SC LACTO MONY SRL si-a platit datoriile dupa interventia U&A

Tweet this

Clientul ITALINOX ROMANIA S.R.L reprezentat de echipa de specialisti din cadrul agentiei de colectare debite Urban si Asociatii a finalizat cu succes recuperarea integrala a creantei de la debitorul SC LACTO MONY SRL (C.U.I 15359453)
Daca aveti de incasat bani de la SC LACTO MONY SRL (C.U.I 15359453) va invitam sa ne scrieti la adresa secretariat@urbansiasociatii.ro

foto: rechtsactueel.com




Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii

 1. florescu mircea said

  am July 16 2008 @ 8:21 pm

  mie mi-a venit o somatie de plata pentru taxa radio-tv si am cerut o factura pentru a o plati (e vorba de o persoana juridica)- a urmat un mare scandal (la telefon) cu amenintari cu amenzi etc – am spus ca daca imi trimit o hartie oficiala de calcul platesc – mi-au trimis o hartie printata in care imi explica ca in baza legii trebuie sa le dau banii dar nu are nici o legatura cu o factura – eu nu vreau sa platesc aberatiile de la radio/TVR1 – cum ma obliga?
  de notat ca nu avem factura de curent directa

 2. Ene Dorin said

  am July 16 2008 @ 8:52 pm

  Acum ceva timp in urma Societatea dumneavoastra care acum apara drepturile consumatorilor si mai ales impotriva taxei Radio-Tv, imi trimitea scrisori prin care eram instiintat ca daca nu platesc taxa respectiva urmeaza sa fiu dat in judecata – de catre Urban si asociatii, iar acum va laudati ca este ilegala? Sa va fie rusine. Si poate ma mai si premiati pentru acest comentariu!

 3. dorina said

  am July 17 2008 @ 9:57 am

  si eu platesc in cadrul facturii Electrica abonament radio-TV insa radio ascult rar si doar particulare iar pt TV platesc abonament la cablu RDS asa ca sa inteleg ca pot renunta fara probleme la taxa asta absurda?si mai mult decat atata daca esti televiziune publica si percepi taxa ipotetic nu ai voie sa dai reclame, nu? oricum cine se uita pe TVR?

 4. Ana Maria said

  am July 17 2008 @ 2:31 pm

  Contestati-o la ENEL si cereti-le sa va spuna care este baza contractuala in temeiul careia v-au inscris aceasta suma in factura de energie electrica; daca nu au un contract care sa le dea dreptul sa va emita factura pentru TV nu au baza contractuala sa va pretinda acesti bani
  Urban Iulian

  On 7/17/08, Ana wrote:

  suntem srl si noua ne-a venit factura de la tv timisoara
  ce sa fac sa o platesc sau nu?

  Cu stima Ana

 5. Marius said

  am July 17 2008 @ 2:51 pm

  Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Am sa-l fac public la toti prietenii si cunostintele mele. Eu si colegii mei simtitm ca avem un aliat in dumneavoastra si asta ne-a dat curaj sa incepem sa mai punem si noi intrebari.
  Totusi cei de la E-on ne pun sa dam o declaratie pe propria raspundere ca nu avem televizor si radio, numai asa se scoate din factura de energie electrica aceasta taxa.
  Intrebarea e daca dam aceasta declaratie o sa fim dati in judecata de catre cineva. Din raspunsul dv. inclin sa cred ca nu dar daca nu va cer prea mult as dori sa-mi confirmati.
  Daca cumva voi fi dat in judecata am sa va scriu si poate ma veti apara.
  Va doresc multa sanatate si numai reusite.

 6. Karoly said

  am July 17 2008 @ 3:05 pm

  ———- Forwarded message ———-
  From: Iulian Urban
  Date: Jul 17, 2008 3:05 PM
  Subject: Re: Taxa Radio-TV
  To: Karoly

  Dvs ati semnat o declaratie pe proprie raspundere conform cu care ati scris sa nu detineti aparate radio sau TV susceptibile de aplicare a acestei taxe. Daca detineti asemenea aparate si la o inspectie se demonstreaza ca ati declarat in fals, va puteti alege cu dosar penal.
  SIngura solutie este contestarea taxei asa cum am aratat eu in material

  Urban Iulian

  On 7/17/08, Karoly > wrote:

  Stimate Domnule Iulian,

  Ma numesc Karoly M.sunt din Sacele Brasov. La inceputul acestui an m-am mutat intr-o casa noua si am refacut contractul cu firma furnizoare de energie electrica. Au schimbat contorul dupa care am trecut la contract. M-am inarmat dinainte cu legile in vigoare din UE care sunt “valabile de la 1.Ian.2007” si cele Romanaesti, ca sa solicit o derogare de la plata ecestei taxe stupide. Dupa ce mi s-a spus ca “nu se poate si ca toata lumea plateste”, am scos legile cu pricina ca sa discutam. In acel moment doamna de la contracte persoane fizice, a scos din sertarul biroului un formular tip, si mi-a spus ca daca il completez, pe propria raspundere, nu mai platesc acesta taxa. Zis si facut, pe facturile mele nu apare taxa RTV. Sa inteleg ca totusi se pote? De ce nu se publica undeva acest amanunt, sa afle tot poporul? Precizez ca nu mi s-a dat o copie sau un al doilea exemplar dupa aceasta cerere, desi cerusem. Eu nu am insitstat pe acest amanunt deoarece eram fericit ca mi-am atins scopul.
  Cu stima
  Karoly

 7. OR said

  am July 17 2008 @ 4:21 pm

  ———- Forwarded message ———-
  From: Iulian Urban
  Date: Jul 17, 2008 4:21 PM
  Subject: Re: taxa radio si taxa TV
  To: OR

  Buna ziua

  Le faceti notificare in care le spuneti urmatoarele :

  [1] le notificati faptul ca nu doriti sa platiti decat consumul de energie electrica
  [2] intrebati care este baza contractuala in temeiul careia va factureaza taxa Radio-TV intrucat in lipsa unui contract nu vi se pot factura alte sume de bani afara de cele prevazute in contract
  [3] cereti sa nu va mai includa in factura de energie electrica si taxa Radio-Tv
  [4] cereti-le dovada faptului ca au virat mai departe catre SRR si SRTV banii incasati de la dvs. cu titlu de taxa Radio-TV

  Daca nu dau curs cererii dvs. va sfatuiesc sa-i dati in judecata

  Urban Iulian

  On 7/17/08, OR> wrote:

  Stimate domn,

  As dori sa stiu cum pot sa nu platesc taxa radio si taxa tv daca ea este inclusa pe factura de la electrica. Cand platesc curentul, nu mi se incaseaza doar contravaloarea energiei electrice ci si cele doua taxe.Nu cred ca ei sunt de acord sa le platesti doar energia electrica.
  Multumesc.

 8. Rusu Dumitru said

  am July 21 2008 @ 6:24 pm

  Astazi am depus – cu mari “presiuni” am reusit sa obtin si numar de inregistrare a NOTIFICARII in cauza !!! – la SC ELECTRIC Suc. Sector 6 Bucuresti notificarea necesara pentru a-i actiona in judecata.
  Sunt decis sa “merg “pina in pinzele albe” si v-as ruga sa acceptati sa-mi fiti avocat in proces !
  Cind v-as putea contacta si unde ?
  Cu stima,
  D.Rusu

 9. Corina Albut said

  am August 4 2008 @ 8:10 pm

  Buna ziua,

  am primit si eu o factura proforma de la SRR in suma de 240 lei pentru perioada 2007-2008, perioada in care firma noastra nu a functionat si este fara nagajati si fara absolut nici o activitate.
  Din articolul Dvs am inteles ca aceasta taxa poate fi contestata.
  Ce ma sfatuiti sa fac?
  Va multumesc!

 10. Tudorache said

  am August 6 2008 @ 3:37 pm

  in legtura cu aceasta taxa , mentionez ca inregistrez restante de ordinul a 700 ron . Am primit o citatie in care mi se cere achitarea acesteia , impreuna cu penalitati de intarziere de aproximativ 700 ron . Sunt din Constanta si Electrica Dobrogea este o societate privatizata . Atasat citatiei mi s-a adus la cunostinta un contract intre SRRTV si Electrica Dobrogea , prin care aceasta din urma avea mandatul de a pretinde consumatorilor achitarea acestei taxe . Nu se mentioneaza nicaieri cuantumul calcului penalitatilor de intarziere . Ce trebuie sa fac ? Achit taxa , dar achit si penalitatile ? Sau le achit ca asa scap mai repede de cheltuieli de judecata si altele ? Termenul este de 2 septembrie , iar cu 5 zile inainte trebuie sa fac intampinarea . La intampinare atasez chitantele de plata , si se va considera , proces fara fond si se va inchide dosarul ? . Va rog frumos daca puteti sa-mi trimiteti un model de intampinare .
  Va multumesc si sper ca nu am deranjat prea mult . Am luat cunostinta de dumneavoastra prin intermediul articolului publicat in Curentul . Inca o data va rog sa ma scuzati pentru timpul pierdut .
  Iulian Tudorache

 11. Bogdan said

  am September 2 2008 @ 9:22 am

  Tocmai ce am primit si eu o instiintare notificare de plata de la BPO Solutions – prin care ma anunta ca trebuie sa platesc 350 Ron pentru anii 2005 – 2008.
  Am sunat la 0213177458 – SRR Departamentul Comercial – unde mi s-a explicat ca nu trebuie sa am contract ca sa platesc – si ca factura mi se va emite dupa ce achit suma integral, urmand ca in viitor sa fiu cuminte si sa achit lunar sau anual taxa – apoi sa sun la SRR din nou – si sa cer emiterea facturii.
  Oare cand s-o termina cu aceste furturi ?
  Oare cate taxe vor mai fi puse ilegal ?
  Oare vor trebui sa mai moara inca 50% din noi – pentru a obtine ca in decembrie ’89 – ceva ?

 12. Grigore said

  am September 11 2008 @ 5:38 pm

  Caz identic. BPO Solutions Bucuresti, instiintare, calcul pentru 2005-2008 eronat (incadrare gresita a societatii). Dau telefon si aflu ca eu trebuie sa trimit documente justificative din care sa reiasa eroarea (eu sint de vina ca ei au gresit, desigur). Si ca daca vreau factura trebuie intii sa platesc si apoi sa o cer. Plata in termen de 15 zile de la primirea instiintarii (care nu are data). Foarte interesanta aceasta metoda cu “factura la cerere”.

 13. Alex said

  am September 15 2008 @ 10:06 am

  Buna ziua,

  Si eu am primit instiintare de plata pentru persoana juridica de la BPO Solutions – prin care ma anunta ca trebuie sa platesc 350 Ron pentru anii 2005 – 2008.
  Nu are data nu are termen .

  Ce ma sfatuiti sa fac sa achit sau nu?
  Va multumesc!

 14. Dorin E. said

  am September 17 2008 @ 8:17 pm

  Buna ziua,
  D-le Iulian Urban, va rog sa postati un model de notificare catre societatile care solicita plata acestor taxe pe facturile de electricitate, eventual cu ceva trimiteri la legile din UE de care pomenea Dl.Karoly.
  Contestarea se poate face doar in instanta, sau si catre ele amintind legile care ne protejeaza(sau ar trebui sa ne protejeze)?
  Cu stima si multumiri!
  Dorin E.

 15. teekaz said

  am September 18 2008 @ 11:43 am

  Buna ziua,

  Ca si cei de mai sus am primit instiintare de la BPO Solutions pentru a plati taxa radio catre SRR, pe ultimii 3 ani. Nu este precizata data pana la care se plateste ci doar ca este o contraventie neplata ei.

  Am de platit 350 de lei si de fapt problema este sa contest plata, intr-o angajare directa in “lupta cu ei” sau sa ignor aceasta somatie, ori sa o platesc si cu asta basta. Care este cea mai putina costisitoare abordare ?

  Inteleg consideratiile si de sunt de acord cu ce a scris dl. Urban, dar solutia este ca mai multe srl-uri sa se uneasca, sa fie reprezentate in instanta, pentru ca astfel o masa critica semnificativa sa obtina atat o victorie in justitie cat si sa poata acoperi costurile unei actiuni in instanta pe termen lung.

  Ca parere personala: O.J.Simpson nu a fost dovedit ca si criminal in procesul penal si pedepsit, ci in procesul civil a fost obligat la plata unor despagubiri imense de catre rudele victimei.A platit pentru vina morala.

 16. Dragos said

  am October 10 2008 @ 3:17 pm

  Ca si cei de mai sus am primit si eu o Instiintare de plata pentru perioada 2005-2008 a serviciilor SRR in valoare de 480 lei (120 lei pe an). Calculul este eronat – bine-nteles -, firma neavand nici un angajat si trebuind sa plateasca 2,5 lei.
  Eu nu am sa sun la ei si nici nu am sa trimit acte justificative ca nu am angajati.
  Problema vine din faptul ca este microintreprindere si ca sa ramana la asa TREBUIE sa ai un angajat (asa cere legea).

  Eu am sa ingnor aceasta instiintare deoarece nu este facuta pe baza unui contract (prestarea de servicii se face NUMAI pe baza unui contract), serviciul nefiind de importanta nationala (publica) – acest lucru putand fi demonstrat de catre nivelul audientelor inregistrate.

  Cine doreste sa atace aceasta taxa, poate sa ma contacteze la adresa dragos.barbu@softis-serv.com ca sa vedem daca ne putem alia cateva firme.

 17. Sclavii Banilor » Taxa Radio-Tv said

  am August 10 2010 @ 6:34 am

  […] de Asisten?? pentru Consumatori, aici. Iar sursa de la care am pornit acest articol se g?se?te aici. Incă nu sunt comentarii Las? un r?spuns Apas? aici pentru a renun?a. NUME […]

 18. Paul said

  am February 3 2011 @ 1:22 pm

  Cam vechi postarile. Ceva noutati pe tema asta? A reusit cineva sa obtina anularea taxei?

 19. Ramona said

  am July 1 2011 @ 10:05 am

  Buna ziua!
  Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat definitiv taxa radio-tv platita pana in prezent de catre orice societate comerciala din Romania, indiferent daca beneficia sau nu de serviciile publice. Curtea a respins recursul formulat de catre Guvernul Romaniei si Societatea Romana de Radiodifuziune in procesul intentat de o firma din judetul Cluj, pentru anularea taxei.
  Decizia ICCJ nr. 607 a fos publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 318- 09.05.2011

  As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva in legatura cu ce pasi trebuie urmati- in lumina noii decizii- avnd in vedere faptul ca in continuare primesc amenintari de la BPO Sol ca trebuie achitata taxa si mai ales ca va trimite dosarul in instanta si se va emite o amenda pentru neplata.

 20. DINU MARIANA said

  am October 14 2011 @ 10:17 am

  BUNA ZIUA
  REPREZINT O SOCIETATE COMERCIALA DIN COMUNA GRINDU , JUDETUL IALOMITA SI VREAU SA VA SPUN CA ACUM O SAPTAMANA AM PRIMIT O CITATIE DE LA JUDECATORIA URZICENI PRECUM CA RADIO ROMANIA M-A DAT IN JUDECATA . AM REFUZAT PLATA TAXEI RADIO-TV DE FIECARE DATA CAND PRIMEAM FACTURA DE LA ENEL .AM SA MA PREZINT BINEINTELES LA JUDECATA .IMI TREBUIE NEAPARAT AVOCAT ?

 21. Doman Marius said

  am February 20 2012 @ 9:19 am

  Buna ziua
  Din cate am inteles din cele de mai sus din punct de vedere juridic nu suntem obligati sa platim taxa radio-tv.
  Insa am o intrebare deoarece m-am lovit de aceasta problema,
  CEZ are dreptul de a depranja pe cineva deoarece acesta nu si-a platit taxa radio-tv?
  intreb deoarece cunosc cazuri in care CEZ a debransat deoarece su si-au platit taxa radio-tv.
  Astept un raspuns cat mai concret si legal.

  Va multumesc;

Comment RSS


SC LACTO MONY SRL si-a platit datoriile dupa interventia U&A

Tweet this




Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: