Banner

PLANETA PUSCARIE ESTE O REALITATE ! > Minority Report devine realitate in Marea Britanie: Camere video care detecteaza infractiunile inainte ca acestea sa fie comise

Tweet this

Vineri, 28 noiembrie 2008

 Celebrul film SF Minority Report, in care oamenii erau arestati inainte de a comite o infractiune, ar putea deveni realitate in Marea Britanie: camere video de supraveghere care ar putea avertiza autoritatile inainte ca infractiunea sa aiba loc sunt deja amplasate pe strazile batranului Albion.

Camerele alerteaza operatorii asupra comportamentelor suspecte, precum actiunile de panda, oameni care se furiseaza sau care dau tarcoale unor locuinte sau obiective economice, scrie dailymail.co.uk. Orice persoana surprinsa in astfel de ipostaze ar putea fi obligata sa-si explice comportamentul in fata fortelor de ordine.

Decizia autoritatilor alimenteaza insa temerile ca societatea britanica devine din ce in ce mai controlata. In prezent, exista deja 4,2 milioane de camere video care supravegheaza locurile publice.

Grupul pentru libertati civile Liberty se declara sceptic fata de acest proiect: "Aceasta tehnologie SF hollywoodiana adusa in parcarile noastre nu va fi niciodata la fel de eficienta ca prezenta efectiva a politistilor pe strazi", a declarat un purtator de cuvant al grupului.

In prezent, astfel de camere, amplasate in locuri publice, sunt testate de primaria din Portsmouth.
ARTICOL COMPLET

---------------------------------------------------

Un sistem de camere de luat vederi poate anticipa infrac?iunile


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: