250.000 ron cheltuiti de Ministerul Public pana acum in cazul Elodia cu rezultate zero

Tweet this

Pana la acest moment , in cazul Elodia, Ministerul Public a cheltuit circa 250.000 ron, majoritatea banilor fiind cheltuiti pe expertizele realizate in dosar, iar rezultatele intarzie sa apara. Mai mult de atat, dupa ce initial procurorii il urmareau pe politistul Cioaca, acum au recunoscut ca nu detin probe concludente si pertinente impotriva acestuia, astfel incat au decis sa urmareasca si alte piste , care la randul lor comporta " alti suspecti".
Ca atare, pana acum in dosar cu urmarirea unui singur suspect s-au cheltuit 250.000 ron, deci daca mai apar inca doi-trei suspecti, reusim sa cheltuim 1.000.000 ron, adica zece miliarde de lei vechi, iar societatea civila spera sa se obtina si rezultate, sa vada cazul dus in fata judecatorilor.
Banii cheltuiti pana acum au urmarit tot felul de ipoteze, sesizari a anonime, probe plantate de televiziuni care isi doresc sa aiba in continuare ce sa dea la stiri si ce sa dezbata in talk-show-uri, iar astazi am vazut ca un detinut de la Timisoara, "indica misterior" anchetatorilor sa caute in abatorul din Timisoara , intrucat sigur vor gasi acolo cadavrul avocatei din Brasov; la cate carne este in abator si la cat costa o expertiza ADN cred ca aceasta ancheta va deveni una dintre cele mai scumpe din istoria Ministerului Public.
Daca maine o sa sune la Parchet un dement sa spuna ca se gasesc probe despre acest caz in minele de uraniu din Africa de Sud, probabil ca se va merge si acolo sa se cerceteze, insa nu stiu care sunt principiile financiare dupa care functioneaza o asemenea ancheta, pentru ca Ministerul Public poate sa ajunga un sac fara fund, in jurul caruia roiesc experti care castiga sume uriase de bani din expertize de tot felul, iar rezultate nu apar.
De exemplu in dosarul Flota, unde in toti anii de ancheta s-au cheltuit circa 4 milioane de euro, rezultatul anchetei a fost ca .... nu exista vinovati ! si exista si alte sute de asemenea exemple, iar in zilele noastre, sa fii agreat ca expert de catre Ministerul Public este o afacere notabila care iti asigura profituri uriase. Iar anumiti experti deja se plang ca exista "filiere" pe care sunt favorizati anumiti experti care iau expertizele grase, iar cei micuti culeg doar firimiturile sau nimic!
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


1 Comentariu pana acum»

  1. Hrisant said

    am November 8 2007 @ 1:06 am

    Si toata risipa asta financiara pentru ca nu avem sistemul de judecata interbelic al curtii cu juri…

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: