Matrix la un pas de realizare : Proiectul Constiintei Globale

Tweet this


O echipa care reuneste cercetatori din intreaga lume, inclusiv din Romania, incearca sa demonstreze ca forta gandurilor poate actiona in plan fizic. Initiat la Universitatea Princeton din New Jersey (SUA), proiectul este dezvoltat actualmente in 55 de locatii de pe Terra, intre care una se afla la Cluj. Se merge care o lume in care, constiinta si amintirile tuturor oamenilor vor fi gestionate...unitar.

Forta mintii


Proiectul Constiintei Globale (PCG) incearca sa demonstreze ca minti­le umane se pot sincroniza si pot actiona coerent si simultan asupra lumii fizice, determinand modificari si efecte masurabile. PCG verifica astfel posibilitatea existentei unei constiinte de grup sau chiar a unei constiinte globale, care ar reprezenta un fel de superminte planetara. Constiinta globala se manifesta cu predilectie in cazul unor evenimente importante: conflicte majore (razboaie, revolutii), catastrofe naturale, accidente teribile, atentate, festivitati si ceremonii traditionale (Anul Nou), evenimente colective (demonstratii, rugaciuni pentru pace, vizite ale unor personalitati etc.) sau evenimente astronomice (eclipse de Soare si Luna, alinieri ale planetelor).Concluzia cercetatorilor vine sa certifice o idee tulburatoare, veche de secole: aceea ca gandurile si trairile sufletesti pot influenta materia, realitatea fizica, si isi pot face simtita prezenta cat se poate de clar. In anii '90, ideea ca mintea umana poate influenta realitatea concreta a fost mult discutata in cadrul unor grupuri de avangarda, formate din oameni de stiinta si reprezentanti ai unor curente spirituale. Desi veche de cand lumea, jucand un rol esential in majoritatea doctrinelor spirituale, ipoteza a fost infirma­ta categoric de comunitatea stiintifica, deoarece pare sa contrazica legile fizicii si principiile fundamentale ale stiintei.


PCG este cel mai important proiect interna­tional de cercetare a unor posibile actiuni neconventionale ale mintii umane. Practic, telul sau este acela de a verifica daca - si in ce masura - mintile umane pot influenta realitatea fizica. In acest sens, a fost creat un sistem electronic, un generator de numere aleatoare, folosit ca "instrument de masurat". Cercetatorii au pornit de la ideea ca, daca mintea umana, gandul, poate influenta materia, atunci acest lucru ar trebui sa se "citeasca" in structurarea si ordonarea secventelor de cifre generate de sistemul electronic.

Egg-ul romanesc


PCG a debutat in august 1998, la Universitatea americana Princeton, cu doua sisteme electronice, el extinzan­du-se treptat in SUA si apoi in intreaga lume. Fiecare astfel de sistem, denumit pe scurt Egg, este format dintr-un gene­ra­tor de numere aleatoare (200 pe secun­da, secvente de 0 si 1), cuplat la un calculator. In mod normal, in fiecare secunda se genereaza un numar egal de 0-uri si 1-uri, deci o proportie de 50% la 50%. In prezent, reteaua este formata din 55 de sisteme electronice inter­conectate, raspandite din Alaska pana in Noua Zeelanda.

Acestea, sincronizate dupa meridianul Greenwich (fostul GMT, numit mai nou Timp Universal, UTC), transmit in fiecare secunda datele in timp real, prin internet, catre computerul central de la Princeton. Unul din cele 55 de generatoare de numere aleatoare, primul din Europa de Est, se afla la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, functionand in cadrul Institutului de Cercetari Experimentale Interdisciplinare. Denumit Egg.bellatrix.ro 1025, sistemul este conectat la computerul central de la Princeton din iunie 2002.Pentru demonstratie au fost alese intervale de timp in care un numar cat mai mare de persoane, deci de minti si ganduri umane, se sincronizeaza si se interconecteaza, ca urmare a faptului ca se concentreaza asupra unui eveniment major, capabil sa determine o reactie emotionala colectiva. Analiza datelor, care se efectueaza simultan la Princeton si Amsterdam, arata ca, in minutele si orele care urmea­za producerii si mediatizarii unor evenimente majore, se constata in­tr-ade­var o modificare a secventelor numerice generate de dispozitivele elec­tronice, in sensul structurarii, deci al ordonarii lor. Din 1988 pana in ianuarie 2004, au fost nominalizate si analizate 163 de evenimente majore, cu o medie de circa 3 pe luna, printre care accidentul sub­ma­rinului nuclear Kursk (12 august 2000), atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, accidentul navetei spatiale Columbia (1 februarie 2003), inceputul bombardamentelor aeriene si sfarsitul razboiului in Irak (cu darama­rea statuii lui Saddam Hussein, din 9 aprilie 2003), cutremurul devastator din Iran (26 decembrie 2003) etc.

Mintea colectiva


Analiza combinata a tuturor celor 163 de evenimente demonstreaza ca, indiferent de locul unde s-au produs ele, efectul observat este global. Asta inseamna ca factorul extern, care pare sa actioneze independent de distanta, afecteaza simultan toate Egg-urile retelei raspandite in lume. Totul se petrece ca si cum un fel de minte colectiva ar gene­ra un camp la scara planetara, care afecteaza functionarea dispozivelor electronice din toata lumea. Colectivul de cercetatori condus de Roger D. Nelson, directorul proiectului, nu a reusit sa stabileasca inca suportul care transporta o astfel de informatie, dar specialistii au lansat ideea ca, atata timp cat Egg-urile sunt perturbate, este foarte probabil ca si alte dispozitive, in­strumente si aparate electronice, la fel de sensibile, sa sesizeze factorul perturbator.Analiza comparativa a rezultatelor inregistrate intr-o perioada de 5 ani a evidentiat un aspect interesant. Astfel, daca influentarea secventelor numerice generate de Egg-uri se pastreaza la valori ridicate in cazul evenimentelor pozitive, pasnice (festivitati, vizite, meditatii colective etc.) si chiar la evenimente tragice nepremeditate si imprevizibile (catastrofe naturale, accidente), dupa 11 septembrie 2001 si mai ales dupa razbo­iul din Irak, influentarea secventelor a scazut semnificativ in cazul eveni­men­telor dramatice premeditate (acte de razboi, atentate majore), estom­pandu-se total in anumite situatii.

Si cum modificarea secventelor este asociata cu impactul emotional al evenimentului asupra unui numar ridicat de minti umane, se ajunge la concluzia ca omenirea in ansamblu reactioneaza mai putin la actele de violenta extrema. "Aceasta tendinta poate indrepta lumea spre un nou mod de viata, in care violenta va fi consi­derata un lucru normal", explica pro­fesorul Adrian Patrut, coordonatorul colectivului de cercetatori de la Cluj.

Sursa http://www.descopera.ro/stiinta/929468-misteriosul-proiect-al-constiintei-globale
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


15 Comentarii pana acum»

 1. Virgil said

  am November 3 2009 @ 6:16 pm

  Stati linistiti cretinilor ca nuuuu vi se va intampla asta.

 2. Marian, Constanta said

  am November 3 2009 @ 8:28 pm

  Sunteti dusi cu pluta…

 3. Pericle II said

  am November 3 2009 @ 9:15 pm

  Proiectul asta e initiat de cei de la Universitatea Princeton, pentru ca ei au experimentat si Proiectul Montauk, si pe timpul lui Einstein Experimentul Philadelphia.
  Dar, citind comentariile de mai sus, imi dau seama ca aceste lucruri nu sunt pentru oricine…

 4. Alin said

  am November 3 2009 @ 9:44 pm

  unora le este frica de ceea ce nu inteleg, asa si comentarile de mai sus.

 5. Dan Brown said

  am November 3 2009 @ 11:02 pm

  Vedeti si ultimul roman a lui Dan Brown, ” Simbolul Pierdut” unde este chiar dezvoltata aceasta idee.

 6. Bondocel said

  am November 4 2009 @ 2:40 am

  In decursul istoriei se poate observa ca un film sau un roman care aparent pare sa fie un SF reusit, nu peste multi ani devine defapt o realitate. Primul ex de acest gen a fost si submarinul Nautilus al lui Jules Verne. Pe vremea cand a fost scrisa cartea, submarin era ceva SF dar nu peste multi ani au aparut chiar submarinele nucleare. In acest moment avem multe lucruri pe care ne este greu sa le credem deoarece creerul nostru nu este pregatit pentru asa ceva dar asta nu inseamna ca nu exista sau ca nu este posibil.

 7. costi said

  am November 4 2009 @ 7:29 am

  totul este cat se poate de normal sa fie asa si datele inregistrate denota ceea ce exista de mii de ani in omenire -forta cuvantului si energia degajata-practic o radiestezie mentala pot spune si numai o minte pregatita si informata poate intelege ca la un moment dat distantele vor dispare la fel si timpul terestru.exista acel experiment rus in care s-a vorbit unui embrion de salamandra sa devina un embrion de broasa de balta lucru care s-a intamplat ulterior aceste dezvoltandu-se o broasca de balta….totul vine din noi ca sa intelegem restul lucrurilor gasim inauntrul nostru un intreg univers cat nu putem curpinde …le doresc succese rapide si relevante .

 8. Dinu said

  am November 4 2009 @ 9:45 am

  O “spirala”, ceva?

 9. Othelo said

  am November 4 2009 @ 10:45 am

  Cine isi permite sa desconsidere astfel de lucruri IN NECUNOSTIINTA DE CAUZA este deja un caz disperat de creier spalat si apretat.

 10. Othelo said

  am November 4 2009 @ 10:49 am

  Ce as vrea sa mai comentez, este ca razboiul informational a inceput sa dea roade: devenim “imuni” la evenimente dramatice, dar din ce in ce mai reactivi la diverse prostii “mondene”, “trendy” sau “cool”.
  Ne pierdem umanitatea din noi, nu stiu cat de repede, dar sigur. Cu asta, si cu comentarii ca primele doua, ii demonstram elitei globale ca poate sa continue sa ne faca ceea ce deja a inceput.

 11. ildiko said

  am November 4 2009 @ 12:20 pm

  “gene­ra­tor de numere aleatoare (200 pe secun­da, secvente de 0 si 1), cuplat la un calculator. In mod normal, in fiecare secunda se genereaza un numar egal de 0-uri si 1-uri, deci o proportie de 50% la 50%.”
  Cum au ajuns la concluzia asta? Daca numerele sunt generate aleatoriu nu este obligatoriu ca proportia intre 1-0 sa fie egal.
  Daca hazardul genereaza numere ale caror forma binara contine mai multe 0-uri.
  In rest nici nu mai analizez articolul.
  Pana traiesc eu nu se va putea realiza pentru ca nu am spirit de turma ca sa rezonez cu restul “spiralei”.

 12. sam said

  am November 4 2009 @ 12:58 pm

  In decursul istoriei se poate observa ca un film sau un roman care aparent pare sa fie un SF reusit, nu peste multi ani devine defapt o realitate. Primul ex de acest gen a fost si submarinul Nautilus al lui Jules Verne. Pe vremea cand a fost scrisa cartea, submarin era ceva SF dar nu peste multi ani au aparut chiar submarinele nucleare. In acest moment avem multe lucruri pe care ne este greu sa le credem deoarece creerul nostru nu este pregatit pentru asa ceva,deoarece mintea colectiva nu a adunat de ajuse informati despre un subiect nou pentru a fi aceptat toate mintile separat de ci va trece un tip pina va deveni realitate si acum credeti asta datorita vitezei cu care circula informatile la ora actuala ghicici se va intimpla mult mai repede……..

 13. Tania said

  am November 4 2009 @ 4:44 pm

  @Othelo in special, dar nu numai:
  Imi place cum gandesti si imi place si viziunea cuprinzatoare, complexa si realista asupra acestor vremuri “interesante”.. De stil si mod de abordare, nu mai vorbesc..
  Indraznesc sa invit pe toti cei care citesc aceste randuri, la discutii pt initiative si actiuni, in cazul in care simtiti ca aveti chemare catre a intreprinde si cate ceva concret pt a “mosi” impreuna o altfel de realitate; in care si Romania sa arate asa cum o dorea si Eminescu… Haideti pe forumul:
  http://fight4romania.com/

 14. bodo said

  am November 9 2009 @ 11:02 am

  Ca sa poti sa intelegi acest experiment trebuie sa ai o farama de gandire de informatician. Pentru ca in universul ELECTRONIC nimic nu este ALEATORIU. Caci, acolo in cipul aparatului cibernetic exista un program plin de algoritmi scrisi de un mare informatician, optimizati dupa indelungi experimente, care genereaza cica aleatoriu, dar de fapt trec print-un filtru IF care lasa sa treaca spre unitatea de ieasire IE doar sirurile care au o proportie egala de 50 cu 50% de 0 si 1. Ceea ce nu filtreaza algoritmul este pozitia acelor 0 si 1 in sir. Astfel, ca apar ceva de genul:

  01010101010101010101 cel mai simplu sau
  00110011010100011110 sau
  11010110001010111000 sau
  11101011010001000110

  Influenta pe care o poate avea gandul asupra cipului ce functioneaza electronic pa baza de calcule cu algoritmi matematici transmisi in impuls de semnal cu electroni ce apar la terminalul masinii electronice este doar o ordonare a caracterelor de 1 si de 0 in sirurile aparute la terminal, ceva de genul:

  000111000111000111 sau
  001100110011001100 sau doar
  001101010100110101 adica repetiti de caractere ce au loc cu o rata mai mare de aparitie pe unitatea de timp fata de acazul in care se opreste influenta perturbatoare, mai exact concentrarea mintii umane.

  Cam acesta este si experimentul de la Cluj. Asa ca pentru cei neinteresati ii rog sa dea next si sa nu mai prolifereze injurii in mod gratuit pe marginea acestui subiect. Si apropo, nici profesorul Adrian Patrut nu este un oarecare. Rog dati pe google si va documentati sau mergeti pana la Cluj.

 15. creator said

  am November 15 2009 @ 2:14 am

  Si totusi nu inteleg!!!
  Daca intr-adevar secventele sunt aleatoare…atunci de unde stiu ei care trebuia sa fie ordinea normala si structura sirului, asa incat si-a dat ei seama ca s-a modificat ceva?..
  Daca stii cum trebuia sa arate sirul si OBSERVI CA S-A MODIFICAT… nu mai e aleator!!! e…PLANIFICAT.
  iar daca algoritmii de generare au generat alte siruri de numere in locul celor pe care trebuia sa le produca…inseamna ca mintea umana a schimbat algoritmii, nu?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: