Senatorul PDL Urban Iulian cere autoritatilor sa lamureasca misterul cresterii pretului carburantilor

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Senatorul PDL Urban Iulian cere autoritatilor sa lamureasca misterul cresterii pretului carburantilor

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


12 Comentarii pana acum»

 1. turn said

  am May 25 2009 @ 11:21 am

  Buna dimineata domnule senator,

  Saptamana trecuta toate companiile petroliere prezente in Romania s-au intercut in a anunta cresterea pretului la benzina in conditiile in care leul nu s-a depreciate semnificativ ,iar pretul barilului a oscilat foarte putin.

  Totusi, de ce creste pretul acestor produse?

  Probabil sa nu le scada uriasele profituri.

  Rog, da ca puteti faceti o interpelare pe aceasta problema.

  Vai de noi.

 2. Victor said

  am May 25 2009 @ 11:26 am

  Buna initiativa. Sunt curios ce raspuns ni se da.
  Dar daca romanu in conditii de criza merge cu masina si plateste 3,7 lei/l, de ce sa cerem noi numai 3,1?

 3. Buduru said

  am May 25 2009 @ 11:45 am

  Va raspund eu, simplu si eficient: cu cat pretul carburantilor (energiei de orice fel) este mai mare, TVA-ul si accizele, incasate de stat, sunt mai mari. Incasarile la buget sunt in cadere libera! Statul e mana-n-mana cu producatorii/distribuitorii de energie!

 4. MADCAT said

  am May 25 2009 @ 11:50 am

  Unde vor aparea rezultatele anchetei?

  De ce nu se fac anchete asupra calitatii benzinei? Mi se pare mie sau nu se mai comercilizeaza benzina de 98?

 5. Vivi said

  am May 25 2009 @ 12:52 pm

  De fapt, pretul il stabileste relatia cerere-oferta. Cata vreme exista cerere, pretul va creste, indiferent de pretul petrolului.

 6. gabi said

  am May 25 2009 @ 1:15 pm

  Domnule Urban, in Moldova este impozit pe supraprofit. Ar trebui introdus si taxate toate marile companii care fura de la oameni. atat astia de la petrol cat si cei de la gaze tin umflate preturile si refuza sa le micsoreze ori sa tina cont de cursul pe piata mondiala. Intre furnizor si prelucrator exista mii de intermediari care maresc pretul. TREBUIE ELIMINATI ACESTI INTERMEDIARI. STITI foarte bine ori ati auzit faptul ca aceste companii intermediare sunt conduse ori sub aripa ocrotitoare a actualilor si fostilor parlamentari. Asta nu este furt, oare?

  Dati publicitatii numele companiilor intermediare si persoanele care le conduc precum si relatiile cu parlamentarii de azi si fostii parlamentari.

 7. R-Volt said

  am May 25 2009 @ 1:45 pm

  Foarte buna postarea lui “gabi”

 8. Marian said

  am May 25 2009 @ 2:16 pm

  Din acest punct de vedere sunt efectiv stupefiat.
  Treaba sta cam asa: vin actionarii si spun : marja de profit pentru anul asta este X, nu ma intereseaza ce faceti, dar la Y cifra de afaceri tre sa am X profit, daca faci peste ai bonus.

  Toate astea se intampla pe spinarea prostilor. Aceste preturi se gasesc in alimentele pe care le cumparam… chiar asa o nesimtire pot sa aiba ?

  Nu o sa reusesc niciodata sa inteleg pana unde o sa se mearga, cati bani le trebuie, ce o sa faca cu atatia bani, o sa ii ia in pamant … lacomie frate lacomie si jaf pe fata

 9. gopo said

  am May 25 2009 @ 5:00 pm

  Asa cum spunea Buduru, statul nu are niciun interes in scaderea pretului carburantilor, ci din contra, in conditiile crizei economice…

 10. Costi said

  am May 25 2009 @ 5:10 pm

  Nu stiu daca domnul Cristian Nicolae, urmareste cu atentie bursele de marfuri din intreaga lume, dar pretul petrolului chiar a crescut cu aproximativ 30% in ultima luna (http://www.oil-price.net/).
  Ori din cate am vazut pretul combustibilului a variat foarte putin.

 11. EU said

  am May 25 2009 @ 7:30 pm

  MAI COSTI , TU ESTI DUS?SAU AI VREO AFACERE IN DOMENIUL CARBURANTILOR SI-TI FRECI MAINILE DE BUCURIE CAND MAI URCA BARILUL DE PETROL PUTIN?Asta vara , benzina a atins valori de 4,20 RON pe litru , in contextul in care EURO se situa pe la 3.30 ron iar pretul barilului la 160-170 de dolari pe baril!Acum pretul barilului de petrol este 60 de dolari.TIE TI SE PARE NORMAL SA PLATESTI IN CONTEXTUL ASTA 3,7 RON PE LITRU LA POMPA ????CAND ASTA VARA LA UN PRET AL BARILULUI DE PETROL DE 3 ORI MAI MARE DE CAT IN MOMENTUL DE FATA PLATEA 4,20 RON PE LITRU?
  Scuzama dar…ORI ESTI EXTREM DE PROST…ORI ESTI UNUL DINTRE AIA CU CEAFA LATA CARE TRAIESTE DE PE MUNCA ALTORA…

 12. Costi said

  am May 26 2009 @ 9:04 pm

  Te rog nu vorbi in necunostiinta de cauza. Asta vara cel mai mare pret al barilului a fost ~149 dolari in iunie si atunci 149$ = 2,36 * 149 = 351,64RON, acum 61$ = 3,01 * 61 = 183.61, deci practic pretul petrolului s-a micsorat cu 48%.
  Dar in pretul litrului de benzina nu intra numai pretul barilului ci si costurile de productie si costurile de distributie care nu s-au diminuat ci au ramas constante. Pe langa aceste costuri, intra si taxele catre stat:
  – TVA = 19%
  – Accizele platite catre stat care se platesc la cursul EURO/RON stabilit la 1 octombrie in anul precedent. In 1 oct 2007 cursul euro era 3,35, iar in 1 oct 2008 era 3,73 adica cu 10% mai mult. Aceste accize inseamna cam 30% din pretul benzinei/motorinei, 0.335 euro/litru la benzina si 0.283 euro/litru de motorina. Accizele la motorina s-au marit chiar la inceputul anului, nu stiu cat erau anul trecut.

  In conditiile astea daca asta vara pretul era de 4.2 RON/litru = 1,78 USD, acum este 3.7RON/litru = 1,23 USD, deci pretul pe litru s-a micsorat cu 31%.

  Mie nu mi se pare nimic in neregula cu evolutia pretului combustibilului.

  Si nu fac bani din petrol si nici pe spinarea altora.

  Asta poate fi un raspuns si pentru domnul care a facut sesizarea.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: