Amendamente propuse la legea taxelor de timbru – in beneficiul celor care se judeca cu bancile

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Amendamente propuse la legea taxelor de timbru – in beneficiul celor care se judeca cu bancile

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


5 Comentarii pana acum»

 1. loreta said

  am January 29 2009 @ 11:26 am

  d-le urban , cunoasteti cazul meu , euroline . dupa cum stiti , probabil ,am renuntat sa mai cer daune datorita taxei de timbru care este foarte mare .intrebarea mea este : ce lectie le mai dam noi bancilor , care si din acest punct de vedere sunt in castig , atata timp cat mai nimeni nu are cum plati aceasta taxa judiciara .puteti sa ma lamuriti , va rog ?

 2. Elena said

  am January 29 2009 @ 12:12 pm

  1. Nu stiu daca toate persoanele care citesc si comenteaza sunt de profesie juridica sau daca se duc imediat si cauta textul integral al legii pentru a intelege in ce constau modificarile si de aceea as sugera sa se faca macar o mica referire la ceea ce contine textul.
  Modificarea de la art. 2 in sensul eliminarii noului alineat, propusa de Comisia juridica a senatului, in actualul context socio-economic e o masura de protectie binevenita pentru multe categorii de persoane. Sa speram ca si opiniile celorlalti vor fi la fel.
  La alin.1 se face vorbire despre cateroriile de actiuni si cereri evaluabile in bani introduse la instantele de judecata si cum se taxeaza acestea.
  2. La art. 21 alin. (1) as propune introducerea sintagmei “la cerere”, textul devenind “Persoanele fizice pot beneficia la cerere de scutiri, reduceri, esalonari ……” E adevarat, art. 4 din OUG 51/2008 cu completarile si modificarile ulterioare face vorbire despre aceasta (“poate solicita”), dar cred ca ar fi binevenita exprimarea pe care am propus-o si in textul legii privind taxele de timbru. Mai mult, daca se face coroborarea cu art. 21 ind. 1, se observa ca acolo se face vorbire de “cererea de acordare”.
  3. Cred ca formularea noului alin. 2 ind. 1 de la art. 23 coroborata cu cea de la alin. (1) lit.d) a aceluiasi articol ….. nu merg! Sau ii discrimineaza pe cei care au procese de divort.
  asadar, la lit.d) e vorba despre faptul ca daca intr-un proces de divort partile au renuyntat la judecata sau s-au impacat se taxeaza cu 1/2 din suma. La noul alineat se face vorbire despre faptul ca daca partile se impaca inainte de prima zi de infatisare, taxa se restituie in intregime. Bun! De ce daca cele doua parti ale unui proces de divort se impaca inainte de prima zi de infatisare sa nu beneficieze de aceeasi facilitate? Si daca una din cererile accesorii cererii de divort este cea de partaj pentru care s-a platit o taxa in raport de ceea ce se partajeaza?

 3. senator Urban Iulian said

  am January 29 2009 @ 12:14 pm

  Ptr. Loreta M
  Tocmai de aceea am cerut eliminarea acestui text de lege ca sa nu permitem bancilor sa profite de pe urma faptului ca romanii, neavand bani sa plateasca taxele judiciare de timbru, vor renunta sa mai ceara in Justitie inlaturarea clauzelor abuzive impuse de banci

 4. loreta said

  am January 29 2009 @ 3:07 pm

  va multumesc d-le senator pt. raspuns .deci , in cazul meu pot continua sa cer acea despagubire sau nu ?

 5. MODERAT said

  am February 3 2009 @ 9:25 pm

  loreta, inca nu au fost facute aceste modificari, sunt intentii, amendamente, si chiar daca ar fi adoptate ar trebui sa astepti publicarea in MO, si apoi sa inaintezi in proces. Legea nu se aplica retroactiv.

  http://acbdr.wordpress.com
  Asociatia Clientilor Bancilor din Romania

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: