinesc… franarea a fost inexistenta, la impact masina s-a comportat bine ( cred ca am lovit cealalta masina undeva la 55-60 km/h ) , dar problema mea o reprezinta arsura de la airbag. Am scris un mail la Dacia despre aceasta problema , dar acestia mi-au raspuns ca este normal sa existe arsuri pe suprafata pielii si ca scrie in “Manualul de utilizare a masinii” …… intr-adevar acolo scrie ca arsuri pot exista dar ca ele sunt ” rani minore si trecatoare pe suprafata pieli ” …. cel putin asa scrie in manualul meu la pagina 1.13, ….. puteti sa-mi spuneti daca la voi scrie altfel ? … merita sa-i dau in judecata pe cei de la DACIA ?? ….

 104. Urban Iulian » Arsuri de gradul III si IV si fractura mainilor, cauzata pasagerilor de airbagul unui Logan said

  am August 24 2008 @ 4:27 pm

  […] ce a citit acest material http://www.urbaniulian.ro/2008/07/24/airbagurile-de-la-logan-nu-functioneaza-soferii-fiind-victime-s… Iulian s-a adresat echipei de la http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro povestind faptul ca la data de […]

 105. Tase said

  am August 24 2008 @ 10:33 pm

  Da’ parca era vorba ca se va pune pe aici pe bloc raportul ala de expertiza…
  Ca manipulari d-astea cu adresare la echia de la http://www.nu_stiu_ce_site_de_protectie_pt_consumatori.ro care e de fapt tot a lui Urban&co e tot reclama.
  O informatie fundamentata tehnic mai exista? Sau gata, acum doar cu reclame?

 106. Tase said

  am August 25 2008 @ 11:08 pm

  Dat fiind ca din partea celor implicati nu mai apar informatii, daca citim in ziarele de scandal care fac reclama la greu si lui Belzebut in persoana pentru o basca de corcoduse, in speta la http://www.cancan.ro/2008-08-25/Airbagul-Logan-poate-sari-in-mers-de-la-gropi.html , vom constata ca nu s-a ajuns la nici un punct comun intre “o comisie tehnica” si avocatul implicat in busitura (deci nu e vorba de o comisie de negociatori, ci de o comisie de experti, care probabil nu au reusit sa se exprime suficient de clar sa inteleaga tot omul cum e cu chestiunile tehnice, drept pentru care avocatul nu a cazut la pace cu Dacia SA).
  Tot acolo zice “computerul de bord nici macar nu a inregistrat impactul”. Lasand la o parte ca nu e vorba de computerul de bord, constat ca au fost facute niste citiri tehnice de computere. Deci exista niste date. Iar expertii aia tehnici presupun ca nu au discutat de regimul de crestere, sadire si ocrotire a verzei de sera.

  Domnul Urban, parca ne promiteati mai sus ca puneti pe blog rezultatele expertizei.
  E atat de nasoala pentru dvs de evitati cu obstinatie sa o postati?
  Va rog eu, tineti-va de cuvant! Macar odata. De data asta.

 107. Marius said

  am August 28 2008 @ 2:59 pm

  Pareri pro, contra, obiective si subiective.
  Mai este loc de una…

  Loganul este de ceva vreme pe piata si cred ca toti si-au facut o parerea mai mult sau mai putin realista.
  S-a vrut o masina pentru poporul roman si nu numai, pentru alte popoare cu un nivel mediu de trai la acelasi nivel (se fabrica in rusia, maroc si, se preconiza in urma cu 1 an si ceva, iran).
  Loganul s-a nascut si din cauza ca produsul de la acea vreme, Dacia Solenta ameninta piata Renault Clio. Solenta, care pana la urma nu s-a dovedit atat de rezistenta pe cat se vehicula datorita materiei prime de calitate slaba. Stim cu totii ca tabla masinilor atohtone este una netratata, de proasta calitate (Vezi Dacia, Oltcit si Daewoo made in Romania).
  La ora actuala si habitaclu este plin de rugina care iese prin vopsea.

  Cu sau fara calitate, pana aici sunt, mai mult sau mai putin, de acord ca atat ne permitem sa producem si ce bine ca mai avem un produs real intern care sa ne sustina PIB-ul.

  Daca intrebati soferii de profesie care isi exercita meseria pe Dacia Logan, vor spune ca este un cosciug pe roti.
  Daca ati avea cunostinte reale de accidente banale care se soldeaza cu vatamari corporale grave sau decese datorita erorilor grave de proiectare, nu numai de fabricatie ale acestei masini poate constiinta v-ar dicta altceva.
  Nu sunt pentru a distruge Dacia, in nici un caz, din contra, mi-as dori sa fie o masina foarte buna si salariatii sa castige bani buni.

  Dar atat timp cat strategia fabricii dicteaza ca fiecare fir, surub, componenta care nu sunt necesare la modelul respectiv, ci la unul superior, sa fie eliminat pe motiv ca un fir costa: 0.001 euro/bucata * N fire la masina * N masini/luna * 12 luni = 300-500 euro/an economie, nu vom avea un produs de calitate. Calitate la care daca renuntam, renuntam putin si la “calitatea” vietii noastre si a celorlalti.

  Din minimele cunostinte, aceasta masina nu are frane catusi de putin. Frane a caror calitate este si mai mult diminuata de suspensia prost aleasa, garda la sol ignorata total si cauciuri ieftine.

  Poate unii posesori se simt lezati: fixati-va reper o trecere de pietoni libera si franati in forta intr-o distanta relativ mica. Ganditi-va ca pe acea trecere de pietoni trecea cineva pe care l-ati fi observat tarziu si mai ganditi-va cum s-ar putea schimba viata din acel moment.

  AIR-bag, mai exact impulsul trimis de senzorul de soc, poate fi conditionat de senzorul de greutate din scaun, de centura de siguranta sau doar de impact.
  Personal nu cred ca Dacia a mers prea departe in conditionarea AIR-bag-ului si tot personal consider ca la un control amanuntit al calitatii, multe lucruri importante, vitale de pe aceasta masina nu functioneaza periclitand siguranta tuturor.

  In SUA, BMW intoarce 200.000 de masini pe motiv de siguranta a pasagerilor: sezorul din scaunul dreapta (de care este conditionat acel impuls al senzorului de soc in declansarea airbag-ului) nu functioneaza. De ce nu si o expertiza la un (1) logan avariat (mai mult pentru unii sau mai putin pentru altii) si , mai ales ca Dacia a chemat un numar considerabil de masini pentru motiv ca scaunul soferului nu era sigur.

  Pana la urma, ce daca este ieftina? E totusi buna pentru romani. Sa vedem si noi cat de buna.

  Nu trebuie sa fii Einstein in mecanica sa verifici (macar de curiozitate) daca senzorul de soc a fost atins…

 108. Tase said

  am August 31 2008 @ 2:41 pm

  Pe 28 iulie 2008 Iulian Urban a zis:
  “Astazi o comisie de expertiza de la Dacia, a admis preliminar faptul ca, aribagul ar fi trebuit sa se deschida, insa astept finalul expertizei si il voi afisa aici pe blog sa il comentam”

  Ceva noutati cu expertiza aia?

 109. sezzaar said

  am September 8 2008 @ 2:48 am

  Foarte bine ca nu se deschid airbagurile la Logan. Mai mor din prostii care le cumpara…

 110. mari said

  am September 10 2008 @ 10:43 pm

  am avut accident cu loganul….mi-a iesit unul in fata si nu am mai avut cum sa-l evit …m-am dus direct in el dar pe frana.Mi s-au declansat air bag-le amandoua,in mom impactului m-am ars la mana si cusaturile mi-au ars tricoul si pielea,nu inteleg de ce provoaca arsuri air bag-le cand se declanseaza

 111. Tase said

  am September 16 2008 @ 6:29 pm

  Da stiu ca e complicat rau cu expertiza aia…

 112. Tase said

  am October 7 2008 @ 10:01 pm

  Si te-ai dus, dulce minune,
  Si-a murit iubirea noastra
  Expertiza, expertiza
  Totusi este trist în lume.

 113. robertcioc said

  am October 10 2008 @ 4:28 pm

  Domnilor cred ca cel mai important este sa ne ferim singuri de asemenea incidente si sa nu ne asteptam in fiecare zi la minuni in timp ce conducem ca nebunii. Este si vorba despre noroc, si inca foarte mult. Eu am vazut cu ochii mei un accident cu un Logan care a intrat frontal intr-un parapet. S-au deschis ambele airbaguri, insa cel din dreapta putin mai tarziu, dupa ce pasagera deja daduse cu capul de bord. Dezbateti in continuare cat doriti insa Dacia are bani sa plateasca avocati si procese. Oricum nu este o masina facuta bine, se face pachet la un impact mai serios, risti sa te striveasca si airbagul. Nu mai zic nimic, imi pare rau pt victimele accidentelor de Logan dar asta e viata. Folositi transportul in comun ca si asa in orase nu se mai poate circula

 114. Tase said

  am October 13 2008 @ 7:10 pm

  Si expertiza aia promisa unde este?
  E chiar asa de nasoala? Pai lumea era plina de elan revolutionar, se ascutise ca lupta de clasa, tipa ca un sape calcat pe coada.
  Bag de seama ca dupa ce s-a vazut expertiza se tace malc, de, ar fi naspa pentru “renumele” avocatului implicat, doar avea dreptate, nu?
  Lipsa expertizei promise, denota altceva: fie avocatul implicat vorbea abureli aburite, fie a “cazut la pace”.
  Ca sa vezi ce face banul din om…

 115. Autogreen said

  am January 23 2009 @ 5:00 pm

  Dupa cum vad ca este avariata masina este normal sa nu se deschida. Nu mai dati vina pe Logan pentru lipsa de cunostinte minime in domeniu.

  Airbag-ul se deschide printr-o reactie rapida dintre azida de sodiu (NaN3) cu nitratul de potasiu (KNO3). Airbag-ul se deschide cu o viteza suficient de mare ca sa fie umflat in momentul impactului.
  In cazul impacturilor usoare sau laterale, computerul pentru airbag-uri ce primeste datele de la un chip cu accelerometru s-ar putea sa ia decizia sa ne le deschida.
  Deschiderea unui airbag este egala cu o lovitura de pumn data de un boxer.
  Pe volan, in dreptul arbagurilor nu se monteaza agende sau alte rahaturi.
  Pudra fierbinte care se simte dupa deschiderea unui airbag este pudra de talc, incalzita de reactia exoterma.

  Nu stiu de ce dar cred ca Urban vrea sa-si faca reclama ieftina.

 116. Cosmin said

  am March 27 2009 @ 8:42 am

  D-nu avocat… lasa figurile de vedeta… ce airbaguri vroiai sa ti se deschida daca tu nu avea centura….

  Intamplator am vazut accidentul… asa ca lsa-ma cu figuri de mare vedeta de 2 lei… prezinta adevarul curat daca vrei si nu trunchiat…. si bucura-te ca nu s-au deschis cum nu aveai centura…ca acum aveai gatul rupt si nu mai scriai aberatiile astea…

 117. nike said

  am August 18 2009 @ 11:45 am

  dupa cate am vazut in imagini bara este lovita putin si farul spart voi vreti sa sara o pietricica pe capota si sa se declanseze airbagu? sa fim seriosi

 118. nokianu said

  am November 10 2009 @ 1:34 pm

  … indiferent daca masina stationa sau era in miscare, cu motorul pornit si centura cuplata, airbagurile trebuiau sa declanseze… eu am suferit un accident la 35-40 de km/h, frontal-lateral stanga, masina mea fiind stationata, cu motorul in functiune si centura cuplata, rezultatul a fost ca AMANDOUA airbagurile frontale s-au deschis, in conditiile in care eram singur in masina, iar pe scaunul din dreapta nu exista nici un obiect de natura sa activeze senzorul de greutate din scaun… mentionez ca NU am suferit arsuri / lovituri / orice alt fel de rana sau contuzie, desi airbagul frontal sofer a intrat in contact cu fata si putin din antebrate…
  … nu spun ce masina (nu dacia, in orice caz), ca sa nu dau nastere la “flame”uri…
  … in urma coliziunii, printre alte componente care au trebuit schimbate (diverse repere motor, capse pirotehnice, capete de bara, centuri de siguranta, volan, plansa bord cu airbag pasager, totul pe asigurare, bineinteles) a trebuit sa fie schimbat si reinitializat calculatorul de bord…
  …de mentionat ca airbagurile se pot deschide (mentionat de altfel in manualul de utilizare al autovehiculului) si in cazul unei gropi acoperite cu apa… si avand in vedere drumurile patriei…
  …zi buna va doresc, domnule avocat, articolele dumneavostra sunt (cateodata) foarte interesante, keep up the good work…

 119. darie said

  am March 2 2010 @ 3:36 pm

  vad comentariile si imi revine imagine romanilor..calitatea lor..ori prostie, ori slugarnicie. Lucrurile sunt simple, nu le complicati..airbag este pt protectie, daca omul pateste ceva, impactul a fost destul de mae, airbagul nu i-a oferit protectia…adica ce trebuie sa faca. Pe de alta parte odata ce masina cealalta care a lovit bomba de logan a avut airbag-urile deschise..ar fi trebuit sa aiba si loganul suferind acelasi imapct. Asta ca un plus, oricum ideea de baza fiind simpla: e acolo sa protejeze!
  Hai sa lasam nationalismele ca nu asta ajuta ci sa vedem greselile pt a le corecta, invatati sa ganditi sincer, obiectiv si sa fiti ccorecti!

 120. darie said

  am March 3 2010 @ 4:15 pm

  hai sa nu ne mai kkm pe noi si cei care sunt..nu mai fiti pupincuristi si sclavi. In taraa sta se fura, se minte, se lucereaza prost chiar daca le dai toate piesele, i-i inveti, le dai aparatura. Degeaba, tot prost iese sin din cauza constiintei si..poate a platii, ca lucreaza cum primesc banii, desi nu ar trebui. Pacat ca am avut oameni si de stiinta si cultura si medicina remarcabili, dar..acum asta e poporul, economia si daca ne mintim ca e bine cand nu e, orice psiholog va spune ca nu duce nicaieri, indrepti problema abia dupa ce o accepti ca o ai, asta incepeti sa afceti, recunosteti ca e prost, apoi vedeti solutii sa schimbati, nu spuneti ca un rahat e bun, ca pt voi va ramne bun, dar el tot rahat este.
  Silviu sau care explica pe acolo functionarea, scuze, ai ceva in cap? Pe cel care face accident si nu se deschide i-l intereseaza tehnica si de ce, cum, sau simplu si clar bun ori prost, merge sau merge el la spital? lasati vrejelile teoretice si tehnice, faptele, intamplarile vb si conteaza, atat! Te protejeaza sau spital intr-un caz bun..

 121. Mihaela said

  am October 6 2011 @ 12:00 pm

  Recent am avut un accident de masina cu un Mercedes. Eu stateam pe “locul mortului”, in dreapta soferului. Avand in vedere ca impactul a fost destul de puternic, s-au deschis ambele airbaguri frontale, cat si cel din lateral dreapta. Airbagul frontal mi-a explodat in fata si m-a ranit, de fapt m-a ars practic, pe partea dreapta a fetei, nas, jumatate de gura si obraz iar airbagul lateral m-a ars pe bratul drept. Arsura s-a inchis destul de repede, in 5-7 zile, insa inca mai am un semn vizibil si inestetic, care imi exprim speranta ca se va vindeca complet. In cazul in care nu se va vindeca complet, avand in vedere ca sunt femeie, va trebui sa apelez la chirurgia estetica si ma intreb: cine va plati? Mercedes cumva ? E drept, airbagul mi-a salvat viata si putea fi mult mai rau si sunt fericita ca am scapat cu viata, insa, totusi…la nivelul la care a ajns tehnics actuala, nu se pot gasi solutii mai putin daunatoare ? Si inca ceva: nu mai dati vina pe Logan, ca se intampla si la altii, mult mai avansati (teoretic)..

 122. Alex said

  am December 2 2011 @ 12:04 pm

  Am ajuns pe aceasta pagina datorita titlului caracteristic OTV. Am citit articolul, am vazut pozele. Din punctul meu de vedere nu aveau de ce sa se declanseze. Lucrez la o firma de asigurari si am analizat foarte multe dosare de dauna. Dar cum toti suntem “ingineri”, asteptam expertiza promisa de “Dl Senzationescu”.

  Am avut Logan aprox un an, nu este o masina grozava insa cazul prezentat (ca si restul de altfel) sunt (in lipsa dovezilor) PETARDE. Exista si posibilitatea unei defectiuni dar vrem sa vedem si dovezile. Loganul pe care l-am avut a ajuns dauna totala din cauza unui accident din lateral la aprox 50 km/h. NU s-au declansat airbag-urile dar nici nu as fi vrut – nu era nevoie. Am scapat cu mici zgarieturi din accident si consider ca masina s-a comportat acceptabil luand in calcul pretul de achizitie si intretinere.
  Va ajuta sa va loveasca acel airbag in fata la cel mai mic impact?
  Sau vreti sa sa o faca si la impact din spate (dupa cum spunea Dl Urban)? Pentru ce?
  La impact lateral este normal sa se declanseze aibag-urile laterale. Probabil acesta este motivul pentru care au sarit la cealalta masina. Sau poate au fost alte forte?
  Avocatul implicat in accident era mai fericit daca il pocnea si un airbag in fata? De ce? A dat cu capul in volan cumva? Mai mult ca sigur ca dadea in judecata Dacia ca s-a deschis nejustificat.
  Lasati senzationalul si renuntati la dramatism. Au fost multi care v-au spus cum functioneaza aceste sisteme si unde sunt amplasate dar din pacate tot pare cate unu care ori a citit doar titlul ori nu pricepe si comenteaza prosteste pentru ca chiar va crede.

Comment RSS