CFR- Sucursala Galati a iesit din executare silita

Tweet this

Caile Ferate Romane – Sucursala Galati s-a salvat de la executare cu ajutorul unei actiuni in instanta, dupa care si-a achitat si datoriile catre Electrica. Societatea era la un pas sa se vada cu spatiile scoase la vinzare, dupa ce a acumulat catre Electrica datorii de nu mai putin de 11.088.677,19 lei, contravaloarea facturilor neplatite.

Pe linga aceasta suma, CFR mai avea de platit in primavara anului acesta peste 180 de lei cheltuielile de judecata, de executare si onorariul executorului judecatoresc. Dupa ce in martie CNCF "CFR" SA – Sucursala Galati a primit instiintare a popririi pe contul unitatii de la banca, societatea a apelat la Judecatoria Focsani pentru a scapa de executare silita in favoarea Electrica. "Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit. Atit sediul unitatii noastre, cit si al tertului poprit se afla in Bucuresti", arata CFR in cererea de chemare in judecata. Mai mult decit atit, societatea a sustinut ca nu a fost instiintata de actiune, astfel incit executarea silita trebuie oprita. Ulterior introducerii actiunii la Judecatoria Focsani, CFR a aflat si ca mai toate spatiile de care dispunea in judetul Bacau, Galati, dar si Vrancea, vor fi scoase la vinzare. "Executorul nu a precizat ca a luat masura inscrierii acestora in cartea funciara. Imobilele apartin Statului Roman", s-a scuzat CFR. Cu toate acestea, de frica ca va pierde restaurantele, farmaciile, apartamentele, magazinele mixte, precum si alte imobile pentru care lua chirii frumoase, CFR a achitat creditul restant, astfel incit instanta a luat act ca actiunea a ramas fara obiect.

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: