Banner

Sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta ?

Tweet this


Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?

10. Budistii din Burma


In anul 1850, calugarii budistii din Burma inca mai practicau ritualurile in care se performau sacrificii umane. Odata cu mutarea capitalei la Mandalay, 56 de oameni considerati a fi “fara pata” au fost sacrificati si ingropati sub zidurile orasului pentru a deveni protectorii noii asezari. La putin timp, doua dintre morminte au fost gasite goale, ceea ce i-a facut pe astrologii regali sa dea un verdict radical: 500 de oameni trebuie ucisi si ingropati sub ziduri, altfel capitala va fi evacuata. Pana la interventia guvernatorilor britanici care a pus capat sacrificiilor, 100 de persoane fusesera ucise deja.

9. Masacrul de la muntele Meadows


Odata cu declansarea razboiului din Utah, mormonii de pe intreg teritoriul s-au adunat in scurt timp, pentru a lupta impotriva armatei Statelor Unite, despre care banuiau ca urmareste eradicarea populatiei mormone. Pe fondul acestor tensiuni, au aparut zvonurile conform carora in trenul Fancher-Baker, care transporta emigranti din Arkansas catre California, se aflau inamici care participasera la persecutarea mai multor mormoni. Episodul, ramas in istorie drept “masacrul de la muntele Meadows”, s-a finalizat cu executarea unui numar mare de emigranti, pe 11 septembrie 1857. Mormonii au atacat trenul cu ajutorul indienilor din tribul Paiute. Doi dintre cei care aveau roluri importante in organizarea militara locala, Isaac C. Haight si John D. Lee au orchestrat acest atac, deghizandu-si oamenii astfel incat sa para un atac al nativilor americani. Dupa asediu, mormonii au reusit sa convinga emigrantii sa se predea. Nedorind sa lase martori ai implicarii lor in acest atac, 120 de oameni, barbati, femei si copii au fost executati. Dintre cei din urma, doar 17 au fost crutati. Abia 20 de ani mai tarziu, pe 23 martie 1877, unul dintre cei doi conducatori, John D.Lee, avea sa fie condamnat si executat chiar la locul masacrului.

8. Vanatoarea de vrajitoare


Odata cu sosirea lor in Massachusetts, in jurul anului 1600, puritanii au creat o politie religioasa care urmarea si pedepsea orice devianta doctrinala. “Pacatosii” erau biciuiti, pusi la stalpul infamiei, spanzurati, li se taiau urechile sau li se gaureau limbile cu un fier incins. De cealalta parte se aflau adeptii formatiunii religioase Quaker, unii dintre cei mai mari inamici ai puritanilor, a caror religie era considerata o blasfemie. Practicantii Quaker prinsi erau spanzurati. In 1690, teama fata de magie si de efectele acesteia i-a facut pe puritani sa condamne la moarte 20 de vrajitoare si sa arunce in inchisoare alte 150 de persoane banuite de vrajitorie. In intreaga perioada a persecutiilor, care a durat din 1484 pana in 1750, mii de oameni au fost arsi pe rug sau spanzurati. Conform statisticilor oficiale, 80% dintre victime erau femei.

7. Crimele sectei Thugee


Pentru a potoli setea de sange a nemiloasei zeite Kali, practicantii sectei Thugee din India au dezvoltat inca din anul 1500 o practica religioasa prin care oamenii erau jertifi pe altarul acesteia. Cele mai multe victime erau ucise prin strangulare in timpul ritualurilor. Se aproximeaza ca 2 milioane de oameni i-au cazut victime de-a lungul timpului. Numai in anul 1800 au fost curmate circa 20 000 de vieti, pana cand interventia autoritatilor britanice a pus capat acestor practici. Numarul victimelor s-a diminuat, desi in 1840 un membru Thugee era judecat pentru uciderea a 931 de oameni. In prezent, anumiti preoti hindusi inca mai practica acest ritual, insa locul oamenilor pe altarul jertfei a fost luat de capre.

6. Persecutiile romane


Una dintre primele persecutii impotriva crestinilor s-a petrecut in anul 64 d. Cr., din ordinul imparatului Nero. Este acelasi an in care Roma era cuprinsa de unul dintre cele mai mari incendii din istorie. Pentru ca foarte multe zvonuri il inculpau pe insusi Nero de producerea catastrofei, acesta a ordonat ca toti crestinii sa fie arestati si ucisi sub invinuirea de a fi starnit devastatorul incendiu. Multi dintre acestia au fost sfasiati de salbaticiuni in timpul sangeroaselor spectacole romane sau au fost arsi de vii. In urmatorii ani, actiunile indreptate impotriva crestinilor au continuat, ajungand la apogeu in timpul a ceea ce s-a numit “Marea persecutie”. Aceasta a inceput cu o serie de patru edicte care interzicea practicile religioase crestine si mergeau pana la executia in masa a practicantilor. Persecutiile au incetat odata cu urcarea pe tron a imparatului Constantin I in anul 306, cel care avea sa legalizeze crestinismul sapte ani mai tarziu, in 313.

5. Cruciadele


Definite drept conflicte militare cu un caracter religios, cruciadele medievale au fost purtate atat impotriva dusmanilor externi cat si a celor interni. Nu numai musulmanii sau slavii pagani au fost vizati, dar si crestinii greci ortodocsi, catarii, husitii sau oricine dobandea “statutul” de inamic al papilor. Scopul initial al cruciadelor era recuperarea Pamantului Sfant de la musulmani si impiedicarea expansiunii turcesti. Cruciadele erau purtate impotriva paganilor, ereticilor sau a celor care erau excomunicati din motive religioase, economice sau politice. In scurt timp insa, acestea au inceput sa serveasca si altor scopuri, cu precadere politice. Organizarea unei cruciade insemna mobilizarea unor forte militare imense, iar luptele presupuneau o violenta iesita din comun, avand ca rezultat un numar impresionant de victime. Ideea unui razboi religios care serveste unei cauze nobile a infierbantat mintile laicilor, asa se face ca spre sfarsitul secolului XI, oamenii din popor se angajau in aceste batalii, devenind dupa depunerea unui juramant “soldatii bisericii”. Se pare ca pana in 1291, numarul victimelor ajunsese la 20 milioane, dar aceasta este numai o cifra aproximativa, in lipsa unor evidente exacte. Este foarte probabil ca cifra sa fi fost mult mai mare, augmentata de numeroasele cruciade petrecute de-a lungul unei perioade lungi de timp.

4. Jihadul islamic


Semnificatiile “razboiului sfant” au nascut de-a lungul timpului o multime de controverse. Unii musulmani inteleg prin jihad utilizarea tuturor resurselor pentru a urma doctrina islamica si pentru a-l multumi pe Alah. Este un proces continuu, prin care acestia invata sa-si controleze propriile dorinte si sa lupte impotriva gandurilor rele. Pentru acestia, jihadul se afla inauntrul fiintei si se materializeaza prin aducerea dreptatii si inlaturarea raului din societate. Aceste precepte au cunoscut in scurt timp o extensie, care s-a materializat impotriva necredinciosilor.
Insa un anumit pasaj din Coran, Sura 25, versetul 52 a nascut foarte multe dezbateri in lumea islamica. Multi l-au folosit in trecut si il folosesc si in prezent drept scuza pentru a comite crime ascunse in spatele unei doctrine religioase: “ Nu cedati in fata necredinciosilor, ci luptati cu indarjire impotriva lor”.
Razboiul sfant, mentionat in Coran, a facut numeroase victime timp de 12 secole. Se pare ca in decursul istoriei, numarul victimelor ucise in numele Islamului numara aproximativ 200 milioane. In primii ani, armatele musulmane se raspandeau rapid: din estul Indiei pana in vestul Marocului. La scurt timp, diverse formatiuni religioase si-au adus acuze reciproce, declarand jihadul una impotriva celeilalte: Kharijis s-au luptat cu Sunni, Azariqis au declarat moarte tuturor pacatosilor si familiilor lor. In 1850 un mistic sudanez, Umar al-Hajj, a initiat un jihad in scopul de a converti triburile africane pagane.

3. Jertfele aztece


Aztecii au inceput elaborarea teocratiei in jurul anului 1300, marcand era de aur a sacrificului uman. Aproximativ 20 000 de oameni au fost jertfiti zeilor, in mod special zeului soare, caruia trebuia sa i se asigure ratia zilnica de sange. In cadrul ritualurilor, inima victimelor era scoasa, iar corpurile erau mancate. Alte victime erau inecate, decapitate, arse sau aruncate de la inaltime. Intr-un ritual dedicat zeului ploii, copii care obisnuiau sa planga des erau omorati incet pentru ca lacrimile lor sa aduca ploaia. Pentru a o multumi pe zeita porumbului, o fecioara trebuia sa danseze timp de 24 de ore, dupa care era ucisa, iar pielea ii era jupuita. O insemnare mentioneaza ca la incoronarea regelui Ahuitzotl, 80 000 de prizonieri au fost macelariti intru satisfacerea zeilor.

2. Inchizitia


Primele miscari ale inchizitiei au fost provocate de atitudinea maselor fata de crestinism, in mod particular de cea a catarilor si a valdensienilor. Tortura a inceput sa fie folosita dupa anul 1252. Cel care a autorizat uzul torturii a fost papa Inocent al IV-lea, printr-un edict papal cunoscut sub numele de Ad exstirpanda. Insa decretul interzicea varsarea de sange, mutilarea sau moartea. Una dintre metodele des folosite era “strappado”, care presupunea legarea mainilor acuzatului la spate si suspendarea acestuia in aer, pana la fracturarea bratelor. Metoda a cunoscut si “imbunatatiri”: in unele cazuri, se adaugau greutati la picioare, ceea ce ducea implicit, la dislocarea lor. Insa lucrurile nu s-au oprit aici. In 1568, Tribunalul Inchizitiei Spaniole a ordonat exterminarea a 3 milioane de oameni de pe actualul teritoriu al Olandei, atunci domeniu spaniol, sub acuza de rebeliune. Un alt exemplu de fervoare religioasa este celebrul inchizitor spaniol Torquemada, care avea pe constiinta cel putin 10 220 de suflete.

1. Masacrul hindusilor


Cucerirea Indiei de catre mahomedani a fost descrisa de catre istoricul W.Durant, drept cel mai sangeros episod din istorie. In anumite parti ale Europei si ale Asiei, natiunile cucerite optau pentru convertirea la Islam in locul mortii sigure care ii astepta. In India lucrurile nu au stat asa cum si-ar fi dorit cuceritorii musulmani, datorita religiei hindu, care isi ocupase locul in viata si in cultura oamenilor cu mai bine de 4000 de ani in urma. Pusi in fata unei rezistente iesite din comun, cuceritorii musulmani nu au ezitat sa incendieze orase intregi si sa masacreze intreaga populatie a acestora. Fiecare astfel de campanie sporea numarul victimelor cu cateva mii de suflete si tot pe atatea erau aruncate in ghearele sclaviei. Fiecare invadator isi putea construi la propriu un deal din craniile adeptilor hindusi. Cucerirea Afganistanului in anul 1000 a avut ca rezultat anihiliarea intregii populatii hinduse de pe acest teritoriu. Sultanii Bahmani din centrul Indiei isi facusera o regula din a omori 100 000 de hindusi pe an. In anul 1399, Teimur a ucis 100 000 de oameni intr-o singura zi si mult mai multi cu alte ocazii. Conform calculelor profesorului Koenraad Elst, numarul populatiei hinduse a scazut din anul 1000 pana in anul 1525 cu 80 milioane.
Sursa http://www.descopera.ro/cultura/2562086-top-10-atrocitati-savarsite-in-numele-religiei/p2
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


20 Comentarii pana acum»

 1. Bran said

  am October 15 2009 @ 5:57 pm

  Slava domnului ca mai citim si noi pe acest blog si altceva decat politica; ne face bine sa mai luam cate o asemenea pauza

 2. yo said

  am October 16 2009 @ 9:14 am

  trebuie sa se faca bine diferenta in credinta si religie.sunt multe relegii dar o singura credinta adevarata.iar credinta adevarata arata dragostea..si are la baza dragostea Lui Dumnezu care si-a dat Fiul sa moara pentru noi.Cine ucide sau bate spunand ca face acest lucru pentru Domnul este un om pierdut..

 3. Ion said

  am October 16 2009 @ 9:26 am

  Ca sa fie CLAR pentru toata lumea:

  Cuvântul religie vine din limba latin?, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, dup? Cicero) fie din re-ligio – a relega , a reface leg?tura cu Dumnezeu.

  -1- RELIGIA mozaica.
  Sa ales praful de legatura perfecta intre Dumnezeu si creatia Lui (Adam si Eva) in momentul in care cei doi au muscat din fructul interzis.
  In consecinta, Dumnezeu a oferit poporului evreu(popor ales de EL) o cale de a reface, re-ligio (o religie) relatia Lui cu acestia prin Legea lui Moise.

  -2- RELIGIA crestina.
  Apoi, tot Dumnezeu a hotarat sa ofere o religie (refacerea legaturii cu EL) pentru TOTI OAMENII de pe pamant, prin credinta in Isus Hristos.

  -3- Deci, pe lumea asta sunt doar 2 religii: – Mozaica si Crestina!!!

  Restul …. sunt povesti… despre …. ce vreti voi!!!

 4. Ion said

  am October 16 2009 @ 9:33 am

  Islamul NU este o religie fiindca NU re-ligos …. nimic!!!
  Coranul seamana in mare parte cu Biblia dar nu are inceput si sfarsit…….. ups!!!
  Biblia este SINGURA carte, de pe lumea asta, care ne ofera absolut tot ce avem nevoie de a ne defini pe sine si a ne raporta la adevaratele realitati din vremurile pe care le traim!!!
  P.S. Tot ce inseamna credinta in Isus Hristos, incepe cu… “Daca…”. Faceti ce vreti cu viata voastra…!!!

 5. pg said

  am October 16 2009 @ 9:40 am

  Istorie, nu religie. In rest numai interpretari si minciuni. Inceputul stiintei politice.

 6. Ion said

  am October 16 2009 @ 9:41 am

  Referitor la tema:
  – Tot ce inseamna religia crestina se poate reduce la vorbele lui Isus prin care se defineste pe sine:

  – “Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai. Voi sunteti prietenii Mei, DACA faceti ce va poruncesc EU!” Ioan 15:13,14

  Retineti cuvantul… DACAaaaaa!

  – “Iubiti pe vrasmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va bleastema, faceti bine celor ce va urasc, si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc. Matei 5:44

 7. Daniela said

  am October 16 2009 @ 9:49 am

  Cea mai mare civilizatie din antichitate (operatii pe creier, matematici, astronomie, cultura, constructii), cea egipteana, a fost strivita de crestinism. Tot ce au inventat, tot ce au descoperit s-a pierdut pentru ca ai credeau in zei si nu in Dumnezeu… In Evul Mediu oamenii credeau ca pamantul e in centrul universului si ca e un singur continent, cine credea altfel era ars pe rug. Mai tarziu Papa s-a declarat infailibil, cine a zis contraiul a fost ucis. Musulmanii vor razboi, crestinii au purtat cruciade, aztecii au fost invinsi de religie… Toate nenorocirile s-au petrecut din cauza ca nu toti oamenii au crezut in acelasi lucru. Si de fapt nu e vorba de credinta cat de religie.

  De exemplu, eu sunt, prin botez, ortodoxa. Nu pot spune ca sunt sigura ca exista Dumnezeu si ca El face minuni. Cred insa ca e ceva dincolo de noi, dincolo de universul cunoscut noua care ne ghideaza actiunile noastre si a celor din jur, care coordoneaza tot ce se petrece. Nu stiu daca e Buddha, Allah sau Dumnezeu. Nu stiu daca are chip uman sau nu. Si nici nu ma intereseaza. Cat despre Biblie, Coran si alte carti… le consider o colectie de invataturi de bun simt pe care orice om intreg la minte si cu un simt moral bine dezvoltat le poate gandi, percepe, scrie.

  Nu inteleg, totusi, de ce tindem sa influentam si pe ceilalti sa creada in ceea ce credem noi. Nu deranjez ziua nimanui asa ca nu inteleg de ce altii vor cu tot dinadinsul sa mi-o deranjeze pe a mea (si aici ma refer mai ales la cei care bat la usa cu biblii, carti, icoane, sau care te opresc pe strada ca sa te intrebe in ce crezi). Fiecare poate crede in ce vrea.

 8. ildiko said

  am October 16 2009 @ 10:34 am

  Cele mai multe razboaie si atrocitati au fost facute in numele religiilor, credintelor.

 9. tizul said

  am October 16 2009 @ 10:59 am

  @Daniela & Ildiko- super-corect!

  Ce ne invata Dumnezeul din Biblie?

 10. Ion said

  am October 16 2009 @ 11:35 am

  Dragii mei, sa lamurim un pic lucrurile!
  De exemplu:
  – religia ortodoxa… NUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu are prea multe in comun cu singura ei sursa BIBLIA!!!
  – acelasi lucru se intampla si cu catolicismul si multe altele, si inclusiv cu musulmani de orice fel(ca si astia-s de mai multe genuri de feluri)
  Oricine condamna RELIGIA la modul general, ii dau dreptate!!!
  De ce?
  Fiindca asa cum ziceam mai sus, in special religia ortodoxa si catolica………. PRODUC………… numai nenorociri SciFi.
  Urmariti la TV…….. satanismele de la Iasi.
  Lesina, se calca in picioare, indura frig etc….. pentru ce???
  Ca sa puna mana sau sa pupe partea de sus a unei cutii…!!!
  Mare puterea lui Dumnezeu!!!
  Eu n-as rabda atata BATAIE de joc…………!!!

 11. Ion said

  am October 16 2009 @ 11:42 am

  – Domnului, Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-i slujesti. Matei 4:10

  Astea-s vorbele lui Isus………. NU principiile bisericii ortodoxe!!!

 12. Ion said

  am October 16 2009 @ 11:55 am

  Ia uite credinta ortodoxa, de ultima ora, la ucrainieni:

  http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/iisus-trage-la-poarta-raiului.html

 13. www.vrajitorul.eu/ said

  am October 16 2009 @ 12:21 pm

  INTRATI PE http://www.vrajitorul.eu/ – Magia afacerii dvs.
  informatii utile >> http://www.vrajitorul.eu/aplicatia/aplicatia.html

 14. asistentapentruconsumatori.ro said

  am October 16 2009 @ 12:21 pm

  Reclamati abuzurile la care sunteti supusi la office@asistentapentruconsumatori.ro

  Lupta noastra a celor de la Asociatia http://www.AsistentaPentruConsumatori.ro se duce impotriva abuzurilor la care sunt supusi consumatorii romani.
  Pentru asta avem nevoie ca voi, sa ne scrieti despre fraudele sau abuzurile la care sunteti supusi de catre comercianti sau autoritati.
  Noi preluam sesizarile voastre si ne luptam pentru ca drepturile sa va fie recunoscute.

  TOT CE AI DE FACUT ESTE SA NE SCRII LA ADRESA office@asistentapentruconsumatori.ro

 15. Robert Sandor said

  am October 16 2009 @ 2:42 pm

  Ortodoxia este singura religie care nu a prigonit sau ucis pe cineva, de la Hristos incoace.
  Traiti-o si veti fi in Adevar! Chiar Iisus Hristos ne spune in Sfanta Scriptura : “Cereti si vi se va da” sau “Cercetati toate lucrurile caci nu toate va sunt de folos”.
  Alte comentarii si contraargumente, sunt rau-voitoare.

 16. Marian, Constanta said

  am October 16 2009 @ 9:39 pm

  Religia , oricare ar fi ea, este o mare tzeapa pentru credulii ei, si o mare afacere pentru cei care o administreaza.

  Si in fond este o MARE aberatie !

  Stai tu linistit, ca si Ortodoxia are mult sange pe ea, Robert.

  Ca sa nu mai zic ca si Ortodoxia si Catolicismul practica intens homosexualismul si abuzul sexual.

  Parerea mea este ca cei care au ceva neuroni functionali aleg STIINTA, cei care dorm non stop aleg RELIGIA.

  Nu poti sa alegi amandoua pentru ca Stiintele contrazic aberatia asta de religie crestina si nu numai.

  Procentajul celor credinciosi e invers proportional cu nivelul educatiei. Cu cat o persoana are un nivel de educatie si pregatire mai mic cu atat este mai credincioasa, si viceversa. Exista si exceptii, nu zic nu, dar la nivel macro asa sta situatia.

 17. Ion said

  am October 17 2009 @ 8:32 am

  Mariane, ai dreptate, stiinta contrazice religiile….. dar NU si Biblia!!!
  Sper ca ma intelegi!

 18. energein said

  am October 17 2009 @ 1:16 pm

  \Oameni buni chiar credeti ca Dumnezeu are nevoie de noi ? noi avem nevoie de El si noi trebuie sa-L cautam, iar Biblia este un inceput necesar si suficiet…

 19. Robert Sandor said

  am October 19 2009 @ 8:32 am

  Ma surprinde faptul ca cei care-si spun ca au ceva “neuroni pe ei” isi sustin punctul de vedere doar dintr-o singura perspectiva nu si invers. Ma intreb, oare sa fie adevarat ca stiinta functioneaza doar intr-o directie sau in amandoua? Nu stim din istorie ca toti oamenii de stiinta au ajuns la concluziile pe care le cunoastem si noi azi, studiind fenomenele din toate perspectivele lor? Chiar este suficient sa privim ploaia care cade din cer si sa nu ne intrebam ce se intampla cu apa cazuta pe pamant? Modul de gandire in felul acesta mi se pare foarte pueril, limitativ si daunator noua ca indivizi, si prin urmare, nu vad cum cei ce se numesc pe ei insisi intelepti, pot cunoaste si ajunge vreodata la Adevar!!
  Si inca ceva: dati exemple concrete in care Ortodoxia a varsat sange! si mai dati si exemple in care Ortodoxia este impotriva stiintei si/sau contrazice stiinta fara argumente concrete.
  Si nu amestecati lucrurile ca mixturile sunt numai pentru cei limitati.
  @Mariane, iti pare eu a avea doar 1 sg neuron sau am ceva neuroni “afunctionali”? Si tu @Ioane?

  p.s. inca ceva, v-ati intrebat oare vreodata, care e diferenta intre Religia Ortodoxa si stiinta? Stiinta ti le pune pe “toate” la picioare pe cand Ortodoxia se experiaza de fiecare Om in parte si prin fiecare. Cred ca acesta este marele privilegiu pentru Om, de a ajunge la cunoastere prin el insisi in comuniune cu Dumnezeu Creatorul. Omul este singura fiinta creata care priveste nu numai dinspre el inspre Dumnezeu ci si invers. Asta este Ortodoxia. Dar mai este si Iubire, dar deja cred ca este prea mult pentru voi cei “intelepti”.
  “Cereti si vi se va da!”, “Bateti si vi se va deschide”, “Cercetati lucrurile caci nu toate va sunt de folos”. Iata numai cateva indemnuri ale Domnului nostru Iisus Hristos, Cel pe care il urati cu atata putere, fara ca El sa va fi facut ceva rau in schimb, doar ca v-a dat viata aceasta pe care o aveti pentru ca sa nu o irositi aiurea.
  Doamne ajuta tuturor!

 20. Dacus said

  am October 19 2009 @ 1:15 pm

  Treziti-va! Biblia este o carte de povesti scrisa acum 2000 de ani de catre niste primitivi! V-au manipulat sa credeti intr-un bau-bau, nu mai sunteti copii, reveniti cu picioarele pe pamant si vedeti realitatea. Iesiti din delirul mistic produs de religie!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: