Problema globala si locala. Solutia prioritara

Tweet this

Sa ne gandim la urmatorul lucru. Din 1989 incoace Romania a suferit schimbari importante si deosebit de impresionante la multe capitole. S-au miscat multe lucruri, s-a consumat din ce in ce mai mult si s-a produs tot mai putin. De asemenea a inceput sa se produca mult si prost [dar 'eftin] decat , pentru inceput din 1989, putin si bun si apoi sa fie extins la mult  si bun [calitativ si competitiv]. Indiferent ca vorbim de educatie, infrastructura, armata, servicii de ordine publice, siguranta nationala, alimentatie, medicina, transporturi, autoritati publice , etc. ... toate au suferit schimbari, unele chiar radicale. Intrucat vorbim despre un traseu progresiv si evolutiv, oare de ce suntem inca cu multe, foarte multe probleme? Asta e partea cu adevarat interesanta. Fiindca in loc sa crestem ca oameni, ca tara, ca natiune... lucrurile nu s-au imbunatit la multe capitole. De fapt putem sa intelegem un lucru simplu : oamenii in general sunt foarte multi nepasatori, needucati , nu se implica si se duc cu valul... Indiferent ca valul Ii poarta catre stanci si se vor zdrobi, ei se duc cu turma.


Sunt putine natiuni fata de care putem nutri un respect si aici enumar doar pe nemti. Germania a fost si este o bijuterie in materie de evolutie, infrastructura , siguranta cetateanului, etc.

Pe de alta parte oamenii - si nu e valabila treaba numai la romani - sunt lenesi si neinteresati de problemele importante. Multi dintre ei prefera nu doar sa fie ignoranti, dar sa fie rai. Chestiunea insa care a dat de fiecare data nastere la raspunsul de ce e Romania asa cum este , este legata de neseriozitatea, lipsa de caracter si tenta de barfa continua , dublata de lipsa unui realism care ne va crea numai probleme chiar si in viitor. Ca sa dau un exemplu intre corectitudine, sinceritate pe de o parte si minciuna, smecherism, masinatiuni, tupeu pe de alta parte majoritatea va alege varianta a doua. Suntem impulsionati inca din scoala sa alegem a doua varianta. Ce se intampla astazi cu tara este rodul lipsei acute de caractere, de oameni sinceri si integri. Desigur ca merge treaba prost, daca suntem manipulati sa acceptam ca "viata e o jungla" si ca "cel mai descurcaret, cel mai tupeist si cu pile, cel care minte cel mai mult si elaborat... se descurca" si tot asa . Societatea este creata inca de pe bancile scolii sa adopte codul supravietuirii cand ar trebui ca inca de la gradinita si apoi la scoala generala sa fim educati in spiritul sinceritatii, al umanismului , al respectului si intelegerii unii fata de altii. Adica mai concret vedem la tv , citim pe internet, in ziare ca ideea de baza este sa "calci peste cadavre insa doar sa-ti atingi scopul" si desigur ca oamenii destepti sunt socotiti nu marii profesori , elitele reiesite din scoala romaneasca ....ci diferiti dubiosi, cica oameni de afaceri, alti politicieni, combinatori , securisti fosti sau actuali care desigur CA AU ACCES LA INFORMATIE si de multe ori trag sforile inainte ca multi sa stie ca avem langa noi o funie. E bine sa realizam ca nu e un viitor luminos cel care ne asteapta. Lipsa de valori, inlocuirea valorile reale cu pseudo-valori, inlocuirea realitatii reale cu una fabricata [nu degeaba o televiziune are numele legat de realitate] ...fiindca oamenii astia nu sunt prosti. Insa nu dau 2 bani pe viata altor oameni si sincer nici multi oameni normali nu dau 2 cepe degerate pe viata sau suferinta altuia. Suntem martori la mutatii in comportamentul, intelegerea realitatii si a vietii , precum si a conceptului de viata si grija fata de alti oameni. Exista multa informatie pe aceasta legatura dintre informatia contaminata, alterata si incorecta si modificarea gandirii si a comportamentului oamenilor.

Ca solutie este doar ce am mai spus : sa redevenim oameni, sa avem grija unul de altul, sa imbratisam sinceritatea, corectitudinea si sa excludem pe cei care ne mint, ne trateaza ca pe prosti, ne iau la misto si care in general nu au respect fata de lucrurile astea care conteaza cu adevarat. Cu adevarat trebuie sa ne separam de minciuna, specula, prostie, ignoranta si incorectitudine fata de regulile Universului. Fiindca tot ce facem, se intoarce tot la noi. Bine cu  bine, rau cu rau. As reitera rugamintea mea sa ne educam, informam in continuu si sa apreciem pe cei care merita, pe cei care sunt umani cu adevarat. Pentru ca suntem contaminati si intoxicati cu tot felul de manipulari grosolane, indivizi abjecti, atitudini mizere si mai ales cu LIPSA DE CARACTER SI RESPECT OM FATA DE OM. Idolii acestor frustrati sunt cei care sparg multi bani, au combinatii , au caractere infecte , trateaza pe alti oameni urat si se cred cei mai destepti si capabili, cand de fapt sunt departe de asa ceva.

Depinde de noi daca mai ascundem gunoiul sub covor sau incepem curatenia...de primavara eventual ca tot se apropie acest anotimp.

#######################

>>>>>>>>CONTACT : viorel.urban@yahoo.com ; viorel.urban@gmail.com


*************************************************


Linkuri recomandate :

SINGURA NOASTRA SANSA DE A MAI SALVA CEVA : SA FIM DIN NOU UMANI !


NU-I INTERESEAZA DE NOI !


FAMILIA LA ROMANI ..si nu numai


Lectia romaneasca despre viataSoros critica Germania pentru ca impune masuri de austeritate celorlalte tari din UE – Iarna nu-i ca vara si europeanu’ nu-i ca neamtu’Tara in care nu merita sa faci nimic pentru nimeni
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: