Banner

PSD-ul a fost vedeta alegerilor europarlamentare

Tweet this

Cred ca cea mai buna pozitionare la alegerile din 25 nov. 2007 a avut-o PSD, iar faptul ca se afla la doar 7 procente in spatele PD-ului, cel putin pentru mine constituie o mare supriza.
Surpriza  vine din faptul ca,  in contexul in care PD-ul are o locomotiva extraordinara in persoana Presedintelui Basescu , au o omniprezenta in mass-media, raportat la PSD, partid care a fost sinonim cu coruptia , care este macinat de framantari interioare.
Cred ca scorul obtinut de PD, de numai 29 % este o infrangere defapt , si un semnal de alarma in perspectiva alegerilor generale din 2008. Poate ca PD pierde extrem de mult chiar din cauza asocierii excesive cu Traian Basescu.Faptul ca lumea nu s-a inghesuit sa voteze la referendumul promovat de Presedinte, demonstreaza faptul ca, deja mesajul electoral al Presedintelui, si tonul agresiv al mesajului acestuia, nu mai este pe placul actualei generatii, care prefera sa se investeasca de catre politicieni mai multi bani in serviciile publice, decat in referendumuri. Este o mare diferenta intre data referendmului purtat pentru demiterea Presedintelui, atunci cand PD-ul a avut momentul sau de glorie, la circa 43 % din optiunile de vot, si faptul ca acum se afla la jumatate din cota de popularitate pe care o avea acum cateva luni de zile.
 Asta pentru ca, in ciuda gafelor uriase facute de exemplu de ministrii PNL, totusi  acesta a obtinut 15 % din voturi, iar o alianta a PNL-ului cu PSD si cu UDMR ar duce la infrangerea PD-ului la alegerile generale din 2008.
Ca atare, cred ca in mod surprizator PD-ul se afla intr-un moment la care trebuie sa decida ce are de facut ca sa recupereze diferentele optiunilor de vot , sau sa piarda si mai mult.In general politicienii trebuie sa abandoneze discursurile violente si atacurile virulente, si sa se concentreze pe atragerea atentiei votantilor asupra reusitelor . Pentru ca oamenii vor vota cu siguranta in 2008, partidul care va si demonstra ca vrea sa faca ceva pentru ei, adica partidul care va investi in cresterea calitatii serviciilor publice, sigurantei sociale si economice. Parerea mea este ca, electoratul din Romania, incepe sa voteze dincolo de culoare politica, atasandu-se de politicienii despre care vor simti si vor vedea ca fac ceva pentru ei. Nu cred ca mai impresioneaza pe nimeni actele de coruptie sau gafele politice, pentru ca gafe si coruptie se gasesc in toate partidele; insa cei care vor demonstra ca vor sa faca ceva pentru noua generatie, nu doar pentru pensionarii din Romania, aceia vor castiga alegerile. Oricum, in acest moment, daca aceste clasamente actuale s-ar pastra in Romania si la alegerile din 2008, cred ca vom trai o noua experienta PD-PNL, si ma refer aici la alianta lor initiala si actuala balacareala in care au ajuns sa se scalde, pentru ca la asemenea scoruri electorale, pentru guvernare, va trebui facuta o noua alianta .
In final cred ca mai exista un castig al acestor alegeri : faptul ca deja incep sa se cearna partidele mici, iar ca dovada in acest moment in Romania avem trei forte politice : PD, PSD si PNL. Restul sunt partide care vor sfarsi inghite de partidele mari sau vor fi eterne remorci ale celor mari.
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: