Libera concurenta incalcata pe Aeroportul Bacau

Tweet this

-

aero.jpg


de pe aeroport zboara avioane de tip Boeing 737 apartinind numai unei singure companii - celelate firme se pling ca sint nedreptatite - conducerea aeroportului sustine ca de vina este pista, care nu permite decit zboruri limitate cu astfel de avioane - astfel, multi bacauani sint nevoiti sa zboare cu avioane mici pina la Bucuresti, de unde sint imbarcati in cursele cu destinatii europene

Avioanele de tip Boeing 737 au stirnit un adevarat scandal printre operatorii aeronautici deoarece pe pista sint primite doar avioanele unei singure companii. Zboruri cu astfel de aparate apartin firmei Blue Air, iar cursele au destinatie spre Italia.

Motivul restrictionarii acestor aparate este dat de calitatea pistei, foarte proasta, veche si plina de petice, care nu ar rezista unui indice de apasare mare. Printre contestatari se numara compania Tarom, care a operat cu astfel de aviaone anul trecut. Odata cu inchiderea aeroportului, la sfirsitul anului trecut, la redeschidere, avioanele companiei nu au mai fost acceptate, singurele ce pot zbura fiind ale Blue Air, unica firma ramsa in cursa pentru concesionarea aeroportului.

In primavara acestui an, Tarom a inaintat o cerere prin care solicita sa opereze cu Boeing 737 de la Bacau, pe doua rute, spre Italia, dar solicitarea a fost refuzata sub motivul ca aparatele lor sint prea grele. Astfel, zborurile se fac cu avioane mai mici, de alt tip, care au o capacitate de 42 persoane, pe care le transporta la Bucuresti si de aici le imbarca in Boeing-uri spre Italia.

În avantaj, Blue Air au singurele curse cu avioane ce au o capacitate de pina la 180 locuri, direct de la Bacau.

Calitatea pistei alunga operatorii

Conducerea Aeroportului Bacau sustine ca de vina este pista si ca ei nu aleg operatorii preferential. "Pista este cea mai veche din tara, din 1953, si din acest motiv nu putem opera cu avioane de mare tonaj. Cele peste 30 de tone nu mai zboara de la sfirsitul anului trecut, cind aeroportul a fost inchis.

Sintem in situatia neplacuta sa refuzam operatorii din cauza pistei, cum este cazul Tarom sau Wizz Air", a declarat Lucian Sion, director adjunct la Aeroportul Bacau.
El mai spune ca se fac eforturi pentru mentinerea traficului actual. Explica prezenta Blue Air cu avioane mari prin studiul din ianuarie, care a spus ca se poate accepta o aeronava de tip Boeing 737 pe zi. "A ramas Blue Air, care deja opera pe aeroport.

Dupa zece luni, a venit cu cererea si Tarom, ca vrea sa opereze", a precizat directorul Sion.

Dragos Benea nu stie nimic

Dupa ce in campania electorala s-a folosit de aeroport ca pilon central, acum, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, are brusc amnezie. Nu mai stie nimic din ce se intimpla la acolo. "Directorul aeroportului sa ia decizia. Nu eu stabilesc eu cine zboara", a declarat presedintele CJ Bacau. [ consemnat de Claudiu Tanasescu de la Ziarul de Bacau]

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii pana acum»

 1. schnurri said

  am September 18 2008 @ 9:19 am

  Aeroportul din Bacau este ceva unic in lume , cred !N-ati vazut asa ceva !Am zburat iarna trecuta,in preajma sarbatorilor:haos total!Comica a fost situatia impartirii bagajelor:zborul a durat aprox.2 ore,iar recuperarea bagajului 1 ora si 30 min.Inutil sa va povestec”tehnica”!Durata spune totul!

 2. adi said

  am February 21 2009 @ 4:27 pm

  Subscriu!
  Controalele pasagerilor pe acest aeroport depasesc limita rabdarii si imaginatiei !!! In plus, am avut surpriza ca dupa acest control ultraamanuntit sa nu mi se inapoieze cartea de identitate, iar cand am cerut explicatii, mi s-a spus : Dupa 20 min. de rascolit degeaba prin propriile lucruri, un alt pasager a venit sa inapoieze documentul, care ii fusese aruncat printre bagaje… Credeti ca cineva si-a cerut scuze pt. incident? Dimpotriva, vina era a mea, pt. am avut nesimtirea sa ma prezint la aeoportul in cauza cu jacheta neagra….la fel de neagra era si a celeilalte persoane. Pentru senzatii tari, va recomand cu toata increderea aeroportul INTERNATIONAL din Bacau!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: