Banner

Sfarsitul lumii in 2012

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii pana acum»

 1. SELRYS Communication said

  am May 7 2008 @ 10:15 pm

  Reprezentand firma SELRYS Communications vreau sa aduc cateva lamuriri cu privire la aces articol:

  1. In primul rand nu stiu de unde ati ajuns la concluzia ca Vodafone Romania este direct raspunzatoare cu libera trecere a mailurilor SELRYS Communications in Romania. In primul rand serverul de mail al SELRYS Communications NU este detinut de VODAFONE Romania, SELRYS Communications nefiind client al societatii VODAFONE Romania. Data viitoare va rog sa faceti verificarile de rigoare.

  2. Cu privire la legea sus-numita 365/2002:

  “(2) Nu constituie servicii ale societãtii informationale, în sensul prezentei legi, activitãtile care nu întrunesc elementele definitiei prevãzute la art. 1 pct. 1, în special urmãtoarele:

  a) oferta de servicii care necesitã prezenta fizicã a furnizorului si a destinatarului, chiar dacã prestarea serviciilor respective implicã utilizarea de echipamente electronice;

  b) oferta de servicii care presupun manipularea unor bunuri corporale de cãtre destinatar, chiar dacã prestarea serviciilor respective implicã utilizarea de echipamente electronice;

  c) oferta de bunuri sau servicii care nu este prezentatã destinatarului prin transmiterea informatiei la cererea individualã a acestuia si care este destinatã receptiei simultane de cãtre un numãr nelimitat de persoane (punct-multipunct);

  d) activitãti care se efectueazã prin intermediul serviciilor de telefonie vocalã, telefax, telex, servicii de radiodifuziune si televiziune, inclusiv serviciile de teletext;

  e) serviciile de telefonie vocalã, telefax sau telex; ”

  Mentionez ca orice serviciu sau produs oferit de SELRYS Communications se presteaza pe contracte semnate si stampilate (deci intalnirea fata in fata acelor 2 parti) si nu direct in mediul virtual, deci nu exista cazul de comert electronic. Mesajele de acest gen au rolul de a informa. Ca o paranteza multe firme din Romania, au gasit folositoare aceste mailuri, rezultatul ducand la colaborari intre noi si ei.

  “Art. 5: Informatii generale

  (1) Furnizorul de servicii are obligatia de a pune la dispozitie destinatarilor si autoritãtilor publice mijloace care sã permitã accesul facil, direct, permanent si gratuit cel putin la urmãtoarele informatii:

  a) numele sau denumirea furnizorului de servicii;

  b) domiciliul sau sediul furnizorului de servicii;

  c) numerele de telefon, fax, adresa de postã electronicã si orice alte date necesare contactãrii furnizorului de servicii în mod direct si efectiv;”

  Exista date de identificare corecte (nume, telefon, adresa), firma este inscrisa in Registrul Comertului.

  Datele (adresele de mail) au fost luate din locuri publice, diverse site-uri web samd.

  In speranta ca am fost destul de clar, am dorit sa dam si noi un raspuns acestor “acuzatii” nedrepte pana la urma.

  In final, ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate si pe viitor vom incerca sa nu mai cauzam astfel de neplaceri.

  Cu deosebit respect,

  SELRYS Communications

 2. anonim said

  am May 8 2008 @ 2:30 am

  mda…interesant…apropo mailul este: abuse_ro@vodafone.com nu abse@vodafone.ro (cel putin asa scrie in screenshotul RIPE de mai sus)

 3. Emil said

  am May 8 2008 @ 2:42 am

  da..spammerii sunt o problema, dar nu cred ca in romania exista acest fenomen. in primul rand cand se primesc pe yahoo spamuri se refera la comert electronic, ori sa fim seriosi ce firme de comert electronic sunt pe la noi ? cu plata card online samd…putine…sistemul nu este foarte dezvoltat la noi ca in vest.

  si eu primesc mesaje pe contul de mail, dar pana la urma asta e…sunt firme care vor sa-si vanda produsele sau serviciile si care nu au bani de reclama…se folosesc si ei de aceasta metoda…asta e…asa as face si eu daca as avea firma mea poate…nu stiu..

  oricum eu cred ca daca ai adresa publica de mail poti fi sigur ca o sa primesti mesaje nedorite…e ca si cum ti-ai scrie nr de tel pe stalpi si tot o sa fie unul care nu are ce face sa te sune, eventual sa te injure…:))

  curiozitatea mea este, daca nu era vodafone va mai legati de ei ? daca era serverul din bangladesh sau undeva in china, ce se intampla atunci ? mi se pare cam subiectiva opinia dvs…oricum fiecare are dreptul la propria opinie…pana si spammeri…:D

 4. admin said

  am May 8 2008 @ 11:27 am

  IP-ul de unde trimiteti aceste mesaje comerciale nesolicitate apartine Vodafone Romania care este furnizorul dvs. de internet.
  Este bine ca ati recunoscut trimiterea acestor mesaje comerciale nesolicitate, urmand sa asteptam acum sa vedem ce punct de vedere va formula fata de acest lucru ANRCTI, mai ales ca ati trimis la toate adresele de e-mail ale companiei noastre fara sa aveti de la nimeni nici un fel de accept pentru trimiterea de comunicari comerciale.

 5. SELRYS Communications said

  am May 8 2008 @ 12:49 pm

  Repet VODAFONE Romania nu este furnizorul nostru de internet. Nu avem niciun fel de intelegere scrisa cu societatea in cauza. Nu stiu de unde vine IP-ul acela dar nu de la noi, intrucat la un query DNS ati putea vedea ca serverul nostru de mail are al IP. Pe de alta parte, dupa cum am mai spus, activitatile pe care le facem noi nu tin de comertul electronic conf. 365/2002.

  Ceea ce am scris aici este raspunsul nostru, care nu are niciun fel de insemnatate legala sau si nu reprezinta niciun fel de dovada ca am trimis sau nu mesaje pe casuta postala a dvs. Am recunoscut faptul ca am avut o campanie de publicitate dar nu am specificat si nu cunosc ca dvs. sau mailurile dvs. sa fie in baza noastra de date, deoarece din punct de vedere tehnic nu reprezentati, pentru noi, un potential client.

 6. admin said

  am May 8 2008 @ 1:13 pm

  IP-ul de unde s-a primit mesajul este detinut de Vodafone, iar Vodafone era obligata sa blocheze acest IP de unde se trimit mesaje comerciale nesolicitate; autoritatile si instantele de judecata vor stabili aceste lucruri

 7. Iulian Urban said

  am May 21 2008 @ 11:07 am

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: