Criza de magistrati se acutizeaza

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Criza de magistrati se acutizeaza

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


3 Comentarii pana acum»

 1. cristirica said

  am May 27 2009 @ 12:12 pm

  Problema e undeva la accesul pe aceste functii….care e aproape imposibil. E o casta inchisa ca si cea a notarilor, in randul carora nu intra decat eventual copii lor…care au mostenirea genetica necesara pentru a fi un bun notar.
  Examenele de acces in magistratura sunt aranjate si doar cativa oameni intra pe bune in randul judecatorilor si al procurorilor. In rest, ramanem cu aceiasi procurori rasariti din randul politistilor comunisti reprofilati, ai avocatelor plictisite care au strans niste vechime si au putut ocupa acele pozitii fara concurs…de fapt a unor oameni prea putin pregatiti pentru a face dreptate. Am avut de curand 2 procese in 2 cauze identice si un complet mi-a dat castig de cauza, iar un altul nu. Cred ca dreptatea cantareste diferit in functie de cum s-a trezit judecatorul in acea dimineata.

 2. politika said

  am May 27 2009 @ 10:25 pm

  Criza de magistrati este un EFECT.
  CAUZA principala este legislatia romana labila, interpretativa, incompleta, inexacta, incompleta, necoerenta , …etc. iar o alta cauza la fel de importanta este CORUPTIA.
  Incalcarea cu buna stiinta sau (poate) cu rea credinta a procedurilor in vederea ocolirii efectelor legii de catre magistrati este la ordinea zilei. Am ajuns sa “plimbam” intre arhiva si salile de judecata o cantitate de dosare comparabila ca greutate si volum cu gunoiul menajer (cu mica diferenta ca ultimul este rejectat).
  Incercam sa rezolvam o problema fara nici o solutie. Un sistem legislativ incomplet, incoerent si inexact in continua schimbare a schimbarii, aservit politic pe deasupra intr-o tara cu un nivel de coruptie ce a atins cote istorice. Cineva spunea ca mergind pe acest drum , in scurt timp o sa trebuiasca sa bagam oamenii cinstiti in puscarii pentru a-i apara deoarece proportia s-a schimbat si nu mai sunt locuri in puscarii. … nu este departe de adevar …

  Vrea cu adevarat cineva sa rezolve aceasta problema ?

  Sunt sigur ca NU, deoarece la umbra acestor “inexactitati” s-a efectuat transferul averilor tarii in buzunarele citorva asa numiti moguli … pe care legea ii apara (pe de o parte) iar pe de alta, acestia au ajuns sa aiba suficienti bani ca sa influienteze suficienti politicieni (partide SRL) ca sa promulge legi pe placul lor si sa mentina haosul legislativ.

  Situatia nu este de plins si nici de ris.
  Este bine ca si magistratura sa treaca prin CRIZA deoarece nu putem pretinde ca lucrurile sa se schimbe daca tot timpul facem acelasi lucru. Criza atrage dupa sine progrese, descoperiri, strategii. Fara criza nu exista valoare !

  Criza in magistratura este singura care poate schimba sistemul prin reformarea lui.

 3. Faqt said

  am June 1 2009 @ 10:02 am

  Juratzi???

  Anul trecut, domnul Senator parca sustzinea ideea.
  Da’ parca anul trecut era independent…

  Criza e shi intretzinuta cu buna shtiintza.

  Marea majoritate a dosarelor aflate pe masa… se striga shi se amana; ori primesc un alt termen dupa ce partea prezenta afla ce a mai “pus la dosar” preopinentul/expertul/…
  Se plimba tone de hartii, cand actele shi mersul proceselor s-ar putea inregistra integral pe un banal CD ; shi s-ar putea evita astfel shi FURTUL (shi/sau FALSIFICAREA ) actelor din dosare…
  S-ar ushura infinit cautarile shi prelucrarea informatziilor… abstractizand (ca doar JUSTITZIA e legata la ochi…nu cata la obrazae…. ci la spetze…).
  Actele de procedura s-ar putea efectua mult mai simplu, la notar sau la un birou special destinat “semnarii electronice” a acestora de catre cei indrituitzi, cu oameni mult mai putzin scholitzi/platitzi… (eventual judecatori asistentzi…candidatzi la magistratura…)
  Nu-i absurd ca Judecatorul sa legitimeze partzile shi martorii???
  Sau sa “dicteze” grefierei care tasteaza….???

  Da’ …cum sa se renuntze la arhive/arhivari/dosare… la grefieri???

  Procedura arbitrala… este shi a fost…; da’ AVOCATZII au impus in legislativ apelul la judecata (shi la serviciile lor…) in epoca ce-o traim la fleacuri shi la chestii majore…

  Cate conflicte “de fond funciar” s-ar fi rezolvat banal, in sat, daca legea ar fi impus judecatorilor sa solicite punctul de vedere al unui tertz… localnic…desemnat ARBITRU de partzi???(popa, primar, invatzator,…vecin de parcela… nashu’ comun…)
  Cate dushmanii intre fratzi s-ar fi rezolvat banal daca , pentru admisibilitate, s-ar fi cerut dovada REUNIRII acestora la o banala POMANA pentru cel/cea a carui moshtenire adusa din neant de neo-comunishti s-a facut mar al discordiei… (daca preaintzeleptzii ar fi avut curajul originalitatzii reale… shi interesul bunului mers al tzarii…nu al “profesiei”…).

  Concilierea… mai e obligatorie in unele domenii. Da’ cine-i indreptatzit sa o faca??? Autoritatzile…fara AUTORITATE (morala…)

  Codurile… astea or trecut … Sau s-or asuma…

  Da’ la PROCEDURA… chiar n-o sa vretzi sa schimbatzi nimic?

  Tot ca-n secolul XIX…???

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: