Banner

Proprietarii care au platit la timp intretinerea , nu pot fi obligati sa suporte penalitatile generate de vecinii lor rau-platnici

Tweet thisReclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu:


Proprietarii care au platit la timp intretinerea , nu pot fi obligati sa suporte penalitatile generate de vecinii lor rau-platnici

Tweet this
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


1 Comentariu pana acum»

 1. TD said

  am January 5 2009 @ 6:57 pm

  Buna ziua!
  Sant complet de acord cu raspunsul pe care l-ati dat anterior doamnei, si nu vreau sa-l contrazic cu nimic. Vreau doar sa fac cateva precizari pentru ca raspunsul dvs l-a printat cineva si l-a pus in cutia postala a administratorei blocului nostru, iar eu ma ocup (in timpul liber) de cativa ani de dezvoltarea unei aplicatii software totale pentru Asociatiile de Proprietari. Din pacate nu am realizat nici jumate din ce mi-am propus.

  1) In legatura cu explicatiile de pe chitante:
  Sant de acord ca trebuie specificat foarte bine pe chitante pentru ce se face o plata (luna daca este cazul neaparat), dat nu trebuie sa se ajunga nici sa se scrie multe explicatii si nici sa fie emise multe chitante. Iar de la un punct incolo prin program s-ar putea face o distributie oricat de avansata a incasarilor pe baza unor formulare completate de fiecare locatar, care sa stabileasca profilul distributiei (pe luni restante sau penalizari, fonduri etc) – lucruri stabilite la nivel de Ap sau Asociatie.
  Ar trebui emise chitante pentru fiecare fond important.
  Problema apare atunci cand sant multe fonduri si cand se fac incasari partiale. La plati e lafel.

  2) Nici noi nu ne-am transformat in Asociatie de Proprietari.
  Din cate am inteles eu nu ne-am transformat pentru ca am avut mereu probleme cu dosarul. Ultima oara se pare ca motivul a fost ca nu puteau fi identificati restantierii care trebuiau sa plateasca restul de datorie ramasa la RADET. Deci cu toate ca legal poate ca nu mai exista conceptul da Asociatie de Locatari eu ma gandesc ca totusi facem un serviciu locatarilor platindu-le facturile si nu stiu daca exista vreo lege care sa interzica cuiva sa dea niste bani de buna voie cuiva, si intamplator noi cu acei bani platim facturile, si taxele.
  Un alt motiv pentru care nu ne-am transformat este ca blocul nostru nuprea are reprezentanti – la sedinte nu vine mai nimeni, si nu puteam sa identificam un comitet de bloc si/sau alte treburi necesare la dosar, pentru ca mari discutii (scandaluri) sigur ar fi aparut.

  3) Si la noi in bloc sa stabilit ca sa platim toti datoria ramasa la RADET (cu datornici necunoscuti). S-a impus luarea unei hotarari pentru ca altfel am fi ramas, fara caldura cel putin.
  Blocul l-am preluat in 2005 cu mari datorii la RADET. Pe restantieri i-am cocosat – au contestat restantele ramase de la vechiul administrator si cercetand in urma am gasit ca restantele lor erau si mai mari. Ei bravo lor ca au reusit sa plateasca tot ce le-a fost calculat (unii au avut sute de milioane datorie si nu sant prea bogati), dar RADETul ne-a pus in fata de platit si restante si penalizari care nu au fost puse pe liste cu multi ani in urma.
  Deci sant de acord ca ar fi trebuit sa contribuie la achitarea acestei datorii doar cine doreste. Ma gandesc ca multi ar fi vrut, ca sa nu ramana fara caldura. Intotdeauna am fost de parere ca unele cheltuieli ar trebui sa fie optionale, ca sa plateasca doar cine-si permite. Si sant unii care-si permit si n-ar da un ban pentru nimic.
  Deci lucrurile astea ar trebui puse pe liste, si cine vrea sa plateasca bine, cine nu, nu. Noi am redistribui lunar diferenta pana s-ar strange suma.
  La blocul nostru din fericire, din cate am inteles, am mai avea de platit doar acum in Ianuarie si rata pentru Decembrie a acestei datorii la RADET si am scapa de ea. Cred ca 98% din locatari sunt la zi cu ea.

  Cred ca o sa mai iau legatura cu dvs ca sa clarific unele lucruri.
  Un an bun plin de succese pentru toata lumea!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: