S-a decretat stare de urgenta sanitara in SUA din cauza gripei porcine

Tweet thisMapamond - Obama declara stare de urgenta sanitara in SUA din cauza gripei porcine


Rl online
Sambata, 24 Octombrie 2009

Presedintele american, Barack Obama, a proclamat stare de urgenta sanitara in Statele Unite in legatura cu gripa A H1N1, dupa decesul a peste 1.000 de persoane la nivel national

, a anuntat sambata Casa Alba, citata de AFP si preluata de Mediafax.

Declaratia, semnata vineri seara, califica situatia drept o "urgenta nationala". Aceasta consolideaza capacitatile centrelor medicale de a gestiona afluxul de pacienti bolnavi de gripa A H1N1, permitandu-le
punerea in aplicare a unor operatiuni de urgenta fara a se conforma unora dintre cerintele federale.

Pandemia de gripa A H1N1 a provocat moartea a peste 1.000 de persoane, in timp ce alte 20.000 au fost spitalizate in Statele Unite de la aparitia sa, in primavara, au anuntat vineri autoritatile federale americane.

Pentru moment, boala continua sa se propage, 46 de state din 50 raportand numeroase cazuri.

Potrivit unui raport prezentat de consilieri stiintifici ai presedintelui american, Barack Obama, gripa A H1N1 ar putea contamina pana la jumatate din

populatia americana in aceasta toamna si iarna si ar putea cauza moartea a 90.000 de persoane.

In acest "scenariu plauzibil" al evolutiei impactului gripei A H1N1 in Statele Unite, organismul

care il consiliaza pe presedintele american in domeniul stiintific, PCAST (Consiliul Presedintelui pentru Consiliere Stiintifica si Tehnologie) anticipeaza tensiuni puternice in cadrul serviciilor de sanatate din tara, care se vor confrunta cu un numar foarte important de bolnavi.

Epidemia ar putea provoca infectarea a "30 pana la 50 la suta din populatia americana in aceasta toamna si in aceasta iarna, cu 20 pana la 40 la suta din populatie prezentand simptome (intre 60 si 120 de milioane de persoane), dintre care mai mult de jumatate va solicita ingrijiri medicale", se arata in raport.

Aproximativ 1,8 milioane de persoane ar putea fi spitalizate, iar 300.000 dintre acestea ar avea nevoie de tratament

intr-o sectie de terapie intensiva.

"Acesti pacienti foarte bolnavi ar putea ocupa intre 50 si 100 la suta din paturile sectiilor de la terapie intensiva in regiunile afectate in perioada

de varf a epidemiei, ceea ce ar provoca tensiuni puternice in aceste unitati care functioneaza deja la capacitate aproape maxima in perioade normale", potrivit raportului.

Epidemia ar "putea provoca intre 30.000 si 90.000 de morti in Statele Unite, majoritatea in randul copiilor si adultilor tineri", adauga documentul. Comparativ, circa 30.000 sau 40.000 de persoane mor in fiecare sezon de gripa clasica (aceasta afectandu-i in special pe cei cu varste de peste 65 de ani).

Recurenta gripei A H1N1 ar putea surveni in septembrie odata cu inceperea scolii, iar varful acesteia s-ar putea inregistra pe la mijlocul lui octombrie. Vaccinul va fi disponibil de la mijlocul lui octombrie, iar populatia va dezvolta imunitate abia dupa cateva saptamani, potrivit aceleiasi surse.

"Acest posibil decalaj ar putea reduce semnificativ utilitatea vaccinarii", precizeaza consilierii de la Casa Alba .

Potrivit raportului, "este putin probabil ca H1N1 din 2009 sa fie similar pandemiei din 1918-1919", dar actualul virus constituie o grava amenintare pentru sanatatea publica a tarii" si "gravitatea impactului acestuia va depinde mult de comportamentul indivizilor".
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


3 Comentarii pana acum»

 1. asistentapentruconsumatori.ro said

  am October 26 2009 @ 12:58 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 2. gabriel said

  am October 26 2009 @ 1:58 pm

  mda da de gandit serios no comment http://www.pulso .us

 3. alinp said

  am October 26 2009 @ 5:04 pm

  “Epidemia ar “putea provoca intre 30.000 si 90.000 de morti in Statele Unite…..” => licuricii astia, au target nu gluma. (licurici=iluminat)

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: