DOCUMENT. Ministrul Vasile Blaga – tratat cu flit de subalternii maghiari! MAI se roaga de unguri sa arboreze drapelul national pe primariile din Harghita!

Tweet this

Seful directorului din MAI, Constantin Mihart, este prefectul judetului Harghita, Ladanyi Laszlo, nu ministrul Vasile Blaga

Am semnalat, in urma cu putina vreme, (multumesc colegilor!) faptul ca aceste cladiri, dar si altele, se afla in judetul Harghita, apartin statului roman, desi la prima vedere s-ar putea crede ca aceste cladiri se afla de fapt in Ungaria, si nu respecte prevederile legale in vigoare in privinta arborarii drapelului national al Romaniei.
L-am sesizat pe prefectul judetului Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, in legatura cu faptul ca aceste institutii publice din Romania nu arboreaza drapelul national si ca pe mai multe primarii din judet sunt amplasate inscriptii exclusiv in limba maghiara. Cum era de asteptat, prefectul judetului Harghita m-a dat cu flit, dupa cum am aratat aici.

Am adresat, in acelasi timp, doua sesizari, una Ministerului Administratiei si Internelor si alta tot prefectului judetului Harghita. Deloc surprinzator, raspunsurile celor doua institutii seamana...

Catre,
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
In atentia Domnului Ministru Vasile BLAGA
Sediul: Pia?a Revolutiei, nr. 1 A, sector 1, Bucuresti

Obiect: sesizare privind lipsa unor demersuri concrete ale Institutiei Prefectului Judetului Harghita pentru respectarea prevederilor legale in vigoare in cazul amplasarii unor inscriptii cu denumirea „Kozseghaza” pe frontispiciul mai multor primarii din judetul Harghita

Stimate domnule Ministru,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,
La data de 14 aprilie 2010 am sesizat Institutia Prefectului Judetului Harghita, condusa de domnul prefect Ladanyi Laszlo-Zsolt, in legatura cu faptul ca pe teritoriul judetului Harghita exista mai multe cladiri ale unor institutii ale administratiei publice locale (primarii si case de cultura) care au amplasat pe frontispiciul lor inscriptia „Kozseghaza”.

Conform anexei prezentei adrese, printre aceste institutii se numara Primaria si Casa de Cultura Ciceu (aceasta din urma are amplasat pe frontispiciul sau sintagma „Kulturtthon” in limba maghiara, fara vreo alta inscriptie in limba oficiala a statului), Primaria Cozmeni, Primaria Racos, Primaria Sandominic, Primaria Sanmartin si Primaria Siculeni (am certitudinea ca aceasta situatie este prezenta si la alte primarii din judet, acestea fiind cele la care am reusit sa ajung pentru a constata).

In legatura cu ilegalitatea amplasarii acestor inscriptii pe cladiri publice apartinand Statului Roman v-ati pronuntat deja, in scris, in raspunsul adresat domnului deputat Horia Grama, prin adresa nr. 5034/12.03.2010, la o interpelare adresata de catre domnul deputat, cand ati confirmat faptul ca amplasarea acestor inscriptii constituie o incalcare a Normelor de aplicare a dispozitiilor privitoare la dreptul cetatenilor apartinand unei minoritati nationale de a folosi limba materna in administratia publica locala, cuprinse in Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, aprobate prin Hotararea de Guvern nr. 1206/2001, cu modificarile ulterioare.

Institutia Prefectului Judetului Harghita mi-a comunicat la data de 30 aprilie 2010 adresa nr. 2833/CD din 29.04.2010 in care imi comunica, in primul rand, faptul ca la sediul primariilor sesizate de catre mine sunt respectate prevederile H.G. nr. 1206/2001 desi eu nu am sesizat nimic in acest sens. In legatura cu cele semnalate concrete de catre mine, Prefectura Harghita imi comunica faptul ca va solicita Casei de Cultura Ciceu sa respecte prevederile legale in vigoare si sa amplaseze denumirea institutiei si in limba romana dar ignora cu desavarsire cele sesizate de catre mine in ceea ce priveste inscriptia „Kozseghaza” amplasata pe frontispiciul mai multor primarii. Doresc de asemenea sa va sesizez faptul ca majoritatea primariilor sesizate de mine nu respecta prevederile legale ale H.G. 1157/2001 privind arborarea drapelului Romaniei, in sensul ca nu au arborat drapelul si stema Romaniei. In acest sens am adresat in data de 5 mai o noua sesizare Prefecturii Harghita, la care astept un raspuns.

Avand in vedere faptul ca prefectul judetului Harghita, domnul Ladany Laszlo-Zsolt, ignora intentionat, cu buna stiinta si in totalul dispret fata de un cetatean al Romaniei cele sesizate de catre subsematul in privinta amplasarii ilegale a unor inscriptii cu denumirea „Koszeghaza” pe frontispicul unor cladiri ale administratiei publice locale ma vad nevoit sa ma adresez dumneavoastra cu solicitarea de a invedera prefectului judetului Harghita sa dispuna masurile legale in vigoare pentru indepartarea inscriptiilor „Kozseghaza” de pe frontispiciul primariilor din judetul Harghita.

In speranta unui raspuns prompt,
Dan Tanasa
5 mai 2010

Raspunsul Ministerului Administratiei si Internelor arata cam asa...


Raspunsul ministerului seamana izbitor de mult cu cel expediat subsemnatului de catre prefectul judetului Harghita, Ladany Laszlo-Zsolt, pe care l-am postat aici. Atat prefectul de Harghita (pe care il intelegem in virtutea apartenentei sale etnice si politice!) cat si directorasul din MAI, Constantin Mihart (care nu are nicio scuza!) refuza sa ia vreo masura impotriva inscriptiilor "Kozseghaza" amplasate exclusiv in limba maghiara pe cladiri ale statului roman.
Asta in ciuda faptului ca asupra ilegalitatii amplasarii acestor inscriptii s-a pronuntat chiar minsitrul Vasile Blaga, in raspunsul la interpelarea deputatului PSD Horia Grama, pe care l-am postat aici.
La fel de stupefiant este si faptul ca ministerul se roaga, la propriu, de institutii publice din Romania sa respecte legea in privinta arborarii drapelului national. Nici ministerul si nici prefectul nu au dat un termen limita pana la care aceste institutii sa arboreze drapelul national si nici nu au luat vreo sanctiune impotriva lor, desi le cer sa intre in legalitate. Formularea "cat mai urgent" este ambigua tocmai pentru a ascunde complicitatea ministerului si al prefecturii si lipsa unor actiuni concrete.

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2010/04/document-prefectul-judetului-harghita.html

http://tanasadan.blogspot.com/2010/06/document-ministrul-vasile-blaga-un.html
Dan Tanasa
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


7 Comentarii pana acum»

 1. Dan Tanasa said

  am June 4 2010 @ 1:34 pm

  Blaga i-a zis deja deputatului Horia Grama faptul ca ceea fac primarii unguri din Covasna si Harghita e ilegal. Iar directorasul asta din MAI nu face nimic, le tine hangul iredentistilor maghiari!

 2. frmarian said

  am June 4 2010 @ 1:39 pm

  Pai si la bahaus cu ei, ce tot o lalaie. Pe cuvint cand se fura un OU nu mai mult imediat arestat , judecat , inchis.
  Dar cand se fura miliarde sau ca acesti nesimtiti se roaga de ei si ei trebui arestati , judecati si inchis.

  ASTA ESTE NEDREPTATEA CEA MAI MARE INTRE OMUL SARAC SI CEL BOGAT. CEL SARAC TREBUI INTODEANUA SA PLATEASCA OALELE SPARTE DE CEI BOGATI , INCLUSIV DATORIILE TARI, SARACUL ESTE SI VA FI CEL MAI OROPSIT SI BATAIA DE JOC A BOGATILOR SI POLITICIENILOR.

 3. frmarian said

  am June 4 2010 @ 1:41 pm

  VREAU SA VAD SI EU 20 DE INSI INCHISI DUPA CE AU FURAT BANUL PUBLIC. DOAR ANCHETE CARE DUREAZA CAT MANDATUL SI APOI SE PIERDE DOSARUL. CHIAR CU NASTASE CUM A MAI RAMAS?

 4. vrajitorul.eu said

  am June 4 2010 @ 2:06 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 5. asistentapentruconsumatori.ro said

  am June 4 2010 @ 2:06 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 6. Cristian said

  am June 7 2010 @ 10:50 am

  Ba nene suntem prosti… Deci Romanii sunt minoritatri acolo si trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi ca si orice alt minoritar intr-o alta zona… In consecinta nu ar fi frumos sa se scrie si in romana ce inseamna cladirile in cauza? Asa e normal si asa cum noi scriem in maghiara pentru ei ar trebui si ei sa scrie in romana…

 7. Victor said

  am June 8 2010 @ 8:33 am

  Ma intreb de ce Blaga nu e tratat cu flit de catre Boc. Nu rezolva probleme, dar cheltuie enorm. Si mai are si rude care fac afaceri cu statul, dupa cum vedem in presa.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: