INCREDIBIL ! > Romanii nu vor mai putea consuma, din 2010, carne autohtona de porc

Tweet this

04-12-2008

Peste un an, ne putem lua gandul de la carnea de porc romaneasca, asta pentru ca autoritatile nu au renuntat nici pana acum la vaccinarea porcilor antipesta, asa cum ne-a impus Comisia Europeana. Astfel, de la 31 decembrie 2009, pentru a acoperi nu numai necesarul de carne pentru procesare, dar si carnea proaspata pentru populatie, vom importa carne de porc in cantitati duble fata de anul acesta, adica de peste 600 milioane de euro. Multi fermieri care au investit in modernizare si extindere se vor trezi brusc limitati la mai putin de 10% din piata actuala, adica doar la segmentul produselor preparate la temperaturi inalte sau conservate.

Daca pana acum nu aveam voie sa exportam carne de porc, din 2010 riscam sa nu putem nici s-o consumam. Potrivit reglementarilor europene, Romania trebuie sa renunte in cel mult sase luni la vaccinarea porcilor cu virus viu, altfel nu vor mai fi permise pe piata decat produsele autohtone din porc prelucrate termic la minimum 70 grade C sau in conserve. „Cu alte cuvinte, adio gratare, iar macelariile vor vinde carne germana, olandeza sau ungureasca”, ne-a declarat Mihai Visan, directorul Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

ARTICOL COMPLET




Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: