Banner

Branza topita DEL de la Delaco contine aport excesiv de…FOSFOR !

Tweet this

branza topita cu aditiviUn scandal care sta sa izbucneasca este intentia Guvernului de a include in programul Laptele si Cornul [ care este un program preluat de PNL de la PSD si continuat nu datorita grijei pentru copii si datorita profiturilor spectaculoase care se pot realiza de catre baietii destepti care roiesc in jurul politicienilor ] , livrarea catre copii din scoli si a ...branzei topite!
Bun, insa cum facem sa le dam la copii niste alimente, sanatoase , FARA EURI SI CHIMICALE ?
Adica eu ca parinte refuz sa fiu de acord ca, copii mei sa fie otraviti in scoli cu tot felul de produse, pline de E-uri, Fosfor si ale nebunii de substante chimice care vor duce la cancer si alte boli pentru copii mei, astfel incat din punctul meu de vedere, mai bine copii pleaca de acasa cu sandvis facut de parinti decat sa fie folosit pe post de cobai sau sursa de profit pentru vanzarea unor produse chimice.
Ce imi este ca mananca aracet sau branza topita cu chimicale ? Haideti sa ne opunem intoxicarii premeditate a copiilor nostri; Daca de noi nu ne pasa si alegem sa mancam si bem toate otravurile care se vand in  hipermarketurile din Romania, macar pentru copii nostri sa ne opunem sa-i transformam in viitori suferinzi , pentru ca nu am stiut sa spunem NU  acestor incercari guvernamentale de a ne prosti cu asemenea...darinicii !

Iata de exemplu, asa cum a scris Cristina Calin de la Jurnalul National, in excelenta serie " ce bem , ce mancam" , ce contine branza topita Del de la Delaco! Atentie la faptul ca, eu nu invinovatesc fabrica, insa pur si simplu spun ca AVEM DREPTUL SA STIM CE CONTIN ACESTE ALIMENTE SI, SA PUTEM ASTFEL ALEGE IN CUNOSTINTA DE CAUZA daca dorim sa nu sa cumparam aceste otravuri ! Facute sa tina si cate 4-5 ani ! Mai mult decat electrocasnicele !

Produsul se afl? la standul de brînzeturi, îns? are în compozi?ie ?i gr?simi vegetale a c?ror natur? nu o cunoa?tem. Nu ni se spune nici compozi?ia ?uncii.

Del ?unc? este un preparat alimentar pe baz? de gr?simi vegetale ?i proteine din lapte, cu un con?inut de gr?simi raportat la substan?? uscat? de 45%. În compozi?ia lui intr?: "Ap?, brînzeturi, gr?simi vegetale, zer praf, ?unc? 4,5%, proteine lactice, s?ruri de topire (fosfa?i E 450, polifosfa?i E 452, E 339 fosfa?i de sodiu), acidifiant (acid citric E 330), stabilizatori (caragenan E 407, gum? guar E 412)".

ANALIZ?.
Produsul analizat intr? în gama brînzeturilor topite, cu profil nutri?ional dezechilibrat, cu un exces de gr?simi de origine vegetal? din surse botanice nedeclarate, dar ?i de origine animal?, cu efect aterogen, provenind din brînzeturile utilizate. Din aceast? cauz?, densitatea energetic? a produsului este foarte mare, avertizeaz? profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercet?ri Alimentare. Aditivii utiliza?i la fabricarea brînzei aduc un aport excesiv de fosfor ?i sodium, care împiedic? fixarea calciului în oase ?i în acela?i timp au alte efecte nedorite asupra s?n?t??ii. În timp se poate ajunge la osteoporoz? sau la depuneri anormale de calciu (cioc de papagal). Stabilizatorii, caragenan E 407 ?i guma guar E 412, pot produce, în cazul unui consum ridicat, probleme ale tractusului intestinal. Mai mult, E 407 poate declan?a ulcer ?i cancer. Guma guar este o substan?? care genereaz? balon?ri, grea??, crampe, astm, eczeme sau alergii.
Ar fi fost necesar ca produc?torul s? specifice care sînt ingredientele utilizate pentru ?unc?, deoarece este cunoscut c?, în industria alimentar?, aceasta nu este folosit? ca atare.

CONCLUZII. Produsul analizat nu este indicat supraponderalilor ?i obezilor, copiilor, adolescen?ilor, femeilor îns?rcinate ?i care al?pteaz?, suferinzilor de osteporoz?, de maladii hepato-renale, de hipertensiune, suferinzilor de dislipidemie, celor cu hipertrigliceridemie, celor cu afec?iuni cerebro ?i cardiovasculare, celor cu sindrom metabolic. Persoanele cu intoleran?? la lactoz? vor testa în prealabil produsul, pentru a vedea care este reac?ia organismului.

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com




Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa: iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


1 Comentariu pana acum»

  1. Yull said

    am August 20 2008 @ 2:51 pm

    Un singur aspect – aproape orice branza are continut mare de grasime raportat la s.u. (substanta uscata). Branzeturile frantuzesti pot atinge pana la 50-55%. Banala telemea poate avea 35-40% (daca nu e prea imbibata de apa) asadar un profil dezechilibrat cu grasimi animale aterogene.

    In rest, branza topita de mai sus parca e de sinteza absoluta.

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: