Sange contra libertate la Chisinau : senatorul Urban Iulian cere oprirea violentelor din Moldova

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii pana acum»

 1. Urban Iulian » A inceput procesul in care RDS & RCS si ANRCTI sunt acuzate ca au refuzat blocarea unor IP-uri de unde se trimiteau spamuri said

  am April 22 2008 @ 2:25 pm

  […] cum va precizam aici http://www.urbaniulian.ro/?p=4955 , am depus cererea de chemare in judecata a RDS & RCS si ANRCTI pentru ca au refuzat sa aplice […]

 2. Urban Iulian » Chiar credeti ca se "aplica legea" d-le Cristian Curus said

  am April 26 2008 @ 11:51 am

  […] atributiile in materie de combatere a mesajelor comerciale nesolicitate asa cum scrie aici http://www.urbaniulian.ro/?p=4955, pentru ca altfel nu imi explic cum poate sa ajunga la concluzia ca “legea 365/2002 privind […]

 3. Paul-IASI said

  am May 1 2008 @ 4:24 am

  Nu te supara tu,,cel din poza , care cam semeni cu Bodo,,esti avocat? Ma intereseaza lucrul acesta,,pentru ca la 47 de ani ai mei,,nu am vazut un avocat care sa SPUNA ADEVARUL,,toti stiu sa minta cu un talent deosebit,,ce reprezinti tu,,o firma,interesele unei firme,,de ai nevoie de vocea plebei? Vrei sa-ti faci cartile pe spatele FRAIERILOR? Fa-ma sa inteleg si eu,,ce e cu procesul care vorbesti? Eu personal,,nu am nici o incredere in nici o persoana care reprezinta justitia in Romania,,si sint si acum in niste procese intentate de mine,,si mai am putin si o sa-mi iau licenta,,in drept,,ca pe aia de sting .o am..ce vrajeala ,e cu judecata,,cu prostia,,asta,,numai un naiv are incredere in justitia Romana–la CEDO– se rezolva cazurile CU DREPTATE– ce ne aburesti tu cu justitia din Romania,,daca esti avocat,,inseamna,,ca-ti cauti propriile interese,,nu sint in tara asta avocati,,care sa se teama de DUMNEZEUL cel DREPT,, i-ti dau un sfat,, ca oricum,,esti pustan,,fata de nine,,citeste BIBLIA,, si invata legile lui DUMNEZEU,, si lasa-te de meseria asta f,banoasa dar mincinoasa,,crede-ma,,sint trecut prin, ciur si sita,,sint satul de saraci de-al de voi,,si voi sinteti o rusine pentru natiune,,,cind va declarati si voi veniturile?

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Sange contra libertate la Chisinau : senatorul Urban Iulian cere oprirea violentelor din Moldova

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


32 Comentarii pana acum»

 1. Russu Cristian Zoltan said

  am April 7 2009 @ 1:37 pm

  Stimate domnule Urban, aveti perfecta dreptate. Insa, nu demult un articol al dvs critica ajutorul ungariei oferita spre maghiarii din romania. Considerati ca este un amestect extern. In acest caz, nu credeti ca atitudinea dvs este contrara cu ceeace sustineati pe vremuri??

 2. gabi said

  am April 7 2009 @ 1:50 pm

  Trebuie ca Romania sa se implice in conflictele din Moldova. Moscova nu va spune nimic. Moldova a apartinut si va apartine Romaniei.

  In privinta maghiarilor de la noi, astia nu se vor satura pana cand nu vom arbora din nou drapelul Romaniei pe cladirea parlamentului sau pe hipodromul din Buda cum s-a facut in 1918. Va mai aduceti aminte din lectiile de istorie!!!

 3. MADCAT said

  am April 7 2009 @ 1:53 pm

  Situatia ungurilor din Ro este totatl diferita de ca a moldovenilor. Moldova o facut parte din Romania pana cand o fost “nationalizata” cu forta de catre rusi. Zonele de ungurime din Romanica, nu au nimic de-a face cu Ungaria (atata doar ca sunt populate de un neam vazut ca bozgori si in Ungaria si aici)!

 4. sabina said

  am April 7 2009 @ 2:02 pm

  Nu-i loviti pe fratii nostri nenorocitilor!!!! Dati-le libertatea, care li se cuvine!!

 5. Serban said

  am April 7 2009 @ 2:04 pm

  @Russu Cristian Zoltan : romanii nu sunt minoritate in R.Moldova, comparatia e trasa de par …

 6. rise1969 said

  am April 7 2009 @ 2:12 pm

  PDL-ul nu este in stare sa se ocupe de proprii cetateni; ar fi nasol sa se “ocupe” de moldoveni,cred ca au destule probleme, nu le mai trebuie si PDL-ul pe cap.
  La cate taxe scot pdl-isti asa pe banda rulanta o sa ajungem mai rau decat moldovenii.

 7. mihai said

  am April 7 2009 @ 2:20 pm

  In acest week-end am fost la Chisnau in vizita la niste prieteni.
  Ceea ce am vazut acolo m-a socat total…cred ca nu am vazut atatea forte de ordine in ziua alegerilor nici cand a fost summitul NATO la Buc.
  Comentariile sunt de prisos…
  Nu stiu sigur daca au fost fraudate foarte mult alegerile, dar, cum se intampla si la noi “PUTEREA SE AGATA CU DINTII DE PUTERE!”
  imi pare intradevar rau de ceea ce se va intampla cu tinerii “naivi” care cred ca lupta lor va duce la o schimbare,
  ca si la noi, singura schimbare va fi de “moaca, culoare politica si nume”…adica difera un pic personajele..pt ca avand exemplul de la noi..unii au murit in ’89 iar cu totul “altii” se bucura de ce anume am castigat.
  Bine aici nu vb de “dreptul la libera circulatie, dreptul al libera exprimare ….ci de cu totul altceva”.
  Ce m-a mai mirat la Ch a fost faptul ca, am stat pe la pranz in fata unei sectii de votare cam 20 minute, pe o banca, priveam oamanii care veneau la vot IAR MEDIA DE VARSTA A VOTANTILOR PE CARE I-AM VAZUT IN ACELE MINUTE ERA DE PESTE 50 ANI.
  Restul comentariilor sunt de prisos.
  Sa dea bunul D-zeu sa nu se faca uz de arma acolo ca va fi o baie de sange!

 8. simpa said

  am April 7 2009 @ 2:21 pm

  libertate si demorcatie vs. comunism… copii din orfelinatele lor (noastre) vorbesc aceeasi limba cu a noastra, la nici 50km de granita, poate va ganditi si la ei, traiesc in conditii mizere si mananca turte cu malai…
  Vrem FAPTE, nu vorbe!
  Felicitari pentru initiativa, insa va invit la o scurta vizita in Republica Moldova pentru a urca muntele pe care vreti sa-l mutati…asta daca reusiti sa treceti granita. Eu va sustin!

  Mult succes!

  Declaratia De Unire A Basarabiei Cu Romania Din 27 – 29 Martie 1918

  Republica Democratica Moldoveneasca(Basarabia),in hotarele ei dintre Prut,Nistru,Dunare,Marea Neagra si vechile ei granite cu Austria,rupta din Rusia acum mai bine de o suta de ani din trupul vechii Moldove-in puterea dreptului istoric si a dreptului de neam,pe baza principului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor-de azi inainte si pentru totdeauna,se uneste cu mama sa ROMANIA.

  Aceasta unire se face pe urmatoarele baze:

  1.Sfatul Tarii actual ramane mai departe pentru rezolvarea si realizarea reformei agrare,dupa nevoile si cererile norodului;aceste hotarari se vor recunoaste de guvernul roman.
  2.Basarabia isi pastreaza autonomia provinciala,avand un Sfat al Tarii(Dieta),ales pe viitor prin vot universal,egal,direct si secret,cu un organ implinator si administratie proprie.
  3.Competenta Sfatului Tarii este:
  a)votarea bugetelor locale;
  b)controlul organelor zemstvelor si oraselor;
  c)numirea tuturor organelor administrative locale prin organul implinator,iar functionarii inalti sunt intariti de guvern.
  4.Recrutareaarmatei se va face,in principiu,pe baze teritoriale.
  5.Legile in vigoare si organizarea(zemstve si orase)raman in putere si vor fi putea schimbate de guvernul roman numai dupa ce vor lua parte la lucrarile lui si reprezentantii BASARABIEI.
  6.Respectarea drepturilor minoritatilor din Basarabia.
  7.Doi reprezentanti ai BASARABIEI vor intra in CONSILIUL DE MISTRI ROMAN,acum desemnati de actualul SFAT AL TARII,iar pe viitor luati din randul reprezentantilor Basarabiei in Parlamentul Roman.
  8.Basarabia va trimite in parlamentul roman un numar de reprezentanti proportional cu populatia,alesi pe baza votului universal,egal,direct si secret.
  9.Toate alegerile din Basarabia pentru sate,valaste,orase,zemstve si Parlament se vor face pe baza votului universal,direct si secret.
  10.Libertatea personala,libertatea tiparului,a cuvantului,a credintei,a adunarilor si toate libertatile obstesti vor fi garantate prin Constitutie.
  11.Toate incalcarile de lege,facute din motive politice in vremurile tulburi ale prefacerii din urma,sunt amnistiate.
  BASARABIA,unindu-se ca o fiica cu mama sa ROMANIA,Parlamentul roman va hotari convocarea neintarziata a Constituantei,in care vor intra proportional cu populatia Basarabiei,alesi prin vot universal,egal,direct si secret spre a hotari impreuna cu totii inscrierea in CONSTITUTIE a principiilor garantiilor de mai sus.(Miscarea,Iasi,XII,nr.72 din 29 MARTIE 1918)

 9. DjioniR said

  am April 7 2009 @ 2:46 pm

  Cred ca nu sunteti chiar atat de bine informati,dar nu a murit nimeni in Chisinau, nici din partea fortelor de ordine nici din partea protestatarilor! A LESINAT o fata, dar nu a murit nimeni, sunt doar cateva persoane ranite, dar nu grav!!!

 10. Doru said

  am April 7 2009 @ 3:17 pm

  Libertate pentru poporul frate moldovean. Unire cu tara mama, asta este singura solutie pentru incercatul popor moldovean. Sa ne unim in cuget si-n simtiri.

 11. adrians said

  am April 7 2009 @ 3:32 pm

  Inca o Revolutie in direct ?

 12. edy p. said

  am April 7 2009 @ 3:57 pm

  eu cred ca nu trebuie sa ne impacientam ,deoarece ei se considera alta natiune ..etc
  ei vorbesc limba’moldoveneasca’ nu vor nimic in comun cu Romania
  este adevarat ca au si ei un guvern ,mai precis ,un presedinte imposibil. Le doresc numai bine! Ca si popor -fara uscaturi- sunt ok.

 13. Ionut said

  am April 7 2009 @ 4:00 pm

  Zoltan … nu confunda ceea ce se intampla la Chisinau cu ce vreti sa faceti VOI in Ardeal.

 14. Razboi întru Cuvânt » Revolutie la Chisinau - violente si blocare totala a comunicatiilor (Noutati 7 aprilie 2009) said

  am April 7 2009 @ 4:23 pm

  […] Iulian Urban: Sange contra libertate la Chisinau : senatorul Urban Iulian cere oprirea violentelor din Moldova […]

 15. dorin said

  am April 7 2009 @ 4:54 pm

  de la cine cere oprirea violentelor ? de la noi pe forum ?

 16. Buduru said

  am April 7 2009 @ 5:27 pm

  Se vede treaba ca, romanii, “orisiunde cresc”, isi pot implini idealurile, doar cu sange!

 17. S8 said

  am April 7 2009 @ 6:16 pm

 18. strajerul said

  am April 7 2009 @ 6:21 pm

 19. Othelo said

  am April 7 2009 @ 6:51 pm

  Desi nu sunt un partizan al violentei, cred ca in acest caz ea este indreptatita. Comunistii au furat alegerile ca la noi in ’47.
  Oricum, au “vana” nu ca noi.

 20. Revolu?ia de la Chi?in?u (imagini) « Teologie pentru azi said

  am April 7 2009 @ 7:04 pm

  […] Urban Iulian Publicat […]

 21. Someone said

  am April 7 2009 @ 7:20 pm

  De ce sa se opreasca violentele ? Cu vorbe dulci si povesti nu se rezolva nimic….violenta e singura optiune, e singura modalitate ca sa fii auzit si sa chiar fii incomod acestor guverne…HAI MOLDOVA CA POTI !!! LUPTA PT CAUZA TA !!! Si nu astepta ajutorul “fratilor” romani, esti pe cont propriu pare-se ca…DAR LUPTA !!!

 22. georgian said

  am April 7 2009 @ 7:38 pm

  Nu va impacientati…
  GAZELE VIN TOT DE LA RUSI !!!

 23. tatar said

  am April 7 2009 @ 8:01 pm

  BASARABIA PAMANT ROMANESC

 24. nicolae said

  am April 7 2009 @ 8:01 pm

  ” ….UE nu trebuie sa tolereze un asemenea masacru….” ?!
  Sa stiti dumneavoastra ceva ce nu stim noi ? Sau cumva postarea dumneavoastra a fost mai grabita decat mersul evenimentelor !

 25. Lorelei said

  am April 7 2009 @ 8:49 pm

  Sarbatoarea „Vestirii Nasterii Domnului”, Buna-Vestire in Basarabia. Fie ca „valul de iubire” a lui Dumnezeu sa se revarse si asupra poporului roman. In ascultarea noastra fata de Dumnezeu sa se implineasca libertatea si unirea.

  „Sunt iarba, mai simplu nu pot fi“.
  „A fi simplu nu este o treaba usoara. A fi simplu inseamna sa mori cate putin in fiecare zi, in numele celor multi, pana cand te preschimbi in iarba. Iar mai simplu ca iarba ce poate fi?!“ Grigore Vieru

  In amintirea miilor de basarabeni care au murit unde s-au refugiat de ciuma rosie, care au fost deportati in Gulagurile sovietice sau in Baragan sau care au supravietuit Basarabia a fost, este si va fi pamant romanesc.

  Desteapta-te, romane!
  Viata-n libertate si unire!

 26. romanasul said

  am April 7 2009 @ 9:15 pm

  Domule Urban,

  Incendiar articolul dvs. si frumos in”vorbe”, dar avand in vedere ca sunteti o persoana publica acum ar fi momentul sa va implicati cumva si practic, pt. a ajuta.

  Discutiile sterile le pot face si cei cu 4 clase care beau o bere de 2 litri la pet si joaca table in fata blocului, dar de la o persoana publica, cu studii universitare si postuniversitare in USA si membru al atator asociatii profesionale de nu le mai retinem numele (citate chiar de catre dvs.) ne asteptam si la altceva.

 27. Costel said

  am April 7 2009 @ 10:13 pm

  se vehiculeaza pe undeva prin cancelariile europene , despre o posibila unire a Basarabiei cu Romania . Conditiile fiind , renuntarea la Transnistria si acceptarea regiunii autonome Gagauze, implicit renuntarea la sintagma de stat nastional unitar a Romaniei … Va dati seama ca vor urma Harghita si Covasna …nu?

 28. Costel said

  am April 7 2009 @ 10:15 pm

  tot respectul si din toata inima sunt alaturi de fratii nostri de dincolo de Prut …
  insa cred ca situatia acum si pe viitor impune precautie …
  fiind crestin ortodox , voi merge la o Biserica sa aprind o lumanare si sa ma rog Domnului ca ceea ce se intampla in Basarabia sa fie voia Sa

 29. Tzeapa Voda said

  am April 7 2009 @ 10:31 pm

  Da doamne sa castige, ca sa avem unde emigra, cu Pogea si ai lui ne-a ajuns cutitul la os!

 30. xs said

  am April 9 2009 @ 2:55 pm

 31. irina said

  am April 9 2009 @ 3:30 pm

  Suntem cople?i?i ?i stupefia?i de tot ce se întâmpl? zilele acestea la Chi?in?u. Mii de tineri au ie?it în strad? s? cear? libertate, democra?ie, demnitate care de altfel au r?mas la nivelul unui mit acolo de ani buni – ….dar din p?cate sunt cataloga?i drept huligani, tâlhari ?i distrug?tori chiar ?i de cei în care ?i-au pus ultima speran?? . Oare de ce? Simplu – Partidul de guvernare în frunte cu Voronin face tot posibilul s? denigreze ?i s? transforme aceast? revolu?ie într-o lovitur? de stat, într-o mi?care nelegal? tocmai pentru a nu atrage aten?ia la ceea ce se întâmpl? cu adev?rat în Republica Moldova. De ce i-ar fi fric? în condi?iile în care a avut un câ?tig atât de deta?at? Pentru c? dac? se va impune din nou desf??urarea alegerilor, de data aceasta în mod corect ?i democratic – nu va putea ridica mor?ii din mormânt la vot – a?a cum a f?cut-o, nu se va vota cu 5 buletine, nu vor vota de?inu?ii anterior priva?i de acest drept precum ?i cei pentru care s-a votat în lips? – ei fiind trimi?i s? munceasc? ca sclavi peste hotare – s? ridice stabilitatea economic? a ??rii.
  Am respectat ?i respect?m toate regimurile politice, îns? nu o s? accept?m ca sub masca regimului comunist – s? guverneze un grup de ho?i incapabili ?i tirani. Folosesc ?i se ascund sub idealuri comuniste, îns? de fapt, aceasta o folosesc ca o arm? electoral? pentru a convinge electoratul de vârsta a treia ?i oamenii simpli care tr?iesc din amintiri. Platforma lor electoral? este – totalitarism ?i dictatur?! Adev?ra?ii comuni?ti au privat de multe drepturi – dar au asigurat ?i respectat cele mai importante valori – un înv???mânt gratuit ?i de calitate, un loc de munc? asigurat!
  Ei ce au asigurat?
  Nu mai putem trece nici m?car în România nemaivorbind de Europa…Nu avem o pres? liber?, o justi?ie, o Constitu?ie care s? se respecte…
  Ne-au asigurat îns? s?r?cia, mizeria ?i mult? ur?…
  Crede?i c? ace?ti tineri ca noi au ie?it în strad? pentru c? au fost instiga?i?
  Ace?ti tineri au ie?it în strad? din cauza foamei, din cauza faptului c? p?rin?ii lor sunt obliga?i s? munceasc? din zi în noapte peste hotare, din cauza faptului c? locurile de munc? se dau doar finilor, na?ilor ?i rudelor Partidului de guvern?mânt, din cauza faptului c? ……pentru simpla afirma?ie negativ? ?i motivat? împotriva guvern?rii – cet??enii sunt trata?i ca infractori c?rora imediat li se incumb? pe band? vreo infrac?iune c? doar Codul penal este rodnic, din cauza c? …..pe timpul calamit??ilor din anul trecut – Voronin ?i Greceanu se odihneau în str?in?tate…din cauza c? dintotdeauna guvernarea a privit poporul ca o strânsur? lipsit? de spirit na?ionalist ?i incapabil? s? se revolte împotriva nedrept??ii……
  Oare nu este suspect faptul c? au ie?it în strad? peste 30.000 de tineri?
  Cine sunt tinerii – sunt viitorul ?i singurul produs bun n?scut ?i educat pe acest petic de p?mânt!
  Po?i scoate în strad? ?i instiga 1000, 2000 de tineri dar nu 30.000!
  Oare de ce organele UE mai au nevoie de probe? Oare nu sunt suficiente câte delega?ii din România au fost întoarse la vam? f?r? nici un motiv? Dar delega?ii ruse?ti oare câte au fost întoarse? Dar de ce pe timpul mitingului au blocat v?mile, intrarea în Chi?in?u, internetul, telefonia mobil? – iar la TV Moldova se difuza emisiuni cu veveri?e. Ambasadorul României peste noapte a fost declarat non grata?
  Dac? Voronin are sus?inerea electoral? atât de mare de ce i-ar fi fric??
  De ce la alegerile administra?iei publice locale în Chi?in?u a fost ales – Domnul Chirtoac? – nu s-au fraudat alegerile sau acest post nu a fost în interesul partidului Voronian?
  Sunt întreb?ri la care cerem r?spuns!
  Ni se pare suspect ?i faptul c? Partidul Voronian chiar a calculat din timp de câte procente are nevoie pentru a vota în favoarea lui candidatul la pre?edin?ie, iar acestea chiar au fost întrunite dup? primele estim?ri!
  Ne mai dor ?i comentariile f?cute de presa ruseasc? – care nu face decât s? se arate îngrijorat? fa?? de ceea ce se întâmpl? la noi!
  Vai, ?i-au amintit – dar noi ne amintim ?i de faptul c? atunci când mergem la ei ne f?ceau moldoveni – ?igani ?i rumâni!
  Arat? ?i spun doar ceea ce le convine – nicidecum realitatea!
  Ne doare ?i faptul c? presa din toat? lumea nu a interesat-o ?i nici nu o intereseaz? ceea ce se întâmpl? la noi – ci doar cutremurul din Italia, tratând totul cu superficialitate.
  Dar ?i noi avem un cutremur în suflet de zeci de ani!
  Oameni buni, oare mai mult? credibilitate inspir? acest individ – Voronin, decât zecile de mii de tineri în ochii c?rora vedem speran??, viitor…n?zuin??!!!
  Repet?m – nu am fost ?i nu suntem instiga?i de România, de Rusia, de SUA, de nimeni – suntem un stat independent de tineri care suntem instiga?i de s?r?cie, de sete de libertate ?i de recunoa?terea capacit??ilor noastre!
  În mod solemn v? cerem sprijinul pentru a da publicit??ii acest mesaj, care reprezint? dezideratul nostru ?i sper?m în sus?inerea DVS.

  Cu deosebit? considera?ie,
  Vocea poporului moldovenesc din România!

 32. moldova.. said

  am April 10 2009 @ 4:17 pm

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: