Abuzul credintei: batai si torturi sexuale in orfelinatele Bisericii

Tweet this

Rl online
Sambata, 23 Mai 2009Un raport al Comisiei pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor din Irlanda a scos la iveala un adevara cutremurator: peste 30.000 de copii din orfelinatele irlandeze conduse de biserica catolica au fost abuzati sexual, batuti si infometati de cei care trebuiau sa ii ingrijeasca, din copilarie pana la maturitate, potrivit The Times.

Patrick Walsh avea doi ani cand a fost dus la tribunal impreuna cu cei doi frati ai sai, in varsta de trei si patru ani, si cu sora sa de sase luni, relateaza publicatia britanica.


"A fost gasita vinovata de biserica si de stat", spune Walsh. "Tatal meu a denuntat-o pentru ca voia sa divorteze, lucru considerat ilegal. Am fost pusi in boxa martorilor, acuzati si condamnati pentru ca aveam un parinte care nu isi exercita cum trebuie tutela", adauga.

A fost decizia care a nimicit copilaria lui Walsh. Amintirile lui din urmatorii 14 ani sunt legate de agresiuni fizice si sexuale, foame permanenta, teama si umilinte, toate indurate la Scoala pentru baieti Artane de langa Dublin, condusa de Congregatia Fratilor Crestini, o organizatie catolica.


Astfel de abuzuri de tot felul, care au avut loc in in congregatiile catolice din Irlanda timp de zeci de ani, au fost dezvaluite intr-un raport oficial in cinci volume.


 


ARTICOL COMPLET
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: