Pasagerii de pe aeroporturile britanice, amprentati de anul viitor

Tweet this

Toti pasagerii din Marea Britanie vor fi supusi unei proceduri de amprentare la aeroport, incepand cu anul viitor, informeaza ziarul britanic "Mail on Sunday", citat de publicatia rusa "Zavtra". Agentia Vamala a Regatului Unit a informat presa ca va anunta toate aeroporturile din tara in scopul indeplinirii tuturor procedurilor necesare introducerii dactiloscopiei.


Autoritatile au planificat introducerea dactiloscopiei si deschiderea unui nou terminal la aeroportul Heathrow, in luna martie a acestui an, sustinand ca aceasta procedura va spori securitatea zborurilor si va usura traficul pasagerilor pe teritoriul aeroportului. Ulterior, insa, aceasta masura a fost amanata.

Reactionand la decizia autoritatilor, reprezentantii unei comisii britanice care militeaza pentru libertatea accesului la informatii au declarat ca introducerea acestei proceduri ar putea intra in contradictie cu Legea pentru protectia datelor personale. Ei sustin ca fotografierea pasagerilor este o masura suficienta pentru asigurarea securitatii zborurilor. Cei de la Ministerul de Interne sunt de alta parere. Ei spun ca procedura fotografierii nu poate oferi nici o garantie in identificarea pasagerilor, facilitand accesul teroristilor sau al imigrantilor ilegali in avion.

http://ziua.net/news.php?data=2008-07-28&id=10032

 
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: