Raportul de activitate al senatorului Urban Iulian in saptamana 23-27 feb. 2009

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Raportul de activitate al senatorului Urban Iulian in saptamana 23-27 feb. 2009

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii pana acum»

 1. Eugen said

  am March 2 2009 @ 5:55 pm

  Bravo, domnule Senator!

  Toata stima!

 2. Cornel Popescu said

  am March 5 2009 @ 3:00 pm

  Stimate domn Urban
  Sunt un pensionar in varsta de 66 ani si as dori sa va prezint o problema pe care o am privind neincluderea la stabilirea drepturilor de pensie a veniturilor realizate in accord global din perioada in care am fost salariatul unui institut de proiectari.
  La data depunerii dosarului de pensionare mi s-a spus ca veniturile realizate in accord global nu se iau in calcul deoarece acestea nu ar fi fost incluse in baza de calcul a contributiilor la fondul de pensii, afirmatie facuta si in massmedia de fostul presedinte al Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan (cu care am fost coleg de birou 9 ani la IPIU Bucuresti ).
  Ulterior am aflat de la fosti colegi din proiectare ca aceste venituri le-au fost luate in considerare dar numai in urma unui procese in care parata a fost Casa de Pensii, procese la care instantele au dat castig de cauza reclamantilor, pe baza adeverintelor eliberate de institutele de proiectari, prin care s-a facut dovada ca aceste venituri au fost luate in calcul la virarea obligatiilor privind drepturile de asigurari.
  Pentru rezolvarea problemei am depus la registratura Casei de Pensii a sectorului 2, o cerere de recalculare a drepturilor de pensie (nr. 818585/20.11.2008) la care am anexat adeverinta eliberata de I.P.I.U Bucuresti ( nr.377/17.11.2008) cu veniturile lunare realizate in accord global in perioada dec.1969-iunie 1978 conform Legii 57/1974si din care reiesea ca s-au platit toate contributiile de asigurari sociale si pentru pensia suplimentara coform Legii 27/1966 si Decretului 389/1972.
  Functionara de la registratura Casei de Pensii mi-a spus ca rezolvarea acestei probleme se va putea face numai in instanta, fapt pentru care am intentat proces la Tribunalul Bucuresti, sectia a-VIII-a Conflicte de munca si A.S, si am fost programat pentru luna octombrie 2009 (dosar 44437/3/2008), ulterior acest termen devansandu-se pentru luna mai 2009. Cu recursurile pe care probabil Casa de Pensii le va introduce si perioada in care Casa va face recalcularea, probabil ca prin 2010sau 2011 voi beneficia de aceste drepturi.
  Intrebarea mea este : de ce acesata problema nu se poate rezolva mai operativ de catre Casa de pensii intrucat exista un precedent juridic in care solutiile au fost favorabile pensionarilor, baza legala exista si nu trebuie sa-i-o reaminteasca tribunalul prin hotarare judecatoreasca.
  Convingerea mea este ca acest mod de solutionare a problemelor puse de pensionari este practicat in dispretul fata de oamenii in varsta si ca se mizeaza poate si pe “selectia naturala” care “rezolva” si ea aceste probleme pentru cei care nu rezista acestor tergiversari inutile.Stiti cum se spune: “ batranii au mult timp liber , sa faca reclamatii, sa ceara audiente, sa stea la cozi, sa astepte,etc”. , in realitate insa pentru ultima varianta: asteptarea, timpul acesta e foarte scurt. Am asteptat o viata intreaga sa o ducem mai bine dar se pare ca de asta nu vor beneficia decat “alesii” neamului pe care i-am votat ca prostii din ‘ 89 pana in noiembrie 2008. Sper ca dvs. Sa puteti sa mai schimbati ceva de acum incolo, pe unde se poate, “prin partile esentiale”
  In incheiere, va rog daca se poate sa “puneti o vorba buna” la colegul dvs.de coalitie Marian Sarbu sa dispuna conducatorilor Caselor de pensii sa aplice legea 19 (art.23 alin1), fara a mai solicita ajutorul tribunalelor .
  Cu stima, Cornel Popescu

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: