BATJOCURA SI SFIDARE DIN TRECUT > Marele Circ

Tweet this

-- Bucharest City Challenge bulverseaza, pentru al doilea an consecutiv, traficul in centrul Capitalei * Din aceasta afacere, municipalitatea se alege doar cu faima unui circuit FIA GT si cu pista aferenta

Bucharest City Challenge bulverseaza, pentru al doilea an consecutiv, Capitala prin deranjul produs ritmului de viata al bucuresteanului comun. Ca si cum nu era suficient ca transportul public din perimetrul imens al Casei Poporului se face cu doar doua linii de autobuze si acestora li s-a deviat traseul pe timpul evenimentului automobilistic. Circulatia este si ea restrictionata, exact in portiunile in care traficul rutier era oricum gatuit. S-au instituit noi sensuri unice, insa doar pentru trei zile, caci pe strazile adiacente traseului nu va mai fi permisa intrarea de astazi pana duminica. Dar intreg traficul e dat deja peste cap de trei saptamani, odata cu inceperea lucrarilor de amenajare a pistei, si va ramane neschimbat pana pe 7 septembrie, cand ultimul bloc de beton va fi demontat, incarcat si dus pe traseul raliului.

O luna de haos


Dupa lungi discutii ale orga­nizatorilor raliului cu reprezentantii Primariei Capitalei, Comisia Tehnica de Circulatie a Muni­ci­piului Bucuresti a decis saptamana trecuta ca traficul rutier sa fie restrictionat in zona intre 15 - 18 august, iar din 19 pana pe 26 august se interzice circulatia pe arterele adiacente pistei. Promisiunile autoritatilor bucurestene ca traficul nu va fi afectat decat in faza terminala a lucrarilor de amenajare s-au dovedit vorbe-n vant, pentru ca haosul rutier a inceput din 28 iulie. Atunci au debutat, pe intreg traseul cursei - Bd. Natiunilor Unite - Str. Izvor - Calea13 Septembrie - Bd. Libertatii -, operatiunile de descarcare si de montare a parapetilor de beton. Acestia delimiteaza pista pe o distanta de circa 50 m, zona de lucru in carosabil fiind semnalizata cu balize si indicatoare. In aceste conditii de trafic, bucurestenii au avut trei saptamani de "acomodare" rutiera, pana la instituirea primelor restrictii serioase.

Restrictii

In perioada 19-26 august se opreste circulatia pe arterele adiacente zonei de desfa­surare a eveni­mentului: Bd. Libertatii - intre Spl. Inde­pendentei si Piata Cosbuc; Calea 13 Septembrie - intre Sos. Pandurilor si Bd. Liber­tatii; Str. Izvor - intre Piata Arsenalului si Str. B.P. Hasdeu; Bd. Natiunilor Unite - intre Str. B.P. Hasdeu si Spl. Independentei; Str. B. P. Hasdeu - intre Bd. Na­tiu­nilor Unite si Spl. In­dependentei; Bd. Unirii - intre Piata Constitutiei si Spl. Independentei; Str. Uranus - intre Calea13 Septembrie si Str. Sabi­nelor; Str. Dr. Stai­covici - intre Str. Dr. Pasteur si Str. Izvor. Lucrarile de demon­tare si incarcare a blocurile de beton care inconjoara circuitul de Formula 3 se vor face in perioada 27 august - 7 septembrie, intre orele 22.00-06.00, si vor fi semnalizate cu ba­lize si indicatoare, mon­tate din 50 in 50 de metri. Masurile restrictive de cir­culatie au cuprins, ine­vitabil, si liniile de trans­port in comun din zona, care functioneaza pe tra­see modificate inca din 15 august, si vor ramane asa pana la sfarsitul lunii.

ARTICOL COMPLET




Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: