Ordine cavaleresti si initiatice

Tweet thismasonic1Ordine Cavaleresti


Cele mai importante Ordine Cavaleresti sunt: Ordinul Sarmanilor Cavaleri ai lui Hristos si ai Templului lui Solomon cunoscut drept Ordinul Templier, Ordinul Cavalerilor Ospitalieri, Ordinul Dragonului, din care a facut parte si Vlad Tepes, Ordinul Teutonic etc.
Ordinul Dragonului (Societas Draconistrarum) era un ordin militar asemanator Ordinului Templierilor ce s-a manifestat in zona centrala a Europei. A fost creat de viitorul imparat Sigismund de Luxemburg in anul 1408, in principal pentru a proteja crestinatatea de amenintarea otomana.


Ordinul Teutonic este un ordin religios german catolic, format la sfarsitul secolului al XII-lea la Acra, Palestina. In timpul Evului Mediu, Ordinul Teutonic a fost un ordin militar cruciat si purtau vesminte albe cu o cruce neagra.Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta este unul dintre cele mai vechi ordine nobile, catolice existente avand ca scop slujirea si ajutorarea aproapelui.
Rolul initial al acestui ordin a fost apararea, sprijinirea si ingrijirea pelerinilor in drumul lor spre Pamantul Sfant. Ca recunoastere a realizarilor sale, Ordinul s-a bucurat de suveranitate si a intretinut relatii cu peste 90 de tari.
Ordinul Maltez si-a inceput activitatea in Romania in anul 1932 si a reluat-o din decembrie 1989.


Specific ordinelor militare, gasim juramantul solemn de aparare a religiei crestine, a vaduvelor si orfanilor; ceremonialul se numea in franceza adoubement. Au existat peste 300 de astfel de ordine din care cele mai importante sunt OSMTH si Ordinul de Malta.Ordinele Initiatice


Ordinele Initiatice sunt specifice secolului XVIII si nu necesita in mod obligatoriu religia crestina. Printre cele mai importante astfel de ordine sunt Francmasoneria, Rosicrucianismul, Martinismul si Ordinul Zorilor de Aur (Golden Dawn). Ordinul initiatic poate fi si cavaleresc, insa reciproca nu este valabila.


S-ar mai putea discuta aici si de o categorie aparte, rebela, in randul societatilor initiatice: cei care au sustinut nazismul: Vrile, Thule, Ordinul Negru etc. Din Romania merita mentionate Legiunea Arhanghelului Mihail si Garda de Fier. Alte grupari raman in cea mai mare discretie pana cand intervin anumite evenimente. Cel mai bun exemplu fiind Iluminatii din Bavaria.


In Orient exista confrerii musulmane care reprezinta partea esoterica a religiei si raman inchise maselor. In perioada cruciadelor, Templierii au preluat de la Ordinul Asasinilor stilul gotic, limbajul criptic si simbolic. De asemenea, se poate vorbi si de o origine islamica a Rosicrucianismului, eroul manifesto-urilor din anii 1600 facand calatorii in Orient pentru a redescoperi arta care fusese distrusa in Europa de Inchizitie.


Masoneria a inceput sa cunoasca mai multe directii de dezvoltare, de multe ori independente si adeseori aflate – paradoxal – pentru o fratie Universala, in opozitie. In mare, Masoneria este esoterica, oculta si spirituala, Masoneria Deista (regulara) si Masoneria laica.


Francmasoneria esoterica, oculta si spirituala


Ritul egiptean face parte din aceasta categorie, cunoscut ca fiind ritul Memphis – Misraim, bazat pe misteriile revelate ale umanitatii de catre Hermes Trismegistul, urmand miturile lui Isis, Osiris, Horus si Seth. In cele mai inalte grade ale sale dezvolta concepte hermetice, alchimice si de inalta magie.Francmasoneria Deista (regulara)
Masoneria engleza a fost fundamental modelata de doi scotieni: James Anderson si Cavalerul de Ramsay.
Undeva, s-a produs o separare intre antici si moderni. Patru loji se unesc si formeaza Marea Loja din Londra, prima structura care se rupe din randurile masonilor operativi si formand, conform istoricilor, prima obedienta a francmasonilor regulari. Anticii se constituie ca Marea Loja impunand gradul Royal Arch ca simbol al legaturii masonilor speculativi cu Dumnezeu si continuarea mitului Templului lui Solomon.
O diferenta este ca anticii se autodenumesc Fratie, iar Modernii, Societate.Francmasoneria Laica
In 1773 s-a format Marele Orient, la Paris. Acestia s-au distantat de restul structurilor masonice prin respingerea bibliei sau a oricarei carti sfinte, si prin directia revolutionara, anti-religioasa. Marele Orient nu se considera regular, ci isi afirma cu o oarecare mandrie “iregularitatea”. Miscarea masonica in carca careia se pun, de regula toate manifestarile anti-masonice.
Acest tip de francmasonerie a lucrat foarte eficient, fiind autoarea revolutiei Franceze, dar si a Terorii, con-autoarea independentei Statelor Unite, dar si prezervatoarea doctrinei iluminatilor care au condus la aparitia socialismului si a comunismului.


In decursul istoriei francmasoneriei au aparut atat avenimente luminoase, de progres, cat si intunecate, cum s-a intamplat cu imixtiunea Iluminatilor din Bavaria, aparitia materialismului, naturalismului, promovarea in lume a ideilor marxiste, care au facut posibila aparitia sistemelor totalitare.


Autor: Marius, Dell, www.descopera.orgReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


9 Comentarii pana acum»

 1. Jean said

  am October 18 2009 @ 6:49 am

  Domnule Senator Urban,
  Sper ca nu ati intrat in gasca masonilor.

  Daca ati intrat in masonerie, aveti curajul sa recunoasteti acest lucru public?

  De fapt, toti politicienii ar trebui sa fie obligati prin lege sa declare daca au fost turnatori la securitate sau daca sunt masoni. Ca sa stie poporul pe cine voteaza, nu-i asa?!

 2. Tzeapa Voda said

  am October 18 2009 @ 9:11 am

  “Jean” ideea e foarte buna, numai sa se gaseasca un mod eficient de verificare, nu cum e obiceiul la noi, sa se verifice intre ei.

 3. MARIUS said

  am October 18 2009 @ 6:54 pm

  pentru jean :
  pai ce stii tu de masoni?de unde stii ca sint buni sau rai?
  cine stie ( e destul de bine pastrat secretul asupra fenomenului) asa ca …

 4. Dies Irae said

  am October 19 2009 @ 1:21 am

  Masonii se dau intotdeauna drept buni, dar si cand fac ceva aparent bun este in scopul de a face alceva, rau. Sunt cei ce conduc lumea, si se vede incotro se incearca sa se indrepte lucrurile: un singur guvern, o singura putere, libertati tot mai restranse, tot felul de manevre marsave ca oamenii sa-si cedeze libertatea de dragul sigurantei (pe care tot ei o fac sa para amenintata) N-am vazut vreo societate secreta cu activitate pe termen lung care sa fi urmarit vreodata vreun scop benefic omenirii.

 5. Jean said

  am October 19 2009 @ 6:14 am

  Pentru @Marius,
  Iaca stiu destul de multe. Posibil sa stiu chiar mai multe decat unii masoni cu care chiar am stat de vorba si au vazut si ei ca nu stiu in ce au intrat. In general, mai ales astia tineri, intra acolo pentru interese pur si simplu carieristice, si ca li se pare ca este ceva cool sa intri in masonerie. Nici vorba de doctrina masonica pe care nici nu o cunosc, dar si daca ar cunoaste-o, nu prea i-ar ajuta la nimic. In practica, cam toti pana aproape de gradul 33 sunt manipulati efectiv fara ca macar sa realizez acest lucru.

  Cat despre secretele masonice, oficial, acum, ei sunt o societate discreta nu secreta. Asta pentru o aparenta legalitate si pentru a nu fi confundati cu teroristii. In fapt, este intr-adevar o societate secreta incepand cam de la gradul 33 in sus (desi multi masoni o sa sara si o sa spuna ca nu exista grad mai mare de 33 – depinde de loji). Astia mai de jos sunt pur si simplu masa de manevra dar gadilati bine la orgoliu.

  Dar de ce dnul senator Urban nu ne spune daca e mason sau nu?

  Ma consolez cu gandul ca nu a vazut intrebarea… 🙂

 6. www.vrajitorul.eu/ said

  am October 19 2009 @ 11:44 am

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 7. asistentapentruconsumatori.ro said

  am October 19 2009 @ 11:44 am

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 8. Othelo said

  am October 19 2009 @ 2:22 pm

  In special ultima parte a mesajului este foarte importanta: Iluminatii au preluat toate lojele masonice la varf (cum spunea Jean de la gradul 33 pentru Ritul Scotian, la care as adauga in sus cu inca 3 grade pana aproape de sfarsitul secolului XVIII. Este vorba de 3 grade neoficiale dar active ocupate in totalitate de iluminati care astfel, controland varful piramidei controleaza tot, care iluminati au “sponsorizat” atat Revolutia Bolsevica cat si ascensiunea lui Hitler si mai toate razboaile de la Napoleon incoace.
  La ora aceasta si Biserica Catolica este “convertita” la varf, cea ortodoxa se clatina, si toate factiunile fie ele crestine, musulmane sau mozaice asa numite fundamentaliste, sunt alimentate financiar in secret si manipulate informational de catre aceeasi iluminati. Acesta ar putea face obiectul unei teme de discutii separate.
  De altfel, controlul varfului piramidei (ochiul lui Horus atotvazator) inseamna controlul intregii piramide, si putem extrapola asta la intreaga societate planetara.
  Dovada ca sunt masoni care au facut si lucruri bune: Revolutia de la 1848, sa nu-i uitam pe Balcescu, Kogalniceanu, Bratianu, etc, sau mai inainte W.A. Mozart, dar sunt si multe alte exemple.
  Raul insa, a fost adus de catre iluminati.

 9. StRyKeR said

  am February 28 2013 @ 11:13 am

  Intrati pe http://www.ultracs.in/forum comunitatea nr 1 romania

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: