Disonanta cognitiva si experimentele sociale

Tweet this

Am avut o discutie interesanta zilele trecute cu cineva despre problema de baza a societatii din Romania anului 2012 : lipsa . Lipsa de respect, lipsa de incredere, lipsa de seriozitate, lipsa de obiectivitate, sinceritate, etc. LIPSA ! E tare afirmatia : " ne mandrim cu economia si rezultatele noastre recente insa ele lipsesc cu desavarsire " , consider ca poate fi completata cu ideea - de asemenea de baza - a stagnarii sau involutiei societatii romanesti. Daca ne gandim la operele lui Caragiale, la filmele la care au participat marii actori gen DEM RADULESCU, JEAN CONSTANTIN, PUIU CALINESCU, GHEORGHE DINICA, ILARION CIOBANU, etc. o sa vedem cat de actuale sunt si acum acele istorisiri, clisee, probleme de viata si asa mai departe.

Precum scriam la PIERZATORII, IPOCRITII SI NAIVII si in alte materiale de la categoria http://www.urbanviorel.ro/category/bodhisattva/ , pot spune niste lucruri clare .

In primul rand experimentele sociale realizate pe corpul acestui neam romanesc din cele mai vechi timpuri au dat niste date concrete despre care putini vorbesc si anume : in general societatea romaneasca a mers mereu numai inspre lucruri rele. Adica tradari [nu ma credeti? cititi literatura romana legata de goana dupa PAMANT, AVERI, cum se omorau intre ei pentru tarana , materie] , lipsa de respect [cititi Morometii de Marin Preda si cu Nila, Achim si o sa vedeti respectul copil-parinte ....care nu exista ; deci daca in familie nu e respect, ce putem cere de la niste straini ] , crime oribile, creare de suferinta [studiati istoria sa vedeti cate cazuri incredibile, cate crime ..ca sa nu mai spunem de faptul ca in 1989 ne-am impuscat ca pe un caine un sef de stat - Nicolae Ceausescu caruia nu-i iau apararea pentru mizeriile facute dar nici sa ne omoram ca pe caine seful de stat ] si apoi desigur avem de-a face cu DISONANTA COGNITIVA dusa la extrem parca la noi. Adica , pentru neinitiati , daca doriti sa vedeti cursul unor mari vedete, vip-uri, non-valori ajunse la gradul de valori prin intermediul mass-mediei si prin alte mijloace de raspandire a informatiei... o sa vedeti ca romanul intre sinceritate, respect, credinta VA ALEGE IN MAJORITATEA CAZURILOR NON-VALOAREA, MINCIUNA, AROGANTA, TRADAREA. Se va disculpa apoi in fiecare zi, creeandu-si realitatea ALTERNATIVA prin care sa isi duca viata mizera la capat.

As above so below  - precum in cer asa si pe Pamant [in cazul nostru], sau pestele de la cap se impute. Incorect. De ce ? Fiindca oamenii "de sus" sunt tot o extractie din cadrul maselor . Ori daca masele sunt serios instabile, pline de trasaturi negative cu tumori maligne imense...ce va asteptati? Sa iasa Fecioaria Maria din cel mai mare bordel ?! Haideti sa fim realisti. NU uitati ca va recomand sa studiati filme precum IDIOCRACY, THE ONION ...care arata cat de dezaxata si tampita e lumea actuala si , in IDIOCRACY puteti vedea un posibil viitor. Insa de asemenea va recomand Nineteen Eighty-Four . E o bijuterie de film!

Oricum intre Barabas [un criminal, talhar, hot adica adept al Partii Intunecate ca in Razboiul Stelelor ] si Iisus [vindecase bolnavi, alungase din templu pe cei nemernici si infecti , incercase sa ilumineze lumea adica reprezentand un membru al Fortei Luminate ] au ales inca din timpurile alea demult apuse INTUNERICUL, pe Barabas ! Cititi Biblia , informati-va! Poate fi o poveste metaforica insa oricum e la fel de actuala si acum.

Nu conteaza ca decat sa intelegem ca nu putem sa nu fim constienti de toate lucrurile astea. Nu e nevoie decat de putina atentie, studiu si sinceritate OBIECTIVA. Sincer cred ca e de ras unde s-a ajuns cu aceste talk-show-uri FARA SUBSTANTA, reviste cu pitiponci si pitipoance , tot felul de cretinatati la care se face publicitate in timp ce lucrurile care conteaza sunt ignorate.

Toate porcariile astea dogmatice , toate minciunile, masinatiunile, sunt facute atat sus cat si jos [as above so below] adica aia de sus le fac la un nivel mai inalt, dar astia de jos le fac si ei, insa normal ...la un nivel inferior. Cum e vorba la romani : unul se fura pe altul. Sa stiti insa ca nu trebuie decat sa fim rationali si sa spunem ca , precum bine spunea o persoana , eu si altii ca mine nu scriem sau raspandim informatia pentru neinitiati [care oricum nu citesc nimic util sau important] ci pentru cei care sunt dornici de informatie, sunt sinceri in inima si sufletul lor, recunosc adevarata valoarea si mai ales, respecta pe cei care inteleg realitatea adevarata . Si sa nu uit de un lucru extraordinar de important : experienta de viata este initierea cea mai importanta. Uneori e nevoie sa trecem prin asemenea experiente si experimente tocmai ca sa simtim , sa mirosim, sa aprofundam informatia legata de societatea actuala. Din moment ce intelegem cu adevarat mersul, nimic nu poate sa ne opreasca pentru a ne informa, a deveni mai puternici si mai ales pentru a ne ilumina. Fiindca intr-o mare de intuneric conteaza punctele de lumina care sa fie far calauzitor si pentru alte persoane trezite sau care realizeaza mecanismul complex , cladit inca din antichitate pentru diferite agende care au ca punct terminus degradarea fiintei umane si nimicirea maselor.Studiati, informati-va, fiti sinceri , corecti si aveti respect fata de intelepciune, cunoastere, cei care merita si nu uitati de asemenea sa va duceti viata si sa creati propriile reguli de conduita in armonie cu aceste lucruri de valoare. Adica intre o chinezarie 'eftina si un produs mai scump dar pe care te poti baza, intotdeauna sa alegem varianta 2.

Post Scriptum :


Am ajuns in 2012 si tot Romania e terenul unor mari manipulari, cretinisme, involutii, nesimtiri, batjocuri , caterinci si peste toate troneaza cel mai rau lucru dintre toate : PROSTIA fara margini.

Iata ce spuneau nemtii despre romani in al doilea razboi mondial.... suntem in 2012, credeti ca se preteaza si la aceasta data ?

Hitler: Cu românii nu se poate face nimic


#######################

>>>>>>>>CONTACT : viorel.urban@yahoo.com ; viorel.urban@gmail.com


*************************************************
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: