Banner

Sustinatorii OMG nu se lasa

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Sustinatorii OMG nu se lasa

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


10 Comentarii pana acum»

 1. VIOREL URBAN said

  am July 30 2009 @ 4:48 pm

 2. metalshrine said

  am July 30 2009 @ 6:26 pm

  Deci da… cine nu vrea sa planteze porcariile lor va avea parte de boli “naturale” ale acestor plante nemodificate genetic.
  Oare cum vine asta ca Romania va produce nu stiu ce cantitati uriase si va fi number one in UE? Parca se zicea ca avem pamant pentru a hrani peste 80 de milioane de oameni… Iar lacomia! Degeaba a venit criza peste noi ca nu intelegem cauza. Traim doar efectul…

 3. senator Urban Iulian - ptr. metalshrine said

  am July 30 2009 @ 6:48 pm

  Este o porcarie;
  Vor de fapt sa devenim mai vulnerabili, pentru ca aceste legume si fructe modificate genetic ne fac sa devenim niste carpe, care in fata unei banale viroze va face sa ne stingem ca niste lumanari in vant

 4. Catalin HN said

  am July 30 2009 @ 6:49 pm

  Plantele modificate genetic (PMG) reprezinta un pericol imens pt. sanatatea celor cale le consuma. Desi ca aspect sunt net superioare celor “traditionale”, s-a constatat (si exista si comunicari stiintifice in acest sens, cine doreste le poate gasi pe net dand o simpla cautare cu google) ca, consumul de PMG poate conduce la modificari genetice ale celor care le consuma ! Si asta pt. ca, noi oamenii (ca si toate celelalte vietuitoare) suntem in comuniune cu natura, cu tot ceea ce ne inconjoara. Modificand genetic plantele pe care le consumam, implicit determinam modificari genetice ale propriilor noastre organisme. Cred ca e de prisos sa adaug ca aceste modificari produse de PMG in organismul nostru inseamna boli cronice, malformatii etc. si ca toate sunt modificari in rau, nu in bine. Desi concluziile acestor studii au fost facute publice de mult, nimeni nu le baga in seama, PMG fiind promovate asiduu de cei interesati sau de ignoranti, din motive de castig financiar. Oare cei care produc PMG si se imbogatesc de pe urma lor, consuma aceste plante, sau consuma produse traditionale ecologice ? Raspunsul e simplu si la indemana oricui. Asadar, PMG ar trebui INTERZISE. Oare de asta a fost ruinata, cu buna stiinta, agricultura romaneasca? Pt. ca Romania sa produca PMG ? Ar fi inca o mare magarie a celor care au condus tara asta dupa ’90.

 5. Csaba said

  am July 30 2009 @ 8:50 pm

  Un lucru nu inteleg: daca toti ¨vizionarii¨ astia vor numai chimicale in alimente, de ce nu isi fac fabricile lor de ¨mancare¨ si asa nu trebuie sa cultive, le ramane pamantul, ca e unul din scopurile finale, si asa pot profita si ¨savantii¨ care cred in asta, si companiile care cred in asta si pe noi, cei fara de credinta in petrol si ¨beneficiile¨ sale in organismul nostru, pe noi, ¨nebunii irationali¨ ce nu vedem viitorul numai prin ochii lui Rockefeller, PJ Morgan si altii, sa ne lase dracului in pace. Oricum, la cati idioti traiesc degeaba pe planeta, ar face bani cu care sa se impaieze la moarte si 30.000 de generatii ce-i urmeaza in mormant. Ca nimeni nu traieste suficient sa ´sparga¨ miliarde de dolari.

 6. M4 said

  am July 30 2009 @ 9:09 pm

  Nicolae Stefan, Agrostar:
  “Atata timp cat 70-80% din furajele consumate de animalele din Romania vin din import, iar mare parte din furaje sunt modificate genetic, de la soia, la porumb, malai etc, este greu sa produci totul ecologic. Daca ai folosi numai furaje eco, pretul produsului final ar fi mult mai mare, iar falimentul te-ar astepta la usa”, a spus Stefan.

 7. timisorean1 said

  am August 1 2009 @ 3:02 pm

  DOMNULE URBAN, SUNTETI SENATOR, NU PUTETI FACE NIMIC?
  MACAR RASPANDITI INFORMATIA SI LA TV PT CAT MAI MULTA LUME

 8. VIOREL URBAN said

  am August 1 2009 @ 3:06 pm

  Asta facem timisorean1 ! Ne luptam zilnic pentru a schimba ceva in bine , deci inclusiv pentru a informa lumea !

  multumim pentru comentarii

 9. M4 said

  am August 1 2009 @ 7:24 pm

  Am mai gasit o sursa de produse bio, direct de la sursa: http://www.ecolifebio.ro
  Ei aduc si in Bucuresti, dar mai scump decat la ferma.

 10. Ne otravim cu porumb modificat genetic, cultivat inclusiv in Romania! said

  am February 15 2010 @ 8:09 pm

  Ne otravim cu porumb modificat genetic, cultivat inclusiv in Romania!
  —————————————–

  Asa suna un studiu recent al specialistilor francezi care, timp de trei luni, au urmarit ce efecte are acesta asupra soarecilor. O organizatie ecologista de la noi cere deja Ministerului Agriculturii sa ia masuri de urgenta.

  In tara noastra, este autorizat pentru cultura inca din 2007 porumbul modificat genetic MON 810. Acesta este unul dintre cele trei soiuri de porumb care au facut obiectul studiului realizat la doua universitati din Franta.

  Specialistii au descoperit ca, la soarecii pe care i-au hranit cu acest soi de porumb, MON 810, au aparut probleme de toxicitate la nivelul ficatului si rinichilor. Asta au aratat analizele de sange si de urina care au fost facute inainte de a fi hraniti cu porumb si dupa trei luni de cand consumau acest porumb modificat genetic.

  Aceste efecte negative pot sa apara si la oameni, spun specilistii, iar in timp pot duce la cancer, boli nervoase sau boli de reproducere.

  Doctorul Giles Eric Seralini, unul dintre cercetatorii care au realizat studiul, spune ca exista o scadere la nivelul sintezei proteinelor la nivelul ficatului, o crestere a ureei in sange si o crestere in greutate a splinei, adica organul responsabil cu fabricarea globulelor rosii.

  Fermierii romani care au plantat porumb modificat genetic in perioada 2007-2009 au obtinut o recolta totala de aproximativ 44.000 tone, potrivit Ministerului Agriculturii. Cele mai mari suprafete sunt in judetele Braila, Calarasi si Arad.

  Reprezentantii Ministerul Agriculturii sustin ca porumbul MON 810 a fost testat din 1998 incoace, iar autoritatile europene pentru siguranta alimentelor au concluzionat ca este putin probabil ca acest soi sa aiba efecte adverse asupra sanatatii oamenilor si animalelor.

  Si totusi 21 de state l-au interzis. Romania nu a facut deocamdata asta.

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/ne-otravim-cu-porumb-modificat-genetic-cultivat-inclusiv-in-romania.html

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: