Banner

Modus operandi Romania : cand esti bun esti luat de prost

Tweet this

Am incercat sa fac un test de anul trecut si pana acum, cam din primavara anului trecut si pana in prezent. Nu intelegeam de ce inca sunt probleme, este cica criza, se traieste prost, oamenii sunt nemultumiti , decalaje de tupeu/atitudini si mod de viata intre clasele de oameni [bineinteles diferentiati de BANI , MATERIE si CARIERE/PUTERE PUBLICA ].

Din start vreau sa spun ca nu sunt perfect, nu sunt atotstiutor si NU SUNT UN CINEVA . Sunt un nimeni si din pacate sunt printre putinii care inteleg acum de ce avem in fata noastra un viitor negru. UN optimist informat = un realist . Am pus pe acest blog o pleiada de filme din care avem cu totii ce invata. Din pacate este mai interesant, daca nu chiar misto sa ne pierdem timpul cu alte informatii inutile, activitati total aberante si suntem sclavi ai TV/RADIO , alocand din ce in ce mai putin timp lucrurilor care cu adevarat conteaza.

Ganditi-va ca suntem in anul 2010 si uitati-va in ce hal traim si cum este Romania . Si nu numai Romania. Trebuie sa fim prea naivi sa nu intelegem ca toti avem o vina pentru aceasta drama , pe care o simtim si uneori o incurajam ZILNIC prin gandurile si actiunile noastre. MI-am luat in acest timp - 1 an si ceva , socotit de anul trecut - doza mea de experienta . MI-a ajuns ! Am ajutat oameni, i-am sustinut si am incercat sa las cat am putut de la mine. Din pacate nu se prea intelege problema si suntem ca ignoranti, nesimtiti si desigur avem si aceste "calitati" : certareti, ne omoram intre noi, ne place sa vorbim vorbe [stiu din proprie experienta jenanta , pentru ca si eu am cazut de multe ori in capcana si le-am comis ] insa problema este ca nu vor sa se schimbe oamenii. Desigur ca exista un rol activ si super-eficient in aceste campanii propagandistice cu iz de spalare de creier, manipulare si abatere a atentiei.

Am primit multe lucruri in schimbul ajutorului, in majoritatea timpului insa numai acuze, tupeu, sfidare, atitudini si desigur : CEARTA ! Romanii au ajuns sa se certe, sa se bata intre ei si sa vorbesc vorbe ore intregi . In loc sa ne irosim energia catre aceste lucruri, am putea sa fim constructivi si sa luptam , insa...e mai greu. Ma bucur sincer ca am putut ajuta si sustine, insa eu zic ca pastrand actualul "curs" vom da de naiba. Nu asta e rolul vietii si nu asta e scopul, si anume sa devenim niste roboti, niste sclavi cu mintea spalata, caci viitorul nu poate fi decat sa ajungem la aceleasi situatii precum au mai fost in istorie : separarea claselor in STAPANI si SCLAVI. Nu dati din cap si nu ranjiti ca smecherii, nu va ajuta la nimic !Cine vede , aude si simte stie aceste lucruri. In Romania de azi lucrurile sunt grave. Nu ca in S.U.A. , Germania , Marea Britanie sau alte tari ar fi mai roz lucrurile. Exista doar mai multa ordine si disciplina, in rest planeta puscarie se construieste in continuu. Am zis-o si o mai spun : SINGURA NOASTRA SANSA DE A MAI SALVA CEVA : SA FIM DIN NOU UMANI ! 

 Oricum eu nu am fost si nu voi fi de acord cu multe "norme acceptate". NU sunt de acord nici cu alti GURU, profeti, bla bla care reprezinta "ruperi controlate" ca si cum ar avea ei o solutie si ar oferi o alternativa la religie, sistem social, civilizatie, etc. Miros niste increngaturi si cu multe carti SOC sau cu informatii misterioase.... Poate ma insel, insa nu cu mult ! Nu trebuie sa fi prea destept sa vezi ca sunt unii care vor sa controleze tot, chiar sa creeze alte factiuni care sa para NOI [NOUA ORDINE, NOUA STANGA, NOUA MISCARE, NOUA... ] . De fapt e aceeasi Marie cu alta palarie. Multi chiar isi pun speranta in bratele multor NOI CURENTE SI MISCARI. Frectie , atat si nimic mai mult ! Apropos e totul chiar un show ? De prost gust. Sunt scheme care par fantasmagorice pentru naivi si neinitiati, insa daca stai si analizezi usor, calm si pe baza de experienta/ informatii, realizezi ca ne-am uitat umanitatea si va fi rau.

Am incercat de multe ori sa fiu sincer si sa incerc sa le impartasesc si altora din cunosterea si ideile mele. Daca nu m-am lovit de " nu ma inveti tu pe mine .." sau " nu ma intereseaza aberatiile si ideile tale" ,am avut de-a face cu " esti nebun, esti in lumea ta " + " bai dementule tu chiar nu realizezi cat de penibil esti? " . Si altele. Ma loveam ca de un zid. Am inteles ca trebuie sa lasam oamenii in pace.

De aceea consider ca perioada asta a fost buna, coroborata si cu cele din anii trecuti m-a ajutat sa inteleg tot mersul . In Romania cand esti bun esti luat de prost. Nimic mai mult. Foarte putini realizeaza niste lucruri de suflet, cei mai multi nu vor sa faca ceva in acest sens. Se complac si apoi se plang ca au viata grea/nefericita. Peste toate aceste lucruri insa era pana azi gustul amar ca nu am putut sa informez mai multe persoane. Insa am inteles ca trebuie sa fie un efort al fiecarei persoane, voluntar si total dedicat. Altfel nu avem cum sa intelegem ceva. Pentru cei care cred ca merge sa iti bati joc de oamenii buni am un mesaj : MARELE CIRC SI BARNA DIN OCHIUL PROPRIU .

Raman la parerea ca nu stim sa ne tratam oamenii de valoarea si multi au imbatranit degeaba. Insa e decizia fiecaruia si desigur ca va avea parte de viata conform cu ce a decis, gandit, facut. Deci sa nu ne mai plangem , de noi depinde soarta noastra insa suntem prea orbiti de alte tampenii si aberatii ca sa vedem adevarul. Si de obicei cand realizam niste franturi de adevar e prea tarziu.

>>>If the human race wishes to have a prolonged and indefinite period of material prosperity, they have only got to behave in a peaceful and helpful way toward one another.
Winston Churchill

+ Man will occasionally stumble over the truth, but most of the time he will pick himself up and continue on.
Winston Churchill


============


===========================
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: