Banner

TEAPA NIGERIANA – ataca din nou Romania

Tweet this

Pe fondul cresterii informatizarii societatii romanesti, incep sa apara noi forme, extrem de evoluate de frauda , unele fiind reluari ale unor tentative de frauda care exista inca de acum 10 ani de zile, escrocii mizand exact pe faptul ca, lumea uita, sunt preocupati cu problemele zilnice , si nu in ultimul rand, vizand amatorii de imbogatire rapida, dezamagiti ca a mai trecut o duminica si nu au castigat potul cel mare la Loterie. S-a constatat in ultima vreme o reluare intensificata a incercarilor unor grupuri infractionale nigeriene de a atrage in diverse escrocherii internationale institutii de stat si societati comerciale din Romania, cu deosebirea ca, in prezent aceste scrisori sunt trimise prin e-mail pe adresele conturilor utilizatorilor persoane fizice din tara noastra.
Se pune accent pe naivitatea unor persoane de varta a doua dar nu sunt ignorati nici tinerii , care sunt facuti sa creada ca vor intra in aventura vietii lor , in urma careia vor deveni bogati si celebri; se aleg in schimb cu unele din cele mai mari drame care isi puteau inchipui ca aveau sa le traiasca.Tot ce trebuie sa faca destinatarul scrisorii nigeriene este sa deschida, cu cateva sute de dolari, un cont la o banca din Niger, Sudan, Rwanda. Banii sunt incasati prompt de catre autorii scrisorilor nigeriene, care folosesc aceste gen de "finantare" pentru trafic de arme si droguri. Hackerii "clasici" sunt cei care sparg site-urile unor institutii oficiale sau ale unor firme mari, obtin informatii compromitatoare sau cu caracter secret, dupa care recurg la santaj.
Interesant este insa faptul ca, exista pareri autorizate care sustin faptul ca, de fapt in spatele acestor scrisori nigeriene, care sunt trimise acum in 2007, s-ar afla hackeri romani, care au reinventat acest tip de frauda, folosind firme off-shore prin intermediul carora incaseaza banii de la cei pagubiti.
Astfel, pe adresele unor firme, institute de cercetare si persoane particulare din majoritatea judetelor tarii, au sosit mesaje din partea unor pretinse persoane din Nigeria, care pretind ca sunt functionari ai Guvernului sau ai unor companii importante din aceasta tara, asa cum relata pe larg si Curierul National.

De regula, scrisorile, faxurile, e-mail-urile contin propuneri de implicare in transferarea prin conturi romanesti a unor sume cuprinse intre 20 si 175 milioane USD, in schimbul unui comision de 20%. Mesajele sunt semnate de persoane fictive nigeriene, cum ar fi: Amos Okins, Kelvin Smith, Salisu Abrahim Gwarzo, Gabno Jos, Alhaji Abubakar Atiku Bagudu, John Kabba, Kayode Odeku, Phillips Asidu, Jubril Danladi, dar si de altele care ar avea afaceri cu firme din Nigeria: Mayor Ike - Togo, dr. Kofi Martins - Ghana, John Rashid, Major Ibrahim Sadya, Ego-ebo Michael, Samuel Coker, Johnson O. Kakulu - Siera Leone, Idioma Mike Adams - Noua Zeelanda, Williem Jefferson Motlabhane - Africa de Sud sau chiarsi din Coasta de Fildes, ori Etiopia.  De mentionat ca aceste persoane nu au fost niciodata in Romania.
Schema utilizata este in general aceeasi cu mici diferente privind provenienta banilor (mostenire, sume ce urmau a fi utilizate pentru plata unui serviciu care din anumite motive nu au mai fost virate in contul firmelor respective, suprafacturarea unui contract extern) si a persoanelor care expediaza scrisoarea (de regula functionari sau fosti functionari in banci, ministere).

Planul consta in contactarea agentilor economici, carora le sunt solicitate: numele, adresa, telefonul si faxul firmei, numele si numarul contului, pe care sa le puna la dispozitie pentru efectuarea transferului, precum si o suma de bani anticipat pentru plata comisioanelor bancare ale transferurilor bancare propuse.

De asemenea, sunt frecvente cazurile cand persoanele sunt invitate in Nigeria pentru perfectarea formalitatilor de transfer valutar, ocazie cu care de fapt se intentioneaza jefuirea acestora si chiar periclitarea integritatii fizice.
Atac la cont - Revine teapa pe mail
De ceva vreme, e-mail-urile abonatilor la diferitele retele de Internet sunt bombardate cu mesaje cunoscute drept "Scrisoarea Nigeriana" Impropriu denumita am spune pentru ca, de fapt, asemenea mesaje vin cam din toate tarile din centrul Africii. Prin mail se cer date confidentiale ale contului bancar. Se pare ca romanii au fost rezervati in a furniza astfel de date pe Internet.

In urma cu doi ani, un nou tip de inselaciune a aparut pe Internet. Cunoscuta drept "Scrisoarea Nigeriana", expeditorul solicita date privind contul bancar, codul pin al cartii de credit sau pur si simplu ajutorul destinatarului in deschiderea unui cont in valuta.

PAGUBA. Unii dintre afaceristi au picat in plasa, si la scurt timp dupa aceea s-au trezit cu o adevarata paguba. Conturile bancare au fost golite. Dupa o perioada de acalmie, "Scrisoarea Nigeriana" revine in forta, mail-urile romanilor, si nu numai, fiind bombardate de astfel de mesaje.

Mai grav este faptul ca tepuitorii se folosesc de date si sigle ale unor banci sau firme de brokeri pentru a deveni cat mai credibili. Politistii romani sustin ca, pana in prezent, anul acesta, nu s-a depus nici o plangere in acest sens sau ca cei tepuiti au fost atat de rusinati de ce au patit, incat au preferat sa nu depuna o plangere.
 
"Anul trecut am inregistrat o singura plangere a unui om de afaceri roman care a fost inselat cu 10.000 de dolari", sustine un ofiter de la Combaterea Crimei Organizate si Antidrog.

"Unele mail-uri solicita ajutor in deschiderea unor conturi in valuta in care urmeaza sa se vireze o importanta suma de bani de ordinul zecilor de mii de dolari, urmand ca acela care deschide contul sa primeasca un comision substantial.

PRETEXT. Expeditorul se da a fi dintr-o tara africana in care este posibila izbucnirea unui razboi civil. De aceea ar avea nevoie de ajutor pentru transferul banilor. Expeditorul cere destinatarului deschiderea unui cont in valuta si pastrarea secretului privind operatiunile ce urmeaza a fi facute.

Pentru deschiderea unui cont, orice banca solicita depunerea unor sume destul de consistente, in general minimum 1.000 de euro. Apoi datele privind contul sunt transmise "solicitantului" inclusiv parola si alte date secrete. Facand acest pas, contul abia deschis cu 1.000 de euro se goleste in doi pasi si trei miscari, astfel teapa fiind gata", spune ofiterul antidrog.

"Se pare ca in lume au fost oameni de afaceri care au fost tepuiti si cu sume de ordinul milioanelor de dolari", a mai adaugat ofiterul.
 
Reclamati abuzurile la adresa iulian.urban@gmail.com

Redirectioneaza 2% pentru Asociatia www.asistentapentruconsumatori.ro


18 Comentarii pana acum»

 1. un roman said

  am November 15 2007 @ 2:18 am

  “infractorii” folosesc si alte modalitati , am sa va trimit unul din e-mail-urile lor pe adresa de mail….in plus ca sa devina cat mai credibil te si contacteaza, evident cu nr privat

 2. SERBAN said

  am May 17 2008 @ 9:32 am

  Va dau eu nr de tel al unui tepuitor nigerian,care a in cercat sa ma insele si pe mine,dar nu a reusit.
  Nr lui este:+2347085237340 si se prezenta sub numele Audu Garuba.

 3. tina said

  am February 13 2009 @ 9:22 pm

  Am primit si eu recent( 10 feb.2009) o astfel de oferta care arata astfel:
  Hello FriendTuesday, February 10, 2009 5:50 PM
  From: “Audu bello” Add sender to Contacts To: audubelllo@live.fr
  MR.AUD BELLO BANK OF AFRICA.
  OUAGADOUGOU -BURKINA FASO.
  REQUEST FOR URGENT ASSISTANCE.
  Reply to:audubelllo@live.fr

  Hello Friend

  This message might meet you in (utmost surprise),however,it’s just my urgent need for foreign partner that made me to contact you for this transaction.I am a banker by profession from Burkina faso in west Africa and currently holding the post of Director Auditing and Accounting unit of the bank.I have the opportunity of transfering the left over funds($6million)our bank deceased customer late Mr.Raymond Beck who died on (Egypt Air Flight 990)along with his family on a plane crash below.
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/502503.stm.
  Hence i am inviting you for a business deal where this money can be shared between us in the ratio of 50/40 while 10% will be mapped out for expenses.If you agree to my business proposal.further details of the transfer will be forwarded to you as soon as i receive your return mail.
  Respectfully
  yours
  Audu bello

  —————————————————————–
  Find the home of your dreams with eircom net property
  Sign up for email alerts now http://www.eircom.net/propertyalerts

  Mai, capete patrate ,nu s-a oprit caruta la noi

 4. florin said

  am July 14 2010 @ 7:36 am

  un roman a fost inselat cu 10.000 de dolari (sau euro) am citit mai sus, cum se poate una ca asta? ori omul ala chiar e prost, ori a facut bani asa de usor la viata lui( escrocherii) incit 10.ooo erau apa de ploaie……sa inteleg ca il batea gindu sa dea marea lui lovitura cu 10.000 de dolari?…..revin: se vede ca asa si-a facut averea prin tunuri,ce-i fi crezind el ca gata se imboggateste..!?

 5. clara said

  am November 29 2010 @ 10:38 am

  a mai aparut unul”Dan Maha” din Burkina Faso-Ouagadougou,”reprezentant al bancii West Africa din Burkina Faso”,dar….sunt bune si informatiile pe internet,asa ca ATENTIE ,voi cei care sunteti creduli ,am sa va trimit si scrisoarea lui,i-am raspuns,am intrat in “jocul lui “si vedeti raspunsul,oricum a doua oara nu-i raspund,au tupeu,chiar de la a2 a scrisoare vrea date personale,oriicum au un tupeu fantastic
  My Name is Mr.Dan Maha, I am from Burkina Faso, a Burkina be by nationality, in West Africa, working with Bank of Africa, I am the Audit and Accounts director in the foreign remittance department of the bank, B.O.A, I am married with 3 children. My address, Plot 24 Rue 6, Ouagadim 2000, in Ouagadougou . Do inform me of any other information you shall like to know concerning my person Actually I got your impressive email through the search I made when I was looking for a reliable person that can assist me in this transaction.

  Anyway, I am very happy about your quick response. I contacted you and what do I want you to, if this endeavour does not require a foreigner, I don’t think I need a second Party. I can single handily do it alone. I know that you might be wondering why I have decided to trust you with this huge sum but the truth is that I need you to pull out this money before our corrupt government will confiscate it and use it for their selfish interest. I know also that you will be amazed at the level of trust that I am willing to place in a person that I have never seen nor spoken.

  However, I need your assistance as foreign to join me and pull this fund from this bank where I’m working because it has been a long and nobody came up for the claim, so I want your acceptance to assistance me in this transaction. Now, I am assuring you that this endeavour is 100% safe as long as you will maintain the absolute confidentiality it requires and follow my instructions technically as I am still serving in the bank and would not like anything that would jeopardize my devoted years of service with the bank. Based on this ,(I WANT TO RECEIVE YOUR TOTAL ACCEPTANCE TO ASSIST ME CONCLUDE THIS DEAL) On the contrary, upon your full acceptance and devotion in assisting me conclude this transaction, I swear and promise to do all in my power and reach to make sure we conclude this transaction very smoothly and the fund gets transfer into your account in your country. Please Take Note, and keep it secret in your mind because I am still working in this bank now.

  I look upon this fortunate opportunity as a divine intervention from Almighty to lift me up and change my life condition after so many years of long sufferings with my family as the corrupt government fails to take care of her responsibilities. Really, this is a financial blessing from Almighty.

  However, it is important you send me your Mobile telephone number?
  Upon the receipt of your reply, I shall then send to you the TEXT of Application that you will fill in your bank information for the claim of the fund as the real next of kin to late Mr.Salla Khat and I will use my position to see for its approval for immediate payment into your nominated receiving bank account. Everything will be done step by step, ok. It is my wish to establish a long lasting relationship with you and your family,

  I need the following information from you. Your resident/House Address
  your occupation
  your direct telephone number and fax number.
  You’re Marital Status
  Your picture or a copy of your id.

  Extend my regards to your dear family.
  Great day as I wait for your prompt reply.

  Very Best Regards
  Mr.Dan Maha

 6. cris said

  am August 23 2011 @ 8:51 pm

  Trebuie sa fi tare prost sa crezi ce scrie el ….

  Dear Friend,

  My Name is Mr.Dan Maha, I am from Burkina Faso, a Burkina be by nationality, in West Africa, working with Bank of Africa, I am the Audit and Accounts director in the foreign remittance department of the bank, B.O.A, I am married with 3 children. My address, Plot 24 Rue 6, Ouagadim 2000, in Ouagadougou . My telephone number: +226 75376152. Do inform me of any other information you shall like to know concerning my person Actually I got your impressive email through the search I made when I was looking for a reliable person that can assist me in this transaction.

  Anyway, I am very happy about your quick response. I contacted you and what do I want you to, if this endeavour does not require a foreigner, I don’t think I need a second Party. I can single handily do it alone. I know that you might be wondering why I have decided to trust you with this huge sum but the truth is that I need you to pull out this money before our corrupt government will confiscate it and use it for their selfish interest. I know also that you will be amazed at the level of trust that I am willing to place in a person that I have never seen nor spoken.

  However, I need your assistance as foreign to join me and pull this fund from this bank where I’m working because it has been a long and nobody came up for the claim, so I want your acceptance to assistance me in this transaction. Now, I am assuring you that this endeavour is 100% safe as long as you will maintain the absolute confidentiality it requires and follow my instructions technically as I am still serving in the bank and would not like anything that would jeopardize my devoted years of service with the bank. Based on this ,(I WANT TO RECEIVE YOUR TOTAL ACCEPTANCE TO ASSIST ME CONCLUDE THIS DEAL) On the contrary, upon your full acceptance and devotion in assisting me conclude this transaction, I swear and promise to do all in my power and reach to make sure we conclude this transaction very smoothly and the fund gets transfer into your account in your country. Please Take Note, and keep it secret in your mind because I am still working in this bank now.

  I look upon this fortunate opportunity as a divine intervention from Almighty to lift me up and change my life condition after so many years of long sufferings with my family as the corrupt government fails to take care of her responsibilities. Really, this is a financial blessing from Almighty.

  However, it is important you send me your Mobile telephone number?
  Upon the receipt of your reply, I shall then send to you the TEXT of Application that you will fill in your bank information for the claim of the fund as the real next of kin to late Mr.Salla Khat and I will use my position to see for its approval for immediate payment into your nominated receiving bank account. Everything will be done step by step, ok. It is my wish to establish a long lasting relationship with you and your family,

  I need the following information from you. Your resident/House Address
  your occupation
  your direct telephone number and fax number.
  You’re Marital Status
  Your picture or a copy of your id.

  Extend my regards to your dear family.
  Great day as I wait for your prompt reply.

  Very Best Regards
  Mr.Dan Maha.

 7. alina said

  am May 20 2012 @ 9:55 pm

  pun si eu unul. poate da cineva un goole… si ajuta…
  teapa asta e putin diferita. Au gasiti un anunt de al meu pe undeva pe net(vanzarea unei rochii), in titlu au pus exact titlul anuntului meu si in body asta (anuntul este pus pe mercador.ri, insa mailul nu este afisat- doar daca mercador nu a vandut baza de date):

  Okay thank you very much i work on the sea in United State am a sea
  Pilot and i want to buy your Item for my daughter in Nigeria for her
  as a Gift i will pay for the shipping cost and i want you ship the
  item because i have already told her that the item is on the way and
  shipment will be made via post office with Registered Mail so i will
  like you to send me your PayPal email or your Bank account detail with
  the total cost so that i can quickly make the payment for you here is
  my daughter shipping address below please do not use any other courier
  service than Post Office with Registered Mail
  Name Akinbiyi Oludayo
  Address 77,Oke oja compound,Erunmu Egbeda local Goverment
  City Egbeda Ibadan
  State Oyo State
  Country Nigeria
  Zip Code 23402
  Phone Number+2348057805713

  Thanks you very Much
  Best Regard

 8. Vily said

  am July 25 2012 @ 1:09 pm

  La fel am primit si eu un mesaj dupa o intrebare pe mercador.ro, privitor la valabilitatea unui produs pus la vanzare de catre mine. Mai primisem un mesaj anterior tot despre un produs pe care il aveam la vanzare, dar le-am raspuns ca produsul se livreaza doar local. Acum m-am gandit sa-i raspund ca produsul este disponbil si surpriza, am primit un mesaj pe email – desi contul de email este confidential pe mercador cu acelasi continut ca in mesajul de mai sus al alinei – numai ca tradus f.prost in romaneste.

  “Ok va multumesc foarte mult am lucra pe mare în Marea stat sunt un pilot de mare ?i vreau s? cumpere postul dvs. pentru fiica mea în Nigeria pentru cadou de ziua ei i se va pl?ti pentru costul de transport maritim ?i vreau s? expedia?i elementul, deoarece i-au deja ia spus c? elementul este pe drum ?i transportul se va face prin po?t?, cu mail inregistrat astfel i se va dori s?-mi trimite?i un e-mail sau contul PayPal detalii Bank cu costul total, astfel încât i se poate face rapid de plat? pentru tu aici este meu adresa de livrare fiica de mai jos va rugam sa nu folositi orice alt serviciu de curierat, altele decât post Office cu mail inregistrat
  Nume Akinbiyi Oludayo
  Adresa 77, Oke Oja compus, Erunmu Egbeda Goverment locale
  Ora? Egbeda Ibadan
  Oyo de stat de stat
  ?ara Nigeria
  Cod postal 23402”

  Aceiasi intrebare mi-o pun si eu cum pot oare sa te pacaleasca. La mesajele cu mostenirea, sau bani uitati in conturi de milioane de euro, era clara modalitatea de fraudare, dar aici nu prea imi dau seama cum fac. As intra in jocul lor, dar mi-e teama ca nu mai scap de emailuri…

  Multumesc foarte mult
  Cel mai bun Regard

 9. Daniel said

  am November 16 2012 @ 10:46 pm

  Pai sa va spun eu cum fac excrocii astia care gasesc anunturi si aici sunt mai multe feluri in care incearca sa pacaleasca:
  1)trimit un mail cum ca e interesat de produsul pus in vanzare si,fara nici macar sa negocieze,spun ca vor trimite o fila cec cu importul cerut.Iti cer o adresa,vine un plic nici macar recomandata,in care e o fila cec,insa cu o suma nult mai mare.Imediat dupa,excrocul trimite un mail cum ca secretara sau alt subordonat de-al lui,a completat un cec cu o suma mai mare decat cea ceruta si,chipurile,scuzandu-se pentru toata nebunia ce a creat-o,cere sa ii fie trimisa diferenta de bani prin western union sau money gram,si,ca sa fie mai convingator ii cere pagubitului sa isi tina din asa zisa suma extra,un 3-400 de euro pentru deranj.Si uite asa se alege cu bani degeaba.
  2)Smecheria cu transfer bancar de bani:cump?r?torul va fi contactat prin e-mail de c?tre infractor, care este deosebit de interesat? în anuntul cu inten?ia de a finaliza achizi?ia de c?tre banc?. Desigur, în e-mail, ve?i g?si toate descris o situa?ie probabil, care î?i propune s? fac? achizi?ia chiar mai conving?toare.
  Dup? câ?tigarea încrederii cump?r?torului, escrocul explic? faptul c? va face plata prin transfer bancar din Coasta de Filde?, dar, din p?cate pentru a confirma tranzac?ia, trebuie s? pl?ti?i o tax? de UEMOA,pentru ca asa cere sistemul lor bancar, egal? cu un procentaj din valoarea transferului.
  În acest moment incepe adevarata în?el?torie. Pentru a fi si mai convingator,va va propune sa impartiti acea taxa in doua si va va cere sa trimiteti partea dvs.prin western sau money gram.Si uite asa s-a ales cu banutii iar dupa asta,dispare.

 10. Daniel said

  am November 16 2012 @ 10:49 pm

  Atentie mare la astfel de mail-uri.Am dat doar doua exemple insa,sunt mult mai multe.

 11. Ana said

  am April 30 2013 @ 4:38 pm

  In zilele trecute ( mai exact in 14.04.2013), mi-a cerut sa-l accept ca prieten pe facebook pe Greg Kelly, am refuzat de cateva ori tot insista si am acceptat. El este singur de 6 ani are o fetita la scoala in Nigeria si lucreaza pe mare la firma Exxon,este american din Ohio…. va dau mesajul mai jos:
  well i am a single father with one daughter and i lost my wife about 6years back,,, now i ford my self single again. my daughter his 15 going to 16. i work as a drilling contractor in Oil and Gas company Exxon. dear am on here looking for good and caring lady like u to call my wife and also take good care of my daughter. she need some one caring like u to call mom.
  am from US Ohio i work in the ocean between UK and Africa but my daughter his in the body school of Nigeria she studying Agricultural and history. dear i really hope to hear from u
  and i will love to know more about u
  GOOD MORNING.
  ei bine acum 3 zile in timp ce incercam o conversatie primeste un telefon in care ii spune doctorul ca fiica lui a avut un accident grav este in coma si el ce sa faca ca este in mijlocul marii si nu poate ajunge la ea, dupa cateva vorbe imi cere sa trimit eu 700$ imediat, pana primeste el banii in 2 saptamani si mii da cu dobanda, ca trebuie sa cumpere sange ca altfel moare. sa nu las fata lui sa moara , ma ruga el .Am intrat in jocul lui dar imediat l-am ghicit ce vrea…ma suna de la tel;+2348100861999 .

 12. Ana said

  am April 30 2013 @ 4:39 pm

 13. SOFIA said

  am August 22 2013 @ 9:33 am

  Vreau sa sesizeze organele indreptatite ce scriu aici ca sa mai scapam de escroci !!

  Las adresa si numarul de telefon al unui nemernic nigerian ce se da drept american . A incercat sa ma cucereasca prin BADOO …Fireste , m-am lasat ” curtata ” , facandu-l sa creada ca i-am picat in plasa .
  Imi cere continuu bani , spune ca are un business in Nigeria si ca-i mai trebuie 4500 de dolari sa iasa din incucatura .
  L-am tot amanat cu plata , intentionat sa vad ce mai inventeaza si sa-i aflu adresa ca sa o scriu aici .
  I-am spus ca vreau sa-l vad pe web-cam , ca si mie imi e dor de el …!!!)) Fireste , s-a eschivat …
  Adresa ce mi-a dat-o e urmatoarea ..
  DAVID WILLIAMS – Adress no 54 FIRST UHRUSI STREET , EKU , DELTA
  TELEFON – +2348121469664

  Cu drag celor ce citesc !
  Sofia

 14. adriano said

  am November 12 2013 @ 7:23 pm

  da schema cu bani murdari o stie cineva?….

 15. florian said

  am November 11 2014 @ 10:01 am

  Africa,… Ghana,…vad din ce in ce mai multe numere de telefon ghaneze, postate aici. In spatele lor, tot felul de excroci…diverse forme,diverse modalitati de operare; scopul final acelasi: obtinerea unor foloase pecuniare, pe cale de excrocare.
  Intrebare: Oare numai pe email, facebook sau alte site-uri patiti asemenea lucruri?
  Am urmatorul caz: sunt contactat pe skype de o fata superba; bizar de prietenoasa, bizar de bine voitoare, bizar de directa in a vrea sa ma cunoasca…pana acum, nu s-a intamplat nimic, insa, mai jenat sau nu, mi-a cerut sa-i platesc factura de internet, chipurile daca nu-si plateste factura , nu voi mai putea vorbi cu ea :)). Am si un numar de telefon, culmea, ma suna si ea dar am sunat si eu. Intrebarea este: poate acel numar de telefon sa fie cu suprataxa? Astfel incat eu sa ma trezesc aici in Romania ca imi vine o valoare imensa la factura telefonica?
  Daca stie cineva asemenea cazuri, va rog sa le expuneti. Este in avantajul tuturor.
  Multumesc

 16. ana-maria said

  am November 27 2014 @ 10:53 am

  buna ziua,
  Din pacate eu chiar am fost tepuita de o doamna pe nume Barry Seriana din Canada care vroia sa cumpere rochia mea de mireasa ( pe tocmai.ro) cadou pentru sora ei din Nigeria.
  adresa din Nigeria este :
  First Name: BOLAJI
  Last Name: AKINYEMI
  ADDRESS: NO19 OYO ROAD MOKOLA.
  City: IBADAN
  Zip Code: 23402
  STATE: OYO STATE
  Country: NIGERIA .

  Nu as fi crezut daca nu primeam mail si de la banca SCOTIABANK din Canada (am dat search pe google si am vazut ca aceasta banca chiar exista) mi-au spus ca am banii in cont si se vor valida in momentul cand trimit rochia sa le dau un tracking number. asa am facut. Urmatorul mail a fost de la banca ca este o limita minima de tranzactii internationale si nu poate sa-mi trimita 600 E decat daca ii trimit eu prin Western Union 400 euro si voi avea in cont 1000 euro, abia atunci mi-am dat seama ca este o frauda si nu am trimis nici un ban (400 euro) dar rochia a fost trimisa….m-am dus repede la oficiul postal si am facut o cerere catre doamna diriginta ca vreau ca acest colet trimis de mine sa nu mai ajunga la destinatie si sa mi se restituie (chiar daca platesc toate taxele) cel putin macar sa am rochia….acum astept…altceva ce pot sa fac? toatea astea s-au intamplat saptamana trecuta si ieri am facut aceasta cerere la posta…poate imi spune cineva ce trebuie sa mai fac macar sa-mi recuperz rochia :(:(

 17. retiab macs said

  am December 15 2014 @ 11:01 pm

  Nu stiu cum fac rost astia de e-mail-ul meu dar si pe mine ma bulverseaza frecvent cu telegrame din acestea ambulante cu scopuri de contributii financiare sau caritabile de la personaje fictive cu nume dubioase si inventate. Astia gasesc tot felul de metode compasionale (escrocherii) si creaza diverse strategii de iti inmoie sentimentele ca sa te acapareze la buzunar. Pe scurt teapa. Cei slabi de caracter pun repede botul. Norocul meu ca sunt o fire asa mai suspicioasa, de nu mai dau bani nici la cersetori pe strada si ma prind repede. Oricum iti deai seama dupa cum suna ciudat numele de expeditor ceva gen din orient (Aibalam Saha, Shakalulu Zimbabu sau Jojuno Mustafa) etc., ca sunt din Bolivia sau Burkina Faso, Somalia, etc. tari deastea sarace cu reputatie rau famata.
  Cel mai bine este sa le aplici scambait ca sa le ocupi timpul si sa ii umilesti, adica sa pretinzi cu date false ca esti interesat de propunere (afacere) si sa le intorci intentiile ca sa iti trimeata ei bani. La unii a functionat (vezi forumuri) ex. 419eater.com

 18. arbatel said

  am April 21 2015 @ 7:54 pm

  Al?i ?arlatani : Bruno Serra, împreun? cu avocatul s?u Barrister Owen Smith.Îmi cerea copie dup? buletin sau pa?aport, pe lîng? contul din banc? ! M-am interesat la banc? ?i am aflat c? pentru a primi sume mari de bani, e necesar doar nr contului, numele ?i codul b?ncii.Atît ?i nimic mai mult…Desigur c? nu trebuie trimis nr contului ?arlatanilor !
  Pe mine m? mir? pu?in naivitatea p?gubi?ilor ?i impertinen?a ho?ilor…oare nu ?tiu c? tot ce faci altora, bun sau r?u, ?ie însu?i î?i faci ???…Se pare c? nu…dar vor afla pe propria piele mai devreme sau mai tîrziu !

Comment RSS · TrackBack URI

Lasa un comentariu

Nume: (Obligatoriu)

eMail: (Obligatoriu)

Site:

Comentariu: