VRAJITORUL ajuta la demascarea fraudelor

Tweet this

Softul de identificare a persoanelor fizice si companiilor din Romania, www.vrajitorul.eu isi arata pe zi ce trece utilitatea, utilizatorii lui fiind ajutati in timp real sa identificare tentativele de frauda.
Este un instrument util, usor de accesat si aflat la indemana oricarui utilizator de internet din Romania, plata pentru creditele de acces putand fi efectuata direct din fata calculatorului, prin sistemul e-payment. Merita sa alegeti sa fiti informati, in loc sa asteptati sa vi se intample tot felul de drame sau sa riscati sa ajungeti victimele unor escroci.
Ne bucura faptul ca utilizatorii ne trimit mesaje, ne marturisesc modul in care au fost ajutati de informatiile cuprinse in Vrajitor, si astfel noi, cei care am dezvoltat acest program, avem satisfactia umana a muncii noastre.
Urban Iulian
Va prezentam mai jos doua asemenea cazuri

Frauda facuta de un angajator

" Sunt C.N. si vreau sa va multumesc pentru faptul ca, m-ati ajutat pe mine si alti fosti colegi ai mei de munca, sa demascam un caz de frauda si furt de identitate savarsit de fostul meu angajator . In mai 2007 m-am dus la interviu la o firma de constructii din Soseaua Giurgiului, al carei patron ne spunea ca are de ridicat vreo 4 case si ca nu gasea angajati. Am fost la interviu impreuna cu alti 5 concetateni ai mei din comuna Brosteni; angajatorul ne-a spus ca vom lucra cu materialele clientului si ne-a spus ca nu ne angajeaza decat daca vede ca suntem oameni seriosi, si cum ne promitea 700 euro pe luna, ne-a convins sa-i aducem copii de pe contractele noastre de proprietate ale casei, copia ultimei facturi de la energie electrica si ne-a retinut in original cartile de identitate vreo 7 zile cat zicea el ca dureaza sa inscrie contracte la Inspectia Muncii. Ne-a mai spus ca sa nu mergem la Inspectia Muncii sa completam nu stiu ce formulare, sa-i semnam fiecare din noi cate o imputernicire lui personal sa ne reprezinte. Am lucrat la acest nemernic vreo 2 luni de zile , pana ce am vazut ca nu primeam nici un ban, ca era neserios si am plecat de la el. La inceputul lunii octombrie am primi acasa atat eu cat si concetatenii mei o scrisoare de la Banca Comerciala Romana, ca trebuie sa platim niste rate restante la un credit. Cum tot primeam pe e-mail informatii despre Vrajitorul, am accesat programul si cand mi-am bagat CNP-ul in baza de date m-am inverzit : eu si prietenii mei care lucrasem la escrocul din Bucuresti, figuram in calitate de giranti la un credit luat de firma acestuia, si eram chemati la banca sa platim 75.000 euro pentru ca patronul luase banii si nu dadea semne ca ar vrea sa plateasca ceva.
Ne-am dus toti la banca , unde ni s-a spus ca in baza imputernicirilor semnate fostului angajator acesta venise la banca, cu buletinele noastre in original si cu actele caselor noastre, si ne facuse fara voia noastra giranti ; am fost indrumati la Politie unde am depus plangere penala impotriva acestuia si acum speram sa se rezolve totul, pentru ca noi nu ne-am dat acordul si toata mirsavia s-a facut fara voia si stirea noastra.Multumim Vrajitorului."

Escrocherie cu adeverinte false de venit

" Ma numesc CD si lucrez ca ofiter de credit la o banca romaneasca, mai exact la o sucursala a acesteia din Militari, Bucuresti. Datorita faptului ca am accesat site-ul www.Vrajitorul.eu am reusit sa demasc o tentativa de frauda pusa la cale de o firma din Calarasi ; In perioada 7-13 octombrie 2007 mai multi indivizi s-au prezentat la noi la banca sa ceara credite de consum, posedand adeverinte de salariat de la un angajator din Calarasi. Suspect era faptul ca, salariile indicate in adeverinta de salariu, erau foarte mari raportat la nivelul mediu salarial si mai ales la segmentul industrial in care activa firma respectiva. Primul solicitant a si primit credit de la un coleg al meu, insa cand am vazut ca incep sa vina mai multi solicitanti, m-am gandit sa il intreb pe unul din ei, de ce nu se duc la sucursala bancii noastre din Calarasi. Raspunsul lui a fost unul evaziv, ca el de fapt  sta mai mult in Bucuresti si ca este mai usor sa ia credit de aici. Intrucat nu figurau cu restante la biroul de credit,  totusi am zis ca este bine sa mai fac verificari. Am sunat la sucursala bancii noastre din Calarasi si am intrebat daca cunoaste cineva firma , insa nimeni nu auzise de ea, nu aparea in incidenta bancara.
Eram parca decis sa semneze dosarele de credit, insa in ultimul moment am zis sa verific firma angajatoare si pe site-ul www.Vrajitorul.eu. Mare inspiratie am avut , intrucat  am vazut ca firma  din Calarasi isi depusese cerere de lichidare judiciara la Tribunalul Calarasi in 13 octombrie 2007, iar administratorul acesteia, mai detinea inca doua firme , una aflata tot in faliment si alta in stare de dizolvare .
Era clar ca adeverintele de venit erau date in fals, astfel incat am sesizat Politia. Cand indivizii au venit sa semneze actele finale la dosarul de credit, i-am asteptat impreuna cu lucratorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, si cand au fost incoltiti, au spus de fapt ca ei erau trimisi sa contracteze creditele, care ermau sa fie incasate de catre administratorul firmei din Calarasi, iar ei s-ar fi ales din afacerea ilicita, cu 20 % din castiguri. Cum nu avea bunuri , executarea silita impotriva lor ar fi fost lipsita de rezultate, insa patronul firmei ar fi luat peste 90.000 euro, si am inteles ca era dat deja avans la un Audi din acesti bani.
Consider ca www.Vrajitorul.eu este un instrument extrem de util si eficient in activitatea bancara, iar impreuna cu informatiile furnizate de Biroul de Credit, putem obtine rezultate foarte bune in munca noastra, mai ales in ceea ce priveste nivelul de preventie a fraudelor din domeniul creditelor de consum.
Folositi cu incredere Vrajitorul!"
 
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


2 Comentarii pana acum»

  1. Emanuel said

    am March 31 2008 @ 11:45 am

    Deocamdata am vizitat doar site-ul si il gasesc intr-adevar foarte util. Urmeaza a crea un cont, avand in vedere ca am o afacere mica si nu pot risca pierderea putinilor bani agonisiti din afacere, bani pe care ii rulez in continuare. Cu toate acestea sunt curios daca nu au existat probleme privind dezvaluirea publica a informatiilor referitor la firmele care apar pe site, a situatiei lor, etc. Va multumesc!

  2. CRISTOREANU said

    am October 8 2008 @ 3:05 am

    Ce demn se crede dobitocul de mai sus,daca ai vazut ca frauda nu avuse loc inca puteai frumos sa arati ca actele aduse sunt oarecum intr-o lumina proasta si sa respingi creditul nu sa bagi oameni la puscarie ca nu din bani tai ai dat,sunt deacord in neacordarea creditului dar nu sunt deacord sa bagi omu la puscarie pt asta,la cati bani fac bancile in romania mai merita si cate o teapa.BNR-UL nu ne protejeaza pe noi de banci ci pe banci de noi.Chiar as dori sa imi dea un raspuns dobitocu asta exagerat,ce ai castigat?macar te-a premiat banca?Te-a premiat pe dracu!

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: