Banner

Pledoarie pentru mersul la vot – jurnalistii profesionisti ingenunchiati de comentatorii de ocazie

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii pana acum»

 1. Financiarul said

  am July 4 2008 @ 6:41 pm

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Pledoarie pentru mersul la vot – jurnalistii profesionisti ingenunchiati de comentatorii de ocazie

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


15 Comentarii pana acum»

 1. azeroth said

  am June 2 2009 @ 3:03 pm

  De acord!
  Dar oamenii obisnuiti si de bun simt nu apuca sa ajunga si sa-si exprime parerile pertinente.
  In tara asta nu poti ajunge sus decat daca minti, furi, inseli, promiti vrute si nevrute si apoi uiti.
  Din pacate…

 2. Tiara said

  am June 2 2009 @ 3:09 pm

  Votezi, existi! Nu votezi, nu existi ca cetatean, intr-o democratie! Existi doar ca (si) contribuabil al unui stat care nu va tine cont de opinia/votul ta/tau.

 3. politika said

  am June 2 2009 @ 6:43 pm

  multumesc Domnule URBAN,

  pentru mine cred ca este foarte mult spus ca “fac jurnalistica” sau “politica” …
  Faptul ca spun care este parerea mea sau fac unele comentarii mi se pare foarte pretentios sa le ridic la rang de jurnalism sau politica …

  Despre mersul la vot … este dificil de spus ceva !
  Este vorba despre “o tendinta” de a nu se merge la vot.
  A schimba o tendinta este extrem de dificil, ai nevoie de resurse, timp, initiativa … analiza, reanaliza, update plan …
  Asta se va vedea la alegerile europarlamentare cind cred ca la urne se vor prezenta sub 12% dintre romani ( am pus un procentaj optimist !)
  Partidele pot sa faca deja calcularea rezultatelor functie de membrii de partid … care vor merge la vot ! Restul va fi total nesemnificativ.
  Oamenii au ajuns sa fie convinsi ca nu conteaza cine voteaza ci conteaza cine numara voturile … apoi se baga rezultatele intr-un computer, se CENTRALIZEAZA … si aici incepe sa semene cu Loto 6/49 … (sistem electronic grecesc instalat in Romania)
  Europarlamentarele sunt prea departe de stomacul romanilor !
  VOTUL va fi simbolic, laurii vor fi MARI iar efectele pe termen mediu pentru Romania pot fi dezastruase …
  ACUM se scrie o istorie. Acum se scriu niste file intr-o carte pe care majoritatea romanilor nu o inteleg, acum se va lua O DECIZIE a carei consecinte le vom suporta noi cu toti, iar cind vom intelege, cind vom simti … vom comenta degeaba …
  Trebuie sa recunoastem : nu avem oamenii potriviti. Nu avem politicieni care sa poata sa stea in fata unor grupuri parlamentare ca cel al Marii Britanii, Frantei, Germaniei … etc. Nu avem lobby, nu avem imagine, … poate se vor gasi niste scaune pentru delegatia romana (nu am spus echipa, deoarece nu e echipa ! … si nici nu va fi !)

  Nici eu nu stiu (inca) daca voi merge la vot. Pur si simplu am o MARE problema (desi am mers intotdeauna la vot si am votat).
  Marea problema o reprezinta OAMENII. Desi nu am fost absolut niciodata membrul vreunei formatiuni politice si nici nu sunt, am considerat votul un gest de MATURITATE.
  Dar acolo unde programul politic era OK, oamenii pusi pe liste nu erau OK. Comunisti, alcoolisti, arivisti, nomenclaturisti, securisti, afaceristi-faliti cu “gauri” de miliarde in banci, infractori-NUP … aceasta este Flora si Fauna pe care ar trebui sa o votez.
  Si daca voi vota, si daca nu voi vota … ce rau se poate produce ? Care este “raul cel mai mic” si cum se manifesta el ACUM si IN PERSPECTIVA anilor de mandat …
  Ma gandesc la mine , la copii mei … la viitorul lor, pe care am adesea sentimentul ca nu va fi legat de tara asta. Iar asta se datoreaza numai politicienilor votati ne noi toti !

 4. Piciu said

  am June 2 2009 @ 6:49 pm

  Tiara , daca revi pe acest subiect te rog sa imi dai un exemplu din experienta ta de votant ca ai fost mai mult decit un contribuabil al unui stat si ca statul a tinut cont de macar una din opiniile tale iar acest fapt iti defineste existenta .
  Votezi, existi! Nu votezi, nu existi ! sunt vorbe prea mari pentru o tara ca Romania unde legea e pentru cei mici si singurul scop urmarit de o mare parte dintre politicieni este inrobirea societatii.
  Am convingerea ca oameni au depasit stadiul in care nu mergeau la vot cu gindul ca astfel vor da un vot de blam clasei poltice romanesti.
  Dupa atitia ani am convingerea ca romanii au invatat ca avem o clasa politica cu obrazul prea gros ca astfel de gesturi cum ar fi absenteismul la vot o impresioneze .
  De asemenea romanii s-au cam saturat sa voteze contra mai ales ca nu s-au ales cu nimic din asta .
  Asa ca nu a mai ramas decit varianta de a face orice altceva decit sa alegi raul mai mic participind la niste alegeri care de fapt nu schimba mai nimic.
  In clipa in care in politica romaneasca va fi o batalie intre caractere si programe politice de bun simt am convingerea ca si prezenta la vot va fi alta.
  Din pacate nu cred ca asta se va intimpla prea curind .
  Constat ca principiul pagubos al clasei noastre politice si anume “Cine nu e cu noi este impotriva noastra.” , nu poate fi depasit de nici o formatiune politica si din acesta cauza nici nu avem parte de o coalitie a clasei politice in interesul intregii tari toti fiind preocupati sa se razboiasca unii cu altii .
  Romanii in marea lor majoritate nu gusta criticile si opiniile divergente .
  Noi nu prea stim sa facem schimb de opinii .
  Noi stim doar sa ne contram uni cu altii .
  Cei mai buni exponenti in aceasta privinta sunt cei pe care ar trebui sa-i alegem .

  Eu consider ca ar trebui sa VOTAM PENTRU CA MERITA . Merita oare ?
  Existenta mea depinde de mine nu de prezenta la vot .
  Legile si deciziile politice din ultimi 20 de ani ma indreptatesc sa cred ca va curge multa apa pe Dambovita pina cind politicieni nostri vor lua decizii fara sa tina cont de interesul lor personal si de grup si se vor tine de cuvint respectandu-si promisiunile electorale .

  Sunt convins ca domnului Urban nu-i convin comentariile mele , dar asta e , nu-i pot multumi pe toti .
  Oricum ii multumesc pentru lipsa cenzurii si libertatea de a ne exprima opiniile .

 5. Piciu said

  am June 2 2009 @ 6:51 pm

  Politika , felicitari pentru comentariu .
  M-ai uns pe suflet .

 6. cristi said

  am June 2 2009 @ 7:49 pm

  Ok, Tiara. Daca nu votezi, nu existi ca cetatean. Eu acuma la vot sa sa ii votez pe toti. Deoarece nu pot sa votez pe nimeni (pentru ca nulitatile acelea care candideaza nu merita sa ne reprezinte), o sa ii votez pe toti. Ca sa exist ca cetatean (in viziunea ta).

 7. Othelo said

  am June 2 2009 @ 8:25 pm

  Dl. senator,
  Multumesc si eu pentru aprecieri, desi, ca si Politika, vreau sa subliniez ca nu acesta a fost scopul,de a face jurnalism popular sau nu, desi printre altele am pregatire si in Semiotica. De altfel si dvs. ati subliniat ca toti cei citati si as adauga nu numai am facut-o pentru a trage un semnal de alarma si a incerca si cu ajutorul dvs. sa rezolvam problemele cu care ne confruntam sau macar sa amelioram efectul negativ al acestora. Eu am dorit sa impartasesc cu conationalii mei niste impresii privind problemele grave care au loc atat in Romania cat si in lume (de fapt sensul prin efect este invers) si sa incercam cu totii sa diseminam aceasta informatie catre un public cat mai larg.
  Din respect pentru ceilalti participanti pe acest blog, in momentul in care fac niste afirmatii pe o tema data studiez in prealabil din mai multe surse distincte (cel putin doua si de dorit nu de pe acelasi suport, spre exemplu: Internet si carti), spre a nu dezinforma pe cei care imi citesc mesajele.

 8. hurezeanu zeus said

  am June 2 2009 @ 8:56 pm

  evident ca eu si familia mea mergem la vot,dar bineinteles ca votam pe cine credem noi ca merita.Nu suntem niste sentimentali,sa iubim politica,dar la vot mergem pt.a vota pe partidul care ne reprezinta interesle.Acum le stim pe toate,ce fac.

 9. MADCAT said

  am June 3 2009 @ 6:29 am

  Permiteti-mi sa va multumesc si eu pentru mentionarea aliasului meu in acest post si, in acelasi timp, la fel ca si ceilalti, sa ma lepad de notiunea de “jurnalist” pe care mi-ati atribuit-o. Si asta doar pentru ca “jurnalist” – in adevaratul sens al cuvantului – ar fi mult prea mult spus si nu o merit; “comentator de ocazie” e mult mai bine spus.

  Ceea ce voiam totusi sa comentez la acest post: din nefericire, tara asta duce lipsa de jurnalisti si puliticieni profesionisti! Asta doare cel mai tare! Jurnalismul si pulitica sunt ARTE. Insa la noi in tara sunt doar simple meserii… si printre cele mai murdare din punct de vedere moral!

  Inca oscilez intre a nu merge la vot sau a da un vot invalid – ar fi prima oara in viata mea! Dar, pe langa blogul meu si comentariile de aici voi considera acest lucru ca un alt mod de protest! Protest la bataia de joc la care am ajuns sa fim supusi tot mai des, umilinta ce vine din partea celor care ar trebui sa aibe grija de noi (ca cetateni)!

 10. politicianul said

  am June 3 2009 @ 7:31 am

  Votatzi , “masini de vot”!Chiar daca “materialul” este de cea mai slaba calitate,votati! Nu vi se pare ca asta-i curata manipulare???Adrian Berbece ,naivitatea “alegatorului de cursa lunga” Dupa ce votezi …mai vedem care-i “schimbarea”….

 11. Tiara said

  am June 3 2009 @ 10:26 am

  @piciu 🙂
  Te inteleg foarte bine, insa eu nu ma voi lasa doborita de lehamitea provocata -deseori- de clasa politica actuala, CU CITEVA EXCEPTII 😉 … Ei bine, eu votez tocmai pentru ca exista aceste citeva EXCEPTII, precum acest domn senator Urban, precum actualul ministru al culturii -tinarul Paleologu-, precum Sever Voinescu, Cristian Preda, Monica Macovei, Marie-Jean Marinescu (actual europarlamentar PDL)sau precum actualul ministru de externe Cristian Diaconescu (pacat ca este in PSD 🙁 ). Intimplator sau nu, aceste exceptii le regasesc doar in PDL, ca atare e normal sa votez acest partid.
  Imi ceri “un exemplu din experienta ta de votant ca ai fost mai mult decit un contribuabil al unui stat si ca statul a tinut cont de macar una din opiniile tale iar acest fapt iti defineste existenta”. Ei bine, iti dezvalui un “secret”: eu nu ma duc la vot in scop de a beneficia exclusiv personal de ceva anume, eu ma duc la vot pentru a contribui la schimbarea in bine a acestei natii si acestui neam, ma duc la vot pentru viitorul fiului meu si al nepotilor mei, pentru comunitatea cu si in care traiesc.
  Desigur, in cel mai rau caz, ma duc sa-mi anulez votul, daca nu am pe cine vota. Insa nu consider ca e corect sa refuzi a-ti spune opinia prin vot (inclusiv prin anulare, atentie!), in timp ce te plingi toata ziua. No offense! 😀

  @Cristi
  Inteleg ca TE DUCI la vot, ori acest lucru este important. Daca citesti ce i-am raspuns Piciului, vei vedea ca m-ai inteles gresit 😉 .

 12. Un votant said

  am June 3 2009 @ 11:07 am

  Nu mergeti fratilor la vot si vedem noi UDMR ul cu 10 parlamentari europeni care sa apere interesele Romaniei si romanilor in Europa. Vezi Laszlo Tokes cu 3,5% ca independent.

 13. DAN said

  am June 3 2009 @ 1:15 pm

  Mergeti la vot; incepeti cu asta!
  Nu rezolva toate problemele dar trebuie sa faca parte din planul oricui.

  Apoi, daca aveti taria de a lua asupra voastra si alte responsabilitati, treceti la pasul urmator.

 14. Eugen said

  am June 3 2009 @ 5:49 pm

  Mergem la vot pentru ca nu vrem sa-i lasam sa isi faca de cap; sa ne simta rasuflarea in ceafa

 15. Piciu said

  am June 4 2009 @ 10:51 am

  @ Eugen

  Pina cind lumea nu va iesi in strada si pentru altceva decit salarii si sporuri , putem sa mergem noi la vot 100% ca putin le pasa lor de noi .
  Ei nu stiu sa faca altceva decit ce au invatat si anume sa desconsidere pe toti cei care nu fac parte din sleahta lor si sa puna interesele lor pe primul plan indiferent de costurile ulterioare .

  Evident ca mai sunt si exceptii dar sunt foarte curios sa vad cit vor rezista aceste excepti atit timp cit singurul suport pe care il primesc se reduce la vorbe de apreciere pe mailuri , bloguri sau forumuri .

  Imi cer scuze fata de politicieni care incearca sa faca ceva bun pentru tara asta . Nu la ei am facut referire in acest mesaj.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: