IATA CINE NE OFERA “STIRI DE INCREDERE” > BBC a fost amendat cu 100.000 de euro

Tweet this—————————————————————————————18/12/2008  

BBC a fost amendat cu circa 100.000 de euro de catre Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, pentru falsificarea unor concursuri in timpul a doua emisiuni radio.

Aceasta amenda vine dupa ce, in luna iulie, BBC a primit o amenda record de aproximativ 500.000 de euro de la Ofcom pentru ca a indus in eroare audienta, falsificand mai multe apeluri telefonice care desemnau castigatori pentru diverse concursuri.

Potrivit reprezentantilor Ofcom, cea mai recenta amenda data BBC este pentru doua emisiuni radio, una gazduita de Dermot Oi'Leary, in 2006, si cealalta realizata de Tony Blackburn, in 2005 si 2006. In cadrul acestor emisiuni, ascultatorii erau invitati sa sune pentru a participa la diferite concursuri, ai caror castigatori erau deja alesi. Emisiunile erau inregistrate, astfel incat nimeni nu putea castiga in direct.

"Investigatiile arata ca BBC a luat decizii premeditate si repetate de a include concursuri in emisiuni inregistrate. Ascultatorii BBC erau invitati sa participe la aceste concursuri la ora la care emisiunea era difuzata, desi realizatorii stiau perfect ca publicul nu avea nicio sansa de a intra in concurs sau de a castiga", se arata intr-un comunicat al Ofcom.

ARTICOL COMPLET
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: